Kasih Juju: review

Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

October 9, 2017

#MYCYBERSALE Kembali Lagi I Dapatkan Pelbagai Tawaran Menarik dengan TheShapee

Hai korang,

Tahu tak ada sesuatu yang besar dan ramai sangat yang ternanti-nantikan kedatangannya pada 9 – 13 Oktober 2017 ni? Ye betul. Kalau korang peminat tegar dengan belian dalam talian, ada sesuatu yang menarik akan berlaku pada tarikh tersebut.

Mesti ramai yang dah boleh teka kan? Yes.. Korang memang peminat tegar belian dalam talian. Meh sini sep sikit! Kita geng. Memang setiap tahun KJ akan tertunggu-tunggu #MYCYBERSALE. Waktu ini sahaja korang akan dapat membeli-belah dengan potongan harga yang tak masuk akal.

Kalau korang nak tahu lagi, tahun ini merupakan tahun ke empat Malaysia menganjurkan aktiviti jualan dalam talian yang akan berlangsung selama lima hari. #MYCYBERSALE yang dianjurkan oleh MDEC ini bertindak sebagai pemangkin untuk membangunkan industri e-Commerce di Malaysia. Ianya juga bertujuan untuk membantu melonjakkan jualan secara atas talian.

Untuk memudahkan korang memilih laman web mana yang terlibat dengan #MYCYBERSALE ni, KJ akan bagi contoh dulu ye.

Shapee

Memperkenalkan sebuah laman web yang menjual pelbagai keperluan pakaian untuk ibu mengandung, menyusukan dan produk penjagaan bentuk tubuh badan. Memahami keperluan setiap wanita selepas bersalin yang mahukan bentuk tubuh kembali seperti anak dara, Shapee mengambil kesempatan ini bagi memenuhi kehendak ibu-ibu moden alaf ini.

Shapee merupakan salah satu penjual shapewear yang terkemuka di Malaysia. Ianya juga telah mendapat kepercayaan daripada 500,000 orang rakyat Malaysia. Lebih 1 juta pakaian shapewear telah terjual sejak ditubuhkan pada tahun 2012 dan 100% testimoni pelanggan yang telah berjaya mendapatkan kembali bentuk tubuh badan yang diidamkan.
Antara produk yang dikeluarkan ialah:
shapee long arm shaper
Long Arm Shaper

shapee posture brasieree
Posture Brasieree

shapee 2-way body shaper
2-Way Body Shaper

Nursing Bra

 shapee full bodysuit shaper
Full Body Suit Shaper

shapee seamless tankee
Seamless Tankee
KJ sebenarnya memang dah lama sangat nak mencari baju yang boleh tutup lemak-lemak dekat badan ni. Susah sangat nak singkirkan, jadi kita ambil plan B. Kita tutup pula lemak-lemak manja ni. Hehe.

Dan KJ jumpa pula Seamless Tankee keluaran Shapee ni. Sebelum kita cuba jom kita baca dulu kebaikan yang boleh kita dapat bila pakai produk ni.

Product Benefits:
1. Maintain body natural balance
2. Body shaping & slimming
3. Stimulate immune system
4. Posture correction
5. Increase metabolisme
6. Anti-water retention
7. Improve blood circulation
8. Anti-cellulite
9. Anti-spider veins

Japan weaving technology constantly micro massages your body and generates heat to increase your blood circulation to trim your body effortlessly.
Germaniu, titanium and silver stimulate body immune system and maintain body natural balance. It provides an ultimate solution to balance your lifestyle.

Material:
Nylon & Spandex
Germanium, Titanium and Silver

Wow, tak sabarnya KJ nak tutup dan lemak-lemak berlebihan dekat perut ni. Banyak sangat kebaikan yang boleh kita dapati dengan produk ni.

Bersempena dengan #MYCYBERSALE 2017 tahun ini, Shapee menawarkan khidmat pengeposan secara percuma. Bukan itu sahaja, nantikan tawaran berganda yang akan Shapee umum tak lama lagi. So korang kena follow Shapee rapat-rapat.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi Shapee di:
·         Website: https://www.sushivd.com/shapee
·         Instagram: @shapeemy

Dan kalau korang nak dapatkan senarai laman web yang terlibat dengan #MYCYBERSALE 2017 ni korang boleh layari :

September 28, 2017

ETSUMELL - Choc Goat Milk Premix Drink Plus Oat

Korang pernah dengar tak pasal susu kambing perisa coklat jenama Etsumell? Yup, susu kambing ni perisa coklat. Lain sikit daripada yang ada dekat pasaran sekarang.

KJ pula memang suka sangat dengan susu kambing. Bagilah yang bentuk cecair atau serbuk, dua-dua KJ boleh minum. Sedap tau. Lebih-lebih lagi yang jenama Etsumell ni. Tak da bau hamis kambing langsung. Sebab dia dah campur dengan koko. Jadinya lebih kepada bau koko lah. Bau kambing dah tenggelam. Tak kisahlahkan, yang penting khasiat dia kita dapat.

Okkay jom kita berkenalan dengan susu kambing Etsumell.

Beyond Nutritious

Susu Kambing Etsumell formula lazat dan dirumus khas berasaskan susu kambing dan 100% bahan semulajadi (organik) tanpa sebarang bahan kimia, pewarna atau perasa tiruan. Istimewa dengan tambahan khasiat oat, menjadikan Susu Kambing Etsumell tinggi kandungan serat yang berperanan penting dalam membekalkan lebih tenaga selain menjaga kesihatan jantung anda.

Ditambah dengan DHA dan makanan sunnah serta gabungan optimum vitamin dan mineral yang memenuhi keperluan nutrisi tubuh badan dan diet harian.


Kelebihan Susu Kambing Etsumell Choco Oat

Kanak-kanak, Pelajar, Remaja
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Khasiat DHA, kismis, kurma membantu meningkatkan IQ/EQ kanak-kanak
  • Penghadaman lebih lawas dan lancar
  • Menguatkan jisism tubuh yang kuat dan sihat (tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf)
  • Bantu hilangkan kahak dan lelah
  • Mudah dicerna (menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan
Ibu Hamil
  • Membantu menaikkan HB dan mencegah anemia sewaktu hamil
  • Membantu mengelakkan sembelit atau buasir, melancarkan sistem penghadaman dan permasalahan usus.
  • Memberikan tenaga, menghilangkan loya serta pedih ulu hati
  • Mengurangkan rasa sakit belakang dan dan bengkak kaki dia akhir waku kehamilan.
  • Nutrien sempurna untuk bayi. menjadikan kulit bayi lebih cantik, sihat dan kurang sensitif
  • Membantu mengurangkan risiko bayi terkena jaundis atau demam kuning berpanjangan selepas lahir
  • Mengimbangi kadar kolestrol dan kandungan gula dalam darah
Ibu Menyusu
  • Sebagai MILK BOOSTER. Membantu stimulasi susu badan agar lebih banyak
  • Memekatkan susu badan. Menjadikan anak lebih kenyang
  • Memberi tenaga untuk ibu walaupun anak kerap menyusu
  • Bayi akan mendapat khasiat melalui susu badan. Menjadikan kulit bayi kuran sensitif dan lebih cantik
  • Membekalkan khasiat kalsium. Mengurangkan masalah rambut gugur, gigi rapuh dan sakit tulang belakang
Dewasa atau Warga Emas
  • Sebagai kambing bersifat alkali. Sifat ini berlawan dengan makanan dan toksin yang menjadi penyebab penyakit-penyakit kronik
  • Badan rasa lebih bertenaga dan terasa ringan
  • Melegakan sakit gastrik dan membantu merawat asma dan lelah
  • Membuang angin dan toskin badan. 1 hidangan hanya 80 kalori. Boleh membantu mengawal kenaikan berat dan nafsu makan seperti sakit jantung, darah tinggi dan diabetis. Memulihkan tenaga batin dan awet muda
  • Dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser, demam kuning, gastrik, ulset, buasir, asma, migrain, penyakit kulit, insomnia, senggugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gaut.
Merangsang Kehamilan
  • Kombinasi susu kambing dan kurma sangat bagus untuk kesuburan ikhtiar cara masyarakat arab dan terkenal dengan kemujarabannya
  • Boleh diambil bersama suppliment lain dengan menjarakkan selang beberapa jam
  • Diperkaya dengan kandungan iron dalam bentuk yang pantas diserap oleh tubuh dan asid folik penting untuk menguatkan rahim sebagai persediaan kehamilan yang sihat.
Memang tak dinafikan lagi. Susu kambing ni banyak sangat khasiatnya. Pengalaman KJ sendiri. Masa mengandungkan si Firash, KJ memang amalkan minum susu kambing. Alhamdulillah, KJ tak rasa sakit-sakit badan. Si Firash pula tak kena kuning.

Sekarang ni, KJ minum susu kambing untuk memastikan KJ sentiasa kekal kenyang. Ye betul. Susu Kambing Etsumell ni ada oat. Jadinya kalau korang minum waktu pagi, comfirm pukul 12 tengahari baru korang rasa lapar. 

So kalau korang nak dapatkan susu kambing Etsumell ni boleh dapatkan di:

Instagram: etsumell_hq
Telefon: +6011-23451742
Email: quorra.marketing@gmail.com


September 25, 2017

5th Brick-Versary Legoland Malaysia Theme Park

Hai korang,

Lepas kitorang dah kenyang mengisi perut dekat KFC Medini Mall, kami tak terus ke Theme Park. Sebabnya kena tunggu hujan teduh dulu. Sedih betul tengok hujan turun mencurah-curah. Dan akhirnya hujan pun berhenti lebih kurang pukul 2.15 petang. Bukannya kami tak standby payung, tapi hujan tu lebat sangat. Risau pula kalau si Firash demam nanti. Kalau mak dia yang demam takpe lagi. Tak sampai hati wey tengok anak tu melepek je nanti.

Sampai je dekat tempat scan tiket tu, korang kena beratur dulu. Dan sekali lagi beg korang akan diperiksa. Masa ni KJ dah simpan beg yang berisi baju basah masa mandi dekat water park. Tak sanggup si suami nak mengangkut beg tu ke hulu-hilir.

Loker simpan beg ada di sediakan di sebelah kiri pintu masuk theme park. Kadar loker tu RM20.00 untuk 1 hari. Ada juga untuk 3 jam. Kalau tak silap KJ dalam RM15.00. Tapi KJ pilih yang 1 hari punya. Sebab dah plan nak keluar dari Theme Park pukul 7 malam. Kemain lagi kan.

Dekat sini ada juga disediakan perkhidmatan sewa stroller baby. Tapi bayarannya agak mahal. RM106.00. Dan bila nak pulangkan semlua stroller tu pihak Legoland akan bayar semula RM50.00. Errr, marilah kita membawa stroller sendiri. Lagipun korang boleh seludup makanan dalam stroller tu. Shhhh... Jangan bagitau siapa-siapa tau. Ini rahsia.


Okeh, dalam pada menunggu kak Eda berfikir-fikir nak sewa stroller ke tak kami terserempak dengan Blogger Serikanditanahjauhar a.k.a Kak Seri. Kemain lagi kak Seri ni dengan topi dan spek mata besar dia tu. Macam nak berkelah tepi pantai.

Dari kiri: KJ, Kak Seri, Mama Maszull, Kak Eda, Wife blogger Onlajer.com, Bro Onlajer aka Hj Yazid dan anak-anak. Kak Hernee wakilkan bujang dia je yang muka masam pakai baju warna biru gelap tu :P
Tak sempat nak bergambar dengan Kak Lin, entah kemana dia menghilang lepas dah masuk dalam theme park ni. Memang tak nampak batang hidung langsung. Kalau tau dia menghilang mesti dari awal masa jumpa dekat kaunter tiket KJ dah ajak bergambar dah. Sama juga dengan blogger Dilah. Dah lah first time jumpa. Ruginya wei. Kena buat event lagilah macam ni. Hehe.

So dari pintu masuk theme park ni kami menghala ke sebelah kanan dulu. Kononnya nak naik keretapi sebelum menjelajah ke tempat lain, tapi wife blogger onlajer dah panggil kitorang untuk tengok LEGO Ninja Go Live Show. Makanya berlari-lari anaklah kami mengejar waktu tayangan.

Pertunjukan ni berlangsung selama 20 minit dengan menampilkan Bunraku, iaitu persembahan boneka gaya tradisi masyarakat Jepun. Boneka ini diperbuat daripada EVA foam, plastik, aluminium, carbon fibre dan fabrik.

1 boneka dikawal oleh 2 orang craftsmen. Sorang kawal bahagian kepala dan seorang lagi kawal bahagian-bahagian lain di badan. Karekter yang dimainkan di sini ialah Kai, Nya, Zane, Cole, Jay dan Lloyd berdasarkan siri asal yang memang popular di Jepun.

Dekat sini korang akan rasa pengalaman jatuh dari kapal terbang. Korang juga akan dapat merasai angin yang kuat. Mana-mana yang pakai skirt tu jaga-jaga. Takut tersingkap pula kain nanti. Efek angin je ya. Efek jatuh tak de. Hehe.

Lepas tengok Ninja Go Live Show ni barulah kami bergerak ke tempat menunggu keretapi. Jenuh jugalah menunggu keretapi ni sampai. Dah memang pilih tarikh cuti umum kan. Jadi silalah bertabah bila terpaksa beratur panjang sementara menunggu keretapi ni sampai.
Dan tibalah turn kami naik keretapi ni. Nampak tak tempat parking stroller tu? Tinggal je barang-barang kat situ. InsyaAllah selamat. Tapi jangan pula korang tinggalkan handbag. Memang mencari nahas namanya tu.


Dapat pusing se'round, kami terus bergerak ke Land of Adventure. Dekat sini KJ tak masuk pun. Sebab dah nampak umat manusia beratur panjang sampai ke luar. KJ pun meneruskan perjalanan ke LEGO Ninja Go World.
https://www.instagram.com/p/BZLDgXsFXwP/?taken-by=aida_yusof81
Kalau tengok dari luar tak nampak pun macam ramai orang. Sekali bila dah masuk dalam sama jugala kisahnya. Ramai hoi. Tapi tempoh menunggu tu takdelah lama sangat. masih boleh diterima lagi. Sambil tunggu sambil belajar cara-cara nak lawan penjahat. Hehe.. KJ teruja betul. Si Firash lagilah seronok. Ayah dia pula konon tak nak main. Sekali dia yang senyum meleret. Kahkah.

Cara nak main permainan ni korang cuma perlukan pergerakan tangan. Nanti akan keluarlah efek api, petir dan ais. Kena pakai spek 3D tau dekat dalam ni. Barulah feel nak lawan penjahat tu semua.

Lepas keluar jangan lupa snap pic gambar yang korang dapat cepat-cepat sebelum skrin bertukar untuk orang lain pula. Tapi pihak Legoland pun ada juga snapkan gambar masa korang tengah beraksi. Harga dia RM 60.00 sekeping. KJ tak beli pun.

Destinasi seterusnya kami ke The Observation Tower. Lebih kurang macam Menara Taming Sari. Boleh nampak keseluruhan Legoland dari atas. Sempat jugalah KJ buat live dekat Facebook.

Kalau korang nak tau, Observation Tower ni boleh memuatkan sehingga 1000 visitor setiap jam dengan ketinggian 41 meter dari atas tanah. Kalau korang gayat atau kata lainnya takut tinggi, korang tengok atas jelah. Tapi rugi tau kalau tak tengok bawah. banyak view cantik-cantik.

Buntang mata si Firash masa nak naik. Haha. Geli agaknya perut dia. Pengalaman pertama untuk si Firash. Nanti dah sekolah boleh pergi dengan kawan-kawan pula ye.


Lepas tu kami terus ke Miniland. Tak sanggup rasanya nak singgah dekat Lego Kingdom. Dekat Lego Kingdom ni ada The Dragon Roller Coaster. Tak rasa macam nak cuba pula naik roller coaster tu (sebenarnya KJ penakut). Okeh, bye bye roller coaster.

Jom tengok gambar-gambar dekat Miniland pula.
Singapore Riverside Point


Eye On Singapore
Bangunan Sultan Ibrahim

Dataran Bandaraya JB

Bangunan PNB KL

Menara Kuala Lumpur
Rooftop Symphony KLCC
Pasar Seni, Kuala Lumpur
Dekat setiap replika bangunan di Miniland ni, semua ada tiang hijau macam gamabr last yang si Firash duk tekan butang dia tu. Bila korang tekan butang tu, akan keluar bunyi dan ada pergerakan orang Lego. Mula-mula KJ tak tau apa fungsi butang hijau ni. Rupanya bila kita tekan, ada benda yang bergerak.

Macam dekat gambar Dataran bandaraya JB tu, bila kita tekan butang hijau ni akan keluar lagu bola pasukan bola sepak Johor. Mula-mula Kj tercari-cari juga dari mana datangnya bunyi-bunyi ni semua. Haha.. Jakun sekejap. Si Firash pun syok menekan butang hijau tu.

And last but not least, bersempena dengan ulang tahun ke 5 Legoland Malaysia, acara penutup pada hari tu ialah Brick Dance Parade. Bertempat di pentas utama. Ada karekter-karekter yang keluar dan menari-nari dengan korang. So cute.


Comel je tengok diorang ni berjoget. Ada 3 lagu kalau tak silap KJ. Kemain lagi budak-budak yang duduk depan stage. Si Firash je muka takda perasaan. Macam ayah dia. Kihkihkih. Sabar aja lah tengok hero dua orang ni. Brick Dance ni cuma ada sampai 30 September ni sahaja ya. Kalau korang nak meet n greet dengan karekter Legoland ni korang kena datang sekarang. YES!! SEKARANG! Sebab lepas ni dah takde dah.

Live Facebook -->
Tepat jam 7 malam KJ sekeluarga keluar dari Legoland. Fuh! Letih betul. Tapi teramat seronok. Sebenarnya tak cukup masa. Kalau dapat pergi 2 hari barulah seronok. Sehari dekat water park, sehari dekat theme park. Baru boleh explore habis-habisan.

Anyway, terima kasih dekat Legoland Malaysia sebab sudi bagi KJ sekeluarga peluang untuk berseronok dekat sini. Kena repeat lagi next time. Tapi tak taulah bila. Hehe..

Jom tengok tiket LEGOLAND MALAYSIA dekat sini --> https://www.legoland.com.my/



September 22, 2017

Meizu Pro 7 dan Pro 7 Plus - Telefon pintar pertama dengan 2 skrin

Hai korang,

Korang tau tak ada satu jenama telefon pintar teknologi terbaru yang telah dilancarkan dekat Malaysia haritu? Sebenarnya KJ pun terlepas pandang. Tapi lepas KJ terbaca pasal telefon ni terus KJ buka website dan tengok sendiri. Apa yang unik sangat telefon pintar ni?

Jika dilihat dari depan, telefon ini sama sahaja dengan telefon pintar yang lain. Tapi kalau dilihat pada bahagian belakang pula, confirm tak sama dengan telefon yang lain.

Ha kalau korang nak tau, telefon ni ada 2 skrin dan dilengkapi dengan 3 kamera, keluaran MEIZU. Dan ianya merupakan yang pertama di Malaysia. Wow!! Telefon dengan dua skrin? Biar betul? Dan jawapannya adalah betul. memang telefon ni ada dua skrin. Depan dan belakang.

Dulu selalu juga berangan nak letak cermin dekat belakang telefon sebab bila selfie, gambar kamera belakang yang super-duper cantik. Kamera depan pula kurang sikit pixel dia. Silap-silap gambar pecah. Tak pasal-pasal nak kena edit dulu sebelum post kemana-mana media sosial. Banyak betul kerja nak kena buat.

Tapi, kalau KJ dapat grab telefon ni, fuh dah jimat masa KJ dah. Tak payah lagi KJ edit-edit gambar sebelum post ke media sosial. Boleh guna konsep snap and post. Okeh, jom kita berkenalan dengan telefon pintar ni dulu.

MEIZU PRO 7 dan PRO 7 Plus

Hah! Tergoda tak? Pertama kali tengok pun KJ dah tergoda tau. Macam syok je ada skrin comel dekat belakang telefon tu. Boleh selfie guna belakang kamera yang lebih terang. Confirm gambar KJ tak pecah-pecah lagi dah. Makin cantiklah gambar-gambar KJ lepas ni.

Okeh jom kita tengok dengan lebih dekat lagi design telefon ni.








Telefon ini telah mula dijual pada 21 September 2017 di semua pengedar Meizu yang sah.Terdapat 3 warna untuk PRO 7 iaitu hitam, merah dan emas. Bagi Telefon pintar PRO 7 Plus pula, cuma terdapat dalam warna hitam sahaja untuk keluaran di Malaysia.

Spesifikasi:
Dari segi spesifikasi Meizu Pro 7 dilengkapi: 
  • skrin 5.5″ SAMOLED HD penuh, 
  • diperkasakan pemproses MediaTek Helio X30,
  • memori 4GB RAM, storan 64GB, 
  • kamera utama berkembar 12+12 Megapixel Sony IMX386 f2.0 dan kamera hadapan 16-Megapixel.
  • Skrin sekunder pada bahagian belakang juga menggunakan panel SAMOLED berwarna. 
  • Sebuah bateri sebesar 3000 mAh membekalkan kuasa dengan sokongan pengecasan pantas mCharge 3.0.

Meizu Pro 7 Plus mempunyai spesifikasi yang sama cuma:
  •  skrin 5.7″ SAMOLED QHD digunakan. 
  • memori sebesar 6 GB RAM dan storan 128 GB. 
  • Sebuah bateri sebesar 3500 mAh membekalkan kuasa dengan sokongan pengecasan pantas mCharge 4.0
Untuk keterangan lanjut, boleh klik sini --> https://www.meizu.com/en/pro7/summary/

So kalau korang nak belek-belek dan beli produk ni, boleh cari dekat link di bawah ni:
https://goo.gl/3eTbjs

Meizu Video Story - The Other Side

Video story 1
 
 Video story 2
 
 Video story 3
 
The Other Side (  means that it is not right to judge someone or something merely by appearance. )

Jangan lupa terjah website Meizu Malaysia ye korang.

* Meizu Malaysia facebook page:  https://goo.gl/K2HjFj
* Meizu website: https://goo.gl/f3fsaE
* Meizu Instagram:  https://goo.gl/X3dBMR

September 10, 2017

Dapatkan Saiz Payudara Idaman Dengan Prime Bust Cream

Siapa dekat sini yang ada masalah dengan aset payudara? Sebelum kita pergi lebih jauh, suka KJ ingatkan yang entri kali ini bukan cerita lucah ye. Hehe..


Kebanyakkan wanita sekarang ni mesti ada masalah payudara tak anjal, kecil atau besar tapi kosong. Selalunya ibu-ibu lepas bersalin mesti ada masalah payudara kendur.

Dah buat macam-macam tapi hasil dia still kurang memuaskan. Mesti rasa frust sangat-sangatkan. Okeh meh sini KJ nak cerita pasal produk terbaik untuk memantapkan lagi aset kita ni.

Prime Bust Cream

Prime Bust Cream (PBC) adalah krim semulajadi yang boleh membantu membesarkan, menganjalkan, serta mencantikkan bentuk payudara wanita.

Kesan boleh dirasa seawal 7-14 hari (denyutan lembut di sekitar payudara).

Cadangan pemakaian sebanyak 3 botol utk kesan pembesaran dan penganjalan yang kekal (sustain the effects)


Cara Penggunaan PBC

  1. Mulakan dengan sapuan lembut secara menyeluruh di seluruh kawasan payudara anda (termasuk daripada otot tepi, kiri dan kanan, dan daripada atas bahagian menghala bahu anda).
  2. Mulakan dengan urutan secara menekan lembut dan menarik otot-otot yang disebut ke atas.
  3. Pastikan urutan tarik menghala ke bahagaian tengah payudara anda (breast center).
  4. Urutan secara membulat (lawan arah jam) di atas center payudara anda atau lebih dikenali sebagai circular motion.
  5. Ulang urutan di bahagian sebelah lagi payudara.
  6. Teruskan urutan selama 3-5 minit untuk setiap belah payudara anda.
Nota:
  1. Wajib digunakan 2 kali sehari (pagi dan malam) selepas mandi.
  2. Dilarang pakai sewaktu datang bulan dari hari pertama hingga hari ke-4 atas sebab hormon tidak stabil. Boleh sambung pakai semula pada hari ke-5.

 Testimoni Pengguna







Kalau korang nak tau, model terkenal seperti Lisaa Pinelli dan Holly Wolf (model majalah Playboy seta cosplayer) pun dah cuba tau produk ni. Nampak tak tahap kepercayaan diorang dengan produk ni.

Korang yang masih ragu-ragu tu meh sini KJ tunjuk bukti dari KKM pula.


Kelebihan PBC
  1. Membesarkan payudara dalam masa yang singkat
  2. Melembutkan dan memantapkan payudara.
  3. Menegangkan kulit payudara bagi mengatasi masalah payudara kendur.
  4. Menghasilkan tisu payudara serta peraliran darah. Tiada bahan aktif dan dijamin selamat dan baik untuk kesihatan anda.
  5. Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Macam mana? Dah tergoda dengan Prime Bust Cream ke belum? Kalau da tergoda, boleh dapatkan krim ni dekat :
Instagram:  @pbc_hq
Facebook: BeautyMe Cosmetics
Ataupun korang boleh Whatsapp ke: +6011 2717 2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pengalaman KJ pula, masa pertama kali guna krim ni KJ suka sangat dekat bau dia. Wangi je. Lepas sapu tu asyik nak bau tapak tangan ke. Sampai husband pun pening gelagat tengok KJ. 

Lepas pakai ni korang akan rasa dingin je. Nak tidur pun rasa tenang. Hehe.



September 5, 2017

LANAFIRA I Butik Pakaian Muslimah Online

Siapa dekat sini yang ada masalah nak pilih baju kerja? Bila buka je almari baju tu boleh hilang mood. Macam bosan pula asyik ulang-ulang pakai baju yang sama. KJ ni setiap minggu mesti ada masalah nak pilih baju kerja. Kadang-kadang perasaan nak beli baju tu ada, tapi malas pula nak bersesak dengan orang dekat shopping mall tu. Nak mencari parking kereta lagi. Huih.. Fed up rasanya.

LANAFIRA
LANAFIRA
Siapa yang ada masalah macam KJ ni meh sini KJ nak selesaikan masalah korang. KJ pun dah rasa seronok dah ni nak bercerita pasa butik online ni. Tak payah dah pening-penong cari parking. Tekan-tekan scroll-scroll je depan handphone.

Butik Lanafira merupakan sebuah butik baju muslimah yang mengetengahkan gaya yang moden dan versetail. Butik ini hanya memilih fabrik yang berkualiti dan mampu memenuhi kepuasan membeli-belah anda walaupun hanya dalam talian.

Muslimah online boutique

Butik ini berpangkalan di Malaysia dan mampu memenuhi keperluan wanita Islam di seluruh rantau ini, Lanafira adalah butik dalam talian yang dikendalikan secara bebas yang menumpukan pada kualiti dan nilai. Matlamat kami adalah untuk menyampaikan tiga perkhidmatan yang terbaik iaitu - high quality, quick turnaround and low prices dan pihak LANAFIRA juga telah menjadikan misi ini untuk menyediakan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan dan sokongan setiap kali anda melawat laman web.

Butik ini memahami kehendak dan keperluan wanita muslimah sekarang yang sentiasa inginkan sesuatu yang baru dalam berfesyen, tetapi susah untuk memenuhi kehendak tersebut kerana pengeluaran terhadap produk ini terlalu sedikit dipasaran.

Mengambil kesempatan diatas kekurangan pengeluaran ini, butik LANAFIRA telah menghasilkan pelbagai rekaan yang eksklusif iaitu dari Mellisa Long Dress dalam pelbagai warna kepada Alana Kebaya, Pucci Long Dress, Sofea Modern Peplum dan pelbagai lagi.




Ni kalau KJ grab semua ni confirm sakit mata kawan-kawan office KJ. Sebab cantik sangatkan. Kalau macam ni hari-hari eksaited nak pergi kerja. Barulah semangat sikit nak buat kerja.

Hah, jangan salah faham pula. Sekarang pun semangat juga buat kerja. Cuma biasa-biasa jelah. Hehe.. Alasan je tuh.

Selain itu, melalui blog juga Butik LANAFIRA juga telah berkongsi tips yang wajib diketahui sebelum membeli-belah melalui butik muslimah online:
  1. Tips 1: Perkara Yang Perlu Dielakkan
  2. Tips 2: Teknik Memilih Saiz Pakaian
  3. Tips 3: Mengetahui Jenis Fabrik
  4. Tips 4: Butiran-Butiran Tambahan
  5. Tips 5: Pastikan Butik Muslimah Online Tersebut Mempunyai Reputasi Yang Baik
Kalau korang nak tahu apa yang mereka kongsikan, boleh terus klik --> https://www.lanafira.com/tips-yang-wajib-diketahui-sebelum-membeli-belah-melalui-butik-muslimah-online/

Kalau korang nak tau maklumat lebih lanjut mengenai butik ni, boleh terjah media social diorang macam yang KJ dah attach dekat bawah ni. 
Website : www.lanafira.com

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign