Kasih Juju: review

Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

April 25, 2017

Lip Balm MamaMade, Mind Your Lips

Siapa dekat sini ada masalah bibir kering? Meh sini nak sep sikit. Kita genglah. Rasanya masalah bibir kering ni sejak dari sekolah memang tiada jalan penyelesaiannya. Bila dah elok, kejap je. Lepas tu dia jadi balik. Tangan pula gatal. Asik nak tarik je kulit bibir yang merekah tu. Sakit dia jangan cakaplah. Meleleh air mata.

Harini saya nak tunjuk dekat korang sejenis lip balm yang boleh selesaikan masalah kita dekat atas tu. Dah tak nak dah bibir kering ni. Tak cantik kalau pakai lipstik matte. Dah macam tanah yang kering-kontang tu ha. Eeewww.. Tak cantik hokey.

Memperkenalkan Lip Balm keluaran MamaMade, Homemade & Natural.

Senang je nak pakai dia ni. Bukan pakai masa hari siang tau. Pakai masa nak tidur. Ha... Boleh simpan dekat rumah je. Tak perlu bawak ke hulu ke hilir.

Saya dah try dah lip balm ni. Memang bangun pagi tu bibir rasa lembap je. Takde lagi dah kulit-kulit kering tu.

Jom tengok testimoni daripada mereka-mereka yang dah cuba Lip Balm ni.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.
Image may contain: text

Mind Your Lips (Lip Balm 5g)
Kandungan;
Virgin Coconut Oil, 
Castor Oil, 
Shea Butter, 
Beeswax, 
Vit E Oil, 
Lavender Oil.
No artificial fragrance, coloring and preservative

Harga; RM 9.00 
Cara pembelian: 
Boleh beli melalui Facebook rasmi diorang di --> Homemade & Natural by MamaMade

April 19, 2017

Review : Levea Susu Kambing

Assalamualaikum korang,

Nak tanya ni. Ada tak pembaca blog saya ni yang minum susu kambing? Uish! Ada yang tak minum ke? Rugi tau korang tak minum susu kambing ni. Banyak sangat kebaikan dia. Mana yang minum tu meh sini sep sikit. Kita geng okeh.

Dulu saya memang tak suka susu kambing. Tapi lepas dah tau kebaikan dia, terus saya jadikan susu kambing ni susu wajib diminum setiap hari. Lebih-lebih lagi masa mengandung. Sangat-sangat bagus untuk ibu dan anak yang dalam kandungan tu.

Memanglah susu kambing ni ada bau hamis kambing tu sikit. Tapi korang kenalah pandai pujuk tekak tu. Untuk kebaikan diri sendiri juga. Kalau tak nak bau kambing, korang campur sikit dengan Milo. Yang penting khasiat susu kambing tu korang dapat.

So harini saya nak kenalkan korang dengan satu produk yang pada saya sangat-sangat sesuai untuk dijadikan minuman seisi keluarga.

levea susu kambing kasihjuju.com

Levea Susu Kambing terhasil adalah untuk menggalakkan lebih ramai lagi yang gemar minum susu kambing untuk dijadikan amalan harian. Dengan rasa yang luar biasa sedap, ianya juga digemari oleh semua peringkat umur. Ianya juga mengandungi pelbagai nutrisi tambahan.

Seperti yang kita telah tahu, susu kambing adalah amalan turun-temurun di negara Timur Tengah.

Levea Susu Kambing
Kepakaran kami adalah membantu anda mendapatkan susu yang berkhasiat dan terbaik untuk diri anda da seisi keluarga. Levea Susu kambing dijamin berkualiti tinggi dan eksklusif.

Susu kambing tanpa kolagen yang diperkaya dengan antioksidan dan vitamin mineral serta kalsium, protin yang tinggi. Ia akan membantu anda menyelesaikan rantaian punca masalah anda.

Ramai yang telah kembali cergas bersama Levea.
Levea Susu Kambing ini telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), HALAL dan dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP.

Ianya juga mengandungi lebih 11 khasiat semulajadi yang sangat baik dan diperlukan untuk kesihatan;

  • Ginko Biloba
  • Almanna Arabic Gum
  • Probiotic
  • Madu
  • Kurma
  • Kismis
  • Grape Seed
  • Buah Tin
  • Pegaga
  • Sunflower Seed Oil
  • Vitamin dan mineral
  • Protin dan kalsium
Siapa yang perlu minum Levea Susu Kambing?
Levea Susu Kambing diformula khusus untuk;
  • Anak 2 tahun ke atas
  • ibu hamil
  • ibu yang menyusukan anak
  • wanita yang merancang hamil
  • golongan dewasa lelaki dan wanita
  • golongan warga tua
  • penjagaan kulit
  • mengawal berat badan
  • berpuasa
Kesan awal pengambilan Levea Susu Kambing secara konsisten;
  • Rasa cergas apabila bangun pagi
  • Perut rasa selesa dan lawas
  • Rasa lebih bertenaga dan fokus semasa belajar
  • Daya ingatan menjadi lebih kuat
  • Paras gula dalam darah terkawal
  • Susu ibu menjadi lebih kuning dan banyak
  • Anak tidur malam lebih nyenyak
  • Batuk berkahak akan hilang dan sembuh dengan lebih cepat
  • Lebih sihat dan jarang demam serta selsema
  • Cepat sembuh dari demam dan selsema
  • Badan terasa lebih ringan
  • Kulit menjadi lebih cantik dan lembap
  • Mengurangkan gejala bayi kuning (jaundice)
  • Membekalkan tenaga yang berpanjangan ketika berpuasa (tidak lapar)
levea susu kambing kasihjuju.com

Testimoni daripada mereka yang dah mencuba Levea Susu Kambing





Testimoni saya sendiri

Sedap giler rasa air ni. Memanglah dia tulis dekat situ perisa vanila. Tapi bila dah minum rasa dia macam horlicks. Nampak tak saya buat tak penuh cawan tu. Sebabnya saya suka minum pekat-pekat.

Dan untuk pngetahuan korang juga, saya memang minum susu kambing masa mengandung. Dan result dia, si Firash tak kena kuning. 

Tak mahal pun harga satu botol cuma RM49.00 Semenanjung Malaysia dan RM55.00 bagi Sabah dan Sarawak.

Untuk maklumat lanjut dan juga pertanyaan, boleh hubungi Levea Resources (JR0071916-V);
HQ: +6011 10708189 / +6019 7005786
Email: levea.hq@gmail.com
Website: www.levea.com.my
Facebook: www.facebook.com/leveaofficial

April 12, 2017

GJoy Parfum - If You Can't Be Rich At Least You Smell Expensive

Hai korang,

Harini saya bau wangi sangat. Wangi yang tak menusuk hidung tau. Lembut je bau dia. Eh, eh! Kenapa bercerita pasal bau-bau wangi ni? Ha sebabnya saya dah spray Gjoy Parfum lah.

Kalau korang nak tau, founder dia dah bagi saya tester. Saya suruh dia yang pilihkan sebab saya ni tak familiar sangat dengan jenama perfume antarabangsa ni. Hehe..

Terima kasih dekat founder Gjoy Parfum sebab bagi saya merasa guna perfume bau mahal ni. Kalau korang nak tau lagi, tagline dia 'If you can't be rich, atleast you can smell expensive'. Hah nampak? Tak terasa ke nak cuba?

Kalau korang tak nak beli yang besar pun boleh beli yang saiz kecil dulu. Tak de masalah pun. Dia ada macam-macam jenis bau. Koranh tinggal pilih je. Kalau tak tau nak pilih yang mana boleh minta pihak Gjoy Parfum pilihkan. Confirm korang puas hati punyalah.

Antara ciri-ciri lain dekat Gjoy Parfum ni adalah:
Tahan lama
Edp perfume
35ml
60% daripada pati sebenar
Murah
Boleh digunakan untuk solat

Pengkongsian Ilmu Tentang Jenis Perfume
Istilah Parfum / Minyak Wangi
Pada botol pewangi wangian sering tertulis label 'parfum', 'eau de parfum', 'eau de toillette' atau 'body splash'. Mungkin banyak dari Anda masih bingung, kandungan apakah itu dan berpengaruhkah pada ketahanan aromanya?

Label-label tersebut ternyata berkait rapat dengan kadar kandungan pati parfum. Semakin tinggi tingkat patinya, maka semakin lama pula wangian tersebut bertahan dan tentunya, semakin mahal harganya.

Parfum (Pure Perfume) - Kadar Ketumpatan  patinya mencapai 16%-30%, dan asli tanpa campuran alkohol. PARFUM adalah pati minyak wangi yang paling kuat dan paling mahal. Tahan lebih lama sehingga 6-8 jam bergantung kepada jenis kulit.  Jika anda mengenakan wangian ini, bukan sahaja tubuh akan berbau harum malah boleh dihidu dari jarak yang cukup jauh dan tahan lama.

Jangan menyemburkan semburan parfum ke baju kerana teksturnya yang berminyak dapat meninggalkan noda. Cukup dengan oleskannya sedikit di nadi tangan dan belakang telinga.

Eau de Perfume -Kadar Ketumpatan patinya mencapai  8%-16%. EDP atau Eau De Parfum mengandungi pati yang kurang pekat daripada Parfum. Tahan sehingga 3-5 jam. Ia mempunyai kandungan alkohol yang sedikit, aroma wanginya tahan lama dan kuat. Selalunya lebih sesuai digunakan pada malam hari, terutama untuk menghadiri acara formal.

Eau de Toilette - Kadar Ketumpatan  patinya mencapai 5%-8%. EDT atau Eau De Toilette merupakan minyak wangi yang lazim didapati di pasaran. Tahan sehingga 2-4 jam. Wangian ini berada setingkat diatas cologne. Kandungan alkoholnya kurang sedikit berbanding dengan cologne. Untuk kesegaran yang bertahan lama, wangian jenis ini adalah pilihan yang sesuai kerana aromanya ringan, tidak terlalu tajam dan sesuai untuk banyak acara mahu pun saat bersantai bersama teman.

Eau de Cologne - -Kadar Ketumpatan patinya mencapai 3%-5%. EDC atau Eau De Cologne adalah minyak wangi yang paling lemah dan kebiasaannya dipasarkan kepada lelaki. Tahan sehingga 2 jam. Jenis wangian ini yang paling ringan jika dibandingkan dengan yang lain. Amat sesuai digunakan di bagian tubuh, untuk menyegarkan dan memberikan aroma harum setelah mandi. Biasanya wangian ini beraroma menyegarkan. Contohnya kita boleh dapati pada tisu basah yang sesuai digunakan sebagai penyegar selepas melakukan sebarang aktiviti.

Eau Fraiche / Body Splash
Eau Fraiche biasanya disebut dengan istilah Perfume BodyMist atau Body Splash. Ia memiliki kadar pati terendah di antara semua jenis parfum , dengan campuran kurang dari 3% dan bertahan hanya sekitar 1 jam saja.  Wanginya tidak bertahan lama dan cepat menguap, karena kadar alkoholnya yang tinggi. Sama seperti eau de cologne, body splash lebih sesuai dipakai untuk mengharumkan tubuh.
Image result for perfume edt

Kita sering menjumpai jenis EDP dan EDT. Perlu kita pahami bahwa tidak semua parfum tersedia dalam 2 jenis ini. Untuk parfum wanita sebagian besar berjenis EDP, sebaliknya untuk lelaki sebagian besar berjenis EDT.

Umumnya, parfum jenis EDP lebih tahan lama daripada EDT. Namun ketahanan aroma sebuah parfum dipengaruhi oleh banyak hal. Salah satunya jenis aroma dari parfum tersebut. Ada yang kuat, sedang, dan halus. Ada parfum berjenis EDP yang jenisnya halus, tentunya ia tidak akan bertahan lama. Banyak juga jenis EDT yang aromanya kuat sehingga aromanya bertahan lama.
Kebanyakkan  produk wangian mengandung alkohol. Jadi, semakin tinggi kadar kepekatan pati parfum semakin sedikit kadar alkoholnya. Karena sifat alkohol yang menguap, fungsi alkohol disini untuk membantu menyebarkan aroma parfum agar tercium oleh orang-orang di sekitar Anda.

Selain itu, walaupun kadar kepekatan pati parfum mempengaruhi berapa lama wangian dapat bertahan pada tubuh Anda,  Selain itu kondisi kulit kita juga mempengaruhi ketahanan parfum tersebut.  Misalnya, mereka yang memiliki kulit kering, wangian parfum akan lebih cepat berkurang berbanding mereka yang memiliki kondisi kulit berminyak. Kadar PH seseorang, juga akan mempengaruhi interaksi antara kulit dan parfum.

Itu sahaja lah yang dapat kami kongsikan berkenaan dengan istilah minyak wangi ini. Marilah kita sama-sama memahaminya agar dapat memudahkan kita dalam memilih wangian disamping mengetahui maksud istilahnya.

(Perkongsian diatas diambil daripada --> https://www.facebook.com/GJoy-Perfume-Albadz-290739344674036/?fref=nf

Dekat bawah ni antara senarai nama parfum yang GJoy Parfum dah keluarkan.
Image may contain: text

Ha korang tu apa tunggu lagi. Harga dia murah tau. Kalau na tau berapa murah korang kenalah terjah official Facebook dia dekat --> GJoy Parfum

Psst.. Sekarang ni ada kontes like dan share dekat FB GJoy Parfum. Kalau korang bertuah, korang akan dapat sebotol perfume 15ml.. Hah! Tak nak ke? Tak nak ke? Free je tu. Jom join cepat-cepat sebelum kehabisan stok.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

April 11, 2017

Cara Mengatasi Masalah Jeragat

Assalamualaikum semua,

Nak tanya ni. Berapa ramai antara kita yang ada masalah dengan jeragat? Cuba angkat tangan sikit. Saya nak tengok. Hmm 1  2  3   4.. Eh! Eh! Macam ramai je yang ada masalah jeragat. Hah meh sini rapat-rapat saya nak share sesuatu dengan korang.

Apa itu jeragat?
Pada yang tak tahu, jeragat tu bintik-bintik hitam dekat muka. Dia bukan bekas jerawat tau. Jerawat pun bukan. dia nampak macam ade lekuk kecil dekat muka. Biasanya jeragat ni terjadi disebabkan pembentukan minyak, sel-sel kulit mati dan juga bakteria di kawasan liang-liang muka terutamanya di sekitar hidung, dagu, pipi dan dahi.
Image result for jeragat
Hah, gambar dekat atas nilah contohnya rupa jeragat tu. Sangat tak cantik kan? Muka dah putih. Tapi tiba-tiba ada pula tompok-tompok hitam dekat muka. Nampak pelik pula.

Cara mengatasinya

Nampak macam eeuuuuu... Macam mana nak hilangkan hitam-hitam dekat muka nih? Ha meh sini saya nak tunjukkan satu produk terbaik yang boleh selesaikan masalah korang.

Mylea Freckles Serum
mylea freckles serum

Mylea Freckles Serum khas untuk masalah jeragat, hanya dengan sapu je dah boleh hilangkan jeragat dekat muka korang. Tak kiralah jeragat yang lama atau pun yang baru nak menempel dekat muka.

Mylea Freckles Serum ni bersifat water based. Bahan asas dari sumber mineral dan sangat kaya dengan ekstrak tumbuh-tumbuhan dan juga buah-buahan.

Serum ni boleh dipakai atau dicampur dengan mana-mana produk, tiada bahan kimia dan telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT160300607K)

Kebaikan Serum Mylea
  • Penawar nombor 1 masalah jeragat;
  • mencegah jeragat daripada merebak dan menebal;
  • membantu menghilangkan bintik hitam di wajah;
  • mencerahkan warna kulit;
  • membantu menghilangkan parut dan bekas jerawat;
  • membantu mendapatkan tona kulit yang sekata
  • merawat kulit kusam
  • mengawal masalah kulit berminyak;
  • mengecilkan liang pori; dan
  • membantu anda mendapatkan kulit idaman dalam jangka masa yang cepat, berkesan dan tiada kesan sampingan.
Cara penggunaan
Picitkan sedikt Mylea Freckles Serum pada tapak tangan dan sapu pada bahagian kulit wajah yang bermasalah.
(Setitik sahaja sudah mampu untuk seluruh wajah kerana serum ini pekat dan tidak berminyak, malah terus meresap ke dalam kulit wajah.)

Disyorkan guna pada;
  - Waktu pagi 10 - 15 minit sebelum menggunakan make up

  - Waktu malam sebelum tidur, antara 10 - 15 minti sebelum menggunakan krim malam.

Untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat, anda digalakkan untuk menggunakannya 2 kali sehari.

mylea freckles serum

Harga

RM90.00

Kandungan

Aqua, propylene glycol, unsaponifiable olive oil, cetyl, ceg beeswax, dimethicone, cucumis sativus ekstrak, citrus medica limonium peel extract, symphytum root cell extract (phyto-celltec), sodium cocoamphoacetate, L-Gluthathione, asscorbyl tetraisopalmitate P, polycrylamide and C13-14, tocopherol acetate, arbutin, isoparaffin and laureth-7, phenoxyethanol, ethyloxyglycerin, caprylyl glycol and ethyloxyglycerin.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi:

Instagram: https://www.instagram.com/mylea.official/
Facebook: https://www.facebook.com/Mylea-Skincare-Malaysia-556641851088801/
Website: http://myleaskin.com/
mylea freckles serum

Untuk order, boleh whatsapp dekat nombor --> 017-777 8191 atau 013-984 5104
AGENT WANTED!

April 4, 2017

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017

Assalamualaikum semua,

Entri harini khas untuk korang yang suka menyertai pertandingan larian. Di suatu masa dulu pun saya suka juga menyertai pertandingan larian ni. Pantang dengar ada pertandingan, mesti nak join. Sekarang je dah tak sempat nak join. Ditambah pula dengan stamina tak de. Entah kemane stamina tu pergi. Hmm

Berbalik pada tajuk, tahun ini merupakan tahun ke-6 penganjuran IJM Land Half Marathon 2017. Sejak diadakan dari tahun 2012, acara ini telah dianjurkan buat masyarakat komuniti Seremban 2 dan juga penduduk sekitarnya.

Sambutan menggalakkan yang diterima setiap tahun membuatkan IJM Land menjadikan acara ini sebagai acara tahunan yang wajib disertai bagi penggemar sukan larian.


Pada majlis ini, Dato' Hoo Kim See turut menyampaikan baju rasmi kepada pelari terpantas IJM Land Half Marathon 2016, Encik Lim Khon Seng yang juga merupakan peserta pertama yang mendaftar bagi acara larian tahun ini. 

Menurut Dato' Hoo, ini merupakan tahun ke 3 dimana sebahagian dari hasil kutipan yuran akan dialurkan kepada 2 badan kebajikan. Badan kebajikan yang terpilih pada tahun ini ialah Pertubuhan Rumah Kebajikan Negeri Sembilan dan  Malaysia Lysosomal Diseases Assisiation (MLDA).

Sebanyak 7 kategori dipertandingkan iaitu;

  • Men open - 21km
  • Men Veteran - 21km
  • Women Open - 21km
  • Women Veteran - 21km
  • Boys Junior - 10km
  • Girls Junior - 10km
  • Fun Run - 10km
Pemenang kategori lelaki dan wanita akan membawa pulang trofi IJM Land Half Marathon Challenge. Manakala bagi merak yang berjaya menghabiskan larian akan menerima finisher medal, goodies bag, sijil dan juga cabutan bertuah.

Untuk maklumat lanjut mengenai larian ini, anda boleh layari;

Peringatan: Pendaftaran akan ditutup pada 31 Mei 2017 atau lebih awal sekiranya penyertaan telah mencukupi.

Jadi pada korang yang memang suka join aktiviti sihat ni, jangan tunggu lama-lama. Cepat-cepat join ye. Mana tau boleh menang cabutan bertuah. Jangan lupa kongsi dengan saya ye. Hehe

Terima kasih sudi baca.
Wassalam

March 27, 2017

Beauty Review : Uriage Eau Thermale HiShop.my

Hai semua,

Harini saya nak memperkenalkan satu produk yang sangat menarik untuk kita semua yang mementingkan kecantikan.

Memang tak dinafikan sekarang ni memang berlambak-lambak produk pembersih muka. Ada yang organik, ada yang wangi, ada yang banyak bahan kimia..Opss.. Korang tinggal pilih je nak yang mana kan. Cuma tak tau mana yang betul-betul sesuai dengan kulit.
uriage kasihjuju

Tapi kali ni, saya nak kenalkan korang dengan produk yang berasaskan dari thermal water. Mula-mula saya pun tak tau apa itu thermal water? Dari mana sumber air ni? Bagus ke letak dekat muka? Korang pun mesti tertanya-tanya jugakan.

uriage kasihjuju
Sumber air daripada alam semulajadi 

Selama beberapa tahun, Uriage Water Thermal telah berada di bawah pergunungan Belledone Alpine, mengambil unsur-unsur mineral di sepanjang laluannya. Ia keluar dari bumi pada kedalaman 80 meter, terlindung dari udara dan pencemaran. suhu air (27 ° C), pH neutral dan komposisi mineral kekal tidak berubah.

