Memaparkan catatan dengan label pemikiran positif. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pemikiran positif. Papar semua catatan

4 April 2019

Positive Attitude!

Khamis, April 04, 2019 5

Successful people maintain a positive focus in life no matter what is going on around them. They stay focused on their past successes rather than their past failures, and on the next action steps they need to take to get them closer to the fulfillment of their goals rather than all the other distractions that life presents to them.


Jack Canfield


8 Oktober 2017

Beautiful Quotes #8

Ahad, Oktober 08, 2017 3
Related image

Bersyukurlah dengan apa yang kita ada.
Jangan kira apa yang kita tak ada,
dan jangan kira apa yang orang lain ada.
Sebaliknya, kira apa yang kita ada,
dan kira apa yang orang lain tiada.

Petua untuk senyuman dan elak mencari 
nahas emosi sesama manusia.

7 Oktober 2017

Beautiful Quotes #6

Sabtu, Oktober 07, 2017 2
Related image

Nothing destroys self-worth,
self-acceptance and self-love faster
than denying what you feel.

Without feelings you would not
know where you are in life.

Nor would you know
what areas you need to work on.
HONOR YOUR FEELINGS.
Allow yourself to feel them.

6 Oktober 2017

Beautiful Quotes #5

Jumaat, Oktober 06, 2017 1
Image result for be positive

5 Things to tell yourself each day
1/ Today will be my day
2/ I am the best me there is
3/ I know that I'm a winner
4/ I can do it, I know I can
5/ God will always be with me

Be positive and believe in yourself

5 Oktober 2017

18 Ways To Be More Positives At Work

Khamis, Oktober 05, 2017 14
Image result for be positive
18 Ways To Be More Positives At Work
  1. Commute - Listen to audio books, podcast or inspirational music on your commute.
  2. Arrive early - Arrive early and focus on the task required today.
  3. Emails - Avoid checking emails first thing. Focus on task in hand and periodically check emails through the day.
  4. Time usage - Are you making the most of your time? Focus efforts on what matters most.
  5. Planning - Schedule your day and set out achievable objectives.
  6. Break times - Plan breaks into your day to allow recovery and re-focus on your tasks.
  7. Meetings - Walking meetings help focus. Leave the meeting with clear and achievable objectives.
  8. Health and well being - Exercise is proven to educe stress and the resulting feel good factor can boost your productivity, while leaving you in a healthy mindset.
  9. Pace yourself - Rushing task will create more errors that inevitably you will have to re-do.
  10. Be positive - Infuse positive emotions into your work and colleagues and enjoy the contagious nature.
  11. Support - Share your achievements with other and support the results of colleagues.
  12. Compassion - Remain compassionate to negative colleagues. People are usually negative for a reason.
  13. Collaboration - Never be afraid to ask for help. Collaborative with others to achieve mutual goals.
  14. Office politics - Don't get bogged down in office politics. Focus on what is needed to move forward.
  15. Boring jobs - Bite the bullets and face mind numbing tasks head on.
  16. Critisms - Understand any criticism aimed of you and use the feedback to improve your work.
  17. Holiday days - Try different activities on your day off. Variety is the spies of life and leave you in a more positive mood.
  18. Adapt - Bussiness changes ti survive. Make sure you are open and adoptable rather then resisting change.

4 Oktober 2017

Beautiful Quotes #3

Rabu, Oktober 04, 2017 0
Image result for be positive

Get up today and say,
"Tis is going to be a great day.
I'm excited about my future.
Something good is going to happen to me!"

7 Februari 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 26

Selasa, Februari 07, 2017 3
Day 26 - Perangai manusia yang tak disukai

Bila bercerita pasal perangai nih, mestilah semua yang negatif tu kita tak suka. Contohnya macam suka menipu, pengotor, panjang tangan, pinjam barang tak pulang dan macam-macam lagilah. Cuba bagitau saya siapa yang suka dengan semua benda yang saya taip tadi tu? Saya nak unfriend siap-siap.

