Kasih Juju: review
Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

April 12, 2018

SDS "Messy Bun" Let's Get Messy!

4:00 PM 21
SDS "Messy Bun" Let's Get Messy!
SDS "Messy Bun" Let's Get Messy! Hai semua, kalau korang perasan minggu ni Team JDT Blogger ramai sangat yang post gambar comot-comot makan roti. Juju pun tak ketinggalan juga diberi peluang untuk mencuba sendiri roti keluaran SDS ni. So let's check it out.

SDS "Messy Bun"

Chocolate croissant with chocolate filling, coated with chocolate ganache and cocoa powder
Originated from Korea since early 2017
Become popular in Korea, China, Taiwan, and Malaysia recently. Celebrities, influencers, public and kids are crazy for its deliciousness of it, and posted photos of messy look when eating the bun
Why is it “Messy”: Cocoa powder will easily leave stain on face, while chocolate ganache causing teeth dirty. The person eating the bun will look “Messy” in the end
You can eat any way you like as long as it gets messy.

Ha sebab tu nama dia Messy Bun. Masa makan roti ni jangan haraplah korang boleh control ayu. Memang comot teruk tau. Kau sedialah tisu banyak manapun, takkan mampu setiap kali kunyah kau nak lap mulut. Penyudahnya Juju pun lantakkan ajelah. Hehe..



Si Firash ni pun pada awalnya suka sangat dengan roti. Yelah, siapa yang tak suka, ada coklat ganache dekat topping diakan. Tapi bila dia tengok tangan dengan muka dia comot terus dia berlari cari tisu. Haha, pembersih sangat tau si anak ni. Tapi lepas tu dia sambung makan lagi. Sampai menjilat jari.

Juju pun makan tau roti ni. Mane boleh tengok si Firash makan sorang-sorang. Lagi-lagi bila sampai part dia jilat jari tu ha. Eh, membuak-buak perasaan nak rasa roti ni.





Ha tengok, Juju pun makan comot. Haha, masa makan ni Juju dah gelak-gelak dah dengan Firash. Lepas tu si Firash lap mulut mama, mama pulak lap mulut Firash.

Kalau korang nak dapatkan roti ni, boleh dapatkan dengan harga pre-launch special price bermula 13 hingga 15 April 2018 iaitu RM 3.00 sahaja di outlet SDS terpilih iaitu di Kota Tinggi, Paradigm Mall Johor Bahru, AEON Mall Kulai Jaya, FANPEKKA Kafe by SDS, Taman Johor Jaya, Plaza Pelangi dan Giant Plentong sahaja. Bagi outlet SDS yang lain akan dijual bermula 16 April 2018 dengan harga RM 5.80 sebuku.


Yang di Melaka, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur dan negeri-negeri lain kalau nak rasa Messy Bun keluaran SDS ni silalah datang ke Johor. Sambil-sambil melawat tempat menarik dekat Johor ni. Bolehlah cuba sekali roti ni.

Untuk maklumat lanjut:
Official Facebook www.facebook.com/sdsgroups @SDS Bakery & Cafe
Official Instagram https://www.instagram.com/sdsgroups/ @sdsgroups


Reka Sendiri Hadiah Hari Lahir Anda Dengan Printcious Gift

10:09 AM 14
Reka Sendiri Hadiah Hari Lahir Anda Dengan Printcious Gift
Reka Sendiri Hadiah Hari Lahir Anda Dengan Printcious Gift


Hai semua. Kalau bercakap mengenai Printcious rata-ratanya dah mengenali website ni kan. Kalau ada yang masih belum kenal dengan website ni, jom Juju cerita serba sedikit pasal laman web Printcious ni.


Kalau korang nak tahu, Printcious ni adalah laman web yang menyediakan perkhidmatan personalised dan customised gift idea. Contohnya kalau korang nak abadikan gambar kenangan pernikahan, sambutan hari lahir atau moment kelahiran anak, korang boleh cuba letak gambar tu dekat bantal ke, cawan ke. kalau nak letak dekat tshirt pun boleh.

Sebenarnya Juju memang dah lama setia dengan laman web Printcious ni. Dah macam-macam produk dia yang Juju dah cuba. Dari bantal membawa ke fridge magnet. Mousepad je belum pernah cuba beli. Kalini Juju nak cubalah. Tengok material description dia nampak berkualiti.

Hah! Menarik sangatkan. Jom kita tengok macam mana kita nak buat sendiri. Ini contoh Juju sendiri tau. Korang boleh tengok cara dia step by step dekat bawah ni:-

 Step 1.
Pilih dulu produk apa yang korang nak. Ada banyak pilihan disediakan. Antaranya ialah tshirt, mug, bantal, canvas print, ceramic tile, puzzle, mouse pad, tote bag dan macam-macam lagi.

Dekat bawah ni Juju pilih mouse pad.

Step 2.
Lepas tu korang klik dekat "Create Your Mousepad Now" dan korang akan di bawa ke page untuk edit gambar macam dekat bawah ni.


Step 3.
Bila dah keluar page macam ni barulah korang boleh masukkan gambar. Edit sikit warna latar belakang, tambah perkataan atau ayat-ayat yang korang nak letak dan seterusnya klik "Done".


Step 4.
Lepas klik done tu dia akan keluar gambar macam dekat atas ni dan korang boleh terus "Add to Cart". Lepas tu jangan lupa check out pula ye. Karang dah penat-penat design tapi tunggu barang tak sampai-sampai. Kalau korang nak design lebih dari satu pun boleh. Sebabnya kalau korang beli lebih dari RM 70.00 korang akan dapat free postage.

Dari segi pembayaran pula dia menggunakan sistem MolPay yang memang sangat-sangat secure. kalau tak secure takkanlah Juju dah beli banyak kali kan. Kalau korang tak yakin guna online payment, korang boleh juga gunakan cash deposit machine ataupun ATM. Ikutlah yang mana senang korang nak guna.

Dan kalau korang berbelanja lebih dari RM 80.00 pula korang boleh beli barang secara Purchase With Purchase dari harga serendah RM 2.40. Wow murah sangat tu. Naik juling mata Juju skrol laman web Printcious ni ha.

Yang buatkan Juju lebih tertarik dengan produk ni, dia ada cawan yang kalau korang isi air panas, ada gambar yang akan keluar dekat cawan tu. Menarik betul. Magic Mug nama dia. Cawan ni pun boleh buat kejutan untuk orang yang kita sayang. Mana yang kerja dekat pejabat tu pesan dekat dia kalau nak buat air panas, guna cawan magik ni. Jangan guna cawan lain. mesti si dia pun teruja tengok ada gambar yang tiba-tiba muncul. Hehe..

Jadi korang tunggu apa lagi. Cepat-cepat terjah lama web Printcious sekarang. Boleh cuba-cuba dulu masukkan gambar ke, cuba buat mug yang boleh keluar gambar tu ke. Okeh, selamat mencuba.

If you are looking for button badge for college, don’t forget to contact them.
Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photo booth rental is your best entertainment.”





April 9, 2018

TSUJIRI @ Austin JB

2:30 PM 15
TSUJIRI @ Austin JB

Hai korang, kali ni Team JDTBlogger telah diberi peluang untuk mencuba keenakan dan kelazatan maknan dan minuman yang ada si sini. Kafe ini menyediakan pelbagai jenis hidangan yang berasaskan matcha atau nama lainnya teh hijau.

Jom kita tengok menu yang ada dekat kafe ni:




Hampir keseluruhan menu di sini menggunakan teh hijau sebagai bahan utama. Tak kiralah samada dalam minuman ataupun makanan. Tapi kalau korang tak suka teh hijau pun ade juga pilihan menu lain dekat sini. Jadi tak perlu risau ye.

Haritu kami telah disajikan dengan pelbagai minuman dan kek yang sangat-sangat menyelerakan. Jom kita terjah satu-satu.

O-Matcha Cappuccino dan Signature O-Matcha 

Gambar yang belah kiri tu O-Matcha Cappuccino dan yang sebelah kanan tu Signature O-Matcha. Kalau korang dah biasa minum teh pahit mesti boleh habiskan yang belah kanan tu. Serius pahit sangat-sangat. Bahan-bahan dia cuma serbuk matcha dan air panas. Dikacau menggunakan wooden whisk sehingga sebati. Juju minum sikit je. Sebab tak tahan pahit sangat. Tapi yang bestnya teh ni pahit yang tak kelat.

Tapi kalau korang tak boleh habiskan yang pahit tu oleh pilih O-Matcha Cappuccino. Yang ni dah ditambah krimer. jadi rasa dia taklah sepahit air yang sebelah dia.

Float Selection O-Matcha Milk
Kalau korang tak nak yang ada float ni boleh pilih dekat ice blended selection. Base dia semua sama. Cuma yang berbeza ice-cream tu. Boleh pilih samada nak aiskrim O-Matcha ataupun aiskrim Houjicha.

Dak Firash suka sangat air ni. Dia boleh hadap air ni sorang-sorang. Tak jeling-jeling sebelah pun. Huh! Mak dia amik sikit pun dia marah. Sabar ajelah.

TSUJIRI Parfait
Yang ni pula TSUJIRI Parfait. yang membezakan dia dengan float tadi tu ialah dia ada kacang merah dan cornflakes. Pilihan aiskrim pula ada dua, antara O-Matcha ataupun Houjicha.

Yang ni pulak dak Naura punya. Senyap dia bila dapat makan aiskrim ni. Sebelum tu dia dah nak meragam dah. Hehe. Untuk TSUJIRI Parfait ni, kami diberi aiskrim Houjicha.

O-Matcha Rollcake
Dark chocolate chiffon cake
Warabimochi
Warabimochi dan dark chocolate chiffon cake tu adalah menu baru dekat sini. Pada yang belum pernah cuba warabimochi, Juju nak sarankan korang cubalah dekat outlet TSUJIRI. Sedap tau. Dia macam jelly tapi bukan jelly. Lembut sangat. Tak tau nak gambarkan macam mana. Korang kena cuba tau.

O-Matcha rollcake tu serius sedap. Kek dia manis, gabung dengan krim yang dekat tengah tu memang perfect sangat. Aduh, terbayang-bayang pula keenakan kek tu. Dak Firash pun suka tau.

Shaved ice - Uji Sunset
Untuk shaved ice ni. Dia ada dua pilihan. Sunrise dan sunset. First time dengar macam sweet je kan. Kalau dibahasa melayukan matahari terbit dan matahari terbenam. Beza dia dekat topping. Satu ada brown sugar, satu lagi krimer. Dalam shaved ice ni ada kacang merah dan juga mochi. Jenuh nak habiskan semangkuk besar ni.

Kalau korang nak tau, maksud Houjicha tu ialah matcha yang dipanggang sehingga keperangan. Sebab tulah warna houjicha ni sedikit coklat kalau nak dibandingkan dengan matcha tu sendiri.

Untuk maklumat lanjut mengenai TSUJIRI ni korang boleh terjah:

Facebook rasmi: tsujiri.my
Instagram rasmi: @tsujiri_my
Alamat: 29, Jalan Austin Heights 8/3, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru.
Masa operasi: 1.00pm - 11.00pm.

Last but not least, kafe ni ada sijil halal tau. Jangan korang tanya pula teh tu halal ke tak. Muehehehe. Meh Juju belanja gambar sijil halal kafe ni.









April 3, 2018

Bercuti ke Wet World Batu Pahat, Johor

4:09 PM 11
Bercuti ke Wet World Batu Pahat, Johor
Hai semua, Harini Juju nak share pengalaman Juju sendiri semasa mengunjungi Wet World Batu Pahat. Sebelum datang ke sini dah tentulah kita akan survey dulu tempat ni. Walaupun dah pernah datang. Tapi dah bertahun dululah. Sekarang ni mesti dah lain.


Well sebenarnya tak banyak yang berubah pun. Masa tengok dekat facebook. Banyak sangat komen-komen yang negatif. Sampai hati ni pun mula ragu-ragu. Nak tukar tempat ke tak? Last-last kami pergi juga dekat sini.

Harga tiket sangat murah kalau nak dibandingkan dengan taman tema air yang lain. Bayarannya cuma RM20.00 untuk dewasa dan RM17.00 untuk kanak-kanak. Bagi kanak-kanak bawah 85cm boleh masuk secara percuma.


Sekarang ni dah disediakan baju macam life jacket untuk kanak-kanak. Ala-ala Legoland dah rasanya. Percuma sahaja. Tak perlu bayar pun. Juju pun ambillah satu untuk dak Firash. Senang sikit Juju nak bergodak nanti. Hehehe..


Masa sampai ni belum ramai lagi yang datang. Jadi puas jugalah kami main gelongsor yang biru ni. Juju pakai seluar ttacksuit je. Laju betul dia menjunam. Kecut perut. Tapi bukan reti makna serik. Tetap pegi naik lagi. Haha. 

Dekat sini ada lazy river, bahagian untuk kanak-kanak dan ada 2 slide. 1 kena guna pelampung dan satu lagi slide biru yang juju main tak ingat dunia tadi. Hehe. Ada juga kolam yang macam pantai. Siap dengan ombak. Cuma takda pasir jelah. Ada juga kolam untuk spa. 

So far okaylah pada Juju. Yang kurang berpuas hati tu mungkin sebab diorang terlalu letakkan high expactation kot. Memang Juju akui ruang mandi dan tandas cuma ada sikit je. Kena sabar lebihlah kalau datang masa peak hour. Kalau bab tak boleh bawa makanan tu rasanya mana-mana taman tema air semua sama je kan.


Dan Juju cuma ambil 2 keping gambar sahaja. Hehe, sibuk jaga keselamatan dak Firash. Sebab tu tak bawa handphone masa mandi. So, kalau korang nak beli tiket awal-awal boleh check website dia ye.

Website: http://wetworld.my/batu-pahat/

Waktu operasi:
Weekdays 10AM - 6PM
Weekends 10AM - 6PM
School and Public Holidays 10AM - 6PM
Closed on Wednesday, except School & Public Holidays



April 1, 2018

Perumahan dan Pemilikan Tanah di Negeri Johor

8:23 AM 1
Perumahan dan Pemilikan Tanah di Negeri Johor
Seperti dalam entri yang sebelum ini (rujuk sini), Juju dah ceritakan serba sedikit mengenai pencapaian negeri Johor sepanjang 5 tahun dibawah pentadbiran Datuk Seri Hj Mohamed khalid Nordin. So harini Juju nak sambung lagi topik perumahan dan pemilikan tanah di Negeri Johor.

"Apa yang kita laksanakan di Johor harini dalam menyediakan rumah mampu milik dan pemberian hak milik tanah adalah melebihi dari apa yang telah dijanjikan dan perumahan mampu milik akan terus menjadi keutamaan kita pada masa depan"
Facebook Datuk Seri Mohamed Khalid Nordin - 31 Mac 2018

Fokus kerajaan negeri dalam bab ini ialah meningkatkan penyediaan perumahan dan rumah mampu milik dan juga mengurniakan hak milik tanah kepada rakyat.

Status akujanji

  • Menyediakan rumah mampu milik Johor (RMMJ)
  • Menyelesaikan projek rumah terbengkalai
  • Pembinaan Projek Perumahan Rakyat (PPR)
  • Meneruskan Program Bantuan Rumah
  • Mengurniakan hak milik tanah kepada peneroka Felda di Johor.

Sorotan Utama

1/ Pembinaan Rumah Mampu Milik Johor (RMMJ)
    Status pencapaian = 267%
   6,000 unit dijanjikan. Tetapi 16,010 unit telah siap dibina dan 100,000 unit lagi bakal siap dibina menjelang 2023.

2/ Menyelesaikan projek rumah terbengkalai
    Status pencapaian - 250%
    14 projek dijanjikan. tetapi 35 projek telah berjaya diselesaikan.

3/ Pembinaan Projek Perumahan Rakyat (PPR)
    Status pencapaian = 134%
   5,000 unit dijanjikan. Tetapi 1,170 unit telah siap dibina dan 6,717 unit lagi menjelang 2021.

4/ Program bantuan rumah
    Status pencapaian = 201%
   2,000 unit dijanjikan. Tetapi 4,029 unit telah dibaikpulih ataupun bina baharu.

5/ Hak milik tanah kepada peneroka felda.
    Status pencapaian = 114%
   8,000 peneroka dijanjikan. Tetapi 9,102 orang peneroka yang telah menerima hak milik tanah.

Sumber:









March 26, 2018

5 Tahun Pencapaian Dato' Seri Khaled Nordin sebagai Menteri Besar Johor: Misi Membangun Dekad Baharu

8:18 AM 16
5 Tahun Pencapaian Dato' Seri Khaled Nordin sebagai Menteri Besar Johor: Misi Membangun Dekad Baharu
5 Tahun Pencapaian Dato' Seri Khaled Nordin sebagai Menteri Besar Johor: Misi Membangun Dekad Baharu 

Assalamualaikum semua, harini kita sembang pasal topik yang lain sedikit daripada lifestyle. Harini Juju nak cerita pasal pembangunan Negeri Johor selama 5 tahun ditadbir urus oleh Menteri Besar Johor iaitu Dato' Seri Khaled Nordin.

Seperti yang kita nampak sekarang ni, pembangunan di Negeri ini terlalu pesat. Juju yang baru 2 tahun kembali berkhidmat di sini pun berasa sangat-sangat teruja dengan kelainan yang dibawa oleh Dato' Seri.


Sebelum kita pergi lebih jauh, jom Juju bawa korang mengenali dengan lebih mendalam lagi misi yang Dato' Seri ingin bawa di negeri ini.


Kajian suara hati Johor (2013).
Kerajaan Negeri Johor telah melantik pasukan penyelidik dari Universiti Teknologi Malaysia untuk penglibatan awam terhadap 100 hari pertama pentadbiran YAB Dato' Mohamed Khaled Nordin sebagai Menteri Besar Johor dengan tujuan untuk menggubal dasar berdasarkan kehendak, jangkaan dan keperluan rakyat berasaskan tema "Merakyatkan Kerajaan".

Kajian yang dilaksanakan secara atas talian. Klik gambar untuk lebih jelas.

Pelan Suara Hati Johor (2014)
Ia merupakan satu pelan pencapaian berlandaskan pemantauan, ukuran dan berstrategi bagi menangani fokus-fokus utama keperluan dan kehendak rakyat. Pelan ini mendukung 3 Gagasan Utama Pentadbiran Kerajaan Negeri Johor iaitu Merakyatkan Kerajaan, Memperkasa Muafakat Johor dan Pembangunan Pro-Rakyat.

Pelan ini adalah kesinambunagn dari inisiatif rundingan rakyat Kajian Suara Hati Johor yang telah dijalankan hasil kerjasama antara Kerajaan Negeri dan Universiti Teknologi Malaysia bagi mendapatkan maklumbalas permasalahan pembangunan rakyat di negeri Johor.

7 Fokus utama
Pendekatan yang diambil ialah:-

  1. Arah tuju strategik
  2. Penepatan
  3. Perlaksanaan
  4. Pemantauan dan Laporan
  5. Laporan Kemajuan
Melibatkan:-
  1. Pengerusi Jawatankuasa Negeri
  2. Ketua Jabatan dikalangan Pegawai Tadbir Negeri
  3. Majlis, Perbandaran dan Syarikat Berkaitan Kerajaan Negeri
Wawasan

Johor sebagai negeri berpendapatan tinggi serta sebuah destinasi pilihan untuk pelaburan dan kehidupan yang berkualiti di mana kemajuan dan tradisi bergerak seiring. Ia merupakan pertumbuhan ekonomi yang saksama dan mampan didorong oleh teknologi baharu, infrastruktur moden, tenaga kerja yang berkemahiran tinggi, persekitaran perniagaan serta ekosistem yang berdaya maju dan berdaya saing, serta perkhidmatan awam yang cekap dan responsif.

Johor Berkemajuan


Dekad Baharu Johor

Asas kita
Fokus Kita
Cabaran kita

March 14, 2018

Selesaikan Masalah Tayar Pancit Anda Dengan KRONOS FLATNOMORE Tyre Sealant & Inflator

9:14 AM 11
Selesaikan Masalah Tayar Pancit Anda Dengan KRONOS FLATNOMORE Tyre Sealant & Inflator
Assalamualaikum semua. Okeh siapa dekat sini ada pengalaman tayar kereta pancit? Kalau korang nak tau, Juju dah dua kali kena tayar pancit masa kerja di Kuala Lumpur dulu. Nasib baik masa tu Juju tak keseorangan. Ada adik dan juga rakan sekerja merangkap BFF masa tu. 

Muka memang cuak dah masing-masing sebab tak reti tukar tayar. Tapi buat-buat pandai je. Berhenti tepi, pasang double signal lepas tu semua keluar dari kereta. Konon-konon macam pandailah nak tukar tayar tu. 

Pertama kali kena dekat jalan Bukit Tunku. Masa tu dah perasan dah tayar ni lain macam je bunyinya. Tapi memang tidaklah kami nak berhenti dekat kawasan Bukit Tunku tu. Dengan jalan bengkang-bengkok, sunyi pulak tu. Sanggup redah sampai ke jalan besar baru berhenti.

Kali kedua tu kena dekat bukit apa tah nama dia. Juju dah lupa. Bukit tu kalau kita dari Pusat Bandar Damansara nak ke Kerinchi. Ada satu jalan potong dekat situ. Tak payah ikut jalan besar. Jalan dia  agak mencabar juga. Bengkang-bengkok dan sunyi. Kawasan perumahan orang-orang kaya. Serius lupa nama bukit tu. Hehe, banyak sangat makan semut kot.

Tapi rakyat Malaysia ni memang prihatin sangat tau. Dua kali tayar pancit tu, dua kali jugak ada yang bermurah hati nak tolong tukarkan tayar. Terharu sangat. Tak perlu kotorkan tangan angkat tayar kereta. Part yang paling takut sekali nak jack tayar tu ha. Betul ke tidak boleh naikkan kereta. Haha. Kuat ke tak nak buka nat tu ha. Dah lah sekian maklum ketat dia. 

Tu antara scene yang pernah Juju lalui. Nasib baik juga masa tu Juju tak keseorangan. Dan apa yang Juju nak kongsikan dengan korang ni adalah sesuatu yang korang perlu ada dalam kereta untuk kegunaan masa tayar pancit nanti. Bukan perlu ada je tau. Dah tahap wajib ada dalam kereta. lebih-lebih lagi kalau korang lady driver macam Juju.

KRONOS FLATNOMORE Tyre Sealant & Inflator

Kronos Flatnomore merupakan satu-satunya produk yang boleh membantu di saat tayar korang pancit di tengah jalan. Cara penggunaan yang sangat mudah menjadikan ianya salah satu barang yang wajib ada dalam kereta korang.

Kenapa perlu menggunakan Kronos Flatnomore?
  1. Tidak perlu tukar tayar
  2. Senang untuk digunakan
  3. Menampal lubang tayar dalam masa 90 saat
  4. Tidak memerlukan sebarang peralatan
  5. Tidak merosakkan tayar dan rim kereta
  6. Formula yang mesra alam dan tidak mudah terbakar
  7. Dibuat daripada 100% polimer organik
  8. Jangka hayat selama 3 tahun dari tarikh pengilangan
  9. Waranti 2 tahun
This are important notes that we dont shout out but important for you guys and ladies to know
Perkara penting yang pengguna harus tahu

1.     It covers holes up to maximum 6mm
Ia boleh menampal lubang sehingga 6mm

2.     It is only for emergency fix not to use as permanent. 
Digunakan hanya untuk penampalan sementara

3.     The solution after being inside the tyre even for 3 days is in liquid form and easily can be washed off in any tyre shop.
Cecair latex boleh tahan di dalam tayar untuk beberapa hari dan boleh dicuci dengan senang

4.     Once used inside tyre, they will need to find tyre shop and repair it. It will NOT DAMAGE THE TYRE FROM INSIDE. 
Selepas menggunakan produk ini, pengguna haruslah mencari dan membuat menampalkan yang lebih sempurna dan kekal. Ia TIDAK AKAN MEROSAKKAN TAYAR

5.     Do not drive above 130kmh after using this product. As it will be cause vibration as there is liqiud in tyre.
Dilarang membawa kereta melebihi had laju 130kmj selepas menggunakan produk ini. Sedikit getaran akan dialami oleh pengguna disebabkan oleh cecair di dalam tayar

6.     It is one of the largest product in market with the best price yet.
Produk ini adalah salah satu botol yang terbesar di pasaran

7.     For warranty. The packaging has to be at least 90% intact if there is any leakage or loss of pressure in bottle. We will refund one to one with no questions asked. It has 2 years warranty. 3 years shelf life from january 2018
Produk ini mempunyai waranti 2 tahun dari Januari 2018 dan mempunyai jangka hayat 3 tahun dari januari 2018

Kronos Flatnomore juga didatangkan dalam 650ml yang merupakan salah satu botol terbesar dipasaran.

Untuk cara penggunaan, korang boleh tengok video dekat bawah ni

Harga pengenalan cuma RM49.99 sahaja. Selepas ni harga akan kembali normal menjadi RM69.99 tau. kalau korang nak grab satu boleh pm Juju. Juju boleh tolong orderkan untuk korang. Kos pos untuk sebotol RM10.00

Agens dan Distributor DIPERLUKAN
E-mel: inquiry@keystons.com

Juju dah grab 1. Standby je dalam kereta. Letak bawah seat ataupun dekat bonet. Jangan bagi terdedah sangat dekat matahari ye.

Terima kasih sudi baca :)

March 11, 2018

D.N.D Vendor Boutique & Cafe, Kota Tinggi

10:10 AM 11
D.N.D Vendor Boutique & Cafe, Kota Tinggi
D.N.D Vendor Boutique & Cafe I Assalamualaikum semua. Harini Juju nak share satu kedai makan yang unik sikit konsepnya dekat Kota Tinggi ni. Nak tau kenapa Juju cakap cafe ni unik? Ha korang kena baca entri Juju ni sampai habis ye.

Mula-mula Juju dan kawan-kawan datang ke cafe ni kami tak dapat tempat duduk dan tak dapat nak order makanan langsung. Mungkin sebab cafe ni baru buka dan tak cukup kakitangan. Masa tu rasa kecewa sangat. Dah sampai kedai tapi tak dapat nak makan.

Dan setelah beberapa bulan selepas tu kami kembali ke cafe ni dengan harapan cerita yang dulu tu tak berulang kembali. kali ni Juju dah order siap-siap dan booking tempat sekali. Hah! Puas hati. Sampai cafe boleh terus mentekedarah. Hehe.

So, konsep cafe ni adalah butik dan kafe. Dalam butik ada kafe. Pada pandangan mata Juju, kafe ni sangat menarik sebab sambil korang tunggu makanan korang sampai, korang boleh cuci mata dulu. Macam-macam barang ada jual dekat cafe ni. Dari baju membawa ke alat solek. Semua ada. Tinggal nak dengan tak nak je membeli.

Kalau korang plan nak makan dekat sini waktu lunch hour, Juju suggest korang book dulu awal-awal. Sebab kalau korang main terjah je takut nanti takda tempat duduk. Dan macam yang korang nampak dekat gambar tu, cuma ada 4 buah meja sahaja. Jadi untuk memastikan korang dapat makan dekat sini, silalah booking dulu.

Okkay jom kita tengok pula menu yang disediakan.

Melty Macaroni Meatball

Fries Bolognese

Ice Kepal Milo Hazel
Dan tiga gambar dekat atas ni antara yang Juju dan kawan-kawan order. Rasa dia memang tak menghampakan. Lebih-lebih lagi yang ais kepal tu ha. Cukup rasa dia. Pekat, likat. Ais dah cair pun masih pekat lagi rasa dia. Memang termimpi-mimpilah. Hehe.


Wajah-wajah bahagia sebab bila sampai cafe ni belum ada orang dan makanan pun dah tersedia dihidangkan diatas meja. Yeay, tak sempat ronda tengok barang-barang yang diniagakan. Makan dulu sebab perut dah berkeroncong.

Dan kalau korang tu peniaga yang nak letak barang dekat butik pun boleh juga tau. Tengok syarat yang diletakkan oleh butik ni:


Pengumuman untuk yang baru berniaga, yang ingin meluaskan lagi brand anda, yang ingin menambah jualan product anda!! 📢📢📢
.
@dnd_vendorboutique mencari vendor untuk meriahkan lagi ruang butik kami dengan product anda sama ada pakaian kanak2, aksesori wanita, perfume, headband, make up product, skin care, handbag, kasut, dan bermacam lagi.
.
BERMINAT?? Jangan ragu whatsapp kami sekarang jugak 😘
.
.
*tertakluk pada terma & syarat.


Untuk maklumat lanjut mengenai lokasi dan gambar-gambar menu dan produk yang diniagakan, korang boleh ke:
Alamat: No. 3A, Jalan Niaga 8, 81900 Kota Tinggi, Johor.