uriage kasihjuju
Air semulajadi yang isotonik

Perkataan "isotonik" bermaksud bahawa Uriage Water Thermal di osmosis sempurna dengan permukaan dan selaput mukus. Ia menghormati integriti sel kulit. Ia bertindak dengan cara yang sama seperti serum fisiologi, ia tidak mengubah saiz atau jumlah sel-sel. Ia juga amat sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk yang paling sensitif.

uriage kasihjuju
Air yang luarbiasa yang sangat aktif

Uriage Water Thermal mempunyai kandungan yang sangat tinggi dengan mineral dan unsur surih berbanding dengan air panas lain yang digunakan dalam dermatologi (11,000 mg / l). Mineral dan unsur surih yang memainkan peranan biologi penting dengan sifat-sifat diiktiraf bagi kulit.

URIAGE Hysaec Cleansing Gel

uriage kasihjuju

Pencuci muka. Sesuai untuk kulit kombinasi ke kulit yang berminyak.

Kandungan 

- Uriage Thermal Water

- soap-free cleansing base
- Piroctone olamine
- Epilobium extract
- Glycin                                                                                          
- Hypoallergenic
- Non-comedogenic
- Physiological pH
- Soap-free

Cara Penggunaan
Picitkan sedikit di tapak tangan dan sapukan ke muka. Bilas sehingga bersih. Gunakan pagi dan petang.

uriage kasihjuju
Sabun ni tak berbuih sangat. Jadi korang tak perlu nak ambil masa yang lama untuk cuci muka. Dan dia juga berbau wangi. Damai je bau dia. Kalau tak percaya, kenalah beli.

URIAGE Hysaec Cleansing Gel 150ml FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM61.90
Beli di sini --> HiShop

Thermal Micellar Water

uriage kasihjuju

Produk ini berfungsi sebagai make up remover untuk kulit normal atau kombinasi. Ekstrak epal hijau dan pore refiner dia boleh normalkan kehadiran sebum-sebum yang tak bagus dekat muka kita.

Ia juga boleh menanggalkan waterproof eye make up. So, kalau korang guna eyliner atau maskara yang waterproof tu boleh gunakan Thermal Micellar Water ni.

Kandungan
 - Uriage Thermal Water
 - Glycerin
 - Green Apple extract
 - Genle non-ionic surfactants
 - Hypoallergenic
 - Ophthalmologically tested

Cara penggunaan
Tuang sedikit Thermal Micellar Water dekat cotton pad dan sapukan ke seluruh wajah dan juga leher. Tak perlu bilas dengan air.

uriage kasihjuju

uriage kasihjuju

URIAGE Eau Micellaire Thermale PMG 250ml FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM80.00
Beli dekat --> HiShop

Uriage Thermal Water
uriage kasihjuju

Produk ini boleh menghidrat permukaan kulit, mengurangkan radang kulit dan 100% isotonik

Kandungan
100% aqua Uriage Thermal Water

Cara Penggunaan
Spray mengikut keperluan. Tidak perlu di keringkan supaya bahan aktif dalam air tersebut dapat bertindak dengan efektif.

uriage kasihjuju
Nampak tak muka saya glowing lepas spray dengan thermal water ni. Lembab je rasa dekat muka. Kalau rasa kelembapan dia tu dah nak hilang, korang spraylah lagi.

URIAGE Eau Thermale D'Uriage SP 50ML FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM20.90
Beli di sini --> HiShop

Apa yang menarik perhatian saya dekat sini, Uriage Thermal Water ni sangat banyak kegunaannya. Antaranya:
  • Melegakan dan membina semula sel-sel kulit dalam bidang perubatan
  • Melegakan iritasi
  • Mengurangkan rasa terbakar dan kesan merah akibat penggunaan kosmetik
  • Melegakan ruam bayi
  • Melegakan kulit kesan matahari
  • Memperbaiki kulit mengelupas
  • Melegakan mata yang penat
  • Make up remover
  • Boleh juga digunakan selepas make up
  • Melembutkan kulit yang terdedah kepada cahaya matahari
  • Mencegah kulit daripada radikal bebas
  • Melegakan iritasi dan ketidakselesaan kulit
  • Mengurangkan rasa pedih selepas proses membuang bulu
  • Menyamankan selepas bercukur
  • Memberikan kesan hidrasi yang cepat
  • Melegakan perasaan tidak selesa wala di mana anda berada
Ha nampak tak. Ada 16 sebab kenapa Uriage Thermal Water ni perlu sentiasa ada dengan korang. Tak kira walau kemana pun korang pergi.

Okeh, jangan lupa beli dekat -->
Khas untuk pembaca blog saya, saya nak bagi extra diskaun dekat korang. Yeay.. Suka tak? Suka tak?
uriage kasihjuju
Dalam ruangan enter discount code tu korang masukkan code JULIA
Dan korang akan dapat 15% rebat. Ha... Special untuk yang baca blog ni je tau. Yang tak baca tu suruh dia baca sekarang. Hehe

Follow their social media:
 Instagram: @hishopmy
Twitter: @hishopmy

Terima kasih sudi singgah. Jumpa lagi di lain entri.
Wassalam.

March 15, 2017

Family Gathering di Punggai Bayu Beach Resort

Assalamualaikum semua,

Sebelum tu nak minta maaf banyak-banyak sebab entri ni dah lama terperam. Ada kerja hakiki yang perlu diuruskan dahulu. Tapi Alhamdulillah, kerja 'urgent' dah siap. Tinggal saki-baki je lagi nak kena buat laporan.

Okeh, berbalik pada cerita family gathering. Sebenarnya plan nak ke Melaka. Kononnyalah kan. Tapi berakhir dekat Kota Tinggi jugak. Haha, tak kisahlah. Yang penting hajat utama nak buat family gathering tu dah berjaya.

Jarak dari bandar Kota Tinggi nak ke Kampung Punggai ni lebih kurang dalam 65 kilometer. Lebih kurang sejam 15 minit perjalanan. Laluan di Bandar Penawar agak teruk sikit sebab banyak sangat lori besar-besar lalu. Ditambah pula dengan kerja-kerja pelebaran jalan. Sabar betul penduduk dekat sana.
No automatic alt text available.
Klik untuk lebih jelas
Dekat atas ni dia punya rate bilik. Sangat-sangat budget friendly. Saya ambil bilik Melor memandangkan saya cuma bertiga dengan suami dan si Firash. Kami ambil bilik asing-asing supaya lebih privasi. Fasiliti dalam bilik cuma ada yang basic sajalah. Tv, kettle, tuala, aircond, meja cermin dan tilam. Haha, tilam tu mestilah wajib.
Image may contain: outdoor
Deretan bilik melor.
Selain bilik Melor, saya booking juga bilik Mawar untuk ipar-ipar yang anak ramai. Bilik dia luas sikit sebab ada 2 katil queen.
Image may contain: sky, cloud, tree, outdoor and nature
Bilik Mawar
Masa sampai tu hujan turun renyai-renyai. Macam meraikan pula kehadiran kitorang. Masa ni cuma ada keluarga kami dengan 1 lagi keluarga. Tak ramai orang pun. And the best part is, kolam renang tu kitorang punya.

Budak-budak kemain gedik lagi nak mandi pool waktu hujan. Tapi kami tahan dulu. Lepaskan lelah kejap. Baru boleh terjah swimming pool.

Pantai dekat sini tak berapa nak menarik. Nak main air pun tak berani. Sebab kotor. Huhu.. Sedih betul tengok banyak sangat sampah sarap terdampar dekat persisir pantai. Kecewa betul. Kalau bersih memang dah terjun laut jugalah. Haha..





Malam tu pula, kami buat aktiviti barbeku. Rugilah kalau dah dekat tepi pantai tapi tak buat bbq kan. Macam ada yang tak kena. Omputih kata something wrong somewhere.

Saya tak menyibuk sangat dekat ruangan bbq tu. Tapi saya menyibuk dekat meja makan. Haha, daripada dok tunggu mende bakar-bakar tu lebih baik saya makan. Banyak giler makanan yang kitorang bawak.

Dekat sini ada juga disediakan mesin karaoke. Masuk je 50sen x 2 pastu pilih lagu and nyanyi. Tapi saya tak nyanyi pun. Takde bakat langsung. Kalau menyanyi dalam bilik air boleh la. Hehehe..

So, overall nya percutian singkat ni sangat-sangat memuaskan. Kalau korang nak cari percutian bajet, bolehlah ke sini. Ni link facebook Punggai Bayu Beach Resort --> https://facebook.com/profile.php?id=807896616017498 ataupun boleh whatsapp dekat 019-7555682.

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign