Kasih Juju: review
Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan

5 Jun 2019

Calling For Bloggers! Juju Mencari Blogger Untuk Product Review.

Rabu, Jun 05, 2019 6
Assalamualaikum semua,

Juju mencari blogger yang sudi untuk membuat review secara percuma produk keluaran ARS Pure Solution iaitu Gajah Baring Balsamo.

Sedikit info mengenai Gajah Baring Balsamo.
Gajah Baring BALSAMO adalah satu produk istimewa untuk urutan kasih sayang seisi keluarga selain melembabkan kulit yang kering. Ia boleh digunakan setiap kali lepas mandi pagi dan malam untuk keselesaan nafas dan tidur yang berkualiti. 

Ia juga dikenali sebgai Garlic Balm yang sangat bermanfaat ketika musim tak menentu. Dihasilkan daripada petua tradisi iaitu minyak bawang putih yang diamalkan oleh nenek moyang kita dahulu menjadi Garlic Balm untuk memudahkan cara ibu-ibu moden menggunakan terutama yang sibuk berkerja. 



Garlic Balm sesuai digunakan oleh bayi baru lahir hingga warga emas. Garlic Balm adalah satu produk natural yang boleh digunakan sepanjang masa jika dirasakan perlu. Kenapa dikatakan ia memudahkan cara? ini kerana dengan Garlic Balm mommy2 tak perlu risau untuk bersusah payah menyediakan minyak bawang putih. 

Balm adalah bentuk solid,risiko tertumpah adalah zero! dan lagi satu ia selamat digunakan untuk anak-anak sebab Garlic Balm tiada bahan kimia dan essential oil. Buat pengetahuan anda bukan semua essential oil sesuai dengan semua individu dan Produk ini adalah minyak bawang putih @ Garlic Balm sebenar kerana baunya adalah bau sebenar bawang putih

Cara guna :
Sapu pada bahagian yang diperlukan & urutkan perlahan-lahan secara bulatan. Sesuai digunakan oleh seisi keluarga

Disclaimer :
Produk ini adalah Natural tanpa bahan kimia yang berbahaya yang boleh menyebabkan kesan sampingan jangka panjang. Ia adalah selamat digunakan dengan kerap

HARGA PROMOSI :
RM29.90(exc postage)
postage RM8sm RM12ss

Free gift Termometer setiap pembelian yang terawal!

FB : Gajah Baring HQ(Garlic Balm)
IG : gajahbaring_hq
Contact : 0187665694
Diedarkan oleh : ARS PURE SOLUTION

Berminat untuk membuat review produk ini?
Sila isikan butiran anda di https://forms.gle/S7XBvEEkwrB3kNGe7

9 Mei 2019

Domino’s Unites with Mobile Legends in 515 Quest

Khamis, Mei 09, 2019 1
Domino’s Unites with Mobile Legends in 515 Quest
Malaysians To Enjoy RM5 Personal & RM15 Regular Pizza

Malaysians are in for an unforgettable treat as Domino’s Pizza joins hands with Mobile Legends to launch the ‘United We Win’ campaign. During this campaign, customers can look forward to exciting value deals with Domino’s as well as the opportunity to join other Malaysians in the quest of saving the world with Mobile Legends: Bang Bang!

Amazing '515' takeaway promotions by Domino's Pizza await customers during the Domino’s x Mobile Legends 'United We Win' campaign!
Developed by Moonton, the popular Mobile Legends: Bang Bang game has been named as a medal event for the 2019 Southeast Asian (SEA) Games scheduled for this November in the Philippines. Malaysia is amongst several countries that will be launching the Mobile Legends ‘515 Unite Day’ global campaign, which will serve to unite gamers and non-gamers in saving the world. Domino’s ‘United We Win’ campaign will support ‘515 Unite Day’ which aims to gain new entries into the game. In addition, within the campaign, new game modes will be released as gamers strive to defeat an upcoming darkness.

According to Linda Hassan, Senior Vice President, Marketing, Domino’s Pizza Malaysia and Singapore, “At Domino’s, we remain committed to our promise of ‘It’s All About You’. Our collaboration with Mobile Legends for the ‘United We Win’ campaign reflects Domino’s promise to bring new and exciting experiences to customers and will enhance togetherness through pizza and gaming. This campaign also highlights Domino’s ongoing support for the growing esports industry. Domino’s recognises the strong potential that esports holds for Malaysians and we aim to be part of their lifestyle by providing various opportunities. As such, Mobile Legends is an ideal platform as it gives an opportunity for the community to come together and enjoy their favourite esports game, and we are pleased to host this one of a kind friendly match for the community. Malaysians will surely enjoy our amazing ‘515’ deals as well as have immense fun with their friends and loved ones during this campaign.”

Congratulations to Team Todak! Chrissie Chong, Senior Manager, Public Relations & Events of Domino's Pizza Malaysia & Singapore [third from left] and Lim Yue Lynn, Executive, e-Sports Project Coordinator of Domino's Pizza Malaysia & Singapore [far right] presenting the Grand Prize of RM2,000 cash.
The Mobile Legends: Bang Bang ‘515 Unite Day’ runs from April 20 to June 8, 2019. In conjunction with ‘515 Unite Day’, the Domino’s x Mobile Legends ‘United We Win’ campaign which runs from April 29 to June 23, 2019 will see amazing ‘515’ takeaway promotions by Domino’s including Personal Pizzas from RM5, offering savings of RM7.90 and Regular Pizzas from RM15, offering savings of RM14.90. The Personal Pizza from RM5 offering is a Domino’s value buster deal, in line with the brand’s aim to offer Ohsem Hari-Hari deals to Malaysians. Available every day of the week, Malaysians have as many as 13 flavours to choose from through Ohsem Hari-Hari.

Big smiles from all 6 teams after a successful Domino's x Mobile Legends United We Win 'Gamers to Save the World in 515 Unite Day'!
For even more savings, customers can purchase the United We Win Combo, which offers 1 Regular Pizza, 1 Cheesy Cheddar/Mozzarella Stix at only RM24.90, offering savings of RM15.90 or 2 Regular Pizzas, 1 Cheesy Cheddar/Mozzarella Stix at only RM39.90, offering savings of RM21.85. The United We Win combo is available for free delivery, with Domino’s 30-minute delivery guarantee. To level up the great offers, customers can participate in Domino’s ‘United We Win’ contest with every purchase of RM5 Personal, RM15 Regular pizzas or the United We Win Combo. Customers stand a chance to win 515 Limited Edition Miya figurines, Domino’s Party Sets, Kagura Soryu Maiden Skin (Epic), and many more premiums.

Esports shoutcasters of the 'Gamers to Save the World in 515 Unite Day' paying close attention to the ongoing matches.
Nelson Woon, Regional Marketing Manager (Southeast Asia) of Moonton said, “We are truly excited to work together with Domino’s Pizza for the ‘515 Unite Day’ campaign! Esports is growing in Malaysia and even the Olympic Council Asia has realised that the global viewership and content value for esports has overtaken traditional sports. As the first esports title to be confirmed for the 2019 SEA Games, Malaysians will certainly be eager to play this game with their friends and family while enjoying delicious pizzas with Domino’s. We look forward to more of such partnerships in order to continue delighting Malaysians.”

eGG Network [right] battling against Sultan Army during the Domino's x Mobile Legends United We Win 'Gamers to Save the World in 515 Unite Day'
Reflecting Domino’s esports tagline, “Gaming is Pizza Party Time!”, the ‘United We Win’ launch saw a thrilling showdown between popular gaming influencers as they worked together with their teammates to bring down the “Enemy Crystal”. It was the first time Domino’s Pizza Malaysia had hosted a live gaming session in-store, serving delicious pizzas and sides to the captivated audience as everyone enjoyed the live-streaming and shoutcasters’ running commentary during the battles.
The teams who were vying for top honours included Sterk Production, eGG Network, Sultan Army, Todak, Ai Gaming and Team Bosskurr Pusher. In the Grand Finale, favourites Bosskurr Pusher went up against Todak in an intense battle which kept the audience at the edge of their seats. Ultimately, Todak succeeded in destroying the “Enemy’s Crystal” and emerged victorious, taking home the Grand Prize of RM2,000 cash.

Spectators watching the thrilling battles during the Domino's x Mobile Legends United We Win 'Gamers to Save the World in 515 Unite Day'.
As part of the campaign’s aim to give Malaysians the opportunity to join in the quest of saving the world, ‘515 Unite Day’ kicked off in Penang and Kedah. To reach out to even more Malaysians across the nation, the campaign will be making stops at AEON Station 18, Ipoh on May 1, Sunway Pyramid, Selangor on May 4, Domino’s Pizza Bandar Baru UDA, Johor Bahru on May 11, before coming to a close at Fahrenheit88, Kuala Lumpur on May 18. Malaysians will have the opportunity to meet celebrities, witness pro teams battle it out and even participate in dance competitions and exciting lucky draws. Domino’s Pizza will also be offering free pizzas and great value buster deals during these stops.

Share your Mobile Legends moments with Domino’s on social media and tag us with @DominosMy, #DominosMy, #515Unite and #MLBB. To learn more about the ‘515 Unite Day’ campaign with Domino’s Pizza and Mobile Legends, do head over to the following links:
http://www.dominos.com.my/ 
https://www.facebook.com/mobilelegendsgame/videos/492540724614034/
https://www.facebook.com/429900087357505/posts/902452060102303/


8 Mei 2019

Iconic Tastes of SDS Ramadhan Meal Delighting Muslimin and Muslimat

Rabu, Mei 08, 2019 2
SDS introduces an array of Ramadhan treats for all Muslims during fasting month this year.


As Ramadhan dawns, many diners are planning where to break their fast and celebrate family’s gathering moments. In the most holy months in a year, SDS is bringing a variety of Ramadhan meals, to fulfil customers with festive dining experiences, as well as range of stunning Raya hampers, cookies, and Kuih Lapis embracing the joy of festive gift giving.

Exciting dining offerings for fast breaking introduced by SDS this year have included four choices of traditional Malay favourites, filled with local emblematic blue rice, Nasi Kerabu in each dish. SDS customers are able to savour “Sambal Hijau Whole Leg”, “Ayam Berempah”, “Rendang Chicken”, or “Ikan Bakar (Tilapia)” as main dish in each meal. Ranges from RM16.90++ to RM18.90++, each meal comes with tasty chicken satay, fried boiled egg, crispy keropok, acar (sour mixed vegetables), fried tauge, and warm soup. Moreover, SDS Ramadhan special meals are completed with refreshing notes. Four beverages selections included “Iced Bandung Soya”, “Iced Lemon Tea”, “Iced Kurma Milk” which is also known as the newest beverage ever had at SDS Café, and also “Iced Teh Tarik” are available for SDS customers.

“We have crafted this special Ramadhan menu for our customers to reminisce precious dining moments spent with families and friends, and pampering themselves with finger licking, enticing traditional food in this Holy Month,” said Ms. Rachel Liem, Marketing Manager of SDS.

According to Ms. Rachel, SDS has also introduced Ramadhan Take Away menu. There are five selections, ranging from RM6.90 onwards for people breaking the fast with family at home. Delectable choices including “Mushroom Aglio Olio”, “Golden Fish Fillet Aglio Olio”, “Chicken Bolognese”, “Carbonara”, and “Grilled Chicken Chop Aglio Olio” are available for busy working people to break fast easier and more convenient.

SDS Ramadhan meal and Take Away menu are available from 3rd May to 14th June 2019 at any SDS outlets located at The Mall, Mid Valley Southkey, Plaza Pelangi, Taman Pelangi, Desaru, AEON Tebrau City (FANPEKKA Café), Taman Johor Jaya, City Square, Kota Tinggi, Taman Perling, AEON Kulaijaya, AEON Bandar Dato’ Onn, Taman Universiti, Paradigm Mall Johor Bahru, KSL City, and AEON Bukit Indah.
As Raya approaching, shoppers began to shop for essential festive items. This year, SDS has introduced nine selections of Raya cookies packed in attractive Raya theme tin, suitable to be served during gatherings or to be presented as festive gift during Raya. Ranges from RM28.80 to RM34.80, all-time favourites cookies including Nyonya Pineapple Cookies, Chocolate Cookies, Peanut Cookies, Raisin Oat Cookies, Makmor Cookies, Mexico Cheese, and three new creations for Raya snacking, Salted Egg Potato Chips, Almond and Seed Crisp and Hazelnut Chocolate Cookies are available at selected SDS outlets on 14th May onwards.

Apart from cookies, SDS has introduced tasty Kuih Lapis for Raya celebrations. Traditional Kuih Lapis introduced by SDS including Prune Kuih Lapis, Pandan Kuih Lapis and original Kuih Lapis are available from RM38.80 to RM75.80.

“Hari Raya is the best time to send regards to friends and relatives, as well as visit those we’re unable to meet often.” Ms. Rachel added.

Raya hampers dominated by crunchy cookies, wrapped in exquisite Raya theme packaging are definitely the best choice to be given away during home visits. In order to cater the needs of premium festive gift giving, SDS has introduced seven Raya hamper selections, ranges from RM58.00 to RM278.00. One of the most economical yet presentable and attractive Raya gift set introduced by SDS is “Aidilfitri Gift Set” which consists of “Nyonya Pineapple Cookies”, “Chocolate Cookies” and “Almond and Seed Crisp”, sold at RM58.00 only. Another six hampers, which named as “Mesra”, “Ikhlas”, “Harmoni”, “Syawal”, “Lebaran”, and “Sempurna” bringing meaningful greetings to be sent to loved ones.

“We provide hamper delivery service to Johor Bahru and Singapore area, to make Raya hamper ordering more convenient. Interested customers are encouraged to order hamper online and enjoy free delivery for hamper purchase RM300 and above,” Ms. Rachel added.

SDS Raya Hamper is available for online ordering at SDS official website http://sdsgroups.com/festive/hari-raya-hamper/ and purchase in store on 3rd May 2019 onwards. Hamper discounts are available for bulk purchase.

For further information on Hari Raya hampers and Ramadhan Meal, kindly log on to SDS official Facebook page at www.facebook.com/sdsgroups.

Walk-in any of SDS 27 outlets for Ramadhan and Raya offers located at Tesco Setia Tropika (NEWEST), The Mall Mid Valley Southkey, Paradigm Mall JB, AEON Bandar Dato’ Onn, AEON Tebrau City (Fanpekka Cafe), Johor Jaya, JB City Square, AEON Kulaijaya, Taman Perling, Taman Universiti, Kota Tinggi, KSL City Mall, AEON Bukit Indah, Taman Pelangi, Desaru, Larkin Sentral, Plaza Pelangi, S’Mart, Giant Plentong, Masai, Ulu Tiram, Kota Raya, Kangkar Pulai, Setia Indah, Kota Masai, and SDS Bakery at La Boheme AEON Tebrau City, AEON Kulaijaya, AEON Permas Jaya, AEON Bukit Indah, AEON Taman Universiti, and AEON Bandar Dato’ Onn.

7 Mei 2019

Jom Berbuka di The Straits Kopitiam, NSK Ulu Tiram

Selasa, Mei 07, 2019 4
Bersempena dengan bulan Ramadhan tahun ini, The Straits Kopitiam dengan berbesar hatinya telah melancarkan menu untuk berbuka puasa yang bersesuaian dengan masyarakat di Negeri Johor.

Bertepatan dengan tema kopitiam, restoran ini menyajikam kopinya yang sangat enak. Cukup pahit dan pekat. Digandingkan pula dengan kuih muih tradisional melayu, memang layan betullah tekak ni. Ditambah lagi dengan cuaca yang redup, gerimis. Ditambah pula dengan roti bakar. Memang boleh makan betambah.


Kopi panas dan kuih muih
Restoran ini juga menyediakan pelbagai hidangan makanan dari utara Malaysia contohnya seperti laksa penang, mi udang, penang asam laksa dan pelbagai lagi. Laksa Johor juga tak ketinggalan disediakan di sini.

Laksa Johor
Laksa penang
Mi udang special
Ais Kepal
Apa yang menarik perhatian Juju adalah ais kepal dia. Kalau kita yang dekat belah selatan ni memang tak familiar pun dengan ais kepal, tapi di sebelah utara nun memang dah famous sangat. Yang kita kenal pun ais kepal milo tu je ha. Tu pun asalnya dari utara juga kan.

Ais kepal
Sebab tu restoran ini ingin membawa memori semasa zaman kecil beliau balik dari sekolah sambil makan ais kepal. Mana tau lepas ni ais kepal jadi viral pula di selatan kita ni kan. Korang boleh dapatkan ais kepal ni dengan harga RM2.80 sahaja dan ada 6 perisa pilihan.

Cara menikmati ais kepal

Menu Ramadhan
So, berbalik pada menu untuk Ramadhan nanti, restoran ini telah menambah menu nasi ambeng dan juga nasi beriyani. Bertepatan sekali dengan selera rakyat Johor.

Set Nasi Ambeng
Nasi Ambeng
Setiap hidangan nasi ambeng tu akan dibungkus dan dihidangkan bersama talam kecil. Dulang kecil yang selalu kita buat hidang air untuk tetamu yang datang bertandang ke rumah tulah talamnya. Feel betul makan dalam tu.

Lauknya pula lengkap dengan serunding kelapa, ikan masin, sambal goreng jawa, mi goreng, sambal dan rendang ayam. Memang sesuai sangat untuk dijadikan hidangan berbuka puasa.

Nasi ambeng
Juju sendiri dah cuba set nasi ambeng ni. Memang sedaplah. Mi goreng dia tu pedas. Ditambah lagi dengan sambal tu pun pedas jugak. Memang kena betul dengan tekak Juju yang memang sukakan makanan yang pedas.

Set nasi ambeng ini didatangkan sekali dengan air sirap limau selasih. Harganya cuma RM9.80 sahaja. Murah dan berbaloi kan.

Nasi Briyani
Untuk set nasi briyani pula, ia dihidangkan dalam talam yang besar. Sesuai untuk dimakan seramai 3 atau 4 orang. Jangan pula korang bedal sorang-sorang. Tak mampu nak memandu balik rumah pulak nanti. Hehe.

Nasi briyani
Lauk dia pun menarik sangat-sangat. Dalam satu dulang ni dah ada lauk briyani udang, briyani sotong, briyani ayam dan jugak briyani kambing. Fuh, semua ada dalam satu dulang.

Seperti set nasi ambeng tadi, set nasi briyani ni jugak datang sekali dengan air sirap limau selasih. Confirm puas hati punyalah. Harga unruk set nasi briyani ni pulak RM58.50 sahaja.

Juju nak suggest dekat korang,cuba sendiri cendol buatan restoran ini. Mi cendolnya di proses sendiri dan santan yang digunakan juga bukan jenis santan cair. Tapi santan pekat. Bila ais mencair, santan yang pekat tu pun akan mencair jugak. Jadi memang lagi sedaplah gandingannya.



Huh, dah terliur belum? Menu wajib cuba tau cendol ni. Boleh jadi penutup.

Untuk ke restoran ini, korang boleh waze ataupun guna Google Map. Search je NSK Ulu Tiram. Kalau tak jumpa korang boleh search Mc Donalds Ulu Tiram sebab restoran ini terletak dalam bangunan NSK yang berada di belakang Mc Donalds.

Untuk maklumat lanjut boleh ke:

Alamat
THE STRAITS KOPITIAM,
Lot No 16,KM 20,Jalan Kota Tinggi,
81800 Ulu Tiram Johor.

2 Mei 2019

Antioxidant Serum Keluaran Sanny & Joleen Lifestyle

Khamis, Mei 02, 2019 4
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca blog Juju. So harini Juju nak membebel dengan korang mengenai satu produk supplement yang memang kita wajib ambil dan amalkan setiap hari. Lebih-lebih lagi wanita berkerjaya macam hakak Juju korang ni hah. Muehehe.. Berkerjayalah sangat.

Sebelum tu Juju nak share dulu kenapa antioksidan sangat penting untuk kita.
1/ Melambatkan proses penuaan dengan merendahkan paras kolesterol.

2/ Mengurangkan risiko atherosclerosis (penyakit penyempitan berlaku pada saluran darah akibat pengumpulan lemak.

3/ Mengurangkan risiko segala jenis kanser dan membantu melindungi penyakit jantung, strok dan alzheimer.

4/ Melambatkan pertumbuhan kanser dan membantu badan menyingkirkan toksik karsinogen (penyebab kanser).

5/ Kesihatan mata, elak masalah penglihatan dan melindungi badan daripada kerosakan yang berpunca daripada asap rokok.

Source: Berita Harian

Antioxidant Serum Keluaran Sanny & Joleen Lifestyle
Ini adalah salah satu produk yang mengandungi antioksidan yang tinggi keluaran Sanny & Joleen yang diberi nama Antioxidant Serum. 

Serum ini didatangkan dengan 2 bekas iaitu satu bekas 10ml dan satu lagi bekas 30ml. Kalau korang rasa nak cuba dulu, bolehlah ambil yang bekas 10ml. Kecil dan mudah untuk dibawa ke mana-mana. 

Serum ini sangat kaya dengan Vitamin E. Tapi bukan sebarang-sebarang Vitamin E tau, ini premium punya Vitamin E. Vitamin E ini terhasil daripada 8 kompaun yang berbeza dan dibahagikan kepada dua kategori iaitu tocopherols dan tocotrienols, bentuk baru "super", yang terbukti ketara lebih kuat sebagai antioksidan.

Dan kalau korang nak tau, serum ni bukan hanya sesuai digunakan di kawasan muka, malah seluruh tubuh badan pun boleh guna tau. Jadi semua bahagian tubuh badan boleh dapat sekali Vitamin E premium ni,
  • Tiada sodium lauryl sulfate
  • Tiada sodium laureth sulfate
  • Tiada derivatif haiwan
  • Tiada mineral oil
  • Tiada alkohol
  • Tiada harsh detergen
  • Tiada pewarna tambahan
  • Tiada EDTA
  • Tiada propylene glycol
  • Tiada pewangi sintetik

Cara penggunaan:
Sapu dua kali sehari selepas mencuci muka atau mandi

Review Juju:

Pertama sekali Juju suka sangat dengan formula non oily dia ni. Senang kata produk ni memang water base. Jadi bila kita sapu dekat muka tu cepat je dia meresap dekat permukaaan kulit muka Juju ni ha.

Untuk bahagian yang bermasalah macam parut-parut jerawat tu, Juju letak lebih sikit. Biar cepat sikit pudar parut jerawat Juju ni ha. Hadui, cemburu betul dengan korang yang jerawat tak keluar lagi dekat muka. Orang kata makin banyak usia makin kurang jerawat tumbuh. Tapi nape jerawat Juju ni asyik keluar je? Huhuhuhuhuhu...
Maklumat lanjut mengenai produk ini boleh ke:

Website

Facebook 

Instagram
------------------------------------------------------------------------------------------------
About Sanny & Joleen
Sanny & Joleen Lifestyle was established with the foresight of providing simple, basic products with good quality that fulfill one’s lifestyle need. The brand started with handbags, followed by natural skin care ranges.

Sanny & Joleen ‘s core principles:
1. Focus on selection of materials and ingredients
2. Simple & basic packaging

Sanny & Joleen Handbags are young, special and fashionable, suitable for all sorts of fun or elegant events, party and functions. The simplicity and basic concept is the one fashion that never fade with time!

Sanny & Joleen Lifestyle Skin Care look into natural and gentle ingredients, without harsh chemicals like Sodium Laureth Sulphate (SLS), parabens, animal derivatives, artificial colouring and so on. We carefully selected the skin loving ingredients such as antioxidants to nourish and keep the skin healthy.

While with the simplicity & basic exterior packaging, we divert our focus and deliver more values in terms of the internal ingredients within.













1 Mei 2019

Betul ke Jejaka Yang Hanya Mampu Menggerakkan 3 Jari ini Pengasas Jamu Mall?

Rabu, Mei 01, 2019 3
Assalamualaikum semua, selamat bercuti hari pekerja

Bersempena dengan cuti hari pekerja ni, Juju nak korang mengenali siapa dia pengasas Jamu Mall. Kalau sebelum ni kita dah baca pasal perkahwinan Siti Jamu Mall kan, so kalini Juju nak bercerita sikit pasal pengasas dia pulak. Abang kepada Siti iaitu Khairul Nizam.


Kalau korang nak tau, Khairul Nizam ini tergolong dalam insan istimewa. Lihat sendiri kepada bentuk tubuh dan fizikal dia kita akan berkata dalam hati 'Eh! Betul ke dia ni pengasas Jamu Mall? Silap-silap dia ni berlakon je.' Huh, memang ayat makcik bawang betul kan.

Ye, inilah dia pengasas Jamu Mall, insan kurang upaya yang juga pemegang kad OKU, Khairul Nizam.
Juju nak share antara petikan ayat dalam ucapan dia:
Diusia 30 dengan keadaan cacat, aku bersyukur dengan kehidupan, aku berjaya membina satu syarikat atas talian iaitu JamuMall Sdn Bhd. Aku happy mampu beli apa yang aku nak, mampu makan yang mewah, mampu travel ke Dubai, Korea, Jepan, Australia dan banyak negara aku dan sampai. Yang paling best aku dapat sediakan rumah mewah untuk keluarg , tanggung family dan bersedekah setiap hari.

Bukan nak riak. Tapi aku tau ramai sebenarnya orang diluar sana nak jadi macam aku, nak banyak duit macam aku, nak bahagiakan family mereka macam aku. Tapi, adakah mereka sekuat aku??

Lihatlah aku,

Kehidupan aku dulu tak macam ni. Bayangkan anda di dalam jasad aku. Makan perlu disuap ,mandi perlu diuruskan ,duduk perlu diangkat ,dan tidur perlu dijaga, bukan mudah untuk aku meneruskan kehidupan seharian.



Aku menanggung kehidupan ini bukan sehari, bukan tiga hari, bukan seminggu, bukan sebulan tetapi bertahun-tahun!!! Ada ketika aku rasa sangat terkesan bile aku haus, lapar, penat, takde orang disisi. Tapi takkan aku nak mengharapkan mati? Allah beri aku nyawa, nafas, sedikit kekuatan jari dan akal mesti ada sesuatu manfaat yang boleh aku buat.
 
Aku cuba merenung dan mengimbas kehidupan ramai orang diluar. Kalaulah aku di beri tubuh fizikal sempurna, boleh berjalan, berlari, melompat pasti akan aku gunakan sehabis baik untuk beri manfaat pada org lain.

Aku melihat ramai yang malas untuk ubah hidup sendiri, ramai yang suka bagi bermacam alasan bila bekerja, ramai yg cepat give up bile ada cabaran! 

Ramai cuba memilih untuk kerja senang, tak nak susah, lebih memilih kehidupan susah tanpa usaha dengan kuat, sanggup berhenti kerja dan menganggur bertahun-tahun atas dasar ego boleh bergerak sendiri dan sanggup melihat keluarga dan orang sekeliling susah. Paling terkesan nak bagi duit mak dan ayah, family pun tak mampu. Aku sedih !!! Terdetik keinginan aku untuk bantu mereka.
 
Jadi aku bangkit! Aku cuba buktikan pada masyarakat, the best kehidupan adalah atas dasar bersyukur. Bersyukur dengan nikmat yang Allah beri dan jangan sia-siakan, aku bangkit untuk beri manfaat pada orang lain. Aku nak satu dunia nampak, hanya 3 jari dan satu akal aku dapat melihat kegembiraan, senyuman ramai orang disekeliling aku.

Kini aku sedar. Untuk berjaya dalam kehidupan, pekerjaan, mahupun bisnes bukan mudah. Tetapi atas keinginan yang kuat, kasih sayang yang hebat, keberanian yang tinggi, suka belajar dan improve diri, dan juga seorang yang berkomitmen tinggi membawa aku ke tahap sekarang.
 
Dan semua value yang ada dalam diri aku akan aku bawakan ke dalam semua team aku dan masyarakat untuk mereka bangkit, bersemangat, dan berjaya! 

Akhir kata, kalau aku ada 3 jari dan akal mampu membina kehidupan sendiri dan kebahagiaan orang sekeliling, anda ada berapa jari untuk ubah kehidupan? Usia semakin meningkat, jangan tunggu lagi. Kita je mampu ubah diri kita!!
Tersentuh sungguh hati Juju membacanya. Sungguh tinggi semangat pemuda ini. Walaupun kekurangan, tapi atas semangat yang tinggi di sinilah beliau sekarang. Jom hayati ucapan pemuda ini dalam video yang Juju kongsikan di bawah ni.


Jom follow Khairul Nizam