14 September 2018

Garlic Balm by ZM Beauty
Hai semua,  harini juju nak membebel pasal bawang putih. Seperti yang kita tau,  ada banyak kebaikan bawang putih.  Terkini,  bawang putih dijadikan sebgai snek harian kepada ibu-ibu yang lepas melahirkan.

Juju suka sangat tengok Instagram Story Dato' Seri Siti Nurhaliza dan Sari Yanti semasa mereka berpantang. Dalam menu makanan mereka memang hari-hari disediakan bwang putih goreng. Nampak macam sedap je hoi.

Masa Juju beranakkan si Firash dulu bawang putih goreng ni masih belum viral lagi. Hadui, nak mengandung cepat-cepatlah gini. Korang tolong doakan Juju hamil anak kedua ya. Hehe

Selain itu, bawang putih juga terkenal sebagai makanan superfood untuk mencegah selsema. Fuh,  kalau si Firash selsema, kemain resah lagi hati Juju ni. Orang ada sejarah semput ni lain sikit penjagaannya. Nak kena cepat-cepat pantau selsema dia. Kalau lambat memang cepat jelah semput dia menyerang.

Ha, sekarang ni Juju dah jumpa penawar semulajadi bagi mencegah selsema si Firash daripada melarat.

Garlic Balm by ZM Beauty


Kegunaan Garlic Balm membantu:
- Merawat batuk dan selsema
- Menghilangkan kahak
- Menghangatkan badan
- Merawat kembung perut
- Boleh dijadikan minyak bayi


Kelebihan Garlic Balm ZM Beauty:
- Garlic Balm ini adalah alternatif.
- Garlic Oil untuk memudahkan mak-mak bantu redakan masalah selsema, kahak, batuk, masalah kembung perut anak-anak.
- Tak berangin dan tak panas. Jadi InsyaAllah sesuai digunakan untuk anak semasa dalam pantang.
- Sesuai untuk semua peringkat usia, daripada bayi hingga ke dewasa boleh menggunakannya.
- 100% homemade, tiada bahan terlarang atau bahan kimia berbahaya yang terkandung dalam balm ni.
- Tiada sebarang penggunaan essential oil dalam balm ini. Ia adalah 100% menggunakan bahan semulajadi iaitu bawang putih asli, minyak zaitun dan beeswax (lilin lebah).
- Produk Muslim dan telah mendapat kelulusan KKM. 


Cara Guna Garlic Balm:
Sapukan di telapak kaki, belakang badan, dada (rusuk kiri dan kanan), tengkuk, ubun-ubun, bahagian sinus (dahi dan tepi kiri & kanan hidung).
Kalau kembung perut, sapu pada perut dan pusat.

Kena simpan satu dalam handbag. Maklumlah, sakit tu kalau dia nak datang bukan boleh di tangguh-tangguh. Yang menariknya bila sapu garlic balm ni, nyamuk pun tak nak dekat sebab bau dia yang agak kuat. 

Dapatkannya di sini: 
Wahtsapp : Zuraini 01132484182


13 September 2018

T-Shirt Printing Kajang - Murah, Selesa, Penghantaran Seluruh Malaysia
T-Shirt Printing Kajang - Murah, Selesa, Penghantaran Seluruh Malaysia l Korang perasan tak baju yang Team JDT Blogger pakai masa aktiviti Flying Fox dekat Bukit Gambang Resort City haritu? Okeh, mesti korang macam perasan tak perasan kan, meh sini Juju refresh balik.



Ha baju yang hitam nilah yang Juju maksudkan. Baju ni kami temoah di T-Shirt Printing Kajang. Alhamdulillah, puas hati sangat-sangat dengan kualiti kain. Selesa sangat-sangat. Walaupun kami pakai untuk aktiviti lasak, tapi kami semua tak rimas pun. 

Diorang semua amik baju lengan panjang. Juju punya je yang lengan pendek. Hehe. Juju lagi suka baju lengan pendek sebenarnya. 

Kami siap berflying fox lagi tau. Memang selesa sangat-sangat.
Selain mengambil tempahan printing t-shirt, syarikat ini juga ada menyediakan servis printing lain seperti totebag dan pencil case. Mereka turut menerima segala tempahan percetakan baju seperti Baju Rewang (bekwoh/kenduri), Baju Family Day, Baju Kelab/Persatuan, Baju Kelas, Baju Event, Baju Program dan lain-lain.

Jenis Cetak/ Printing
  • Heat Press
  • Silk Screen
  • Sulam

Kenapa harus memilih T-Shirt Printing Kajang?

  • Mempunyai Tenaga yang Mahir & Pakar
  • Menawarkan harga yang sangat MURAH
  • Mampu menyiapkan tempahan secepat mungkin.
  • Penghantaran ke SELURUH MALAYSIA
  • Mempunyai Pelbagai Mesin Cetak seperti Heat Press, Silk Screen, Sulam, dan lain-lain.


Untuk maklumat lanjut, boleh ke

Untuk Tempahan,
Call / WhatsApp terus ke :
+6010-2511422

Alamat :
Arked Mara Kajang
Tingkat 2, Kedai No.40.

Waku Operasi :
10.00 pagi – 8.00 petang


6 September 2018

Solekan Pantas dengan Set 4 dalam 1 Yarra Beauty Care
Assalamualaikum semua,

Bila bercakap pasal solekan, mesti ramai yang suka. Juju pun suka juga. Walaupun skill bersolek tu masih ditahap yang rendah, tapi Juju sentiasa belajar sedikit demi sedikit. Bila kita rajin praktikkan apa yang kita belajar tu InsyaAllah lama-lama nanti akan pandai jugakan. Jangan pula tak nak belajar langsung. Lepas tu cemburu tengok orang lain cantik. Ha memang ketuk kepala sendirilah nanti.

Masa ke Bukit Gambang haritu, Juju telah diberi peluang untuk mencuba set 4 dalam 1 dari Yarra Beauty Care. Wow! Yarra ni kan yang MUA Bellaz selalu guna dalam solekan dia tu kan. Wow wow wow! Haha, Juju betul-betul teruja untuk mencuba set 4 dalam 1 Yarra ni.


Set 4 dalam 1 ni didatangkan dalam satu kotak khas yang cantik sangat. Sebab apa Juju cakap kotak ni cantik? Sebab kotak dia warna pink. Hehe.. Orang perempuan ni memang cepat teruja dengan warna merah jambukan. Good marketing strategy.

Kalau korang suka make up yang ringan-ringan, tak berat bolehlah cuba DD Cream dia. Calit-calit je. Mudah sangat nak guna. Bawak set ni dalam handbag pun dah cukup dah pada Juju. Tak perlu bawa beg make up berat-berat tu. 

Juju pun simpan juga set ni dekat pejabat. Lepas solat terus sapu moisturiser dia. Fuh. memang jatuh cinta betul dengan pelembab dia ni. Cepat menyerap dalam kulit muka. Bukan macam sesetengah pelembab yang lambat sangat nak meresap. Sambil dalam hati pun berkata, 'Patutlah MUA Bellaz suka sangat dengan pelembab Yarra ni. Macam ni perasaan dia lepas dah sapu dekat muka.'


SET 4 dalam 1 ini ada 4 ITEM LENGKAP untuk SKIN TREATMENT & MAKEUP BEAUTY
CANTIK DALAM 3 MINIT DENGAN SET MAKEUP YARRA

Dalam set 4 in 1 ini ada:

50ML Yarra Xtra C Moisturiser
Fungsi:
- Memberi kelembapan & kesegaran pada kulit
- Membantu masalah kulit kering
- Mengatasi anti-aging
- Melindungi kulit dari garisan stress, penuaan, mengecilkan liang pori
- Melindungi kulit dari sinaran UV
- Membantu masalah tona kulit tak sekata
- Mengurangkan eyebag

50ML Yarra Xtra E Face Mist
Fungsi:
- Barang asas sebelum mekap
- Sempurnakan hasil selepas mekap
- Toner semulajadi
- Mencerahkan & memulihkan kulit kering
- Melindungi kulit dari kerosakan akibat pancaran matahari
- Antioksida tertinggi (400x ganda dari vitamin C)

8g Yarra DD Cream Foundation
Fungsi:
- Mengandungi SPF +30
- Ringan dan sesuai untuk semua jenis kulit
- Membantu mengatasi masalah utama pada kulit termasuk kemerahan, garis kedut, pori besar dan bintik hitam di wajah

FREE GIFT Yarra Kabuki Brush
Berusnya lembut dan bulunya semestinya HALAL ye. 


Hah nampak tak betapa ringkasnya solekan Juju lepas guna set 4 dalam 1 Yarra ni. Yang paling best, masa bersiap tu laju je. Zap zap zap siap. Sesuai untuk Juju yang memang malas nak bersolek. Muehehehe.

Boleh dapatkan produk ni di:

Whatsapp:

Facebook HQ:

Instagram:

4 September 2018

Selesaikan Masalah Pencernaan dengan Imaan Fruitea Daily Detox
Assalamualaikum semua,

Harini Juju nak share pengalaman Juju setelah 7 hari Juju amalkan Fruitea Daily Detox. Kalau korang nak tau, Juju memang ada masalah pencernaan dan berat badan berlebihan. Aduh, malu pulak nak cerita pasal berat badan ni.

Tapi korang sendiri pun faham kan. Bila berat badan berlebihan ni segala-galanya berat. Dia ringan masa nak makan je. Hahaha.. Astaghfirullah. Sila jangan ikut amalan seharian Juju ni. Sebenarnya Juju agak tertekan juga dengan kerja yang banyak dipejabat. Juju ni kalau stress je memang Juju makan. Tapi lepas makan pun stress juga sebab masalah berat badan. Hadoi. Bila nak selesai masalahnya entahlah.

Baru-baru ni Juju telah diberi peluang untuk mencuba sendiri teh detox. Hah! Mesti dalam kepala korang fikir teh detox ni mesti tak sedap. Tapi korang silap sama sekali. Teh ni sedap giler hoi. Wangi je bau dia. Ha nak tau sebab apa wangi? Meh baca.


IMAAN FRUITEA DAILY DETOX adalah 100% gabungan daun teh serta buah-buahan terpilih iaitu Mulbery, Passion Fruit, Soursup dan Candle Bush. Ianya menjadi pilihan ramai wanita kerana bau wangi, rasa sedap dan sangat membantu mengekalkan berat badan.

Okeh, dah tau sebab apa dia wangikan. Sebab banyak buah yang wangi-wangi dekat dalam kandungan dia. Sudahlah wangi, sedap pula tu. Sedap macam mana? Korang kenalah rasa sendiri. 

Cara Penggunaan
Rendam uncang dalam cawan / mug berisi air panas.
  • Tujuan pencernaan – sehari 1 uncang
  • Tujuan kurangkan berat badan – sehari 2 uncang
  • Tujuan kekalkan berat badan – 3 kali seminggu
Boleh diminum oleh individu berumur 7 tahun ke atas, sesuai juga buat wanita menyusu. Tidak digalakkan untuk wanita mengandung.

Dekat sini dah jelas dah dia nyatakan. Kalau nak minum untuk turunkan berat badan, korang kena bancuh 2 uncang terus. Mesti korang nak bancuh 2 uncang kan kan kan.. Haha. Kita geng. Tipulah kalau nak tak nak kuruskan. Orang sekarang ni badan dah keding pun dia kata dia gemuk. Gemuk celah mana tah.


Khasiat
Pengambilan teh buah bersama diet pemakanan yang seimbang dan aktiviti yang menyihatkan bakal membantu wanita mencapai impian berikut :-
  • Mengempiskan perut yang buncit
  • Menyelesaikan masalah obesiti
  • Lawas dan badan rasa ringan
  • Menyelesaikan masalah sembelit
  • Membuang angin dalam badan
Produk ini telah disahkan selamat oleh Melaka Biotechnology Corporation

Banyak sebenarnya khasiat minum teh detox ni. Maklumlah, pemakanan kita sekarang ni macam-macam. Lebih-lebih lagi yang segera-segera ni. Memang sentiasa menyelerakan. Entah bila tak menyelerakan entah makanan tak berkhasiat ni.


Jadi untuk cover semula makanan yang kurang berkhasiat ni kita kenalah detox. Barulah keluar semua toksin-toksin yang tak berguna dalam badan kita ni. Bila dah keluar semua toksin, barulah sihat. InsyaAllah.

Kandungan
Mulbery, passion Fruit, Soursop, Candle Bush, Tea Leaf

Maklumat lanjut;
Alamat:
No 3A-08 , D' Pandan Avenue 3, 
Taman Pandan Mesra, 
68000 Ampang

Telefon:
019 286 2828

Email:
inquiry@imaanworld.com

Website:

Facebook:

Instagram:






3 September 2018

Lazada Travel MATTA Fair 2018
Hai semua,


Korang yang suka berjalan tu, Juju ada berita baik nak kongsikan dengan korang. Berita baik ni Juju pun suka nak menaip tau. Tak sabar nak share dengan semua orang.


Bersempena dengan MATTA Fair yang bakal tiba tak lama lagi ni, Lazada pun ada jualan sempena matta fair 2018 juga tau. Tapi bukan jual tiket percutian ke ape, tapi jual peralatan yang akan korang gunakan masa bercuti tu nanti. 

Macam Juju ni memang menunggu sangatlah jualan matta fair ni sebab masa nilah beg luggage dan aksesori yang lain jadi murah. Lagi seronok bila kita masuk je dekat web Lazada kita boleh pilih nak travel gaya macam mana. Contohnya solo traveler, backpacking adventure, beach holiday atau family adventure. Dah tentulah jenis percutian pun berbeza-beza.


Kalau nak berjalan solo ni senang je. Tak perlu banyak barang sangat. Cukup dengan satu backpack. Kalau nak aktiviti yang lasak sikit kena bawa backpack yang besar. Dah nama pun lasakkan. memang takdelah nak tidur hotel. Tidur dekat hutan, pacak khemah. Whui, dah lama Juju tak sertai aktiviti berkhemah ni. kena cari masa juga ni.

Jualan inibermula pada 3 September hingga 7 September 2018 sahaja. Tawaran eksklusif  bermula dari RM1.00 dan tawaran potongan harga sehingga 85%. Meriahnya tawaran yang dia bagi ni. Tawaran potongan harga ini termasuklah barangan dari luar negara. Contohnya:

  • Samsonite
  • Universal Traveler 
  • Komic 
  • Borders
  • Sports Direct
  • Puma
  • Canon
  • AIG
  • JBL
  • Evogue New York
  • Beauty Maker
  • Fitbit
  • Bose
Seperti kebiasaannya, ada juga Jualan Kilat untuk kempen kali ini. Juju memang suka dengan jualan kilat sabung-menyabung nih. Harga yang ditawarkan lebih murah. Barang yang dah ada diskaun, di bagi diskaun lagi. Huh, berpeluh tengok harga.



Last but not least: Lazada Live TV!

Bersempena dengan Jualan Travel MATTA Fair 2018 ini juga, Lazada dengan berbesar hatinya menganjurkan Lazada Live Session di Facebook rasmi Lazada Malaysia. 3 voucher digital ke Universal Studio Jepun untuk dimenangi.

1 September 2018

Happiness Granted from Eating Mooncake Dropped from Heaven
SDS Continues its Tale on Mooncake’s Origin, and Makes it Real with Giveaway Events.

Mid-Autumn Festival is a time where mooncake bakers exercise their creativity promoting mooncake, and SDS has made its mooncake tale real with giveaway activities to promote SDS signature mooncake.


Twisted with legend of Mid-Autumn Festival, SDS has produced an advertisement that SDS A-LI has eaten Musang King durian, known as celestial fruit, and was then transformed by Chang Er into mooncake dropping from heaven. 
The tale relates to alluring Chang Er to sneak a taste of durian due to its superiority. Chang Er has ended it with happy ending whereby people eating mooncake will then gain happiness.
Extending SDS mooncake’s tale, two activities named “Mooncake Hunt” and “Mooncake Drop” are carried out. Both activities encourage participants to find mooncakes dropped from heaven.

““Mooncake Hunt” and “Mooncake Drop” have made the tale come true,” said Ms. Alice Loh, Marketing Manager of SDS.
“As mooncakes dropped from heaven, they are everywhere now. Therefore, we created “Mooncake Hunt” to let participants hunting mooncakes and presents which are hidden. On the other hand, “Mooncake Drop” allows participants to witness balloons representing mooncake, dropped from upper floor in shopping centre.”

There are three “Mooncake Hunt” sessions carried out. Located at AEON Mall Bandar Dato’ Onn on 25th Aug 2018 11.30am to 12.30pm, AEON Mall Tebrau City on 2nd Sept 2018 3.30pm to 4.30pm and KSL City 9th Sept 2018, 1.30pm to 2.30pm respectively. Meanwhile, “Mooncake Drop” will be happening at AEON Mall Bukit Indah on 1st Sept 2018, 4pm to 5pm.
“Our customers can now immerse in the tale and become one of the character. We hope they can enjoy being part of the tale and enhance family bonding through the activities.”

Interested participants are required to pre-register online through SDS official Facebook page, www.facebook.com/sdsgroups/events/ . Each “Mooncake Hunt” session is limited to 50 pairs (one adult and one kid in a pair), while “Mooncake Drop” is unlimited. Fabulous freebies including SDS Mooncake, UNIQLO AiRism T-Shirt, FANPEKKA Theme Park Family Tickets, mmCineplexes movie tickets, SDS cash vouchers, shopping vouchers, merchandise and more are prepared to giveaway to participants.

“We have maintained our passion in traditional mooncake, and developed further modern flavours to cater the local.”
Similar with past years, SDS has introduced traditional mooncake in baked skin and snow-skin, and also Yukino series frozen mooncake this year. SDS has introduced the all new Nyonya Mooncake, infusing Nyonya sambal into traditional baked skin mooncake, creating distinct Malaysian flavour.

SDS signature mooncake, Kingu Dorian Yuki, which is made of 100% Musang King Durian flesh, has always been the top seller of SDS Yukino frozen mooncake series. SDS is the first creator of Yukino mooncake in Malaysia. Yukino mooncake is an inspiration of Japanese mochi and frozen mooncake. It is suitable for the Malaysian hot weather as it’s chilled and smooth texture reminds one of an ice cream. Brand new flavour, Matcha Akai Yuki, the matcha red bean Yukino frozen mooncake is introduced by SDS this year to bring customers closer to Japanese style of Mid-Autumn Festival.
Mid-Autumn Festival is also the season where people sends their regards to friends and relatives. Two new reusable gift set boxes whereby customer can top up as low as RM36, was introduced by SDS. Limited edition “The Twelve Treasures” with 12 mini mooncakes was newly added to the festive. Only 500 pieces are available and “The Twelve Treasures” has gotten very well response with pre-order online.
Kingu Dorian Yuki frozen mooncake and gift sets are readily available on SDS online store.

Customers may place order on http://sdsgroups.com/mooncake/ before 16th September 2018. Delivery service with surcharge is available for residents of Johor, Klang Valley and Penang. 

For further information on SDS mooncake, kindly log on to SDS official Facebook fan page at www.facebook.com/sdsgroups.
SDS mooncake is available at festive booth in major shopping malls in Johor Bahru, including KSL City, Sutera Mall, JB City Square, Paradigm Mall JB, The Store JB, Giant Plentong, AEON Mall Bukit Indah, AEON Mall Tebrau City, AEON Mall Kulaijaya, and AEON Mall Permas Jaya. 

Customers are welcome to any of SDS 27 outlets for SDS Mooncake offers too located at Paradigm Mall JB(NEWEST), AEON Bandar Dato’ Onn, AEON Tebrau City (Fanpekka Cafe), Johor Jaya, JB City Square, AEON Kulaijaya, Taman Perling, Taman Universiti, Kota Tinggi, KSL City Mall, AEON Bukit Indah, Larkin Sentral, Plaza Pelangi, S’Mart, Giant Plentong, Masai, Ulu Tiram, Kota Raya, Kangkar Pulai, Setia Indah, Kota Masai, and SDS Bakery at La Boheme AEON Tebrau City, AEON Kulaijaya, AEON Permas Jaya, AEON Bukit Indah, AEON Taman Universiti, and AEON Bandar Dato’ Onn. 

SDS mooncake is available to residents in Desaru in conjunction with SDS new outlet opening at Desaru on 30th Aug 2018.

SDS is the retail subsidiary of SDS Groups. As a Johor home-grown company, SDS Groups develop its business with three subsidiary brands including SDS, wholesale subsidiaries Top Baker and Daily’s Bakery. Top Baker and Daily’s Bakery are bakery product suppliers and wholesalers delivering delectable bread to Nationwide daily. New factory launched in Seremban has begun its operation producing products.

SDS which is well-recognized in Johor region for its quality confectionery products valuable for money and excellent customer service. Since 1987, SDS continuously invents new creations monthly to keep customer’s excitement in SDS products. Aligned with the Share, Dine, Smile motto – SDS envisions to give its valued customer the most unique and enjoyable dining experience. 

The wide array of SDS confectionery includes bread, pastries, cakes, western food, local food, casual dining, coffee and beverages, buffet catering, festive cookies and hampers, mooncakes, baby full moon and wedding gift sets. 

30 Ogos 2018

Jualan Merasuk Sempena Hari Kemerdekaan - Lazada Merdeka Sale
Hai korang,

Korang tau tak Lazada tengah cari pasal sekarang ni? Memang boleh buat gaduh tau kalau buka website dia sekarang ni. Mana taknya, diorang buat Merdeka Sale.


Ya Allah, banyak betul barang-barang yang tengah sale sekarang ni. Tinggal kuat dengan tak kuat je iman korang. Kalau Juju memang surrenderlah pasal shopping online. Bukan surrender tak membeli, tapi terbeli. Menyampah betul.

Bersempena dengan sambutan hari kemerdekaan Malaysia yang ke 61 tahun 2018 ni, Lazada dengan berbesar hatinya mengadakan Jualan Merdeka. Pelbagai tawaran eksklusif dan potongan harga sehingga 80% ditawarkan untuk pelanggannya.

Antara jenama--jenama yang terlibat adalah:
  • Carlo Rino
  • Bonia
  • Habib
  • VOIR
  • Siti Khadijah
  • PONEY
  • Naelofar Hijab
  • XES
  • LOL
Aduh, nampak je jenama Carlo Rino tu Juju dah tepuk dahi. Memang lama mengidam nak beli handbag Carlo Rino tu. Tapi rezekinya belum sampai lagi. Huhu. 


Sebenarnya ada banyak lagi jenama antarabangsa dan tempatan yang terlibat dengan Jualan Merdeka ni. Kalau nak tau korang kenalah masuk website Lazada sekarang jugak. Sebab Jualan Merdeka ni bermula dari 28 Ogos 2018 hingga 31 Ogos 2018 sahaja. Menangis tengok harga bArang semua murah-murah.

 Merdeka sale page: https://www.lazada.com.my/merdeka-sale/

Selain tu, ada juga Jualan Kilat (Flash Sale), vouchers dan part yang paling seronok sekali ialah penghantaran percuma ke seluruh Malaysia. Woahhhh... Thats's why Lazada sentiasa jadi pilihan nombor satu untuk membeli belah.

Kalau korang nak tau, ada juga permainan Shakin' Deals. Hurmmm, apa pulak shake shake ni? Coconut shake ke? Uish! Sedapnya. Okeh sebenarnya ada 1 game yang boleh korang main sepanjang Jualan Merdeka ini berlangsung.

Untuk menyertai permainan ini, korang perlu:
  • Muat turun aplikasi Lazada dan daftar masuk,
  • Buka halaman utama,
  • Dan akhir sekali shake handphone korang setiap hari bermula dari 28 Ogos sehingga 31 Ogos jam 1 petang dan 9 malam.

Kalau korang bertuah, boleh dapat voucher bernilain RM15.00 tau. Wow, barang dah murah, dapat voucher pulak lagi. Memang berbaloi-baloi. 

Untuk maklumat lanjut, boleh ke --> More info on https://www.lazada.com.my/wow/i/my/MYCampaign/merdeka-sale-shake-win?hybrid=1 


29 Ogos 2018

Tisu Malam Jumaat - Feminine Wipes dari Imaan Suci
Hai semua,

Korang tau tak pasal kebersihan di kawasan intim? Ada orang yang memang betul-betul jaga kebersihan kawasan intim mereka. Tapi ada juga yang sambil lewa je dengan kawasan ni. Hmm. Ada juga ya yang tak mahu menjaga kawasan intim ni. Meh sini Juju nak bagi kesedaran sikit.

Masalah utama kalao korang tak jaga kawasan ini, keputihan akan mula muncul. Keputihan ni pula ada 2 kategori. 1 yang bagus, 1 lagi yang sangat-sangat jahat. Ha yang jahat ni yang kita tak nak. Jadi lebih baik kita cegah sebelum sebelum melarat.

Vagina perlu dijaga dan dibersihkan dengan betul terutamanya selepas melakukan hubungan seks. Ia perlu di basuh dan dikeringkan supaya kuman tidak membiak di kawasan tersebut. Walaubagaimanapun, cara basuhan yang tidak betul akan mengganggu bakteria baik di kawasan tersebut.

Gaya hidup yang tidak sihat juga menyumbang kepada masalah keputihan. Antaranya ialah:
  • Diet yang tidak teratur
  • Kurang makan makanan sihat
  • Merokok
  • Kurang bersenam
  • Kurang rehat
  • Tidak mendapat tidur yang cukup
  • Stress
  • Mengenakan seluar atau seluar dalam terlalu ketat
Mereka yang kerap bertukar pasangan seks akan menghadapi risiko lebih tinggi untuk mengalami jangkitan kuman di bahagian vagina seterusnya menyumbang kepada masalah keputihan. Jadi, untuk mengatasi masalah ni, jom Juju nak kenalkan korang dengan tisu malam Jumaat. Pergh.. Pandai-pandai je bagi nama samaran ye. Muahahahaha..

IMAAN FEMININE WIPES dirumuskn utk kegunaan zon intim terutamanya apabila keluar dari rumah dan hubungan intim. Kekal bersih dan segar sepanjang hari.


Tisu lembap direka khas untuk pembersihan bahagian intim wanita. Memberikan kesegaran dan perlindungan untuk zon intim anda. Mengandungi ekstrak sireh.

Daun Sireh & Mawar
Daun Sireh merupakan sumber asli yang mengandungi anti septik mematikan kuman dan antioksidasi berpunca dari bakteria dan kulat. Berkhasiat mengatasi masalah gatal, bau dan mencegah kuman. Pati mawar juga bertindak sebagai penyeimbang PH dan memberi rasa nyaman dan sejuk pada kulit

Cara Penggunaan
Penggunannya hanya lap bahagian intim selepas membilas. 1 paket 1 pcs. Berguna utk wanita yg suka bercuti dan kerja luar kawasan. Mudah dibawa dan simpan dlm handbag. Suci tanpa alkohol. Fungsi 2 dlm 1(membersih dan menyegar)Sesuai utk semua jenis kulit.

Juju suka betul dengan packaging tisu ni. Dalam satu pek ada 10 helai, tapi setiap helai tu dia packing satu, satu. So, senang nak masukkan dalam handbag. Kalau packing macam baby wipes tu susah nak masukkan dalam beg. Dengan saiz dia yang tebal dan berat.


Feminine wipes dari Imaan Suci ni memang memudahkan urusan Juju tau. Sambil memudahkan urusan tu dapat juga menjaga kebersihan bahagian intim Juju ni. Selalu kalau ke tandas awam tu manalah kita nak bawak sekali botol feminine wash tu kan. Kadang tu bukan semua tandas sediakan tisu, jadinya bahagian intim kita tu akan rasa lembab je sebab tak di sapu dengan bersih. Tak selesa betul.

Bila dah ada feminine wipes ni Juju dah tak risau lagi nak gunakan tandas awam. Lipat-lipat masuk poket je. Hah senang. Kenapalah Juju tak jumpa feminine wipes ni masa mengandung dulu. Sengsara betul masalah keputihan masa mengandung dulu. Okeh, lepas ni kena beringat. Hehe.. Doakan Juju mudah mengandung anak yang kedua ni ya. InsyaAllah amin.

Maklumat lanjut;
Alamat:
No 3A-08 , D' Pandan Avenue 3, 
Taman Pandan Mesra, 
68000 Ampang

Telefon:
019 286 2828

Email:
inquiry@imaanworld.com

Website:

Facebook:

Instagram:



28 Ogos 2018

Secret of Stylish Fame Cosmetics
Hai semua,

Siapa dekat sini suka pakai BB Cushion? Juju sebenarnya tak pernah cuba pun BB Cushion ni. Sebabnya tak terasa pun nak beli. Lagipun Juju suka pakai foundation yang jenis cecair tu. Pada Juju lagi mudah nak apply dekat muka.

Tapi, baru-baru ni Juju telah diperkenalkan dengan BB Cushion dari Fame Cosmetics. Pertama kali Juju nak cuba pakai BB Cushion ni. Macam jakun pun ade juga tengok menda ni. Okeh jom kita test, sesuai ke tidak dengan kulit muka Juju ni.



Tadaaa.. Okkay tak? Okeh, serius dah jatuh cinta. Rasa dia ringan je dekat muka. Macam tak pakai foundation pun. Dap dap sampai rata, calit sikit lip creme dekat pipi and dah siap.

Lip creme dia pun Juju suka sangat. Tak melekit dan yang paling penting dia tak berat. Tak rasa macam pakai lipstik pun. Bibir pun tak rasa berat. Eh senang kata memang Juju sukalah dengan tekstur lipstik ni.


Dan kalau korang nak tau, Juju test juga bedak ni masa dekat Bukit Gambang haritu. Nak tengok berapa lama dia boleh bertahan. Juju pakai dari pukul 2 petang sampai 9.30 malam. Dan hasilnya memang mengagumkan. Cantik berseri-seri tau chuolls.

Untuk BB Cushion dia ada 3 pilihan. Natural, fair dan juga ivory. Untuk lipstik pula ada 13 pilihan warna. Warna yang Juju pilih dekat gambar nombor dua tu code Party. Nampak muda remaja sikit pilih warna macam tu. Haha.. Perasan betullah Juju ni.




So kalau korang nak cantik-cantik dan feel muda remaja macam Juju ni boleh ke:

Facebook:

Instagram:

Website:



26 Ogos 2018

Hotel di Bukit Gambang Resort City, Arabian Bay
Hai semua,

Harini Juju nak cadangkan tempat menarik untuk korang stay kalau ke Bukit Gambang Resort City (BGRC). Dari survey yang Juju dah buat, ramai kawan-kawan dan saudara mara kata kalau nak menginap di BGRC ni harga dia mahal. Memang pada awalnya Juju pun rasa hotel dekat sini mahal. Tapi, hah ada tapi pula. Nanti Juju cerita dekat akhir entri nanti ye.

Sampai je dekat lobi hotel Juju terus ke kaunter untuk urusan check in. Ruang menunggu di lobi ni tersangatlah luas. Ada juga diletakkan kerusi dan ada juga kedai gift shop. Arabian Coffee House pun dekat sebelah je.

Lepas selesai urusan check in, kami bergerak ke bilik. Bilik kami terletak di blok 3. Blok 3 ni hanya untuk bilik jenis Studio Suite. Sesuailah untuk Juju yang datang dengan family kecil. Kalau korang datang ramai, ada juga 2-bedroom suite. Agak-agak nak selesa boleh je bawa toto untuk anak-anak tidur di lantai. 

Studio suite
Dekat studio suite ni ada 2 tilam super single yang dirapatkan. Besar dah sama macam katil king. Ada juga kerusi dan meja kopi, tv lcd, iron dan iron board, sejadah, mini bar, peti ais, aircond, peti simpanan dan ada 1 bantal extra. Okeh bantal extra ni mama punya. Muehehehe


Memang luas sangat ruang antara katil dan tv. Boleh bentang toto bagi anak-anak tidur dekat bawah. Dak Firah kerjanya memang berlari-lari je dalam bilik. Puas betul ko berangan jadi ultraman ye nak. Lantai jenis parket ni memang kali bunyi. Jadi kalau korang sibuk nak alih kerusi meja takdalah keluarkan bunyi yang kuat. Firash berlari-lari pun tak risau dahi benjol kalau jatuh.



Dua gambar dekat atas ni adalah pemandangan dari bilik air. Bilik air dia pun luas tau. Ada ruang pemisah antara shower dan sinki. Apa? Tak da bathtub? Eh, kita datang nak jalan-jalan kan. Kalau nak bathtub memang takdelah dekat sini. Eh, tak sempat pun nak berendam lama-lama dekat bilik air. Jadual Juju dah padat sangat dah.

Ammenities dalam bilik air.

Selalu jadi masalah pasal seterika ni. Kalau jalan jauh mesti dalam kepala terfikir, dekat hotel tu ada seterika tak? Dekat BGRC ni korang memang tak perlu risau. Seterika dah disediakan dalam bilik. Cuma kalau korang dapat bilik di blok 2 korang kena ke bilik seterika yang telah disediakan di tingkat 3.

Sejadah juga disediakan. Tapi kalau korang dapat bilik yang tiada sejadah boleh call room service. Nanti diorang akan hantar sejadah tu.

Mini bar
Ada juga disediakan mini bar dekat sini. So kalau korang bawa anak kecil tak perlu risau untuk cari air panas. Boleh masak sendiri dekat bilik. Suka Juju nak ingatkan yang pihak hotel melarang tetamunya untuk masak didalam bilik. Kalau degil juga nanti kena halau. Okeh yang part halau ni Juju tambah. Hehe. Ada notis ditampal di plak air ni.

So overall bilik memang puas hati. Kalau korang nak baca pasal bilik 2 bedroom suite, boleh ke blog kawan-kawan JDT Blogger Juju. Antaranya:

Okeh jom kita cerita pasal harga pulak. Harga ni bergantung pada hari yang korang pilih juga. Kalau pilih hari sekolah memang murah je. Bilik macam Juju ni boleh dapat RM148.00 satu malam. Harga tu termasuk tiket water park dan safari park dan juga breakfast. Kalau nak murah sikit lagi RM128.00 boleh pilih bilik di Carribean Bay. Beza dia sikit je. Tapi trust me, korang takkan rasa pun perbezaan bilik Carribean dan Arabian.

Kalau korang pilih untuk stay 2 malam, boleh dapat harga serendah RM268.00 sebilik. Pakej ni termasuk 2 x sarapan, tiket water park, tiket safari park dan juga 1 x dinner buffet. Berbaloi ke tidak chuolls.

Kalau tak faham boleh PM personal dekat Juju. Whatsapp dekat www.wasap.my/601112130836/BGRC . Nanti Juju bagi penerangan secara lebih detail ya.

Jom baca aktivitiyang boleh korang buat dekat Bukit Gambang Resort City ni:
Waktu terbaik untuk ke Bukit Gambang Resort City
Ada juga yang bertanya, cukup ke masa 3 hari 2 malam untuk buat semua aktiviti tu?
Cukup sangat-sangat you allsssss. Meh sini Juju buat tentative sikit untuk korang yang bercadang nak ke BGRC tapi masih berkira-kira lagi.

Paling digalakkan untuk menginap 3 hari 2 malam.
Hari pertama check in jam 3 petang:
3.30 petang - 6.00 petang - Water Park

Hari kedua:
7.00 pagi - 9.00 pagi - Sarapan
9.00 pagi - 11.00 pagi - Active Academy
   i- ATV Fun Ride
  ii- Archery
  iii- Paintball Target Shooting
  iv- Flying Fox

12.00 tengahari -2.00 petang - Makan tengahari dan solat

2.00 petang - 9.30 malam - Safari Park

Hari ketiga:
7.00 pagi - 10.00 pagi - Sarapan
10.00 pagi - 12.00 tengahari - Check out

Okeh, harap tentatif ni dapat membantu korang yang plan nak bercuti ke Bukit Gambang nanti. Untuk maklumat lanjut boleh ke:

Website : 
Facebook
Instagram
Alamat
Bukit Gambang Resort City,
26300 Gambang, 
Kuantan Pahang Darul Makmur,
Malaysia

No. Telefon
+09-548 8000 ext. 8111/8112/8113
Fax : +609-548 6666

Email
enquiry@bgrc.com.my


15 Ogos 2018

Stiletto Khas Untuk Wanita Yang Yakin Dengan Diri Sendiri
Hai korang,

Hari ni kita nak bercerita mengenai topik kasut. Jarang sekali Juju nak membebel pasal kasut. Lebih-lebih lagi yang melibatkan tumit tinggi. Juju pula tak berapa suka pakai kasut tumit tinggi. Kalau yang jenis wedges tu boleh dipertimbangkan lagi. Tapi kalai yang jenis tajam meruncing tu memang tak sesuai kot dengan kaki Juju.

Juju pernah cuba sekali kasut yang macam tu, tapi Juju rasa tak selesa sangat. Bayangkan korang kena jalan dengan keadaan berjingkit-jingkit. Huh. Masa ni baru Juju faham maksud perkataan 'Beauty is Pain'.

Tapi Juju suka sangat tengok rekaan kasut tumit tinggi ni. Rasa macam sophisticated sangat bila dapat sarungkan kasut ni dekat kaki. Lagi-lagi kasut tumit tinggi jenis stiletto. Lagi tinggi dan lebih tajam tumit dia. Fuh, tak faham macam mana sesetengah artis boleh tahan pakai kasut tu berjam-jam.

Apa itu Stiletto?
Kalau ikut kamus, stiletto ni ada 2 maksud. Yang pertama membawa maksud pisau pendek dengan bilah yang tirus, dan satu lagi membawa maksud kasut yang mempunyai tumit tipis yang tinggi. Selalunya stiletto ni dipakai oleh pengantin di hari persandingan. Okeh jom kita tengok contoh stiletto ni.


Hah, mengancam tak kasut-kasut ni semua? Boleh bayang tak macam mana keadaan kaki korang nanti lepas pakai kasut ni? Sebab tu Juju berani kata stiletto ni khas untuk wanita yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi. Kalau takda keyakinan tinggi confirm korang akan tolak tepi kasut ni. Hehe.

Semasa berjalan-jalan di alam maya ni, Juju terjumpa satu website yang jual kasut ni. Rekaan dari luar negara tau. Confirm kualiti dia sangat terbaik. Stilettos shoes. Penghantaran pun world wide. Memang korang boleh beli kasut ni dari website FSJ ni sebab dia menggunakan curier DHL. Confirm selamat.

Boleh juga cuci mata dekat sini stilettos heels. Tak salah pun kalau nak cuci mata. Mana tau tiba-tiba datang keberanian nak cuba stiletto ni. Terus mencanak-canak keyakinan diri korang.

Picture source: https://www.fsjshoes.com



13 Ogos 2018

Taman Tema Air di Bukit Gambang Water Park
Hai korang, harini Juju nak share dengan korang satu tempat menarik untuk korang kunjungi bersama keluarga. Lebih-lebih lagi kalau korang nak cari tempat untuk bawa anak-anak untuk bermain air. Maklumlah, anak-anak dan air memang tak dapat nak dipisahkan. Hehe.

Tempat yang Juju nak cadangkan ialah Bukit Gambang Water Park.


Bagi orang Pahang, memang dah familiar sangat dah dengan tempat. Tapi untuk yang tak tau, meh sini Juju nak kongsi dengan korang apa yang menarik di sini.

Bukit Gambang Water Park telah dibina dengan keluasan seluas 46 ekar. Ia juga telah mendapat pengiktirafan "Best large water park" oleh Malaysian Association of Amusement Theme Park and Family Attraction (MAATFA) pada tahun 2011.

Yang paling menarik, dekat sini ada longest family raft ride, longest 6 lanes racer, largest wave pool yang berupaya menghasilkan 8 jenis ombak yang berlainan, Penguin Island yang sesuai untuk kanak-kanak dan lazy river. 


Kaunter tiket
Kalau korang datang untuk mandi manda dekat sini, boleh terus beli tiket dekat kaunter ni. Murah je harga tiket dekat sini. Mampu bayar. Harga tiket Juju akan share di akhir entri ini ye. Jadi sila teruskan pembacaan anda.

Lepas buat pembayaran, korang akan diberikan gelang tangan. Kalau korang nak tau, water park ni tidak menggunakan transaksi tunai. Jadi kalau korang nak sewa pelampung ke, locker atau nak beli makanan, korang perlu tambah nilai gelang tangan terlebih dahulu.

Dekat gelang tangan ni ada barkod. Kalau korang tambah nilai RM50.00, masa nak beli makanan nanti cuma tunjukkan gelang untuk di scan je. Kalau tak habis guna, korang boleh tebus semula di kaunter lepas dah keluar dari water park ini nanti.

Mudah kan? Baran-barang berharga boleh simpan dekat locker siap-siap. Tak payah nak sibuk-sibuk amik duit lagi. Kalau simpan duit dalam seluar pun risau juga. Manalah tau tercicir masa tengah main slide ke, buat naya je.

Juju dan blogger Ain

Dekat sini ada disediakan cabana untuk korang yang datang cuma nak rehat-rehat. Sementara nak tunggu anak-anak mandi-manda, korang boleh baring-baring. Kadar sewaan dia ikut tempat. Tapi kalau korang tak nak sewa cabana ni pun boleh. Ada juga disediakan kerusi meja di depan Coco Beach. Cuma kena berebut sikitlah. Siapa cepat dia dapat. Ha cemtu.

Kadar sewa kabana:
Coco Beach RM38.00 + RM10.00 (refundable) = RM 48.00
River RM38.00 + RM10.00 (refundable) = RM 48.00
Garden RM18.00 + RM10.00 (refundable) = RM 28.00
Slide RM18.00 + RM10.00 (refundable) = RM 28.00
Penguin Island RM48.00 + RM10.00 (refundable) = RM 58.00


Gambar dekat atas ni menunjukkan harga yang perlu korang bayar kalau nak guna kemudahan pelampung, loker, jaket keselamatan kanak-kanak, tuala dan bola tampar pantai. 


Perkhidmatan tuala juga disediakan di sini. Jadi korang tak perlu bawa beg berat-berat disebabkan oleh tuala basah nanti. Hehe.

Aqua Play
Kids Splash Pool
Kids Slide

Firash suka betul main dekat pantai ni. Firashlah yang paling suka. kalau Juju ajak ke tempat lain mesti dia kata nak main pasir dekat sini je. Tak nak main dekat  tempat lain. Juju pula tak nak main air dekat sini sebab panas. Tak da tempat redup. Tapi bila dengar bunyi siren ombak terus laju-laju terjah pantai ni. Seronok wey main ombak. 

Ombak dia pula ada banyak jenis. Paling korang kena ingat sekali ombak pukul 4.45 petang. Ombak dia kuat betul. Baru syok main pelampung besar tu dekat sini.

Jadual ombak

Ini kawasan untuk ke Tree Top Hills Slide. Dekat sini ada slide untuk orang dewasa. Juju tak bawa handphone naik dekat atas ni. Jadi tak dapatlah nak tunjuk dekat korang permainan yang Juju main. Tapi demi memastikan korang tau apa yang ada dekat sini Juju pinjam gambar dekat encik Google ye.


6 lane racer ni Juju tak main. Mampu tengok je. Macam seram oi turun kepala dulu. Haha.. Tengok dekat TV tu siap terbang lagi. Okeh, sebenarnya Juju memang penakut. Haha.. Tak beranilah.


Family ride ni Juju naik bertiga dengan blogger Sis Lin dan blogger Sunah. Memang menjerit sakan sepanjang perjalanan nak turun tu. Rasa lama betul perjalanan turun. Juju pula dapat side yang pandang ke belakang. Jadi memang tak nampak apa yang ada dekat depan. Tau-tau je ke kiri, kejap ke kanan. 

Lifeguard dia kata kalau nak lagi best naik ramai-ramai. 1 pelampung ni boleh muat 6 orang. Jadi dia punya kona tu memang melambung-lambung. Haha. Naik 3 orang ni pun dah rasa macam nak tercabut anak tekak menjerit, apatah lagi kalau naik 6 orang. Mau bergegar water park tu. 
Kemudahan surau juga disediakan di sini


Glacier river ni pun ada masa-masa dia berombak juga. Macam arus deras. Selalunya lazy river ni lambat je arus dia mengalirkan. Tapi untuk yang dekat Bukit Gambang ni bila datang arus deras tu memang syok tau. Laju je pelampung tu bergerak.




Okeh, bila dah lama berendam mesti perut pun dah mula berkeroncong. Juju nak cadangkan dekat korang untuk cuba pizza dekat sini. Sedap sangat uolls. Walaupun dah sejuk, roti dia tetap lembut. Tak keras langsung.




Semua sedap-sedap tau. memang korang wajib cuba. Harga pun murah je wey. Pizza saiz 12 inci ni cuma RM 18.00 je. Murah ke murah? Mur-mur je kan. Ada 6 perisa yang boleh korang pilih. Iaitu Magherita Supreme, Pepperoni Beef, Spicy Seafood, Chicken Satay King, Fruit Republic dan Village Delight. Semuanya sedap tau.


Ha nampak tu muka penat dak Firash. Tak pernah-pernah mandi dekat water park sampai keluar announcement water park nak tutup. Hari ini dalam sejarah. Puas betul. Kalau nak lagi puas korang kena datang masa weekdays. Boleh main slide banyak-banyak kali. Tak da siapa nak marah. Haha..


Untuk maklumat lebih lanjut, boleh ke:
Website
Bukit Gambang Water Park

Facebook

Instagram

Alamat
Bukit Gambang Resort City,
26300 Gambang, 
Kuantan Pahang Darul Makmur,
Malaysia 

No. Telefon
+09-548 8000 ext. 8400 
Fax : +609-548 6288 

Email
bg_waterpark@bgcr.com.my 

Hotline
016-9884768


Bukit Gambang Resort City - Water Park
Operation Hours: Monday, Wednesday & Thursday 11.00 am - 6.00 pm
Friday, Saturday, Sunday, Malaysia Public & School Holidays 9.30 am - 6.30 pm
Close on Tuesday except Malaysia Public & School Holidays

Ticket Price:
Adult - RM33.00
Children / OKU / Senior Citizen - RM23.00
Child rate applies to children above the heights of 90 cm to 12 years age.
Free admission for children below 90cm.

Credit picture:
www.sislin76.com
www.ceriteraibu.com