Kasih Juju: review

Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

March 15, 2017

Family Gathering di Punggai Bayu Beach Resort

Assalamualaikum semua,

Sebelum tu nak minta maaf banyak-banyak sebab entri ni dah lama terperam. Ada kerja hakiki yang perlu diuruskan dahulu. Tapi Alhamdulillah, kerja 'urgent' dah siap. Tinggal saki-baki je lagi nak kena buat laporan.

Okeh, berbalik pada cerita family gathering. Sebenarnya plan nak ke Melaka. Kononnyalah kan. Tapi berakhir dekat Kota Tinggi jugak. Haha, tak kisahlah. Yang penting hajat utama nak buat family gathering tu dah berjaya.

Jarak dari bandar Kota Tinggi nak ke Kampung Punggai ni lebih kurang dalam 65 kilometer. Lebih kurang sejam 15 minit perjalanan. Laluan di Bandar Penawar agak teruk sikit sebab banyak sangat lori besar-besar lalu. Ditambah pula dengan kerja-kerja pelebaran jalan. Sabar betul penduduk dekat sana.
No automatic alt text available.
Klik untuk lebih jelas
Dekat atas ni dia punya rate bilik. Sangat-sangat budget friendly. Saya ambil bilik Melor memandangkan saya cuma bertiga dengan suami dan si Firash. Kami ambil bilik asing-asing supaya lebih privasi. Fasiliti dalam bilik cuma ada yang basic sajalah. Tv, kettle, tuala, aircond, meja cermin dan tilam. Haha, tilam tu mestilah wajib.
Image may contain: outdoor
Deretan bilik melor.
Selain bilik Melor, saya booking juga bilik Mawar untuk ipar-ipar yang anak ramai. Bilik dia luas sikit sebab ada 2 katil queen.
Image may contain: sky, cloud, tree, outdoor and nature
Bilik Mawar
Masa sampai tu hujan turun renyai-renyai. Macam meraikan pula kehadiran kitorang. Masa ni cuma ada keluarga kami dengan 1 lagi keluarga. Tak ramai orang pun. And the best part is, kolam renang tu kitorang punya.

Budak-budak kemain gedik lagi nak mandi pool waktu hujan. Tapi kami tahan dulu. Lepaskan lelah kejap. Baru boleh terjah swimming pool.

Pantai dekat sini tak berapa nak menarik. Nak main air pun tak berani. Sebab kotor. Huhu.. Sedih betul tengok banyak sangat sampah sarap terdampar dekat persisir pantai. Kecewa betul. Kalau bersih memang dah terjun laut jugalah. Haha..





Malam tu pula, kami buat aktiviti barbeku. Rugilah kalau dah dekat tepi pantai tapi tak buat bbq kan. Macam ada yang tak kena. Omputih kata something wrong somewhere.

Saya tak menyibuk sangat dekat ruangan bbq tu. Tapi saya menyibuk dekat meja makan. Haha, daripada dok tunggu mende bakar-bakar tu lebih baik saya makan. Banyak giler makanan yang kitorang bawak.

Dekat sini ada juga disediakan mesin karaoke. Masuk je 50sen x 2 pastu pilih lagu and nyanyi. Tapi saya tak nyanyi pun. Takde bakat langsung. Kalau menyanyi dalam bilik air boleh la. Hehehe..

So, overall nya percutian singkat ni sangat-sangat memuaskan. Kalau korang nak cari percutian bajet, bolehlah ke sini. Ni link facebook Punggai Bayu Beach Resort --> https://facebook.com/profile.php?id=807896616017498 ataupun boleh whatsapp dekat 019-7555682.

March 7, 2017

Coco Concept Store Grand Launch

Hai korang,

Harini saya nak share dengan korang pengalaman pertama kali saya join event dengan geng JDT Blogger.



Tanggal 23 Februari 2017 bertempat di AEON Tebrau City, Johor telah berlangsungnya acara pembukaan butik pakaian berkonsepkan Jepun iaitu Coco Concept Store.


Mengikut kata CEO Coco Concept Store, Mr Nicholas Chong, fesyen yang diketengahkan oleh Coco adalah berdasarkan dari pereka muda yang sangat teruja untuk mengenengahkan fesyen street wear, muzik dan seni. Sesuai dengan kehendak anak muda zaman sekarang yang inginkan sesuatu yang sangat fresh untuk dipakai seiring dengan perkembangan fesyen semasa.

Image may contain: 3 people, people standing and indoor

Butik ini juga diinspirasikan dari Japanesse street wear and lifestyle. Antaranya terdapat pelbagai varian of rugged work wear dan juga harajuku sports wear attire. Ha.. Boleh feeling-feeling macam orang Jepun tak kalau dah bergaya dengan baju-baju diorang ni? Hehehe..

Image may contain: 3 people, people standing, shoes and indoor

Korang boleh dapatkan pelbagai varian koleksi mix and match dekat sini. Top and bottom dia sangat-sangat menarik. Rasa macam nak borong satu kedai. Kalau korang tak percaya meh cuci mata jap.



Sweater ni murah je korang. RM19.90 sahaja.

Pada hari tersebut, kami juga telah dihidangkan dengan Fashion Mob Performance dari IDance yng datang all the way from Kluang. Untuk pilihan mix and match, korang boleh tengok gambar-gambar fesyen show yang sempat saya snap ni.





Cantikkan semua baju yang diorang ni peragakan. Rasa macam nak grab semua je. Geram betul. Haha, tapi masih boleh menahan diri. Sabar dulu.

Harga pula sangat-sangat affordable. Sesuai sangat untuk korang yang berkira-kira nak beli baju baru, tapi teragak-agak nak keluarkan bajet. Ahakss...


Ni antara model yang ada dalam Look Book 2017 2018. Mula-mula ingatkan patung. Sekali dia bergerak kemain terkejut lagi saya. Siap tanya member, ni patung ke orang? Bila tau orang, terus berdiri sebelah nak amik gambar. Muehehehe..


Gambar dekat atas ni antara geng-geng JDT Blogger yang sempat hadir pada hari kejadian. Tak ramai yang ada masa lapang untuk hadir event ini. Semoga lepas ni ramai lagi geng yang boleh hadir. Teringin sangat nak jumpa semua geng JDT Blogger. Ops.. Entri geng JDT Blogger ni kita buat dekat entri lain ye.


Gambar yang atas ni Sabrina, Marketting Manager. Lawa betul si Sabrina ni. Dah macam model-model. Sangat peramah. Tak kekok bila dengan dia.


Yang dekat atas ni pulak Amir, salah sorang orang kuat dekat event ni. Maaf tak ingat jawatan dia. Haha.. Ampunnn ye Encik Amir.


Yang ni pula part paling best. saya rushing sangat nak pegi Aeon Tebrau ni. sampai tak sempat nak makan. masa sampai je dah ternampak udang tempura tu. kecur air liur. hehe. teruk betul perangai. nasib baik diorang bagi makan dulu. kalau tak gigil tangan amik gambar.

pengajaran juga dekat diri sendiri. alas perut dulu sebelum pergi event. ha, nampak? alas perut je. jangan makan sampai kenyang. nanti rugi. muehehehe...

Kebanyakan makanan dia bertemakan Jepun. ada udang tempura, ada spaghetti bollognese, ada apatah lagi. tak sempat nak belek satu-satu. lapar teruk dah masa tu.


Haha.. tergelak tengok pipi sendiri. mengunyah sambil senyum. kembong semacam je. tapi saya suka gambar ni. sebab tudung kuning tu menyerlah sangat. kami ikut tema sebenarnya. dress code dia biru, putih dan kuning. disebabkan kami takde putih. jadi kami gabungkan biru dan kuning. tema butik COCO.

So korang jangan lupa terjah facebook diorang dekat www.facebook.com/cococonceptstore dan instagram diorang di www.instagram.com/cococonceptstore

January 12, 2017

Tookar.My - Revolusi Penjualan Kereta Terkini

Assalamualaikum korang, and greetings to non muslim :)

Harini saya nak bawa cerita yang lain sikit daripada diri saya. Lebih kepada product review sebenarnya. Jom tengok apa isi yang saya nak sampaikan harini.

