22 October 2018

Ginvera World Spa Lavender Shower Scrub
Hai semua,



Siapa suka mandi guna skrub? Skrub tu maksudnya biji-biji halus macam pasir yang ada dalam sabun mandi. Juju suka sangat guna sabun yang ada skrub ni sebab senang nak sental semua daki-daki yang ada dekat badan. Tapi skrub ni korang tak boleh nak guna selalu sebab dia akan menipiskan kulit. Jadi kalau guna seminggu dua kali tu dah okey sangat dah.


Baru-baru ni Juju ada jumpa satu shower scrub yang korang boleh guna hari-hari. Yup, yang boleh guna hari-hari. Shower scrub jenama GINVERA. Macam dah lama betul tak dengar pasal jenama GINVERA ni kan. Dulu masa kecik-kecik memang popular sangat jenama GINVERA ni. Cuma sekarang je macam suam-suam sikit.

Bila Juju jumpa je shower skrub ni dekat kedai, Juju terus rasa nak cuba. Kebetulan memang shower scrub dah habis dekat rumah.


Korangv tau tak shower skrub ni ada manik-manik mikro yang selamat untuk korang gunakan setiap hari. Jadi memang takda masalah kulit kering ye. Malah kulit akan lebih lembut dan lembab.

Bau dia pun wangi sangat. Tenang sungguh lepas guna sabun ni. Rasa nak mandi lama-lama. Hehe. Korang boleh dapatkan shower scrub ni di kedai-kedai berhampiran atau pun di drugstore.

Terima kasih sudi baca. :)



13 October 2018

Susu Fernleaf UHT, 100% mmmmm
Assalamualaikum semua. Hai korang.

Harini Juju nak bercerika sikit pasal susu. So, siapa yang suka sangat minum susu korang kena baca apa yang Juju nak kongsikan ni sampai habis ye. 

Kalau korang nak tau, Juju suka sangat minum susu. Bukan susu coklat tau. Susu yang putih. Tak kiralah samada dalam bentuk serbuk ataupun yang jenis cecair. Semua Juju bedal. Huh, gelojoh sangat bunyinya tu.

Ada sesetengah orang yang memang tak suka langsung minum susu putih ni. Hanyirlah, tak boleh telanlah. Eh macam-macam lagilah alasan yang Juju pernah dengar. Ada satu kes tu, mengandung, tapi tak nak minum susu. Juju jadi tertanya-tanya. Tak kurang ke kalsium untuk baby dalam perut tu? Kesian dekat ibu mengandung ni. Mesti selalu sakit pinggang.

Fernleaf UHT
Fernleaf UHT
Bercakap mengenai susu Fernleaf, korang sedar tak masa korang duduk asrama dulu atau sekarang, waktu minum malam mesti ada air milo kan. Korang tau tak susu tepung yang acik kantin tu guna dari jenama Fernleaf? Ha kalau tak percaya boleh tanya dekat acik kantin tu. Hehe. 

Apa yang Juju tau, sekolah tadika Kemas tempat si Firash memang guna susu jenama Fernleaf ni. Sedap tau. Lagi-lagi sekarang ni dah ada susu Fernleaf dalam bentuk kotak. Lagi senang nak minum. Tak payah nak bancuh-bancuh. Tuang je dalam cawan.


Jeling-jeling sambil fikir bila dapat bedal semua air ni..

At Fernleaf, our cows are at the heart of our dairy farming business and farmers take their welfare very seriously.
Due to climate, New Zealand is one of the few places in the world where dairy cows can graze outdoors almost all year round on fresh grass that gives them the best from nature to produce nutritious milk.
As a country, we’re experts at growing grass. Well-cared-for cows fed with natural grass are healthy cows; and healthy cows produce high quality nutritious milk.
New Zealand is a country with fertile soil, excellent rainfall and abundant sunshine, making it one of the best places in the world to produce milk.
With high quality of grass, cozy climate, clean air and water, our happy cows produce milk naturally without needing any form of milk booster.
With over 140 years of experience in dairy farming, our farmers’ heritage and expertise have made New Zealand a world leader in dairy today.
That is why the taste of Fernleaf UHT milk is 100% MMMMM
Firash suka susu Fernleaf. 

Apa yang menarik tentang susu Fernleaf ni adalah, mereka cuma mengambil susu dari lembu tenusu yang dibiarkan bebas meragut rumput di sana. Seperti yang kita tau, iklim di New Zealand adalah sejuk dan hal ini menghasilkan pengeluaran rumput yang sangat berkualiti tinggi.

Firash pun suka sangat susu Fernleaf ni. Dia kata macam susu dekat sekolah. Ha dari situlah Juju tau sekolah tadika Kemas guna susu ni juga. Bagus. Cikgu tadika pun tau khasiat susu ni. Jadi korang pun kena dapatkan juga susu Fernleaf UHT. 100% mmmmm.



9 October 2018

50Gram X SWANICOCO - LIMITED EDITION BLACK EDITION Show the Velvet Lipstick
Hai korang, pernah dengar tak pasal SWANICOCO? Okeh, Juju pun sebenarnya pertama kali juga dengar pasal jenama SWANICOCO ni. Macam eksklusif sangatkan jenama dia. Rupa-rupanya jenama di berasal dari Korea. Sebelum Juju bercerita lebih lanjut, jom kita berkenalan dulu dengan jenama SWANICOCO.

SWANICOCO


Ia memulakan perniagaannya dengan mengeluarkan sabun yang melalui proses penapaian (fermented) secara semulajadi. Untuk menghasilkan sabun yang terbaik, ia memilih dengan lebih teliti ubat-ubatan herba, rebus dan melakukan proses penapaian. Buat masa sekarang ini, ia merupakan satu-satunya syarikat pengeluar kosmetik yang menggunakan bahan semulajadi di Korea.

Apa yang menarik perhatian Juju disini ialah nama brand yang digunakan oleh syarikat ini. Swan membawa maksud angsa. Ia juga membawa maksud gaya keanggunan yang di bawa oleh angsa tersebut atau dalam erti kata lainnya feminin. Coco pula diambil dari perkataan "coconut" yang membawa maksud bahan botanik semulajadi yang digunakan dalam penghasilan produk mereka. Selain itu, coco juga membawa maksud kecomelan dalam bahasa Perancis.

Limited Edition Black Edition Show The Velvel Lipstick (Juliet Red)

Kali ini, Juju telah diberi peluang untuk mencuba salah satu lipstik keluaran terhad dari SWANICOCO iaitu Show The Velvet Lipstick Juliet Red. Juju suka sangat dengan warna merah oren yang ditampilkan untuk keluaran kali ini. 

Kalau bibir korang jenis yang cepat kering, asyik merekah je, boleh cuba guna lipstik ini sebab dia ada carnauba wax dan natural oils. Ha ape pulak carnauba wax ni? Dia sama dengan Brazil wax dan palm wax yang berfungsi sebagai agen pelembut yang memberi kelembutan kepada bibir korang. Natural oil pula berfungsi untuk memberi kelembapan yang berpanjangan dekat bibir korang.


Satu benda yang korang kena ingat! Once lipstik ni sold out, syarikat ini tidak akan restock. Jadi kalau dah minat sangat dengan warna ni, kena beli cepat-cepat.

Kandungan
"Octyldodecanol, Isononyl Isononanoate, Silica, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isoeicosane, Ozokerite, Ethylhexyl Palmitate, Microcrystalline Wax, Paraffin, Phenyl Trimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Polyhydroxystearic Acid, Kaolin, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Argania Spinosa Kernel Oil, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Hexylene Glycol, Fragrance, Phenoxyethanol, Ci 15850, Ci 45410, Ci 15985, Ci 19140, Ci 15850"


Kalau korang nak tau, lipstik ni ada bau yang sangat best. Bau dia sangat menyenangkan. Nak tau sebab apa bau dia menyenangkan? Sebabnya lipstik ni berbau bunga ros. Segar je rasa weh.

Nak apply dekat bibir pun lancar je. Cukup sekali sapu dah dapat warna yang Juju nak. Kalau korang suka pakai pekat-pekat pun boleh apply 2 atau 3 kali. Hasilnya memang sangat mengagumkan. Juju pakai dari pagi pun boleh tahan sampai tengahari. Memang sesuai untuk Juju yang banyak kerja di luar.
Okeh, ready nak kerja luar

How to purchase?

Buat masa sekarang ni, 50Gram merupakan satu-satunya syarikat pertama yang diberi tanggungjawab untuk menjual lipstik ini buat masa sekarang.

Boleh terus klik dekat --> https://50gram.com.my/product/swnccstvljr/ untuk pembelian.


25 September 2018

Dapatkan Pakaian Musim Sejuk di FashionMia.com
Dapatkan Pakaian Musim Sejuk di FashionMia.com l Hai korang. Sekarang ni kita dah berada di penghujung bulan September. Sekejap sangat masa berlalu. Dah nak masuk hujung tahun dah. Tetiba macam terkesima. Apa pencapaian yang aku dah buat sepanjang tahun 2018 ni? Aduh, banyak lagi yang belum tercapai.

Okeh, kita ketepikan dulu cerita pencapaian yang entah tak tahu tercapai ke tak tahun ni. Memandangkan hujung tahun semakin menghampiri, musim sejuk pun semakin mendekati jugak. Bukan saja musim sejuk, musim cuti sekolah pun semakin melambai-lambai ni.

Dengarnya tempat-tempat peranginan dekat Malaysia ni dah fully booked. Hadoi!! Advance sungguh engkorang ye. Huhu. Juju juga yang takda plan nak kemana-mana. Eh, eh! Juju bukan nak cerita pasal tempat peranginan, tapi Juju nak cerita pasal baju. Muehehehe.

Untuk korang yang dah plan nak bercuti keluar negara, dah beli ke winter outerwear aka baju musim sejuk korang? Juju sebenarnya terbuka satu website ni. Eh macam tergoda pula tengok baju musim sejuk diorang ni. Dah lama berangan nak pakai baju macam dekat gambar di bawah ni.

https://www.fashionmia.com/Products/lapel-double-breasted-plain-long-sleeve-coats-196866.html

Cantikkan coat dekat atas ni. Tapi tak boleh nak pakai dengan cuaca kita dekat Malaysia ni. Kena travel ke negara sejuk barulah feel ala-ala perempuan sofistikated lagi elegen. Muehehehe..

Selain daripada baju coat ni, Juju suka juga yang pattern hoodie. Lagi-lagi kalau jumpa cheap hoodies, fuh! memang melekat lamalah dekat website tu. Untuk pattern yang ada hoodie ni dia nampak lebih stylo sikit. Ala-ala budak skate gitew. Haha. Contohnya macam gambar dekat bawah ni.

https://www.fashionmia.com/Products/plain-long-sleeve-hoodies-209255.html

Kalau baju macam ni, bolehlah kita pakai dekat tempat kita ni. Pakai waktu malam-malam pun oke. Nampak macam "Wow, sejuk sungguh Malaysia malam ni" Haha. Dulu Juju ada sehelai sweater yang ada hood ni. Tapi dah tak muat dah nak pakai. Maklumlah, kain sekarang ni bukan boleh percaya. Cepat betul mengecil. Eh!?

Okeh, sila jangan percaya. Sebenarnya Juju yang makin membesar. Sebab tu sweater tu dah tak muat dah. Mampu gantung je dalam almari. Tak mampu nak pakai dah. Hah! Apa lagi? Jomlah beli sweater yang ada hoodie baru ni.

Untuk dua jenis baju yang Juju dah print screen ni, korang boleh dapatkan di fashionmia.com. Ada banyak sangat pilihan baju musim sejuk dan sweater yang boleh korang pilih. Penghantaran pula seluruh dunia. Kalau nak pilih matawang Malaysia pun boleh. Takda masalah.

Okey korang, selamat mencuci mata. Jangan lupa baca Bismillah dulu ye :) 

22 September 2018

Domino’s Spreads Love     with Free Extra Cheese For All Pizzas!
Domino’s Spreads Love with Free Extra Cheese For All Pizzas!

September 21, 2018 – Cheese, cheese and more cheese! And the best part is, it’s for free! Domino’s Pizza is splurging on giving free extra cheese for all pizzas to all its customers.

It is no secret that Cheese is the key ingredient to pizzas as it brings together all the flavors of the pizza toppings. Known for its promise in delivering value in exciting ways and forms, Domino’s Pizza is delighted to offer customers an enjoyable experience with one of Malaysia’s favorite ingredients. Inspired and always driven by its customers love for cheese, Domino’s is expected to give out free extra cheese from now until 7 October, 2018. 


Shamsul Amree, Deputy President, Operations, Domino’s Pizza Malaysia and Singapore, said, “Domino’s Pizza is committed to enrich the lives of our customers and we are pleased to create value by giving extra cheese on all pizzas, without any additional cost for the entire month of September. The fact that many would opt for extra cheese is a strong indication of Malaysians love for cheese. This has inspired us to create this value campaign, especially to give back to our customers.” 

“With current sentiments, customers are more cautious and thrifty with their spending. We understand what they may be facing and this was at the forefront of our thoughts as we created this campaign. We are proud to offer the best deals in town for our customers and we hope our customers will enjoy this month-long free cheese for all, in celebration of our love for all Malaysians.”

Committed to ensuring high quality products for its customers, Domino’s Pizza uses a specially developed cheese for its pizzas. It’s new and improved Mozzarella cheese presents a luscious, indulgent and creamy taste, the perfect combination for cheese lovers. As appealing as the taste, is the stringy and melted cheese texture in every bite that enhances the taste of the pizza toppings, without overpowering it.

During the campaign period, all pizzas will be topped with extra cheese for items bought as ala carte or through Domino’s various value for money deals. For even greater value, order the 2 Pizza Deals with free extra cheese at only RM28.30, RM47.15 and RM66.05 for the two Regular pizzas, two Large pizzas and two Xtra Large pizzas respectively. *Surcharge applies.


Get your extra cheese at all Domino’s Pizza stores. Visit our stores, order online at http://www.dominos.com.my/, or call 1300-888-333 to make an order. 

To learn more about Domino’s Pizza Malaysia’s Value Campaign as well as other ongoing promotions, visit us at http://www.dominos.com.my/.

14 September 2018

Garlic Balm by ZM Beauty
Hai semua,  harini juju nak membebel pasal bawang putih. Seperti yang kita tau,  ada banyak kebaikan bawang putih.  Terkini,  bawang putih dijadikan sebgai snek harian kepada ibu-ibu yang lepas melahirkan.

Juju suka sangat tengok Instagram Story Dato' Seri Siti Nurhaliza dan Sari Yanti semasa mereka berpantang. Dalam menu makanan mereka memang hari-hari disediakan bwang putih goreng. Nampak macam sedap je hoi.

Masa Juju beranakkan si Firash dulu bawang putih goreng ni masih belum viral lagi. Hadui, nak mengandung cepat-cepatlah gini. Korang tolong doakan Juju hamil anak kedua ya. Hehe

Selain itu, bawang putih juga terkenal sebagai makanan superfood untuk mencegah selsema. Fuh,  kalau si Firash selsema, kemain resah lagi hati Juju ni. Orang ada sejarah semput ni lain sikit penjagaannya. Nak kena cepat-cepat pantau selsema dia. Kalau lambat memang cepat jelah semput dia menyerang.

Ha, sekarang ni Juju dah jumpa penawar semulajadi bagi mencegah selsema si Firash daripada melarat.

Garlic Balm by ZM Beauty



Kegunaan Garlic Balm membantu:
- Merawat batuk dan selsema
- Menghilangkan kahak
- Menghangatkan badan
- Merawat kembung perut
- Boleh dijadikan minyak bayi


Kelebihan Garlic Balm ZM Beauty:
- Garlic Balm ini adalah alternatif.
- Garlic Oil untuk memudahkan mak-mak bantu redakan masalah selsema, kahak, batuk, masalah kembung perut anak-anak.
- Tak berangin dan tak panas. Jadi InsyaAllah sesuai digunakan untuk anak semasa dalam pantang.
- Sesuai untuk semua peringkat usia, daripada bayi hingga ke dewasa boleh menggunakannya.
- 100% homemade, tiada bahan terlarang atau bahan kimia berbahaya yang terkandung dalam balm ni.
- Tiada sebarang penggunaan essential oil dalam balm ini. Ia adalah 100% menggunakan bahan semulajadi iaitu bawang putih asli, minyak zaitun dan beeswax (lilin lebah).
- Produk Muslim dan telah mendapat kelulusan KKM. 


Cara Guna Garlic Balm:
Sapukan di telapak kaki, belakang badan, dada (rusuk kiri dan kanan), tengkuk, ubun-ubun, bahagian sinus (dahi dan tepi kiri & kanan hidung).
Kalau kembung perut, sapu pada perut dan pusat.

Kena simpan satu dalam handbag. Maklumlah, sakit tu kalau dia nak datang bukan boleh di tangguh-tangguh. Yang menariknya bila sapu garlic balm ni, nyamuk pun tak nak dekat sebab bau dia yang agak kuat. 

Dapatkannya di sini: 
FB : Zuraini Muhammad
Page : Garlic BALM zm beauty
IG : @zmbeautybrand
Website : www.garlicbalm.com
Whatsap : 01132484182
Call : 07-7550792