Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan

19 Mac 2019

Nutribear - Sihat Sambil Beramal

Selasa, Mac 19, 2019 3
Hai korang,

Sebagai wanita yang dah masuk dipertengahan umur 30an ni, Juju sangat-sangat risau dengan nutrisi dan kekurangan zat-zat yang diperlukan dalam badan. Maklumlah, rutin harian bejrja pun tak memerlukan Juju untuk selalu bergerak. Kalau sampai masa kerja tengah menimbun tak perasan duduk je dari pagi sampai tengah hari. Sekali bangun dari duduk kemain sengal lagi segalan sendi-sendi yang ada. Uish.. Tak boleh diamalkan ni.

Duduk terlalu lama boleh menyebabkan ketegangan otot dan kecederaan kecil yang lain. Jadi untuk mengatasi masalah ni, Juju kena lakukan senaman regangan ringkas untuk meningkatkan peredaran darah dan mengelakkan tekanan yang berlebihan pada sendi badan.

Senaman ringkas
Berikut ialah senarai senaman ringkas yang boleh anda lakukan, disahkan oleh Universiti North Carolina State. 
Mata
Bagi melegakan mata yang kering, pejam mata anda ketat-ketat selama sesaat, dan kemudian beliakkan mata anda (ulang beberapa kali). Tumpukan semula mata anda seketika pada objek yang berada sekurang-kurangnya enam meter dari anda. 
Pergelangan tangan
Dengan meluruskan siku, bengkokkan pergelangan tangan anda ke dalam semaksimum mungkin, tahan selama tiga saat dan kemudian lanjutkan pergelangan tangan anda ke belakang sejauh mana ia boleh pergi. Ulang beberapa kali. 
Leher
Pusingkan kepala ke sisi secara perlahan dan tahan selama 10 saat. Ubah kepada sisi yang lain dan ulang beberapa kali. 
Bahu
Perlahan-lahan angkat bahu anda dengan gerakan putaran ke hadapan. Lakukan secara berselang-seli dengan gerakan putaran ke belakang. Sentuh hujung jari kedua-dua tangan anda di bahagian belakang atas kepala tanpa membiarkan tangan anda menyentuh kepala, gerakkan siku anda ke arah belakang, tahan selama lima saat dan kemudian regangkan badan anda. Ulang beberapa kali. 
Bahagian bawah belakang
Dengan tangan di pinggul dan kedua-dua kaki terbuka mengikut lebar bahu, condongkan pinggul ke hadapan dan bahu ke belakang secara perlahan-lahan. Regang dan tahan selama lima hingga 10 saat. 
Ketajaman mental
Wujudkan senarai harian untuk membantu anda memberi fokus pada perkara yang perlu diselesaikan dalam jangka pendek. Asingkan tugasan anda mengikut segmen yang spesifik supaya anda lebih jelas dengan kerja anda. Elakkan daripada bertangguh ke hari yang seterusnya. 
Kajian menunjukkan bahawa pekerja menghabiskan masa yang lama untuk mengarang dan membalas e-mel. Peruntukan masa untuk memeriksa e-mel supaya kemungkinan gangguan boleh dikurangkan. 
Kurangkan keadaan kucar-kacir di stesen kerja anda. Meja yang kemas bukan sahaja membantu anda mengatur kerja anda, bahkan dari segi psikologi anda akan berasa kurang tertekan untuk bekerja lewat di pejabat, kerana anda sering menepati tarikh penamat kerja.
Perkongsian dari: https://leaderonomics.com

Selain itu, ada banyak juga makanan tambahan yang boleh kita ambil bagi memastikan tahap kesihatan kita supaya berada ditahap yang memuaskan. Sebagai contoh NutriBear Collagen Supplement ni. Eh, apa itu kolagen NutriBear?

Nutribear - Collagen Supplement


Product Description
Extracted from the scales of freshwater fish, The Bear Essential is a pure hydrolyzed fish collagen supplement with a molecular weight of 3,000 daltons (making for easier absorption).

Ia mengandungi gliserin, proline, hydroxyproline, alanine, dan arginine dalam dos yang lebih tinggi daripada purata sehingga anda dapat melihat perbezaan yang ketara dalam peningkatan kesihatan korang.

Inilah yang akan berlaku bila korang consume The Bear Essential setiap hari:
  • Menguatkan sendi & otot supaya anda boleh menjadi lebih aktif
  • Menghidratkan kulit untuk melambatkan kedutan & garis halus
  • Mengurangkan selulit untuk penampilan yang lebih baik
  • Mencerahkan permukaan kuku 
  • Menyuburkan folikel rambut supaya rambut lebih bersinar dan kuat
Cara bancuh dia sangat mudah. Macam yang Juju buat ni, Juju campurkan 1 skop NutriBear dalam air minuman favourite Juju. Mudah sangat. Kalau korang nak campur dalam masakan pun boleh. Macam-macam khasiat yang korang boleh dapat.


Kalau korang nak ambil dengan supplement lain pun boleh juga.
Contohnya:
1/ Apabila diambil bersamaan dengan Vitamin C, hidrolisis kolagen dapat menyokong pengeluaran protein dalam tubuh - terutamanya kulit, tulang rawan & organ.

2/ Apabila diambil bersamaan dengan Vitamin D, Kalsium, Magnesium dan Zink, ia akan membantu dalam pembaikan tulang korang dari semasa ke semasa.


Setiap pembelian NutriBear akan menyelamatkan beruang yang terancam!
Dalam 10 tahun akan datang, populasi beruang di seluruh dunia dijangka menurun dengan ketara. Untuk membantu memerangi keadaan yang menakutkan ini, kami mendermakan 5% daripada jualan kolagen NutriBear untuk menanggung pemuliharaan.

Dengan setiap produk kolagen yang korang beli, korang bukan sahaja dapat meningkatkan kesihatan tapi dapat juga membantu menyelamatkan kehidupan beruang yang terancam. Matlamat kami adalah untuk mendermakan sekurang-kurangnya $ 50,000 menjelang akhir tahun 2023 dan itulah sebabnya kami mencari anda untuk menyertai keluarga NutriBear.

Jika anda mengambil berat mengenai kehidupan beruang, maka ikutilah kami untuk membantu menyelamatkan mereka daripada kepupusan.

Untuk maklumat lanjut dan pembelian boleh ke:


14 Mac 2019

Neem Balm keluaran ZM Beauty - Melembabkan Kulit Anda

Khamis, Mac 14, 2019 2
Asaalamualaikum korang,

Pernah dengar tak pasal Neem Balm? Kalau Juju memang pernah dengar pasal neem. Tapi tak pernah nak amik tau pun apekebendanya neem tu. Eley korang pun mesti tak tau juga kan. Lepas tu tak amik kisah pun nak tau. Sebab belum jadi lagi masalah kulit tu dekat korang. Okeh sekarang ni apa kata korang luangkan masa sikit untuk ambil tau apa itu Neem Balm ni.

Neem Balm Keluaran ZM Beauty
Sebenarnya neem tu bermaksud daun semambu. Alah daun yang selalu mak-mak kita guna kalau ada anak-anak dia kena demam campak ataupun chicken pop tu. Selalunya masyarakat India suka tanam pokok semambu ni. Ha nampak tak diorang dah lama tau pasal kelebihan daun semambu ni.


Oleh itu, dengan sedikit sentuhan teknologi, founder ZM Beauty telah menginovasikan daun semambu ni supaya sesuai dengan kegunaan harian kita. Makna kata takdalah setiap kali ada masalah kulit kering kena panjat pokok semambu ni. Boleh sapu guna Neem Balm je sekarang.

Kandungan dia sangat organik. Hanya menggunakan serbuk neem, minyak zaitun, minyak bunga, lavendar dan tea tree. So bila dah guna bahan-bahan yang organik insyaAllah tiada kesan sampingan.

Neem balm ini sangat sesuai digunakan oleh bayi sehingga orang dewasa. Dan yang paling penting, Neem Balm ini telah diuji di Permulab Sdn. Bhd dan telah mendapat kelulusan KKM NOT 181101999K. Jadi korang boleh gunakan balm ini tanpa was-was.

Pengalaman Juju
Juju dah cuba dah pun neem balm ni. Sapukan dekat kulit yang kering, sekejap je dia melembabkan semula kulit Juju ni. Kulit Juju ni kalau kena gigit nyamuk memang cepat je berbintat. Tak macam kulit si Firash. Langsung tak nampak nyamuk gigit dekat mane. Tapi Juju memang standby je bawak neem balm ni dalam handbag. Mana tau boleh guna saat kecemasan.

Lagi satu Juju suka sangat dengan bau balm ni. Wangi hoi. Bau dia sedap. Rasa macam nak makan. Ops, neem balm ni hanya untuk kegunaan luaran sahaja ya. Tak boleh di makan. Firash pun suka. Kerja dia asyik nak sapu dekat lutut je.


Cara guna pun mudah sangat. Cuma sapukan dekat tempat yang bermasalah. InsyaAllah akan mengurangkan masalah tu. Sesuai juga untuk korang yang sukakan kelembapan kulit dan wangikan kulit.

So kalau korang beli Neem Balm ni, dia datang sekali dengan bekas yang super cute ni. dan korang akan dapat termometer untuk cek suhu kalau anak korang demam. Cantik tak termometer yang Juju dapat ni? Warna pink tau. Macam tau-tau je termometer dekat rumah ni dah habis bateri.

Untuk pembelian dan maklumat lanjut, korang boleh ke:

Whatsapp : 601132484182

7 Mac 2019

Penjagaan Bayi Semudah ABC dengan Asmak Baby Care

Khamis, Mac 07, 2019 4
Hai semua,

Harini Juju nak share dengan korang produk penjagaan bayi yang lengkap dari kepala sampai ke kaki. Kalau korang nak tau, MHAM sebelum ini sangat terkenal dengan Minyak Herba Asmak Mujarab yang sangat berkesan dalam melegakan dan mengurangkan penyakit asma. Kini syarikat MHAM telah mengembangkan lagi produk keluaran mereka yang sangat menarik untuk korang cuba.

Asmak Baby Care.
Asmak Baby Care
Produk yang Juju nak share dengan korang ni adalah Asmak Baby Care. Packaging dia sangat menarik. Dia datang dalam satu kotak dan ada 5 jenis barang di dalamnya. Ha, suka ke tak kalau dapat satu set produk penjagaan untuk bayi? Okeh jom kita go through satu-satu.

So dalam kotak ni dia ada:
Asmak Baby Care
1/ Baby Wash Top to Toe
2/ Losyen Bayi 
3/ Essential Oil
4/ Bedak
5/ Sevenis Hair Oil

Langkah 1
Baby Wash
Mandikan si manja anda dengan Mandian Bayi Asmak dari hujung rambut ke hujung kaki. Kandungannya yang pekat, hanya perlu picit sedikit dan sapukan ke seluruh tubuh dan rambut. Dengan haruman bunga ros dan chamomile menjadikan bayi anda lebih wangi dan selesa. Ia juga mengandungi minyak kayu putih, minyak aprikot dan vitamin E.
Sukanya dia mandi guna sabun Asmak 


Langkah 2
Losyen Bayi Asmak
Sapukan Losyen Bayi Asmak Baby Care ke seluruh tubuh si manja. Urutlah dengan kasih sayang dan biarkan si manaja merasai sentuhan kasih ibu. Ia dapat mengeratkan lagi kasih sayang anda dengan si manja. Losyen bayi mengandungi haruman yang menenangkan dan akan membuatkan si manja anda tenang dan kulit akan menjadi lebih wangi. Kandungannya dari minyak halia, ekstrak bunga portulaka dan minyak cengkih.
Losyen ni dia sapun sendiri :P

Langkah 3
Essential Oil
Gunakan Essential Oil di bahagian yang berkenaan. Anda boleh sapukan beberapa titis sahaja ke bahagian yang tertentu untuk memberikan kesan yang menenangkan dan bayi lebih mudah tidur. Ia juga boleh melegakan bayi ketika kurang sihat. Memberikan mereka rasa selesa dan bau lebih harum. Essential Oil ini juga boleh digunakan ibu-ibu menyusu yang mengalami masalah kekurangan susu. Kandungannya dari clove oil (minyak cengkih), nutmeg oil, peppermint oil dan sweet almond oil.