Korang pernah tau tak kewujudan satu website yang nama dia http://www.tookar.my ? Mesti korang tak pernah dengarkan. Secara jujurnya saya pun baru pertama kali dengar pasal website ni. Bila dah klik baru saya tau, ini website jual kereta secara atas talian. Ye betul! Beli kereta online weh.

Hebat kemain lagikan dunia teknologi sekarang ni. Beli kereta pun main order online je. Kalau korang nak tau lagi. Sekarang ni kalau beli kereta dengan Tookar ni, korang akan dapat Ang Pow! Ye wey, saya serius nih. Bukan main-main, bukan cobaan jugak.

Lagi satu masa-masa macam nilah korang boleh jimatkan duit korang. Maksud saya beli kerata masa perayaan. Sebab selalunya masa perayaan diorang akan bagi macam-macam gift. Lagipun menurut kepercayaan kaum Cina, beli kerata masa Tahun Baru Cina ni sama macam beli baju baru, good luck will always follow you. Kiranya macam permulaan yang baik untuk tahun baru.


Meet the Tookar Team!

Founders

Dato’ Wei Chuan Beng


Angel Investor & Co-Founder - An industry veteran of 27 years, Dato’ Wei is the Group Managing

Director of REDtone International Berhad and REDtone Asia Inc. Both are listed on Bursa Malaysia and the US OTC Bulletin Board respectively. He is the driving force behind the REDtone Group as one of the founding members. Under his guidance and spirit of innovation, the Group - which started off with REDtone Telecommunications Sdn Bhd in 1996 - is today an integrated telecommunications solutions provider catering to niche market segments. He continues to play an instrumental role in shaping the Group’s strategic directions and policies to grow the business locally and internationally. Dato’ Wei is particularly focused and passionate about the development of digital business. He believes that the way forward for businesses is to go digital and within 10 years, all businesses will be “digitalised”. Traditional businesses must have a concrete plan to digitalise or face falling behind. He is involving himself in the education of other business leaders on the opportunities and threats arising from the digitalisation of businesses and what’s in store for the digital future.


Cara nak beli.
Korang ikut je carta yang dia dah buat ni. Senang je kan. Boleh pilih-pilih, boleh fikir-fikir nak kaler apa, nak model yang mana. Setakat harini ada 8 jenama kereta yang korang boleh pilih.


Using Tookar.my

1. Select your car and colour.
2. Look through the deals.
3. Grab the deals before someone else does
4. Pay a small booking fee to secure your deal.
5. Relax at home and wait for the dealer will contact you.

Okeh, yang last ni part paling menarik. Kalau korang nak booking kereta dekat website ni, saya nak bagi kupon booking promo SL1E8PC2  khas untuk pembaca blog saya je tau. Cepat grab okeh :)

Sampai berjumpa lagi.
Wassalam :)




November 27, 2016

Penyelesaian Masalah Asma Abad Ini - Minyak Herba Asmak

Berikut fakta yang MESTI anda tahu tentang produk keluaran MHAMSB



Apakah KEISTIMEWAAN menggunakan Minyak Herba Asma yang dikenali kini dengan nama Minyak Herba Asmak (MHAM) ?Kami ambil masa yang lama untuk menjalankan R&D minyak ini agar ianya selamat dan berkesan lebih cepat.Kandungan Minyak Herba Asmak yang telah menjalani R&D lebih selamat,lebih suci,tidak "overdose" bahan tertentu dan tidak mengandungi bahan aktif yang tinggi.

Minyak Herba Asmak juga lebih mesra kulit di mana peratusan alahan pada herbanya tersangat rendah.Minyak Herba Asmak lebih cepat menyerap di kulit,sebab itu ramai yang mengakui keberkesanannya jauh LEBIH CEPAT.


Minyak Herba Asmak berangin dan ianya mengikut piawaian yang ditetapkan.Minyak Herba Asmak bukan sahaja berkesan untuk asma, semput, lelah, batuk, kahak, selsema, gigitan serangga, luka, terkena api tetapi juga berkesan untuk sakit perut, bengkak, lenguh, buasir, sembelit, senggugut, membantu melancarkan darah, sakit kepala, migrain, resdung, sakit gigi, strok dan ulser.


Mereka yang mendapatkan Minyak Herba Asmak akan diberikan rundingan cara pakai mengikut masalah yang dihadapi dan biasanya akan dipantau oleh pengedar sah yang mempunyai ID. Malah pelanggan digalakkan berhubung dengan pengedar yang berkenaan sama ada untuk sebarang masalah berkaitan atau berkongsi pengalaman mencuba.


- Kami memberi jaminan kesucian  dan keselamatan produk kepada pengguna.- Pastikan anda mendapatkan minyak dari pengedar sah syarikat Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (MHAMSB) dan jika anda ragu-ragu,anda boleh meminta ID pengedar dari mereka.-Dapatkan minyak ini dari Pengedar  sah yang mempunyai ID  dari syarikat MHAMSB.Kami ada 1300 orang pengedar di seluruh Malaysia dan menerima ratusan testimoni setiap minggu.


Cubalah Minyak Herba Asmak yang original dari syarikat MHAMSB sekarang! 




Minyak Herba Asmak sesuai untuk semua peringkat umur dari yang baru lahir sehinggalah kepada orang tua kerana testimoni yang kami terima menunjukkan keberkesanan pada semua peringkat umur.Malah ada banyak testimoni bayi pramatang juga serasi menggunakannya.

Jom kita tebgok pula testimoni yang dah gunakan minyak ni:



Kami akan menggunakan hologram meditag yang sah dari KKM sahaja nanti.Buat masa ini,Minyak Herba Asmak tiada hologram. Hati-hati kerana di luar sana ramai yang mengaku menjual Minyak Herba Asmak, tetapi menipu. Ada perbezaan pada label sama ada yang lama mahupun baru.

Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen, boleh ke link di bawah atau hubungi terus :

October 31, 2016

Calit-calit Merecik 3D GOLD STEMCELL SERUM DARI MY BEAUTY HERBS

Assalamualaikum korang,

Rentetan daripada menang segmen giveaway dari sis Mialiana haritu, harini saya nak review pula produk yang saya dah menang. 

Seperti yang korang semua maklum, kami yang berjaya dalam segmen tersebut dapat 1 set 3D Gold Stemcell Serum dan jugak treatment cream. Setelah menggunakan produk tersebut selama hampir 3 minggu, saya nak share dengan korang hasil yang jadi dekat muka saya ni. Ini testimoni diri sendiri tau.

Kalau korang nak tau, tekstur serum ni jenis cecair. Nampak macam melekit. Tapi bila dah sapu dekat muka, die punye lembap tu boleh kalah kek coklat moist tau. Haha, boleh pulak samakan dengan kek yek.

Serum ni sangat-sangat sesuai untuk korang yang nak hilangkan parut hitam, nak kecutkan jerawat dan jugak boleh mengawal minyak dekat muka. Okeh, meh tengok pulak testimoni dekat muka saya sendiri.

Gambar kat atas ni gambar sebelum guna 3D Gold Stemcell Serum. Rasanya korang boleh nampak sendiri kot masalah dekat muka saya tu. Ye betul.. Banyak giler bekas jerawat atas muka tu ha. Sampaikan ade orang kate " awak ni baru baik demam campak ke? " Huh, sedih betul perasaan mase tu. Sambil dalam hati berkata " ko tunggulah nanti satu hari aku hilangkan semua parut dekat muka ni. "

Ha ni gambar sekarang. Nampak tak muka yang bersinar-sinar tu? Siap selfie tak mengadap tingkap tau. Alhamdulillah, 3D Gold Stemcell Serum ni dah membantu saya hilangkan parut jerawat yang degil giler tu. Walaupun masih ada lagi parut yang tinggal, tapi saya percaya dengan penggunaan berterusan saya akan berjaya hilangkan semua. Yeayyy...

Opsss, nak bagitau lagi ni. Bukan je dapat hilangkan parut jerawat, muka pun rasa lembap jek. Minyak yang banyak dekat muka pun dah kurang tau. Seronoknya tu rasa macam nak melompat-lompat ha. Hehe..

Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.


3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam 
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten 
Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :
  1. Waktu siang : Cuci muka -> Toner -> 3D Gold Stemcell Serum -> Make up
  2. Waktu malam : Cuci muka -> Toner -> 3D Gold Stemcell Serum -> Treatment Cream


Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign