5 November 2018

San Francisco Coffee Kini di Johor Bahru
Hai korang,
Harini Juju nak share dengan korang pembukaan satu kedai kopi terbaru di Johor Bahru. Orang di Seremban atau Kuala Lumpur mesti dah familiar dengan San Francisco Coffee ni kan.

Dulu masa Juju dekat KL pun kalau pergi Mid Valley, wajib singgah dekat San Franciscoo Coffee ni. Beli 2 Ultimate Mocha. Peh, kenapa sampai 2? Sebab dia ada promosi buy 1 free 1. Adik Juju pula jenis yang tak minum kopi. Jadi Juju tapau dua-dua untuk Juju. Hehe.

Pintu Masuk
Cawangan pertama di Johor Bahru telah di buka di Capital City Mall, Johor Bahru. Juju berpeluang untuk turut serta semasa sesi berkongsi atau bual bicara bersama Dato Jaya JB Tan (Pengerusi Envictus International, Dato Kamal YP Tan (Pegawai Eksekutif Ketua Kumpulan Envictus International), Ms Koo Sue San (General Manager of SF Coffee) dan encik Nik Azwaa Azmi (Head of Marketing).

From left Dato Jaya JB Tan (Pengerusi Envictus International, Dato Kamal YP Tan (Pegawai Eksekutif Ketua Kumpulan Envictus International), Ms Koo Sue San (General Manager of SF Coffee) dan encik Nik Azwaa Azmi (Head of Marketing)
Kami juga turut disajikan dengan Mini Art Exhibition dimana ia mempersembahkan hasil seni daripada talent tempatan, Eva Production dan dari anak kelahiran Johor iaitu Jaie Ramlee dan Trusk. Pengunjung SF Coffee boleh melihat sendiri pameran seni ini sehingga 31 Disember 2018.

Trusk
Eva production
Jaie Ramlee


Juju sempat jugalah merasa dua jenis air yang dijual disini. Iaitu Ultimate Latte dan Mo' Mocha. Dua-dua ice blended. Hadoi. Bila nak puasa ais ni? Eh, sesekali cheat day tak pe kan. Hehe.

Selain kopi, pasta dan kek juga ada dijual di sini. So, memang sesuai sangat untuk bincang projek besar-besar atau bincang masa depan dekat sini. Muehehehe. Dulu Juju suka lepak tempat macam ni sambil update blog. Maklumlah, masa tu belum ada lagi wifi sendiri.

Cantikkan cawan ni

Ultimate Latte. Sedap. Boleh rasa biji-biji kopi yang di blend

Antara rakan-rakan JDT Blogger yang turut hadir


Cawan yang Juju pegang dekat atas tu ada dijual di sini. Cantik sangat cawan yang mempunyai rekaan unik dari Marty Woods ni. Ataupun dalam kata lainnya corak doodle ni. Juju suka tengok corak doodle ni. Kena ada kesabaran yang tinggi untuk menyiapkannya. Kalau disuruh Juju yang buat memang tak menjadilah.



San Francisco Coffee Colouring Contest
Bersempena dengan cawan unik ni, SF Coffee berbesar hati menganjurkan pertandingan mewarna. Dengan setiap pembelian air San Farancisco Coffee dengan design unik Marty Woods ini, anda layak untuk menyertai. Hadiah berupa tajaan kopi selamat setahun menanti anda.

caranya mudah sahaja. Anda cuma perlu memuat naik gambar cawan yang telah siap diwarnakan ke Instagram dengan hashtag #SFCoffeeXMartyWoods dan #SFCoffeeColouringContest. Tarikh tamat adalah pada 30 November 2018.



Untuk maklumat lanjut tentang SF Coffee ni boleh layari website dan fanpage mereka di:-

Website

Instagram

Facebook


31 October 2018

Launching off the South's first SF Coffee outlet by celebrating arts and coffee
Launching off the South's first SF Coffee outlet by celebrating arts and coffee

Johoreans are in for atreat as San Francisco (SF) Coffee has opened its doors to the South launching their very first Johor outlet right in Capital City - eager to whet local Johorean's appetite with quality top-of-the crop coffee, expert roasting and great service.


With Capital City poused to be the biggest amusement focus in Malaysia and a great host for the first outlet of SF Coffee in Johor Bahru, the brand new coffee joint offers a classic vibe incorporating a warm vintage coffee-coloured brown of a 70s Japanese kissaten and the grand opulence of grand halls in train stations, stimulating all five senses of smell, touch, taste, hearing and sight.

SF Coffee is ready to serve Johor coffee enthuasiasts only the best, fresh and aromatic brews as eaxh step taken to make delightful coffees are delicately and precisely executed to fulfil your coffee cravings. Additionally, customers can have the choice of being seated in more private space where they get to indulge in their 'alone' time with a beverage of choice or a cosier, friendlier lounge area to catch up with friends and family.

To commerate of the opening ofcthe first SF Coffee outlet in Johor while embracing SF Coffee's affinity with the arts, SF Coffee lauched a mini art exhibition, "SF Coffee: Colours of the South" - potraying an expression of gratitude to JB's warm welcome.

In conjuctuon with the outlet launch, SF Coffee also announced a colouring contest nationwide where with purchase of beverage in the uniquely design Marty Wood's SF Coffee cup (available at any SF Coffee outlet) entitles customers to enter the colouring contest and stand a chance to win a year's wortg of coffee and other prizes.

Participants would simply need to colour the Marty Woods unique SF Cup, upload it onto Instagram and hashtag #SFCoffeeXMartyWoods and #SFCoffeeColouringContest for tracking purposes. Submissions for the colouring contest closes on 30 November 2018.

For more information of San Francisco Coffee, please visit www.sfcoffee.com or visit their Facebook Page here : https://www.facebook.com/sfcoffee/

24 October 2018

MOU Signing Ceremony Between Cannis App With Strategies Partners For listed on NASDAQ IN 2021!
“The Upcoming Greatest Star in Nasdaq ~ Cannis”

Cannis mobile APP accumulated hundred thousand of users in less than two months time, forming a new APP trend, and is bound to become the upcoming greatest star in Nasdaq, United States.

Cannis continuously invests in the most popular industries since early 2018, namely the technologies, films, beauty, preventive medicines, latest technology farming etc.. With the corporation with their strategic partners, Cannis have well extended their markets in many South East Asia countries rapidly, and expected to soon be listing on Nasdaq.

Chief Executive Officer Dato’ Ching Eu Boon also stated during Cannis’s 3000 pax conference “The Upcoming Greatest Star in Nasdaq” that Cannis’s partnership are not limited to latest technologies, such as the digital technology, huge database, artificial intelligence, but also with filming, preventive medicines and beauty industries.

“We are very much looking forward to the strategic corporation with said industries in winning users’ entrustment and enhancing the users’ end seamless O2O experience.”

App Download and Users’ Spending Set a New History-breaking Record, Cannis is born in  the best era

The third quarter of year 2018 has been the most profitable season for the App Stores. The comprehensive app download amount in said season on App Store and Google Play has exceeded more than 29 billions, 10% increment as compared to the past. While the globally consumer spending has reached nearly 20 billion US dollars, an increment of 20% in comparison to the same season in the past, both set a new historical record. 

Analysing the App categories under increments of downloads,  games, entertainment and video broadcasting App have been the most downloads and are found as the factors. The strong performances of the two latter types of Apps show a general demand of market for creative contents.

Overall, the third quarter of year 2018, App Store and Google Play both had historical higher downloads and consumer spendings. This fully demonstrated the market trend of an App, which continues to rise depending on the popularity of smartphone usage, providing a non-stoppable spendings and considerable development potential.

Cannis focuses on the fastest-growing industries, providing an integration platform, creates a powerful 7-in-1 function. 

A perfect Virtual-Reality combined O2O Mode

Cannis App not only incorporates innovative functions every month but also selectively invest huge funds on offline trending industries, hoping to connect offline customers’ overall spending flow with online databases, so as to start building the O2O model, letting the front-end marketing promotions, on- and offline member streaming efficiently, and back-end goods delivery services become smoother.

In terms of member diversion, Cannis members are applicable for both online and offline discounts, including any purchases at Cannis’s strategic partners’ retail stores. Online points can be used to make discounts, helping consumers to save money. Participating in a series of Cannis-designed competitions also allow members to win grand prizes through sharing.

The Chief Operating Officer of Cannis, Mr. Mohammad Mustaqim Bin Abdullah stressed that the platform will actively carry out comprehensive layout for online and offline services, so that the physical store is no longer restricted by the size or regional restrictions of the space. Through the mode of Cannis e-commerce and preferential shopping, the merchants information can be passed through at the lowest cost to a precise targeted market, therefore maximising the advertising effectiveness.

Cannis Strategic Partners

Strategic partners present on the day include EMPRO’s Dr. Coco Alex; Producer of Da Motion Production House, Encik Along; Creative Director of (凯优影视控股有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Bhd.’s Mr Chis Yen; Weber PDT Cancer Treatment Health Centre’s Prof. Madaya Dr. Martin E. Roberts; CEO of (名资股份有限公司), Mr. (蔡逸群) and Dr. DNA Mr Jannings Lee. 

The Honorary Consul of the Slovak Republic, Tan Sri Datuk Sri One Tee Keat said that Cannis has a keen sense on trend development. Through big databases analysis, they accurately learn the real needs of consumers. The rich ethnic culture in Malaysia also helps enlarging the business to the world, attracting future strategic partners. Whether in the media marketing or development strategies, their performances have been remarkable. 

Cannis is the world’s first integrated app that provides consumers with this wide range of App services, live broadcasting, e-commerce, discount shoppings, social networking, short videos, games and payments, can all be found on Cannis App. Cannis is convinced that having Malaysia’s diverse ethnic groups and culture as the starting point, it is easier to expand Cannis from South East Asia to the rest of the world. 
For more information, please visit http://cannis.app.

22 October 2018

Ginvera World Spa Lavender Shower Scrub
Hai semua,



Siapa suka mandi guna skrub? Skrub tu maksudnya biji-biji halus macam pasir yang ada dalam sabun mandi. Juju suka sangat guna sabun yang ada skrub ni sebab senang nak sental semua daki-daki yang ada dekat badan. Tapi skrub ni korang tak boleh nak guna selalu sebab dia akan menipiskan kulit. Jadi kalau guna seminggu dua kali tu dah okey sangat dah.


Baru-baru ni Juju ada jumpa satu shower scrub yang korang boleh guna hari-hari. Yup, yang boleh guna hari-hari. Shower scrub jenama GINVERA. Macam dah lama betul tak dengar pasal jenama GINVERA ni kan. Dulu masa kecik-kecik memang popular sangat jenama GINVERA ni. Cuma sekarang je macam suam-suam sikit.

Bila Juju jumpa je shower skrub ni dekat kedai, Juju terus rasa nak cuba. Kebetulan memang shower scrub dah habis dekat rumah.


Korangv tau tak shower skrub ni ada manik-manik mikro yang selamat untuk korang gunakan setiap hari. Jadi memang takda masalah kulit kering ye. Malah kulit akan lebih lembut dan lembab.

Bau dia pun wangi sangat. Tenang sungguh lepas guna sabun ni. Rasa nak mandi lama-lama. Hehe. Korang boleh dapatkan shower scrub ni di kedai-kedai berhampiran atau pun di drugstore.

Terima kasih sudi baca. :)



13 October 2018

Susu Fernleaf UHT, 100% mmmmm
Assalamualaikum semua. Hai korang.

Harini Juju nak bercerika sikit pasal susu. So, siapa yang suka sangat minum susu korang kena baca apa yang Juju nak kongsikan ni sampai habis ye. 

Kalau korang nak tau, Juju suka sangat minum susu. Bukan susu coklat tau. Susu yang putih. Tak kiralah samada dalam bentuk serbuk ataupun yang jenis cecair. Semua Juju bedal. Huh, gelojoh sangat bunyinya tu.

Ada sesetengah orang yang memang tak suka langsung minum susu putih ni. Hanyirlah, tak boleh telanlah. Eh macam-macam lagilah alasan yang Juju pernah dengar. Ada satu kes tu, mengandung, tapi tak nak minum susu. Juju jadi tertanya-tanya. Tak kurang ke kalsium untuk baby dalam perut tu? Kesian dekat ibu mengandung ni. Mesti selalu sakit pinggang.

Fernleaf UHT
Fernleaf UHT
Bercakap mengenai susu Fernleaf, korang sedar tak masa korang duduk asrama dulu atau sekarang, waktu minum malam mesti ada air milo kan. Korang tau tak susu tepung yang acik kantin tu guna dari jenama Fernleaf? Ha kalau tak percaya boleh tanya dekat acik kantin tu. Hehe. 

Apa yang Juju tau, sekolah tadika Kemas tempat si Firash memang guna susu jenama Fernleaf ni. Sedap tau. Lagi-lagi sekarang ni dah ada susu Fernleaf dalam bentuk kotak. Lagi senang nak minum. Tak payah nak bancuh-bancuh. Tuang je dalam cawan.


Jeling-jeling sambil fikir bila dapat bedal semua air ni..

At Fernleaf, our cows are at the heart of our dairy farming business and farmers take their welfare very seriously.
Due to climate, New Zealand is one of the few places in the world where dairy cows can graze outdoors almost all year round on fresh grass that gives them the best from nature to produce nutritious milk.
As a country, we’re experts at growing grass. Well-cared-for cows fed with natural grass are healthy cows; and healthy cows produce high quality nutritious milk.
New Zealand is a country with fertile soil, excellent rainfall and abundant sunshine, making it one of the best places in the world to produce milk.
With high quality of grass, cozy climate, clean air and water, our happy cows produce milk naturally without needing any form of milk booster.
With over 140 years of experience in dairy farming, our farmers’ heritage and expertise have made New Zealand a world leader in dairy today.
That is why the taste of Fernleaf UHT milk is 100% MMMMM
Firash suka susu Fernleaf. 

Apa yang menarik tentang susu Fernleaf ni adalah, mereka cuma mengambil susu dari lembu tenusu yang dibiarkan bebas meragut rumput di sana. Seperti yang kita tau, iklim di New Zealand adalah sejuk dan hal ini menghasilkan pengeluaran rumput yang sangat berkualiti tinggi.

Firash pun suka sangat susu Fernleaf ni. Dia kata macam susu dekat sekolah. Ha dari situlah Juju tau sekolah tadika Kemas guna susu ni juga. Bagus. Cikgu tadika pun tau khasiat susu ni. Jadi korang pun kena dapatkan juga susu Fernleaf UHT. 100% mmmmm.



9 October 2018

50Gram X SWANICOCO - LIMITED EDITION BLACK EDITION Show the Velvet Lipstick
Hai korang, pernah dengar tak pasal SWANICOCO? Okeh, Juju pun sebenarnya pertama kali juga dengar pasal jenama SWANICOCO ni. Macam eksklusif sangatkan jenama dia. Rupa-rupanya jenama di berasal dari Korea. Sebelum Juju bercerita lebih lanjut, jom kita berkenalan dulu dengan jenama SWANICOCO.

SWANICOCO


Ia memulakan perniagaannya dengan mengeluarkan sabun yang melalui proses penapaian (fermented) secara semulajadi. Untuk menghasilkan sabun yang terbaik, ia memilih dengan lebih teliti ubat-ubatan herba, rebus dan melakukan proses penapaian. Buat masa sekarang ini, ia merupakan satu-satunya syarikat pengeluar kosmetik yang menggunakan bahan semulajadi di Korea.

Apa yang menarik perhatian Juju disini ialah nama brand yang digunakan oleh syarikat ini. Swan membawa maksud angsa. Ia juga membawa maksud gaya keanggunan yang di bawa oleh angsa tersebut atau dalam erti kata lainnya feminin. Coco pula diambil dari perkataan "coconut" yang membawa maksud bahan botanik semulajadi yang digunakan dalam penghasilan produk mereka. Selain itu, coco juga membawa maksud kecomelan dalam bahasa Perancis.

Limited Edition Black Edition Show The Velvel Lipstick (Juliet Red)

Kali ini, Juju telah diberi peluang untuk mencuba salah satu lipstik keluaran terhad dari SWANICOCO iaitu Show The Velvet Lipstick Juliet Red. Juju suka sangat dengan warna merah oren yang ditampilkan untuk keluaran kali ini. 

Kalau bibir korang jenis yang cepat kering, asyik merekah je, boleh cuba guna lipstik ini sebab dia ada carnauba wax dan natural oils. Ha ape pulak carnauba wax ni? Dia sama dengan Brazil wax dan palm wax yang berfungsi sebagai agen pelembut yang memberi kelembutan kepada bibir korang. Natural oil pula berfungsi untuk memberi kelembapan yang berpanjangan dekat bibir korang.


Satu benda yang korang kena ingat! Once lipstik ni sold out, syarikat ini tidak akan restock. Jadi kalau dah minat sangat dengan warna ni, kena beli cepat-cepat.

Kandungan
"Octyldodecanol, Isononyl Isononanoate, Silica, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isoeicosane, Ozokerite, Ethylhexyl Palmitate, Microcrystalline Wax, Paraffin, Phenyl Trimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Polyhydroxystearic Acid, Kaolin, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Argania Spinosa Kernel Oil, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Hexylene Glycol, Fragrance, Phenoxyethanol, Ci 15850, Ci 45410, Ci 15985, Ci 19140, Ci 15850"


Kalau korang nak tau, lipstik ni ada bau yang sangat best. Bau dia sangat menyenangkan. Nak tau sebab apa bau dia menyenangkan? Sebabnya lipstik ni berbau bunga ros. Segar je rasa weh.

Nak apply dekat bibir pun lancar je. Cukup sekali sapu dah dapat warna yang Juju nak. Kalau korang suka pakai pekat-pekat pun boleh apply 2 atau 3 kali. Hasilnya memang sangat mengagumkan. Juju pakai dari pagi pun boleh tahan sampai tengahari. Memang sesuai untuk Juju yang banyak kerja di luar.
Okeh, ready nak kerja luar

How to purchase?

Buat masa sekarang ni, 50Gram merupakan satu-satunya syarikat pertama yang diberi tanggungjawab untuk menjual lipstik ini buat masa sekarang.

Boleh terus klik dekat --> https://50gram.com.my/product/swnccstvljr/ untuk pembelian.


25 September 2018

Dapatkan Pakaian Musim Sejuk di FashionMia.com
Dapatkan Pakaian Musim Sejuk di FashionMia.com l Hai korang. Sekarang ni kita dah berada di penghujung bulan September. Sekejap sangat masa berlalu. Dah nak masuk hujung tahun dah. Tetiba macam terkesima. Apa pencapaian yang aku dah buat sepanjang tahun 2018 ni? Aduh, banyak lagi yang belum tercapai.

Okeh, kita ketepikan dulu cerita pencapaian yang entah tak tahu tercapai ke tak tahun ni. Memandangkan hujung tahun semakin menghampiri, musim sejuk pun semakin mendekati jugak. Bukan saja musim sejuk, musim cuti sekolah pun semakin melambai-lambai ni.

Dengarnya tempat-tempat peranginan dekat Malaysia ni dah fully booked. Hadoi!! Advance sungguh engkorang ye. Huhu. Juju juga yang takda plan nak kemana-mana. Eh, eh! Juju bukan nak cerita pasal tempat peranginan, tapi Juju nak cerita pasal baju. Muehehehe.

Untuk korang yang dah plan nak bercuti keluar negara, dah beli ke winter outerwear aka baju musim sejuk korang? Juju sebenarnya terbuka satu website ni. Eh macam tergoda pula tengok baju musim sejuk diorang ni. Dah lama berangan nak pakai baju macam dekat gambar di bawah ni.

https://www.fashionmia.com/Products/lapel-double-breasted-plain-long-sleeve-coats-196866.html

Cantikkan coat dekat atas ni. Tapi tak boleh nak pakai dengan cuaca kita dekat Malaysia ni. Kena travel ke negara sejuk barulah feel ala-ala perempuan sofistikated lagi elegen. Muehehehe..

Selain daripada baju coat ni, Juju suka juga yang pattern hoodie. Lagi-lagi kalau jumpa cheap hoodies, fuh! memang melekat lamalah dekat website tu. Untuk pattern yang ada hoodie ni dia nampak lebih stylo sikit. Ala-ala budak skate gitew. Haha. Contohnya macam gambar dekat bawah ni.

https://www.fashionmia.com/Products/plain-long-sleeve-hoodies-209255.html

Kalau baju macam ni, bolehlah kita pakai dekat tempat kita ni. Pakai waktu malam-malam pun oke. Nampak macam "Wow, sejuk sungguh Malaysia malam ni" Haha. Dulu Juju ada sehelai sweater yang ada hood ni. Tapi dah tak muat dah nak pakai. Maklumlah, kain sekarang ni bukan boleh percaya. Cepat betul mengecil. Eh!?

Okeh, sila jangan percaya. Sebenarnya Juju yang makin membesar. Sebab tu sweater tu dah tak muat dah. Mampu gantung je dalam almari. Tak mampu nak pakai dah. Hah! Apa lagi? Jomlah beli sweater yang ada hoodie baru ni.

Untuk dua jenis baju yang Juju dah print screen ni, korang boleh dapatkan di fashionmia.com. Ada banyak sangat pilihan baju musim sejuk dan sweater yang boleh korang pilih. Penghantaran pula seluruh dunia. Kalau nak pilih matawang Malaysia pun boleh. Takda masalah.

Okey korang, selamat mencuci mata. Jangan lupa baca Bismillah dulu ye :) 

22 September 2018

Domino’s Spreads Love     with Free Extra Cheese For All Pizzas!
Domino’s Spreads Love with Free Extra Cheese For All Pizzas!

September 21, 2018 – Cheese, cheese and more cheese! And the best part is, it’s for free! Domino’s Pizza is splurging on giving free extra cheese for all pizzas to all its customers.

It is no secret that Cheese is the key ingredient to pizzas as it brings together all the flavors of the pizza toppings. Known for its promise in delivering value in exciting ways and forms, Domino’s Pizza is delighted to offer customers an enjoyable experience with one of Malaysia’s favorite ingredients. Inspired and always driven by its customers love for cheese, Domino’s is expected to give out free extra cheese from now until 7 October, 2018. 


Shamsul Amree, Deputy President, Operations, Domino’s Pizza Malaysia and Singapore, said, “Domino’s Pizza is committed to enrich the lives of our customers and we are pleased to create value by giving extra cheese on all pizzas, without any additional cost for the entire month of September. The fact that many would opt for extra cheese is a strong indication of Malaysians love for cheese. This has inspired us to create this value campaign, especially to give back to our customers.” 

“With current sentiments, customers are more cautious and thrifty with their spending. We understand what they may be facing and this was at the forefront of our thoughts as we created this campaign. We are proud to offer the best deals in town for our customers and we hope our customers will enjoy this month-long free cheese for all, in celebration of our love for all Malaysians.”

Committed to ensuring high quality products for its customers, Domino’s Pizza uses a specially developed cheese for its pizzas. It’s new and improved Mozzarella cheese presents a luscious, indulgent and creamy taste, the perfect combination for cheese lovers. As appealing as the taste, is the stringy and melted cheese texture in every bite that enhances the taste of the pizza toppings, without overpowering it.

During the campaign period, all pizzas will be topped with extra cheese for items bought as ala carte or through Domino’s various value for money deals. For even greater value, order the 2 Pizza Deals with free extra cheese at only RM28.30, RM47.15 and RM66.05 for the two Regular pizzas, two Large pizzas and two Xtra Large pizzas respectively. *Surcharge applies.


Get your extra cheese at all Domino’s Pizza stores. Visit our stores, order online at http://www.dominos.com.my/, or call 1300-888-333 to make an order. 

To learn more about Domino’s Pizza Malaysia’s Value Campaign as well as other ongoing promotions, visit us at http://www.dominos.com.my/.

14 September 2018

Garlic Balm by ZM Beauty
Hai semua,  harini juju nak membebel pasal bawang putih. Seperti yang kita tau,  ada banyak kebaikan bawang putih.  Terkini,  bawang putih dijadikan sebgai snek harian kepada ibu-ibu yang lepas melahirkan.

Juju suka sangat tengok Instagram Story Dato' Seri Siti Nurhaliza dan Sari Yanti semasa mereka berpantang. Dalam menu makanan mereka memang hari-hari disediakan bwang putih goreng. Nampak macam sedap je hoi.

Masa Juju beranakkan si Firash dulu bawang putih goreng ni masih belum viral lagi. Hadui, nak mengandung cepat-cepatlah gini. Korang tolong doakan Juju hamil anak kedua ya. Hehe

Selain itu, bawang putih juga terkenal sebagai makanan superfood untuk mencegah selsema. Fuh,  kalau si Firash selsema, kemain resah lagi hati Juju ni. Orang ada sejarah semput ni lain sikit penjagaannya. Nak kena cepat-cepat pantau selsema dia. Kalau lambat memang cepat jelah semput dia menyerang.

Ha, sekarang ni Juju dah jumpa penawar semulajadi bagi mencegah selsema si Firash daripada melarat.

Garlic Balm by ZM Beauty



Kegunaan Garlic Balm membantu:
- Merawat batuk dan selsema
- Menghilangkan kahak
- Menghangatkan badan
- Merawat kembung perut
- Boleh dijadikan minyak bayi


Kelebihan Garlic Balm ZM Beauty:
- Garlic Balm ini adalah alternatif.
- Garlic Oil untuk memudahkan mak-mak bantu redakan masalah selsema, kahak, batuk, masalah kembung perut anak-anak.
- Tak berangin dan tak panas. Jadi InsyaAllah sesuai digunakan untuk anak semasa dalam pantang.
- Sesuai untuk semua peringkat usia, daripada bayi hingga ke dewasa boleh menggunakannya.
- 100% homemade, tiada bahan terlarang atau bahan kimia berbahaya yang terkandung dalam balm ni.
- Tiada sebarang penggunaan essential oil dalam balm ini. Ia adalah 100% menggunakan bahan semulajadi iaitu bawang putih asli, minyak zaitun dan beeswax (lilin lebah).
- Produk Muslim dan telah mendapat kelulusan KKM. 


Cara Guna Garlic Balm:
Sapukan di telapak kaki, belakang badan, dada (rusuk kiri dan kanan), tengkuk, ubun-ubun, bahagian sinus (dahi dan tepi kiri & kanan hidung).
Kalau kembung perut, sapu pada perut dan pusat.

Kena simpan satu dalam handbag. Maklumlah, sakit tu kalau dia nak datang bukan boleh di tangguh-tangguh. Yang menariknya bila sapu garlic balm ni, nyamuk pun tak nak dekat sebab bau dia yang agak kuat. 

Dapatkannya di sini: 
FB : Zuraini Muhammad
Page : Garlic BALM zm beauty
IG : @zmbeautybrand
Website : www.garlicbalm.com
Whatsap : 01132484182
Call : 07-7550792


13 September 2018

T-Shirt Printing Kajang - Murah, Selesa, Penghantaran Seluruh Malaysia
T-Shirt Printing Kajang - Murah, Selesa, Penghantaran Seluruh Malaysia l Korang perasan tak baju yang Team JDT Blogger pakai masa aktiviti Flying Fox dekat Bukit Gambang Resort City haritu? Okeh, mesti korang macam perasan tak perasan kan, meh sini Juju refresh balik.



Ha baju yang hitam nilah yang Juju maksudkan. Baju ni kami temoah di T-Shirt Printing Kajang. Alhamdulillah, puas hati sangat-sangat dengan kualiti kain. Selesa sangat-sangat. Walaupun kami pakai untuk aktiviti lasak, tapi kami semua tak rimas pun. 

Diorang semua amik baju lengan panjang. Juju punya je yang lengan pendek. Hehe. Juju lagi suka baju lengan pendek sebenarnya. 

Kami siap berflying fox lagi tau. Memang selesa sangat-sangat.
Selain mengambil tempahan printing t-shirt, syarikat ini juga ada menyediakan servis printing lain seperti totebag dan pencil case. Mereka turut menerima segala tempahan percetakan baju seperti Baju Rewang (bekwoh/kenduri), Baju Family Day, Baju Kelab/Persatuan, Baju Kelas, Baju Event, Baju Program dan lain-lain.

Jenis Cetak/ Printing
  • Heat Press
  • Silk Screen
  • Sulam

Kenapa harus memilih T-Shirt Printing Kajang?

  • Mempunyai Tenaga yang Mahir & Pakar
  • Menawarkan harga yang sangat MURAH
  • Mampu menyiapkan tempahan secepat mungkin.
  • Penghantaran ke SELURUH MALAYSIA
  • Mempunyai Pelbagai Mesin Cetak seperti Heat Press, Silk Screen, Sulam, dan lain-lain.


Untuk maklumat lanjut, boleh ke

Untuk Tempahan,
Call / WhatsApp terus ke :
+6010-2511422

Alamat :
Arked Mara Kajang
Tingkat 2, Kedai No.40.

Waku Operasi :
10.00 pagi – 8.00 petang


6 September 2018

Solekan Pantas dengan Set 4 dalam 1 Yarra Beauty Care
Assalamualaikum semua,

Bila bercakap pasal solekan, mesti ramai yang suka. Juju pun suka juga. Walaupun skill bersolek tu masih ditahap yang rendah, tapi Juju sentiasa belajar sedikit demi sedikit. Bila kita rajin praktikkan apa yang kita belajar tu InsyaAllah lama-lama nanti akan pandai jugakan. Jangan pula tak nak belajar langsung. Lepas tu cemburu tengok orang lain cantik. Ha memang ketuk kepala sendirilah nanti.

Masa ke Bukit Gambang haritu, Juju telah diberi peluang untuk mencuba set 4 dalam 1 dari Yarra Beauty Care. Wow! Yarra ni kan yang MUA Bellaz selalu guna dalam solekan dia tu kan. Wow wow wow! Haha, Juju betul-betul teruja untuk mencuba set 4 dalam 1 Yarra ni.


Set 4 dalam 1 ni didatangkan dalam satu kotak khas yang cantik sangat. Sebab apa Juju cakap kotak ni cantik? Sebab kotak dia warna pink. Hehe.. Orang perempuan ni memang cepat teruja dengan warna merah jambukan. Good marketing strategy.

Kalau korang suka make up yang ringan-ringan, tak berat bolehlah cuba DD Cream dia. Calit-calit je. Mudah sangat nak guna. Bawak set ni dalam handbag pun dah cukup dah pada Juju. Tak perlu bawa beg make up berat-berat tu. 

Juju pun simpan juga set ni dekat pejabat. Lepas solat terus sapu moisturiser dia. Fuh. memang jatuh cinta betul dengan pelembab dia ni. Cepat menyerap dalam kulit muka. Bukan macam sesetengah pelembab yang lambat sangat nak meresap. Sambil dalam hati pun berkata, 'Patutlah MUA Bellaz suka sangat dengan pelembab Yarra ni. Macam ni perasaan dia lepas dah sapu dekat muka.'


SET 4 dalam 1 ini ada 4 ITEM LENGKAP untuk SKIN TREATMENT & MAKEUP BEAUTY
CANTIK DALAM 3 MINIT DENGAN SET MAKEUP YARRA

Dalam set 4 in 1 ini ada:

50ML Yarra Xtra C Moisturiser
Fungsi:
- Memberi kelembapan & kesegaran pada kulit
- Membantu masalah kulit kering
- Mengatasi anti-aging
- Melindungi kulit dari garisan stress, penuaan, mengecilkan liang pori
- Melindungi kulit dari sinaran UV
- Membantu masalah tona kulit tak sekata
- Mengurangkan eyebag

50ML Yarra Xtra E Face Mist
Fungsi:
- Barang asas sebelum mekap
- Sempurnakan hasil selepas mekap
- Toner semulajadi
- Mencerahkan & memulihkan kulit kering
- Melindungi kulit dari kerosakan akibat pancaran matahari
- Antioksida tertinggi (400x ganda dari vitamin C)

8g Yarra DD Cream Foundation
Fungsi:
- Mengandungi SPF +30
- Ringan dan sesuai untuk semua jenis kulit
- Membantu mengatasi masalah utama pada kulit termasuk kemerahan, garis kedut, pori besar dan bintik hitam di wajah

FREE GIFT Yarra Kabuki Brush
Berusnya lembut dan bulunya semestinya HALAL ye. 


Hah nampak tak betapa ringkasnya solekan Juju lepas guna set 4 dalam 1 Yarra ni. Yang paling best, masa bersiap tu laju je. Zap zap zap siap. Sesuai untuk Juju yang memang malas nak bersolek. Muehehehe.

Boleh dapatkan produk ni di:

Whatsapp:

Facebook HQ:

Instagram:

4 September 2018

Selesaikan Masalah Pencernaan dengan Imaan Fruitea Daily Detox
Assalamualaikum semua,

Harini Juju nak share pengalaman Juju setelah 7 hari Juju amalkan Fruitea Daily Detox. Kalau korang nak tau, Juju memang ada masalah pencernaan dan berat badan berlebihan. Aduh, malu pulak nak cerita pasal berat badan ni.

Tapi korang sendiri pun faham kan. Bila berat badan berlebihan ni segala-galanya berat. Dia ringan masa nak makan je. Hahaha.. Astaghfirullah. Sila jangan ikut amalan seharian Juju ni. Sebenarnya Juju agak tertekan juga dengan kerja yang banyak dipejabat. Juju ni kalau stress je memang Juju makan. Tapi lepas makan pun stress juga sebab masalah berat badan. Hadoi. Bila nak selesai masalahnya entahlah.

Baru-baru ni Juju telah diberi peluang untuk mencuba sendiri teh detox. Hah! Mesti dalam kepala korang fikir teh detox ni mesti tak sedap. Tapi korang silap sama sekali. Teh ni sedap giler hoi. Wangi je bau dia. Ha nak tau sebab apa wangi? Meh baca.


IMAAN FRUITEA DAILY DETOX adalah 100% gabungan daun teh serta buah-buahan terpilih iaitu Mulbery, Passion Fruit, Soursup dan Candle Bush. Ianya menjadi pilihan ramai wanita kerana bau wangi, rasa sedap dan sangat membantu mengekalkan berat badan.

Okeh, dah tau sebab apa dia wangikan. Sebab banyak buah yang wangi-wangi dekat dalam kandungan dia. Sudahlah wangi, sedap pula tu. Sedap macam mana? Korang kenalah rasa sendiri. 

Cara Penggunaan
Rendam uncang dalam cawan / mug berisi air panas.
  • Tujuan pencernaan – sehari 1 uncang
  • Tujuan kurangkan berat badan – sehari 2 uncang
  • Tujuan kekalkan berat badan – 3 kali seminggu
Boleh diminum oleh individu berumur 7 tahun ke atas, sesuai juga buat wanita menyusu. Tidak digalakkan untuk wanita mengandung.

Dekat sini dah jelas dah dia nyatakan. Kalau nak minum untuk turunkan berat badan, korang kena bancuh 2 uncang terus. Mesti korang nak bancuh 2 uncang kan kan kan.. Haha. Kita geng. Tipulah kalau nak tak nak kuruskan. Orang sekarang ni badan dah keding pun dia kata dia gemuk. Gemuk celah mana tah.


Khasiat
Pengambilan teh buah bersama diet pemakanan yang seimbang dan aktiviti yang menyihatkan bakal membantu wanita mencapai impian berikut :-
  • Mengempiskan perut yang buncit
  • Menyelesaikan masalah obesiti
  • Lawas dan badan rasa ringan
  • Menyelesaikan masalah sembelit
  • Membuang angin dalam badan
Produk ini telah disahkan selamat oleh Melaka Biotechnology Corporation

Banyak sebenarnya khasiat minum teh detox ni. Maklumlah, pemakanan kita sekarang ni macam-macam. Lebih-lebih lagi yang segera-segera ni. Memang sentiasa menyelerakan. Entah bila tak menyelerakan entah makanan tak berkhasiat ni.


Jadi untuk cover semula makanan yang kurang berkhasiat ni kita kenalah detox. Barulah keluar semua toksin-toksin yang tak berguna dalam badan kita ni. Bila dah keluar semua toksin, barulah sihat. InsyaAllah.

Kandungan
Mulbery, passion Fruit, Soursop, Candle Bush, Tea Leaf

Maklumat lanjut;
Alamat:
No 3A-08 , D' Pandan Avenue 3, 
Taman Pandan Mesra, 
68000 Ampang

Telefon:
019 286 2828

Email:
inquiry@imaanworld.com

Website:

Facebook:

Instagram:






3 September 2018

Lazada Travel MATTA Fair 2018
Hai semua,


Korang yang suka berjalan tu, Juju ada berita baik nak kongsikan dengan korang. Berita baik ni Juju pun suka nak menaip tau. Tak sabar nak share dengan semua orang.


Bersempena dengan MATTA Fair yang bakal tiba tak lama lagi ni, Lazada pun ada jualan sempena matta fair 2018 juga tau. Tapi bukan jual tiket percutian ke ape, tapi jual peralatan yang akan korang gunakan masa bercuti tu nanti. 

Macam Juju ni memang menunggu sangatlah jualan matta fair ni sebab masa nilah beg luggage dan aksesori yang lain jadi murah. Lagi seronok bila kita masuk je dekat web Lazada kita boleh pilih nak travel gaya macam mana. Contohnya solo traveler, backpacking adventure, beach holiday atau family adventure. Dah tentulah jenis percutian pun berbeza-beza.


Kalau nak berjalan solo ni senang je. Tak perlu banyak barang sangat. Cukup dengan satu backpack. Kalau nak aktiviti yang lasak sikit kena bawa backpack yang besar. Dah nama pun lasakkan. memang takdelah nak tidur hotel. Tidur dekat hutan, pacak khemah. Whui, dah lama Juju tak sertai aktiviti berkhemah ni. kena cari masa juga ni.

Jualan inibermula pada 3 September hingga 7 September 2018 sahaja. Tawaran eksklusif  bermula dari RM1.00 dan tawaran potongan harga sehingga 85%. Meriahnya tawaran yang dia bagi ni. Tawaran potongan harga ini termasuklah barangan dari luar negara. Contohnya:

  • Samsonite
  • Universal Traveler 
  • Komic 
  • Borders
  • Sports Direct
  • Puma
  • Canon
  • AIG
  • JBL
  • Evogue New York
  • Beauty Maker
  • Fitbit
  • Bose
Seperti kebiasaannya, ada juga Jualan Kilat untuk kempen kali ini. Juju memang suka dengan jualan kilat sabung-menyabung nih. Harga yang ditawarkan lebih murah. Barang yang dah ada diskaun, di bagi diskaun lagi. Huh, berpeluh tengok harga.



Last but not least: Lazada Live TV!

Bersempena dengan Jualan Travel MATTA Fair 2018 ini juga, Lazada dengan berbesar hatinya menganjurkan Lazada Live Session di Facebook rasmi Lazada Malaysia. 3 voucher digital ke Universal Studio Jepun untuk dimenangi.