12 April 2018

Reka Sendiri Hadiah Hari Lahir Anda Dengan Printcious Gift
Reka Sendiri Hadiah Hari Lahir Anda Dengan Printcious Gift


Hai semua. Kalau bercakap mengenai Printcious rata-ratanya dah mengenali website ni kan. Kalau ada yang masih belum kenal dengan website ni, jom Juju cerita serba sedikit pasal laman web Printcious ni.


Kalau korang nak tahu, Printcious ni adalah laman web yang menyediakan perkhidmatan personalised dan customised gift idea. Contohnya kalau korang nak abadikan gambar kenangan pernikahan, sambutan hari lahir atau moment kelahiran anak, korang boleh cuba letak gambar tu dekat bantal ke, cawan ke. kalau nak letak dekat tshirt pun boleh.

Sebenarnya Juju memang dah lama setia dengan laman web Printcious ni. Dah macam-macam produk dia yang Juju dah cuba. Dari bantal membawa ke fridge magnet. Mousepad je belum pernah cuba beli. Kalini Juju nak cubalah. Tengok material description dia nampak berkualiti.

Hah! Menarik sangatkan. Jom kita tengok macam mana kita nak buat sendiri. Ini contoh Juju sendiri tau. Korang boleh tengok cara dia step by step dekat bawah ni:-

 Step 1.
Pilih dulu produk apa yang korang nak. Ada banyak pilihan disediakan. Antaranya ialah tshirt, mug, bantal, canvas print, ceramic tile, puzzle, mouse pad, tote bag dan macam-macam lagi.

Dekat bawah ni Juju pilih mouse pad.

Step 2.
Lepas tu korang klik dekat "Create Your Mousepad Now" dan korang akan di bawa ke page untuk edit gambar macam dekat bawah ni.


Step 3.
Bila dah keluar page macam ni barulah korang boleh masukkan gambar. Edit sikit warna latar belakang, tambah perkataan atau ayat-ayat yang korang nak letak dan seterusnya klik "Done".


Step 4.
Lepas klik done tu dia akan keluar gambar macam dekat atas ni dan korang boleh terus "Add to Cart". Lepas tu jangan lupa check out pula ye. Karang dah penat-penat design tapi tunggu barang tak sampai-sampai. Kalau korang nak design lebih dari satu pun boleh. Sebabnya kalau korang beli lebih dari RM 70.00 korang akan dapat free postage.

Dari segi pembayaran pula dia menggunakan sistem MolPay yang memang sangat-sangat secure. kalau tak secure takkanlah Juju dah beli banyak kali kan. Kalau korang tak yakin guna online payment, korang boleh juga gunakan cash deposit machine ataupun ATM. Ikutlah yang mana senang korang nak guna.

Dan kalau korang berbelanja lebih dari RM 80.00 pula korang boleh beli barang secara Purchase With Purchase dari harga serendah RM 2.40. Wow murah sangat tu. Naik juling mata Juju skrol laman web Printcious ni ha.

Yang buatkan Juju lebih tertarik dengan produk ni, dia ada cawan yang kalau korang isi air panas, ada gambar yang akan keluar dekat cawan tu. Menarik betul. Magic Mug nama dia. Cawan ni pun boleh buat kejutan untuk orang yang kita sayang. Mana yang kerja dekat pejabat tu pesan dekat dia kalau nak buat air panas, guna cawan magik ni. Jangan guna cawan lain. mesti si dia pun teruja tengok ada gambar yang tiba-tiba muncul. Hehe..

Jadi korang tunggu apa lagi. Cepat-cepat terjah lama web Printcious sekarang. Boleh cuba-cuba dulu masukkan gambar ke, cuba buat mug yang boleh keluar gambar tu ke. Okeh, selamat mencuba.

If you are looking for button badge for college, don’t forget to contact them.
Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photo booth rental is your best entertainment.”





5 May 2016

Free Mug Campaign (FMC)
Assalamualaikum korang, selamat hari Khamis juga. Harap korang semua sihat sejahtera hendaknya. Kalau ada yang tak sihat tu cepat-cepat makan ubat. Ataupun jumpa doktor ye. Jangan nak pandai-pandai ambil ubat dengan dos yang berlebihan. Badan tu kan nak pakai lama lagi. Hehe.. Membebel pasal kesihatan pulak yek

Berbalik pada tajuk blog harini. Siapa yang tak suka benda free sila jangan teruskan pembacaan anda. Entri ni hanya untuk yang suka barang free jer. Haha.. Jangan nak sentap okkeh.

Sebuah syarikat printing yang dikenali dengan nama Printcious dengan berbesar hatinya nak bagi korang mug free. Iye... Free wey. Tapi hanya untuk 10,000 yang terawal sahaja. Kempen ni akan berlangsung sehingga 31 Julai 2016. Ha.. Panjang lagi masa nak redeem mug ni. Cepat-cepat pergi website Printcious ye.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Printcious is organizing a giveaway of FREE CUSTOMISED MUGS in celebration of special occasions from 1st of April until 31st July including but not limited to Mother’s Day, Father’s Day and Teacher’s day. So if you have love ones who deserve their own special mug, continue reading to learn how you can redeem a free customised mug for them.

Steps
  1. LIKE & SHARE our Facebook post regarding our Free Mug Campaign and set your post visibility to PUBLIC.
     
  2. Create a member account (open in new window) & login.
     
  3. In all mug product pages, click the FREE MUG image, the price will become zero. (yeah, it's FREE ^_^)


     
  4. Click the Customise button to customise your mug with a text or image of your desire. After customising click Done and Add to Cart.
     
  5. Follow this step by step until order is done. Then we will print and deliver out in 7 - 10 working days.


Terms and Conditions:
  • Each email is entitled to only one free customised mug.
  • Delivery charge of RM10 for West Malaysia and RM15 for East Malaysia  for each mug will apply.
  • Self collection is not applicable.
  • Free delivery is applicable only for purchases RM60 and above.
  • Not applicable for order using free voucher.
  • Only 10,000 pcs of mugs are to be given away before 31st July. Grab it now!​
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ha korang, senang je kan step dia. Saya sendiri pun dah redeem mug saya. Beli untuk diri sendiri tau. Macam sayang pula nak bagi dekat orang. Muehehe.. 


Amacam? Korang tak tergoda ke dengan design mug saya tu. Banyak lagi pilihan corak yang menarik yang boleh korang pilih. Nak tukar kaler pun boleh. Berpinar-pinar mata nak pilih kaler dengan design. Semuanya lawa-lawa wey.
Okkey lah korang. Sampai sini dulu bebelan saya. Jumpa lagi di lain entri. 
Wassalam.