Dulu saya ada kenal sorang hamba Allah ni. Masa awal-awal kawan dengan dia tu tak nampak lagi perangai dia ni macam mana. Tapi lepas dah kenal MasyaAllah mulut dia. Me'laser' orang je keja dia. Ada jugak sesekali saya ter'laser; dekat dia. Hamboi, kemain sentap lagi dengan kita. Sejak dari peristiwa tu terus saya menjarakkan diri daripada terus rapat dengan dia.

Orang-orang macam ni lah yang kita patutkan jauhkan diri. Personaliti dia tu banyak yang negatif. Orang sana tak betul, orang sini tak betul. Eh, dia sorang jelah yang betul.
Image result for negative people at work
Dalam kehidupan kita seharian pun kita tak boleh nak serapkan nilai-nilai negatif ni dalam diri. Lebih-lebih lagi dalam pekerjaan. Setiap nilai hasil titik peluh kita bekerja tu haruslah berkat. Tanamkan dalam diri ikhlas dalam bekerja. InsyaAllah takkan timbul masalah-masalah remeh.

Bila korang jadikan kerja ni satu beban, nanti masalah yang kecil pun boleh buat korang mengganggu persekitaran kerja. Kalau yang kerja sengsorang tu tak pelah jugak. Ni bila dah mengganggu rakan sekerja kita pun naik menyampah.

Okeylah korang. Kang terbebel panjang pulak pasal orang-orang yang negatif nih. Saya ni memang cukup tak suka kalau bercerita pasal hal-hal yang negatif nih. Boleh stress dibuatnya.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

11 Februari 2016

Petua Hidup Tenang

Khamis, Februari 11, 2016 2
Picture source google image
1. Jangan bandingkan hidup kita dengan orang lain. Kita mungkin tidak tahu bagaimana perjalanan susah senang kehidupan mereka.

2. Jangan berfikiran negatif terhadap benda yang kita tidak boleh kawal. Sebaliknya, tumpukan pada apa yg kita ada. Tenaga, masa dan wang kita, fokus terhadap benda positif yang mampu kita buat pada masa ini.

3. Tidak berlebihan melakukan apa yang anda tidak mampu buat. Cukuplah setakat yang anda mampu. Jangan terlalu obses.

4. Jangan terlalu beremosi terhadap diri sendiri, jika ada yang perli, senyum kan saja.

5. Jangan bazirkan tenaga dan masa terhadap gosip politik dan gosip liar yang keterlaluan.

6. Berfikir dengan tenang dan positif terhadap masalah dan musibah yg menimpa.

7. Iri hati adalah sia-sia. Harta org bukan rezeki dan hak kita.

8. Jangan ungkit kesilapan pada masa lampau. Lupakan! Ianya akan menghancurkan kegembiraan kita di masa depan..

9. Hidup ini terlalu singkat untuk membenci sesiapa. Sebarkan kasih sayang..

10. Berdamailah dengan diri dan bersyukur dgn apa yg ALLAH telah kurniakan..

11. Tiada siapa yang boleh menggembirakan kita selain dari diri kita sendiri..

12. Ketahuilah bahawa hidup ini ialah seperti sekolah dan kita harus terus belajar. Jangan mudah putus asa dengan masalah.

Source: Tan Sri Dato' Sri Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar


20 Disember 2013

What Will I Do When I Stress?

Jumaat, Disember 20, 2013 2
Assalamualaikum kengkawan blog semua.

Minggu ni entri SukaGelak semuanya muram ( Semua? Rasenye ade 1 je kot :p). Walaupun ade 1 berita belum confirm lagi gembira, tapi kemuraman itu telah menutup segala-galanya. Seminggu cuba menerapkan aura positif dalam diri. Dan baru harini aura positif tu berjaya merasuk fikiran.

Meh SukaGelak kongsi dengan korang masalah SukaGelak dulu. Untuk pengetahuan korang yang tak tau, SukaGelak ni kerja operator telefon jek. Walaupun nama jawatan ' Pegawai khidmat pelanggan ', tapi main core kerja SukaGelak ni berkaitan telefon. Selama ni SukaGelak ditempatkan di bilik yang memang khas untuk operator. Korang pun tau lah kan kerja operator ni bising. Telefon asyik berdering je. Dan memang sesuai sangatlah lokasi bilik tu dengan kerja sekarang ni.
Pic source : Google.com
Nak dijadikan cerita, dapat arahan baru yang operator kene duduk dekat kaunter. Hmmmm.. Masa tu macam-macam dok fikir dalam kepala. Boleh ke aku sarapan pukul 8? Kalau aku solat, ade ke orang nak ganti? Kalau aku cuti cemane pulak nanti? Mesti korang rasa macam remeh je apa yang SukaGelak risaukan ni. Tapi, tu lah masalahnya.

Mengadu sana-sini pun tak guna sebab arahan mandatori, atau dalam ayat brutalnya 'lu tak ikut lu mati'. Haha. Macam brutal sangat lah pulak.

Dan akhirnya, Alhamdulillah. Aura positif tu datang masa SukaGelak tengah santai main Candy Crush sambil dalam kepala dok menimbang baik dan buruknya bertukar tempat ni ( Ops.. Main candy crus taim rehat okeh). Segala sifat negatif SukaGelak tendang dengan aura positif. Bila aura positif dah banyak, SukaGelak dah kembali happy. Tak mau dah sedih-sedih. Everything happens for reasons kan. In Sya Allah ada hikmah disebalik semua yang ditentukan.

Guys, wish me luck kat persekitaran kerja yang baru. And one last thing, SukaGelak tak sabar nak kongsi berita gembira dengan korang semua. Tapi kene confirmkan dulu dengan yang lebih pakar, baru boleh publish kat sini. Till then, bye2.

Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

10 April 2013

Pemikiran Positif.

Rabu, April 10, 2013 3
Hamboi.. Tajuk..
Sejak bile pulak SukaGelak jadi pakar motivasi ni??
(^.^)v

Di pagi hari Rabu yang cerah ni, SukaGelak dengan rasa berbesar hatinya nak berkongsi dengan pembaca blog, apa yang SukaGelak dapat mase Kursus Pembentukan Imej Profesional, Etiket Sosial dan Protokol itu hari.
Ade banyak tajuk yang didedahkan kepada semua peserta kursus.
Tapi yang SukaGelak nak kongsi ni tajuk Pemikiran Positif. 
Penceramah : Encik Kamril Juraidi bin Abdul Karim.

PRAKTIKKAN POSITIF

> Melihat kepada kebaikan :
Focusing on the good. There is always sunshine after the rain.

> Latih minda yang baik :
Help others will make you feel good.

> Gunakan bahasa positif :
Use words that evoke feelings and mental images of strength, happiness and success.

> Gaya hidup sihat :
Meditasi, bersenam dan amalkan diet yang sihat.

> Bersyukur.
Sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada.

> Menerima, jangan buat andaian.
Berusaha untuk accept people as they are.

> Dikelilingi oleh insan yang positif :
Boleh berkongsi idea yang positif.

 > Kurangkan kritikan negatif :
Selain daripada komplen, ambil tindakan yang membina terhadap sesuatu perkara.

> Tingkatkan daya saing :
Kebanyakkannya dah plan nak berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi, tapi tak berjaya sebabnya hanya sedikit je yang betul-betul berusaha.

> Belajar dari kesilapan :
Kesilapan adalah peluang untuk belajar. Keupayaan untuk belajar dari kesilapan adalah satu keistimewaan.

> Kurangkan gosip :
Negative conversation are a waste of energy and time.

Part yang last tu mesti ramai yang susah nak buat kan.
Ape-ape pun, jom berubah sikit-sikit.
Semoga berjaya :)

Wassalam.

(Source : Nota kursus dari Gakushu Kreatif)