Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan

16 Februari 2019

A Weekend to Shop, Play, and Stay in Johor Bahru with DoubleTree by Hilton

Sabtu, Februari 16, 2019 1
A Weekend to Shop, Play, and Stay in Johor Bahru with DoubleTree by Hilton

Locally known by its initials (JB), Johor’s capital city has come a long way from being a stopover town. Today, the bustling city stands proud as a major tourist, entertainment, commercial, shopping, and dining hub at the southern shores of Malaysia.

If you are looking for a weekend getaway with a lot of fun, a little culture, and all-round relaxation, look no further than a stay at DoubleTree by Hilton Johor Bahru with the Weekender’s Package. Here is a specially created itinerary from check-in to checkout to ensure your time is well spent with the best itinerary and spots the city has to offer.
Double Tree Weekender's Package
DAY ONE

Evening – Check-in and chill at DoubleTree by Hilton Johor Bahru

Your weekend stay with DoubleTree by Hilton begins right after work. Enjoy a warm chocolate chip cookie while you wait for your documents to be prepared, the brand’s motto where the little things mean everything is evident from the onset of your arrival.

Come nightfall, unwind by the poolside with an authentic Italian dinner at TOSCA. If it is a romantic dinner for two or a hearty BBQ and grill dinner for a group of friends and family, it will either be an evening of fun and frolic for everyone.

DAY TWO

Morning – Breakfast at Makan Kitchen

Food is fuel and you will need it for your busy day ahead. Head to Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton Johor Bahru's all-day dining restaurant, for breakfast. Start your day right with a fill from the vast array of both Western and Asian fares.

Afternoon – Visit the Sultan Abu Bakar Mosque
Sultan Abu Bakar Mosque
The marvelous Istana Besar, once the Johor royal family’s principal palace, was built to mimic Victorian architecture and style by Sultan Abu Bakar in 1866. The then-ruler was an Anglophile and decided to showcase it in full force through his palatial residence. Opened as a museum to the public in 1990, displaying the incredible wealth of the sultans in over 60,000 pieces, it is now the finest museum of its kind in Malaysia with a beautifully manicured 53-hectare verdant ground, and the best place to learn about the city. Entry is free.

Afternoon – Fun in the sun at LEGOLAND Malaysia
Legoland Malaysia
Home to Asia’s first LEGOLAND, the water park will excite the small kids, the crazy coasters will thrill the big kids, and the virtual reality roller coaster will be a reminder to everyone that it is never too late to let your hair down, age notwithstanding. Another interesting highlight lies at the heart of every LEGOLAND, where the much-loved true-to-life miniature version of Asia’s iconic landmarks are.

Legoland Miniland
Aptly named as MINILAND, it dazzles in every way as a magnificent masterpiece built with over 30 million LEGO bricks, featuring famous attractions from 17 Asian countries such as the PETRONAS Twin Towers, Singapore’s Merlion, India’s Taj Mahal, and even several of Johor’s own unique landmarks.

Evening – Learn to cook a Johorean dish with the in-house chef

Stay in for the night after a full day out and learn to cook one of the most iconic culinary dish in Johor, Laksa Johor (a noodle dish of spaghetti; the Italian pasta, drenched in traditional Malay-style curry broth) with the in-house chef and dazzle everyone back home when you return with your newfound skill.

DAY THREE

Morning – Shopping spree at the Johor Premium Outlet
Johor Premium Outlet
Shopping may very well be Malaysia’s favorite pastime and the proliferation of shopping malls in the country is proof of it. Known in recent years amongst Malaysians as retail paradise, JB has Johor Premium Outlet (JPO) to thank for its influx of visitors. That also means finding parking around the area would be an arduous, time-consuming task. Circling around block repeatedly to look for a spot will be a downer for just about anyone.

The solution? Just head down to our friendly Concierge team and get them to arrange a taxi for you. Enjoy the ease of being driven to and from the shopper’s paradise, minus the hassle of looking for a parking spot. Located just 30 minutes away, it gives you the advantage of being in the heart of the city minus the crowd.

Lunch – Lunch at Makan Kitchen and check-out
Makan Kitchen
After a busy morning out, return to DoubleTree by Hilton Johor Bahru for an R&R and enjoy an all-Malaysian lunch featuring sumptuous Malay, Chinese, Indian and Peranakan dishes at the live cooking stations, before checking out. Better yet, stay on for the Hi-Tea Buffet, where a delicious selection of local favourites are served, before going back to the grind. 

Room prices start from USD 71 nett per night. 
For more information, call at +607 268 6868 or 
send an email at johorbahru.info@hilton.com

30 Januari 2019

Grand Opening MBH Flagship Boutique, Bandar Baru Uda

Rabu, Januari 30, 2019 6
Pada 26 haribulan Januari yang lalu, telah diadakan satu upacara pembukaan butik MBH yang baru iaitu MBH Flagship Boutique yang bertempat di bandar Baru Uda, Johor. Majlis ini telah dirasmikan oleh bekas adun Johor Bahru iaitu Dato' Ir Hasni bin Mohamad.

Puan Yaya Mohammad bersama Bekas Adun Johor Bahru Dato' Ir Hasni Mohamad

Sebenarnya pihak MBH telah menjenamakan semula butik spa ini supaya bersesuaian dengan konsep yang mereka mahu ketengahkan iaitu menghimpunkan semua servis di bawah satu bumbung. Jika sebelum ini, setiap servis yang disediakan untuk pelanngan perlu ke tempat-tempat tertentu. Tetapi kini pelanggan MBH hanya perlu ke MHH Flagship Boutique untuk mendapatkan semua rawatan.

MBH Flagship Boutique

MBH Flagship Boutique



Rawatan yang disediakan di sini ialah rawatan kecantikan muka, rawatan laser muka, khidmat rawatan rambut serta rawatan kuku manicure dan pedicure. Hah! Senangkan. Semua dah ada dekat sini. Lepas buat muka atau rambut, boleh terus buat kuku.

Kawasan tempat letak kenderaan juga luas. Lokasi butik ini juga strategik kerana terletak berhampiran dengan kawasan corner lot. So masalah parking tu memang boleh tolak tepi. Okeh, jom kita berkenalan dulu dengan butik MBH ni.

Upacara memotong kek
MBH Medispa yang diasaskan oleh Puan Yaya Mohamad merupakan sebuah syarikat perniagaan yang menumpukan rawatan kecantikan dan kesihatan.  MBH telah melebarkan sayap perniagaan dengan membuka premis spa kecantikan yang menawarkan perkhidmatan untuk kecantikan wajah dan badan yang berlokasi di Kajang.
Antara rawatan yang disediakan di MBH Medispa adalah: rawatan wajah dan rawatan estetik.
Kini MBH Medispa mempunyai 19 cawangan di seluruh Malaysia iaitu di Bangi, Ampang, Shah Alam, Senawang, Bandar Seri Permaisuri, Johor Bahru, Wangsa Maju, Kota Damansara, Melaka , Ipoh, Batu Pahat, Sungai Petani, Kuantan, Temerloh, Kluang dan Segamat.
Kenapa kena pilih MBH Medispa?
Beauty consultant

1/ Rawatan yang disediakan mengikut kesesuaian kulit - Kepelbagaian rawatan yang terdapat di spa antaranya seperti rawatan wajah dan rawatan estetik
2/ Pakar Kecantikan yang terlatih - Pakar kecantikan kami yang terlatih yang akan merawat anda secara professional dan berhemah
3/ Persekitaran yang mesra dan selesa - Staf MBH Medispa sentiasa memberikan layanan yang mesra terhadap pelanggan yang berkunjung ke spa kami.

Perkhidmatan make up percuma semasa hari perasmian

Kalau korang nak tau, untuk rawatan muka ni sesuai untuk lelaki dan wanita. Yang menariknya, mereka tidak akan campur bilik lelaki dan wanita. Founder sangat-sangat menitik beratkan persekitaran yang Muslim Friendly. Pakar kecantikan yang terlatih juga akan memakai sarung tangan jika ada pelanggan lelaki yang datang untuk mendapatkan rawatan wajah dan rambut.

Produk keluaran MBH

Jadi korang tak perlu risau sebab rawatan untuk lelaki cuma dihadkan dari leher ke atas sahaja. So, kalau korang bawa suami ke sini bolehlah suami korang buat rawatan muka sekali. Tidaklah lama suami korang menunggu korang sampai habis rawatan.


Produk yang mereka gunakan juga sangat-sangat berkualiti. Hah! sebab apa Juju berani berkata sebegini? Sebab Juju dah terjah sendiri kilang pembuatan produk MBH ini di Kulai tempoh hari. Ha tak semua orang boleh masuk kilang ni tau. So kalau korang nak tau macam mana suasana di kilang tu korang boleh tengok video dekat bawah ni.


Untuk maklumat lanjut mengenai MBH Flagship Boutique ni boleh ke:


Laman web rasmihttp://www.mbhmedispa.com/

Waktu operasi:
Selasa - Ahad 11 pagi hingga 8 malam

Nombor telefon:
07-244 8573/018-7764670

Alamat:
3-01, JALAN PADI EMAS 1/5
UDA BUSINESS CENTRE 

20 Januari 2019

Rasai Kenikmatan Asam Pedas Melaka di Restoran Berkat Salam

Ahad, Januari 20, 2019 12
Hai semua, kalau korang nak tahu, cuti sekolah bulan 12 tahun lepas, Juju sekeluarga telah membuat keputusan untuk bercuti di Melaka. Memandangkan Juju dan Firash terlepas family trip ke Perak, jadi Juju plan nak bawa si Firash mandi kolam di Bayou Lagoon Resort, Melaka. Yes, ini kali kedua kami ke sini. Tapi apa yang Juju nak share dekat sini bukan pasal Bayou Lagoon. Tapi pasal restoran yang Juju dan keluarga singgah untuk makan malam.

Restoran Berkat Salam, Melaka
Okeh, malam tu Juju terdengar abah call kawan dia bertanyakan mengenai tempat asam pedas yang diorang makan masa event motor diorang haritu. Lepas abah google tempatnya, tak jauh pun dari Bayou Lagoon. Tak sampai 1 kilometer pun. Huh, giler senang nak makan lagi kalau stay dekat Bayou Lagoon.

Berkat Salam, Melaka
Ini juga merupakan kali pertama Juju ke Restoran Berkat Salam ni. Tertanya-tanya juga apa yang sedap sangat dekat sini sampai abah nak ke kedai ni lagi. Sedap sangat ke asam pedas dekat sini? Hurmmm.. Jom kita cuba.

Penuh rakyat jelata :p
So untuk malam tu, Juju order asam pedas telur ikan mayong dan asam pedas ikan ape tah ni. Lupe dah. Kembung ke selar ek? Muehehehehe. Plating dia pun kreatif. Setiap lauk tu dia hidangkan dalam kuali kecil dan ada periuk kecil pula yang akan jadi alas kuali tu. Kreatif sangat. Nampak macam makan dalam kuali pulak kan. Haha.

Asam pedas telur ikan mayong
Asam pedas ikan

Asam pedas telur ikan mayong
Disebabkan kami sekeluarga makan malam disini, jadi kami pilih nasi mengikut set-set yang ada dalam menu. Setiap hidangan asam pedas ni datang sekali dengan nasi putih, ulam dan sambal belacan. So kira complete set dah ni.

Korang tengok gambar telur ikan tu. Berebut-rebut kitorang nak habiskan dalam kuali masing-masing. Ini kali pertama Juju makan asam pedas telur ikan mayong ni. Sedap sangat-sangat. Macam terigau-igau dah dengan asam pedas telur ikan mayong ni. Aduh, mak jom pegi sini lagi jommmmm. Haha.

Aneka asam pedas


Selain daripada asam pedas, ada juga menu lain untuk korang cuba. Antaranya masak lemak cili api, masakan bergoreng dan masakan thai juga ada disediakan disini. So kalau kata korang tak nak makan asam pedas, boleh juga cuba lauk-lauk yang lain.

Aneka  masak lemak cili api

Aneka lauk (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89). Tomyan, kailan ikan masin, kerang sambal dan kerabu sotong.

Ikan siakap masak stim (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/)
Sotong goreng tepung. (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/)
Siakap masak stim ni memang recommended sangat-sangat. Ramai pelanggan yang memuji-muji keenakan dan kesedapan ikan siakap masak stim ni. Aduh, macam rugi pula masa Juju berkunjung ke sini tak order sekali ikan ni. Kan dah menyesal. Haha.. Tak pe tak pe. Melaka dengan Johor ni bukan jauh mana pun.

Lempeng untuk minum petang
Okeh, ini untuk sampingan pula. Korang pernah makan tak lempeng gula melaka? Masa kecik-kecik dulu mak Juju selalu buatkan minum petang lempeng gula melaka. Setiap kali nampak mak buat lempeng gula melaka tu mesti kami adik beradik akan tunggu tepi kuali. Tak sempat letak dalam pinggan kami dah ngap dulu. Sampai kena marah sebab abah tak sempat nak makan. Huhu rindu betul dengan lempeng gula melaka.

Tak sangka pula bila dekat restoran Berkat Salam ni ada sediakan lempeng gula melaka. Aduh, terus terimbau kenangan lama.

Lempeng gula melaka
Selain daripada lempeng gula melaka, ada juga lempeng pisang dan lempeng kelapa. Sedap di makan bersama kuah asam pedas. Sesuai juga untuk di makan pada waktu petang sambil santai-santai bersama keluarga.

Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/

Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/

Air bunga
Laici kang
Ha ni baru gambar je tau. Korang kena pergi dan rasa sendiri keenakan asam pedas dekat kedai ni. Memang lain daripada yang lain. Kawan abah Juju kalau nak balik kampung di Johor akan keluar dulu di Melaka semata-mata nak makan asam pedas dekat kedai ni.

Juju yang baru makan sekali dekat sini pun dah angau inikan pula kawan abah tu. Bezanya dia lalu situ tiap-tiap bulan. Juju pulak sebulan tak sekali ke Melaka tu. Tapi Juju ada makcik dekat sana. Hah! Boleh jadikan alasan ni. Muehehehehe.

So kalau korang nakkan maklumat lanjut atau nak contact owner kedai ni boleh ke:


Waktu operasi:
4.00 petang - 1.30 pagi
Sabtu, Ahad, Public Holiday dan Cuti Sekolah: 11.30 pagi - 1.30 pagi

Alamat:
Jalan Tun Hamzah,
Bukit Katil, Melaka.

Messenger: m.me/berkatsalam

Waze / Google maps: Berkat Salam Restaurant




7 Januari 2019

Belitung Island Journey Day 4: Hari Terakhir Yang Meninggalkan 1001 Kenangan

Isnin, Januari 07, 2019 19
Hai korang,

Maka tibalah hari terakhir kami di Pulau Belitung. Tapi pengembaraan kami masih belum berakhir. Ada lagi empat tempat yang akan kami singgah. Jom teruskan pembacaan korang ya.

Rumah Adat Belitung
Tempat pertama yang kami tuju adalah Rumah Adat Belitung. Kami diberitahu bahawa mengikut adat di sini, kalau kita nak tengok berapa tinggi darjat atau pangkat seseorang itu adalah melalui seberapa tinggi tangga rumah dia. So, semakin tinggi tangga dia, bermaksud tinggilah pangkat dia.

Depan Rumah Adat Belitung
Dalam rumah ini ada juga dipamerkan baju dan peralatan yang digunakan semasa majlis perkahwinan. Kalau nak dibandingkan dengan adat kita di Malaysia ni tak jauh beza pun. Cuma dia masih mengekalkan makan berdulang untuk pengantin dan juga tetamu.
Replika pelamin dan bilik tidur pengantin
Makanan berdulang pengantin
Tanjung Pendam dan Kopi Kong Djie


Tempat kedua yang kitorang tuju adalah Tanjung Pendam. Yes sebenarnya kitorang  dah sampai di Tanjung Pendam ni masa hari kedua. Tapi memandangkan suasana gelap, jadi tak cantik untuk kami bergambar di mercu tanda yang bertulis Tanjung Pendam ni. Kenalah ada bukti bila dah sampai sini.


Kami juga sempat menikmati kopi asli yang dihasilkan di sini. Rasa kopi dia memang lain dengan tempat kita. Kalau korang peminat kopi memang wajib cuba kopi ni tau.


Es kopi susu dan es kopi coklat susu
Es kopi susu dan es kopi coklat susu
Cuba korang bayangkan, lepas bergambar tengah panas terik tu dapat pula kopi yang piaw, kaw-kaw lepas tu sejuk. Pergh... Memang layan betul. Juju memang recommended sangat-sangat dekat korang untuk cuba sendiri kopi belitung ni. Even kalau korang beli dan bancuh sendiri pun rasa dia takkan sama dengan yang dekat sini. Resepi rahsia dia ialah, meh sini nak bisik "dia masak air guna kayu arang wey". Ha, tulah resepi rahsia yang utama.

Restoran Wan Bie
Pintu masuk restoran Wan Bie
Seterusnya kami ke Restoran Wan Bie untuk mencuba sendiri mi rebus buatan Pulau Belitung. Kalau ikutkan di tempat kita, mi rebus ni kuah dia pekat dan ada udang kering. Tapi mi rebus di sini macam nampak mi sup cuma kuah dia sedikit pekat. Jadi bila makan dengan cili dia memang sedaplah.

Mi Rebus. Ada keropok belinjar. Pertama kali makan keropok belinjar dengan mi.
Kami juga dihidangkan dengan es jeruk kunci yang pekat, masam dan sejuk. Es jeruk tu maksudnya air limau. Haha. Masa mula-mula Juju pun tertanya-tanya juga. Air ape jeruk-jeruk ni. Dah la Juju tak suka makan jeruk. Rupanya air limau ais.  Jadinya kombinasi air limau dengan mi rebus tu memang kena sangat-sangatlah. 

Dan benda yang korang kena ingat dekat sini adalah, makanan di sini dah termasuk dalam pakej. So kalau korang order selain mi rebus dan es jeruk kunci ni kena tambah duit sendiri ya.

Danau Kaolin
Dan tempat terakhir yang kami tuju sebelum meneruskan perjalanan ke lapangan terbang ialah Danau Kaolin. Danau ni bukan terhasil dari kawah gunung berapi ya. Tapi bekas perlombongan yang telah lama ditinggalkan. Kaolin adalah mineral yang digunakan dalam bahan perindustrian seperti kosmetik, kertas, makanan, ubat gigi dan Kaolin juga disukai kerana daya halus, putih, kuat, licin dan rendah serta kekonduksian haba yang rendah. Ini adalah salah satu pencemaran alam yang mengagumkan.



Dan berakhirlah sudah pengembaraan Juju ke Pulau Belitung. Seronok sangat pengalaman yang Juju dah kumpul dekat sini. Kalau korang nak baca hari 1,2 dan 3 boleh klik:
Dan kalau korang nak guna travel agent yang sama macam Juju guna ni boleh contact:

MTN Getaways

Hubungi:
+65 8531 3381 (Faizun)
+65 8289 3688 (Amira)

Email:
admin@mtngetaways.com

Website:

Instagram:

Facebook:

4 Januari 2019

5 Sebab Kenapa Penjawat Awam Pilih Saito Universiti untuk Menyambung Pelajaran

Jumaat, Januari 04, 2019 3
Hai korang, harini Juju nak kenalkan dengan korang sebuah pusat pengajian swasta yang semakin dikenali dikalangan pekerja kakitangan kerajaan dan swasta untuk melanjutkan pelajaran.

Memang tak dinafikan dalam meneruskan alam pekerjaan, ada antara kita yang terpaksa untuk melupakan cita-cita untuk melanjutkan pelajaran. Tapi atas sebab-sebab yang tak dapat nak dielakkan kita terpaksa melupakan cita-cita untuk melanjutkan pelajaran tersebut.

Antaranya masalah kewangan, masalah keluarga dan bermacam-macam lagilah. Demi untuk meneruskan kelangsungan hidup, kita pun terpaksa melupakan niat untuk teruskan belajar diperingkat seterusnya. Dan bila kita dah bekerja ni mulalah cita-cita untuk menyambungkan pelajaran tu datang semula. Okeh meh sini Juju nak share dengan korang pasal Saito Universiti.

Saito Universiti
Picture source: Saito Univversity
  • Berpengalaman lebih 29 tahun dalam industri pendidikan - Saito Universiti College telah ditubuhkan pada 1988 memberi tumpuan kepada menyediakan pendidikan tinggi kepada lepasan sekolah SPM dalam pelbagai kursus yang membina pengetahuan berdasarkan bidang penguatkuasa undang-undang, pengurusan keselamatan, perniagaan dan reka bentuk grafik.
  • IPT pertama di Malaysia yang menawarkan program penguatkuasaan undang-undang - Meneraju lebih 29 tahun dalam industri pendidikan menjadikan Saito Universiti College merupakan IPT PERTAMA DI MALAYSIA yang menawarkan berkaitan dalam bidang keselamatan dan penguatkuasaan undang-undang.
  • Pengiktirafan penuh Kerajaan Malaysia - Program ini telah mendapat akreditasi dari Agensi Kelayakan Malaysia (Malaysia Qualification Agensi-MQA) dan pengiktirafan Jabatan Perkhidmatan awam-JPA. Bukan itu sahaja sehingga kini seramai lebih 700 anggota Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Smart Team, Matrade, Tenaga Nasional Berhad dan lain-lain syarikat swasta telah bergraduasi .
  • Graduan kerja dalam sektor kerajaan - Di Saito Universiti College, bagi Diploma Penguatkuasa Undang-Undang kami memberi tumpuan khusus kepada penguatkuasan undang-undang dan keselamatan . Program ini mempunyai peluang kerjaya yang cerah dalam bidang penguatkuasa undang-undang seperti Polis, JPJ, Kastam, Imigresen, SPAD, SPRM dan Agensi Penguatkuasaan di Malaysia. Institusi kami telah melahirkan lebih 30,000 graduan yang berkelayakan sejak penubuhannya. Saito Universiti College percaya bahawa program unik yang dibangunkan di Kolej ini mampu mencapai sasaran pasaran dan meningkatkan taraf hidup di kalangan generasi muda dan memudahkan untuk peluang pekerjaan dalam sektor kerajaan mahupun swasta.
  • Lebih 700 badan unit beruniform telah tamat pengajian - Bukan itu sahaja sehingga kini seramai lebih 700 anggota Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Smart Team, Matrade, Tenaga Nasional Berhad dan lain-lain syarikat swasta telah bergraduasi. Untuk makluman anda, kebanyakan graduan yang telah tamat pengajian telah dinaikan pangkat ke Sarjan , Inspektor dan ASP mengikuti kekosongan yang ada.

Antara kursus yang ditawarkan ialah:-
  1. Ijazah Sarjana Muda Penguatkuasaan Undang-undang
  2. Ijazah Sarjana Pengurusan Sumber Manusia
  3. Diploma Pengurusan Keselamatan
  4. Dipoma Penguatkuasaan Undang-undang
  5. Diploma Pengurusan Perniagaan
  6. Diploma Pengurusan Sumber Manusia

5 Sebab Kenapa Penjawat Awam Pilih Saito Universiti untuk Menyambung Pelajaran
  • Seramai lebih 471 anggota Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Smart Team, Matrade, Tenaga Nasional Berhad dan lain-lain syarikat swasta telah bergraduasi.
  • Saito University College adalah Kolej Pengajian Tinggi yang pertama menawarkan dan kursus dalam bidang keselamatan dan penguatkuasaan undang-undang.
  • Mendapat akreditasi dari Agensi Kelayakan Malaysia (Malaysia Qualification Agensi-MQA) dan pengiktirafan Jabatan Perkhidmatan awam-JPA
  • Kebanyakan graduan yang telah tamat pengajian telah dinaikan pangkat ke Sarjan , Inspektor dan ASP mengikuti kekosongan yang ada.
  • Selepas tamat belajar daripada Saito Universiti College anda akan dapat melihat banyak tawaran kerja dalam sektor kerajaan mahupun swasta yang anda akan terima. 

Jadi korang tunggu apa lagi? Jom daftarkan pengajian anda di Saito Universiti. Maklumat lanjut boleh ke:-


2 Januari 2019

BIOSOL Pembersih Kesihatan Wanita Prebiotik Dengan Madu keluaran Neil Armayan

Rabu, Januari 02, 2019 5
Hai korang,
So harini Juju nak bercerita pasal satu produk buatan Korea yang baru je masuk pasaran Malaysia. 


Kalau kite sebut pasal jenama Neil Armayan mesti korang tertanya-tanyakan. Jenama apa tu? Tak pernah dengar pun. Ha! To be honest, Juju pun tak pernah dengar pasal Neil Armayan ni. Tapi Juju rasa bertuah sangat-sangat sebab diberi peluang untuk mencuba sndiri salah satu produk jenama Neil Armayan iaitu Biosol with honey, prebiotic feminine wash.

Ha, kalau korang nak tau, Syarikat ini memulakan perniagaan spa di Korea Selatan dan Thailand. Berdasarkan pengalaman mereka dalam industri kecantikan ini menjadikan mereka yakin tentang apa yang seseorang wanita itu mahukan. Dan dari pengalaman yang sangat berharga itulah terhasilnya produk BIOSOL ini.

BIOSOL - Pembersih Kesihatan Wanita Prebiotik Dengan Madu
BIOSOL Prebiotic Feminine Hygiene Wash with Honey
Rumusan unik dari ekstrak tumbuhan semulajadi membantu memberikah khasiat, meremajakan dan pemulihan yang diperlukan oleh lapisan kulit, rupa dan penampilan bahagian intim sambil menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.

Usah dikecewakan lagi oleh bau dan kesihatan bahagian intim yang kurang sempurna kerana penyelesaiannya sangat mudah. Alami pembaharuan menyeluruh, keriangan dan semangat baru daripada kulit bahagian intim anda yang lembut dan licin.
BIOSOL Prebiotic Feminine Hygiene Wash with Honey
9 Kebaikan Pembersih Kesihatan Wanita Prebiotik Dengan Madu:-
1/ Melenyapkan kekeringan vagina
2/ Mengekalkan pH optimum
3/ Menegang dan mengetatkan kulit / otot yang kendur
4/ Meningkatkan kesihatan dan menyamankan kulit
5/ Merangsang pembiakan bakteria yang berfaedah dalam lapisan kulit dalaman
6/ Mengandungi ciri anti-penuaan dan menggantikan sel kulit yang lesu
7/ Mengetat dan menegangka otot vagina, mengembalikan tona dan tekstur
8/ Menyediakan nutrien penting yang diperlukan untuk melembab dan menghidrat kulit
9/ Menggalakkan pertumbuhan semula epidermis untuk memperbaiki, melembut dan memulihkan kulit.

Pengalaman Juju
Setelah 2 minggu Juju menggunakan BIOSOL ni, Juju dapat rasa perbezaan yang sangat ketara. Tipulah kalau kita kata takde masalah masa datang bulan kan. Masalah tu maksudnya rasa yang tak selesa dan gatal akibat penggunaan tuala wanita dalam jangka masa yang lama.

Macam Juju ni, kalau dah buat kerja memang kusyuk sampai nak ke tandas pun tak sempat. Memang membuak-buaklah bakteria yang tak baik dekat bahagian tu. Mujurlah Juju dah dikenalkan dengan produk terhebat zaman ini.

Lepas gunakan BIOSOL ni alhamdulillah masalah tak selesa tu dapat diselesaikan. Aduh, kenapalah awal-awal dulu tak berkenalan dengan produk ni. Kalau tak mesti Juju lagi cergas dan bersemangat nak memulakan tugasan seharian.

Kalau korang ada masalah keputihan pun boleh gunakan juga BIOSOL ni. Dia ada rasa sejuk kalau kita biarkan lama-lama. Memang sangat selesa lepas gunakan BIOSOL ni.


Bahan aktif yang digunakan untuk menghasilkan produk hebat ini ialah:
  • Pueraria Mirifica Root Extract
Eliminate vaginal dryness, tighten vagina, prevent uterine cancer, treats irregular menstrual cycles. Promotes glow and radiance in skin.
  • Prebiotic Inulin
Stimulates the growth of good bacteria. Its bioselectivity enables it to restrict the growth of harmful bacteria and protects the skin ecosystem by keeping it constant and balanced.
  • Hydroxypropyltrimonium Honey
Its quaternary reaction makes it far more moisturizing then regular honey, with humectant activity twice that of glycerin. Excellent absorption activity.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk ni korang boleh ke:

Website - www.neilarmayan.kr