Langkah 4
Bedak bayi asmak
Sapukan Bedak Bayi Asmak pada tubuh bayi dan ratakan. Amat bagus sekali digunakan selepas bayi mandi. Haruman lavender essential oil membuatkan si manja berbau harum, berasa lebih tenang dan dapat tidur dengan lena. Bahan utama adalah tanah liat jenis kaolin yang terbukti bagus untuk kulit. Bedak bayi asmak juga mengandungi ekstrak betik dan ekstrak bunga portulaka.
Peace yaw

Langkah 5
Sevenis Hair Oil Asmak
Sapukan rambut si manja anda dengan Sevenis Hair Oil Asmak untuk rambut lebih sihat, kuat, bersinat, lembut dan berbau wangi. Ia diperbuat daripada 7 jenis minyak yang memberi khasiat dan manfaat kepada rambut si manja agar menjadi lebih kuat dan sihat. Kandungannya terdiri daripada light mineral oil, tea tree oil, babassu oil, VCO, olive oil, argan oil dan haruman yang berbau sangat harum.

Pengalaman Juju
Okeh jujur Juju katakan Juju suka sangat dengan produk-produk ni. Lebih-lebih lagi minyak rambut dan essential oil tu. Memang sangat-sangat membantu dalam menguruskan kehidupan si Firash seharian.

Bau minyak rambut tu memang sedap sangat. Bau dia melekat dekat tangan. Lepas pakaikan dekat Firash Juju akan letak sikit dekat rambut Juju. Memang menenangkan sungguh.

Harga untuk 5 item ni hanya RM159.00 sahaja. So, kalau nak beli satu-satu pun boleh. Tiada paksaan untuk beli satu set ni tau. Trial set pun ada. Cepat-cepat contact agen yang berhampiran dengan korang sekarang.

Untuk keterangan lanjut dan pembelian boleh ke:

Website: 

Facebook Page: Asmak Baby Care
Instagram: @asmak.babycare
Hotline: 019-9708897

4 Mac 2019

Rawatan Yang Ada di MBH Body Theory Johor Bahru

Isnin, Mac 04, 2019 2
Hai guys,

Kalini Juju nak kenalkan dengan korang satu tempat yang menarik untuk hilangkan lemak-lemak di badan. Hah, siapa yang tak nak kuruskan. Lebih-lebih lagi macam Juju ni ha. Semakin hari semakin bertambah angka dekat alat penimbang. Aduh, entah bila angka tu nak berkurang. Tension betul.

Dan Juju sebenarnya bersyukur sangat-sangat sebab diberi peluang untuk berkenalan dengan MBH Body Theory. Hah apa tu MBH Body Theory? Okeh, kalau sebelum ni MBH banyak tertumpu pada muka dan kulit wajah, tapi kali ni MBH telah meluaskan cabang perniagaannya dengan membuka satu lagi cawangan yang hanya tertumpu pada fat loss dan inch loss. Wah, tahniah MBH.

Wakil-wakil Blogger bersama Pua Yaya Mohamad

Untuk sesi pengenalan ni, Juju telah dibawa untuk mendengar sendiri sesi body analysis. So untuk sesi ini, kami telah diberi penerangan oleh pengasas MBH iaitu Puan Yaya Mohamad. Bertuah sungguh kami pada hari itu. Dapat face to face dengan puan empunya butik.


Dalam body analysis tu, kita disuruh untuk timbang menggunakan mesin yang telah disambung dengan smart device. Dekat situ nanti akan keluarlah peratus lemak dalam badan, peratus air dalam badan dan macam-macam lagilah. So dari situ dia akan suggest treatment mana yang sesuai dengan kita.
   


Tapi kalau budget kita ni tak berapa nak mampu macam Juju ni ha, ada je rawatan yang berpatutan. Jangan risau okeh. Tak mahal mana pun. Yang penting effect lepas buat rawatan tu meletop-letop kebabom. Okeh jom tengok rawatan mana yang sesuai dengan korang.

MBH Flab-U-Less
Rawatan membantu mengurangkan selulit dan menegangkan kulit, rawatan yang digunakan untuk memanaskan dan membaikpulih tisu-tisu untuk meningkatkan aliran darah dan memecahkan lemak dengan menggunakan alat RF.


Rawatan ini sesuai untuk korang yang ada masalah pipi kendur, leher, dagu menggelebeh dan ingin menghilangkan selulit lemak. So lepas buat rawatan ini korang akan dapat kurangkan bonjolan lemak, kurangkan selulit, mencantikkan kulit, menegangkan kulit kendur dan bentuk badan yang menarik.

MBH Froze Fat Fast
MBH FROZE FAT FAST ialah rawatan untuk pengurusan berat badan menggunakan teknologi BTL iaitu melalui proses pembekuan lemak pada kawasan tertentu.

 

Rawatan sesuai untuk individu yang mempunyai masalah lemak degil dan individu yang menghadapi masalah kesukaran menurunkan berat badan

Kelebihan Rawatan
- Kurangkan benjolan lemak
- Kurangkan selulit
- Mencantikan kulit
- Menegangkan kulit kendur
- Membentuk badan menarik

MBH Fat Breaker
MBH FAT BREAKER ialah rawatan menegangkan kulit wajah dan mengurangkan selulit.


Rawatan ini sesuai untuk individu yang mempunyai masalah kulit menggelebeh dan individu yang mempunyai masalah selulit selepas bersalin.

Kelebihan Rawatan
- Membakar lemak di bawah kulit dan lemak
- Membentuk badan
- Mengurangkan selulit di permukaan kulit

MBH Fat Melt Away
MBH FAT MELT AWAY ialah rawatan membakar yang menggunakan teknologi terbaru iaitu cavitation dan ultrasound.



Rawatan sesuai untuk wanita selepas bersalin dan individu yang ingin menegangkan kulit.

Kelebihan Rawatan
- Menegangkan kulit
- Memperbaiki struktur kulit
- Membentuk semula badan
- Mengurangkan kesan ‘orange peel’

MBH Straight Loss Shell
MBH STRAIGHT LOSS SHELL ialah rawatan untuk mencairkan lemak luaran dan dalaman dengan menggunakan kaedah spa capsule.


Rawatan sesuai untuk individu yang mempunyai masalah selulit dan individu yang menghadapi masalah lemak yang tinggi dalam badan.

Kelebihan Rawatan
- Membakar lemak di bawah kulit dan lemak visceral
- Membentuk badan
- Mengurangkan selulit di permukaan kulit

Rawatan-rawatan yang disediakan di sini tidak sesuai bagi wanita hamil, lemah jantung dan tekanan darah tinggi dan rendah.

Penjagaan selepas rawatan
- Disarankan menggunakan slimming lotion (MBH Burn It Fast) bagi tujuan membantu mengekalkan bentuk badan
- Pengambilan makanan seimbang
- Pengambilan air putih mengikut berat badan ideal.

Disarankan untuk menjalankan rawatan ini 10 sesi selama 1 bulan.

Untuk maklumat lanjut dan urusan selanjutnya, boleh hubungi mereka di:

MBH BODY THEORY
Facebook : MBH Body Theory – Johor Bahru
Instagram : @mbh_bodytheoryjb
Alamat : 12 – 02, Jalan Padi Emas 1/4, UDA Business Center, 81200 Johor Bahru, Johor.

No phone :018 – 203 7019

24 Februari 2019

Jom Dapatkan Kanta Lekap di barbieeyesland.my

Ahad, Februari 24, 2019 4
Assalamualaikum and hai korang, 

So harini Juju nak share dengan korang pasal contact lense atau dalam bahasa melayunya kanta lekap. Kalau korang nak tau, Juju memang tak pernah guna pun kanta lekap ni. So bila dapat peluang untuk mencuba sendiri ni memang bersyukur sangat-sangat.

Untuk belian kanta lekap ni, Juju pilih website barbieeyesland.my. Kenapa Juju pilih Barbie Eyesland? Ha kejap lagi Juju cerita.


Jujur Juju bagitau Juju tak tau nak pilih yang mana satu sesuai dengan mata Juju ni. Maklumlah, tak pernah cuba langsung nak pakai kanta lekap ni. Lepas dah belek satu-satu dan akhirnya Juju pilih 3 jenis kanta lekap macam dekat gambar di bawah ni.

Okeh mementang nama Julia, contact lense pun nak amik yang nama Julia jugak. Julia Brown 14.5 mm

Luna Brown 15 mm
Water Grey 14.5 mm
Cara pembelian dan cara pembayaran dia sangat mudah. Korang boleh daftar masuk dulu. Sahkan email, pilih-pilih kanta lekap yang korang suka, masuk dalam cart dan boleh terus proceed untuk pembayaran.

Untuk pilihan bayaran, korang boleh pilih sama ada nak bayar guna online banking ataupun Paypal. Mudah sangat. Juju baya guna online banking je. Cepat dan senang. Lagipun dia gunakan IPay88. Sama macam Lxxxxa dan Sxxxxe.

Kenapa perlu beli kanta lekap di barbieeyesland.my?
1/ Barbie Eyesland menjamin setiap produk yang dijual 100% authentik dengan servis kualiti yang tinggi dan barang yang original menjadi keutamaan mereka.
2/ Penghantaran ke Singapura juga disediakan. Pelanggan boleh membayar menggunakan akaun Paypal.
3/ Kanta lekap boleh digunakan sehingga 3 bulan dengan had pemakaian 8 jam sehari.
4/ Pengahantaran percuma ke seluruh Malaysia dan RM25.00 untuk Singapura.
5/ Semua barang adalah ready stock.
6/ Harga mampu milik. Hanya dari RM25.00 dah boleh dapat sepasang contact lense idaman kalbu.
7/ Selepas pembayaran diterima, barang anda akan di pos dalam tempoh 24 jam dan ia mengambil masa 1 - 3 hari untuk sampai ke tangan korang.

Pengalaman Juju.
Kalau korang nak tau, Juju dah beli dah kanta lekap dekat Barbie Eyesland ni. Lepas pembayaran lengkap, diorang terus proses. Juju ingat dapat lambat sebab masa Juju beli tu posmen memang tengah sibuk. Maklumlah, sambutan tahun baru Cina ni macam-macam sale ada. Jadi Juju dah pasrah dah kalau barang Juju sampai lepas cuti tahun baru Cina. Tapi alhamdulillah, sebelum cuti barang Juju dah sampai. Yeay.. Boleh melaram mata baru.

Ha jom tengok gambar Juju dengan mata baru, eh dengan kanta lekap baru ni.

Luna Brown 15mm. Tak tau kenapa gambar ni cerah sangat. Mungkin sebab tudung tu cerah kot.
Untuk percubaan pertama, Juju cuba pakai kod Luna Brown 15 mm. Dah nama pun first timer, lepas tu pergi cuba lense yang besar. Bertarung jugalah nak masukkan dalam biji mata. Haha. Dan inilah hasilnya. Cantik sangat. Macam nak cari lagi sepasang lense besar ni.

Yang ini pula untuk kod Water Grey 14.5 mm. Lepas dah bersusah payah nak masukkan lense 15mm jadi untuk lense 14.5 mm ni dah jadi kacang je weh. Macam kemaruk pulak.

Water Grey 14mm. Nampak natural kan kan kan... Suka sangat neh.
Warna yang ni pun cantik sangat. Nampak natural je dekat mata Juju. Alamak. Dah jatuh cinta sangat-sangat dah ni.

Okeh jom tengok kod yang terakhir, Julia Brown 14.5 mm. Ha, yang ni Juju memang heart sangat-sangat. Ceh, mentang-mentang ada kod sama dengan nama sendiri. Hehe. Yang ni pun Juju suka sangat sebab dia nampak menonjol sikit. Jadi dia boleh membuatkan penampilan kita lain daripada yang lain.

Julia Brown 14mm. Okeh yang ni dah jadi favourite.
Dan kalau korang nak tau, setiap barang akan dihantar dalam kotak. Jadi memang takkan pecahlah botol kanta lekap korang tu. Yang bestnya ada free gift dari Barbie Eyesland. Tempat simpan kanta lekap dengan gula-gula. Hehe, sweet sangat.



Hah, tunggu apa lagi? Jom masuk website Barbie Eyesland sekarang jugak. Untuk maklumat lanjut boleh ke:

Official Facebook:

Website:

Email:
barbieeyesland@intlgroup.net

Contact / WeChat / Whatsapp:
+6011333333010



16 Februari 2019

A Weekend to Shop, Play, and Stay in Johor Bahru with DoubleTree by Hilton

Sabtu, Februari 16, 2019 1
A Weekend to Shop, Play, and Stay in Johor Bahru with DoubleTree by Hilton

Locally known by its initials (JB), Johor’s capital city has come a long way from being a stopover town. Today, the bustling city stands proud as a major tourist, entertainment, commercial, shopping, and dining hub at the southern shores of Malaysia.

If you are looking for a weekend getaway with a lot of fun, a little culture, and all-round relaxation, look no further than a stay at DoubleTree by Hilton Johor Bahru with the Weekender’s Package. Here is a specially created itinerary from check-in to checkout to ensure your time is well spent with the best itinerary and spots the city has to offer.
Double Tree Weekender's Package
DAY ONE

Evening – Check-in and chill at DoubleTree by Hilton Johor Bahru

Your weekend stay with DoubleTree by Hilton begins right after work. Enjoy a warm chocolate chip cookie while you wait for your documents to be prepared, the brand’s motto where the little things mean everything is evident from the onset of your arrival.

Come nightfall, unwind by the poolside with an authentic Italian dinner at TOSCA. If it is a romantic dinner for two or a hearty BBQ and grill dinner for a group of friends and family, it will either be an evening of fun and frolic for everyone.

DAY TWO

Morning – Breakfast at Makan Kitchen

Food is fuel and you will need it for your busy day ahead. Head to Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton Johor Bahru's all-day dining restaurant, for breakfast. Start your day right with a fill from the vast array of both Western and Asian fares.

Afternoon – Visit the Sultan Abu Bakar Mosque
Sultan Abu Bakar Mosque
The marvelous Istana Besar, once the Johor royal family’s principal palace, was built to mimic Victorian architecture and style by Sultan Abu Bakar in 1866. The then-ruler was an Anglophile and decided to showcase it in full force through his palatial residence. Opened as a museum to the public in 1990, displaying the incredible wealth of the sultans in over 60,000 pieces, it is now the finest museum of its kind in Malaysia with a beautifully manicured 53-hectare verdant ground, and the best place to learn about the city. Entry is free.

Afternoon – Fun in the sun at LEGOLAND Malaysia
Legoland Malaysia
Home to Asia’s first LEGOLAND, the water park will excite the small kids, the crazy coasters will thrill the big kids, and the virtual reality roller coaster will be a reminder to everyone that it is never too late to let your hair down, age notwithstanding. Another interesting highlight lies at the heart of every LEGOLAND, where the much-loved true-to-life miniature version of Asia’s iconic landmarks are.

Legoland Miniland
Aptly named as MINILAND, it dazzles in every way as a magnificent masterpiece built with over 30 million LEGO bricks, featuring famous attractions from 17 Asian countries such as the PETRONAS Twin Towers, Singapore’s Merlion, India’s Taj Mahal, and even several of Johor’s own unique landmarks.

Evening – Learn to cook a Johorean dish with the in-house chef

Stay in for the night after a full day out and learn to cook one of the most iconic culinary dish in Johor, Laksa Johor (a noodle dish of spaghetti; the Italian pasta, drenched in traditional Malay-style curry broth) with the in-house chef and dazzle everyone back home when you return with your newfound skill.

DAY THREE

Morning – Shopping spree at the Johor Premium Outlet
Johor Premium Outlet
Shopping may very well be Malaysia’s favorite pastime and the proliferation of shopping malls in the country is proof of it. Known in recent years amongst Malaysians as retail paradise, JB has Johor Premium Outlet (JPO) to thank for its influx of visitors. That also means finding parking around the area would be an arduous, time-consuming task. Circling around block repeatedly to look for a spot will be a downer for just about anyone.

The solution? Just head down to our friendly Concierge team and get them to arrange a taxi for you. Enjoy the ease of being driven to and from the shopper’s paradise, minus the hassle of looking for a parking spot. Located just 30 minutes away, it gives you the advantage of being in the heart of the city minus the crowd.

Lunch – Lunch at Makan Kitchen and check-out
Makan Kitchen
After a busy morning out, return to DoubleTree by Hilton Johor Bahru for an R&R and enjoy an all-Malaysian lunch featuring sumptuous Malay, Chinese, Indian and Peranakan dishes at the live cooking stations, before checking out. Better yet, stay on for the Hi-Tea Buffet, where a delicious selection of local favourites are served, before going back to the grind. 

Room prices start from USD 71 nett per night. 
For more information, call at +607 268 6868 or 
send an email at johorbahru.info@hilton.com

30 Januari 2019

Grand Opening MBH Flagship Boutique, Bandar Baru Uda

Rabu, Januari 30, 2019 6
Pada 26 haribulan Januari yang lalu, telah diadakan satu upacara pembukaan butik MBH yang baru iaitu MBH Flagship Boutique yang bertempat di bandar Baru Uda, Johor. Majlis ini telah dirasmikan oleh bekas adun Johor Bahru iaitu Dato' Ir Hasni bin Mohamad.

Puan Yaya Mohammad bersama Bekas Adun Johor Bahru Dato' Ir Hasni Mohamad

Sebenarnya pihak MBH telah menjenamakan semula butik spa ini supaya bersesuaian dengan konsep yang mereka mahu ketengahkan iaitu menghimpunkan semua servis di bawah satu bumbung. Jika sebelum ini, setiap servis yang disediakan untuk pelanngan perlu ke tempat-tempat tertentu. Tetapi kini pelanggan MBH hanya perlu ke MHH Flagship Boutique untuk mendapatkan semua rawatan.

MBH Flagship Boutique

MBH Flagship Boutique



Rawatan yang disediakan di sini ialah rawatan kecantikan muka, rawatan laser muka, khidmat rawatan rambut serta rawatan kuku manicure dan pedicure. Hah! Senangkan. Semua dah ada dekat sini. Lepas buat muka atau rambut, boleh terus buat kuku.

Kawasan tempat letak kenderaan juga luas. Lokasi butik ini juga strategik kerana terletak berhampiran dengan kawasan corner lot. So masalah parking tu memang boleh tolak tepi. Okeh, jom kita berkenalan dulu dengan butik MBH ni.

Upacara memotong kek
MBH Medispa yang diasaskan oleh Puan Yaya Mohamad merupakan sebuah syarikat perniagaan yang menumpukan rawatan kecantikan dan kesihatan.  MBH telah melebarkan sayap perniagaan dengan membuka premis spa kecantikan yang menawarkan perkhidmatan untuk kecantikan wajah dan badan yang berlokasi di Kajang.
Antara rawatan yang disediakan di MBH Medispa adalah: rawatan wajah dan rawatan estetik.
Kini MBH Medispa mempunyai 19 cawangan di seluruh Malaysia iaitu di Bangi, Ampang, Shah Alam, Senawang, Bandar Seri Permaisuri, Johor Bahru, Wangsa Maju, Kota Damansara, Melaka , Ipoh, Batu Pahat, Sungai Petani, Kuantan, Temerloh, Kluang dan Segamat.
Kenapa kena pilih MBH Medispa?
Beauty consultant

1/ Rawatan yang disediakan mengikut kesesuaian kulit - Kepelbagaian rawatan yang terdapat di spa antaranya seperti rawatan wajah dan rawatan estetik
2/ Pakar Kecantikan yang terlatih - Pakar kecantikan kami yang terlatih yang akan merawat anda secara professional dan berhemah
3/ Persekitaran yang mesra dan selesa - Staf MBH Medispa sentiasa memberikan layanan yang mesra terhadap pelanggan yang berkunjung ke spa kami.

Perkhidmatan make up percuma semasa hari perasmian

Kalau korang nak tau, untuk rawatan muka ni sesuai untuk lelaki dan wanita. Yang menariknya, mereka tidak akan campur bilik lelaki dan wanita. Founder sangat-sangat menitik beratkan persekitaran yang Muslim Friendly. Pakar kecantikan yang terlatih juga akan memakai sarung tangan jika ada pelanggan lelaki yang datang untuk mendapatkan rawatan wajah dan rambut.

Produk keluaran MBH

Jadi korang tak perlu risau sebab rawatan untuk lelaki cuma dihadkan dari leher ke atas sahaja. So, kalau korang bawa suami ke sini bolehlah suami korang buat rawatan muka sekali. Tidaklah lama suami korang menunggu korang sampai habis rawatan.


Produk yang mereka gunakan juga sangat-sangat berkualiti. Hah! sebab apa Juju berani berkata sebegini? Sebab Juju dah terjah sendiri kilang pembuatan produk MBH ini di Kulai tempoh hari. Ha tak semua orang boleh masuk kilang ni tau. So kalau korang nak tau macam mana suasana di kilang tu korang boleh tengok video dekat bawah ni.


Untuk maklumat lanjut mengenai MBH Flagship Boutique ni boleh ke:


Laman web rasmihttp://www.mbhmedispa.com/

Waktu operasi:
Selasa - Ahad 11 pagi hingga 8 malam

Nombor telefon:
07-244 8573/018-7764670

Alamat:
3-01, JALAN PADI EMAS 1/5
UDA BUSINESS CENTRE