Kasih Juju: segmen

Showing posts with label segmen. Show all posts
Showing posts with label segmen. Show all posts

March 22, 2017

Mystery Giveaway 2017 oleh Airah Syahirah


Assalamualaikum semua,

Jom join giveaway dari Airah Syahirah ni ye kawan-kawan. Klik je dekat banner tu okeh.

To adik Airah,
First sekali bila akak buka blog adik ni loading dia tak lama, sekejap je. Which is sangat-sangat bagus. Sebabnya kalau loading lama, berkemungkinan besar reader akan tutup terus. Tak nak buka dah blog yang lama sangat loadingnya. 

Secondly, blog adik sangat-sangat simple dan kompak. Maksudnya adik tak masukkan widget yang pelik-pelik. Hanya widget yang basic sahaja. Yang penting ada widget follower dan blog archive. 

Apa kata adik tambah widget bloglist dekat sidebar. Selalunya blogger akan rasa sangat dihargai bila dimasukkan dalam bloglist. Sama-sama membantu dapatkan trafik. Pemilihan bloglist pula mungkin adik boleh buat segmen. 

Alamak, nampak macam akak membebel je nih. Hehe, just my 2 cents.

Okeh, itu sahaja komen dari akak. Keep up the good work and let's keep in touch okeh.
Wassalam.

March 20, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

lazada birthday blogger contest
The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm).  Klik banner di atas untuk menyertai.

Assalamualaikum semua, 
Wah, teruja betul saya sebab seminggu dua ni ramai betul blogger yang join kontes Lazada ni. Saya pun tak nak lepaskan peluang. Wajib join juga tau. Manalah tau kalau ada rezeki Allah dah tetapkan saya menang hadiah tempat pertama. Hehe.. Berangan dulu tak pe kan.

Kalau korang nak tau, saya memang tak pernah miss beli barang dekat Lazada ni setiap tahun. Tapi ini rahsia kita tau. Jangan bagitau dekat suami saya. Haha, macamlah dia tak baca blog saya ni. Hai abang..

Apa yang saya suka dekat Lazada Malaysia?
Kalau nak diikutkan banyak yang saya suka dekat sini. Tapi yang paling penting, payment dia sangat-sangat secure. Tak perlu risau kalau tetiba duit korang hilang ke apa sebabnya korang boleh pilih online banking ataupun cash on delivery.

Dulu masa duduk dekat KL memang selalu COD je. Tapi bila dah pindah Kota Tinggi ni servis COD tu hanya untuk barang yang terpilih je. Tapi tu bukan alasan tak membeli-belah dekat Lazada. Muehehe..

Selain tu, jimat sangat-sangat masa nak shopping. Segala macam barang ada dekat Lazada ni. Tinggal nak pilih dengan tak nak je. Dari sekecil-kecil barang sampai sebesar-sebesarnya. Semua ada. Kalau nak shopping barang keperluan rumah pun ada dekat sini. Tak payah nak fikir parking ke, anak berderet nak ikut pergi shopping ke, terlebih belanja ke apa. Senang sangat.

3 barang yang saya nak beli dekat Lazada.
Jom tengok apa barang yang saya dah ushar lama dah ni sebenarnya.

  1/ Air Fryer
air fryer
Sebenarnya memang dah lama mengidam nak ada air fryer ni. Sampai tahap meleleh air liur sebab tak dapat. Haha.. Okeh ini tipu. Sebenarnya menda ni dapat memudahkan kerja kita. Kalau menggoreng tu dah tak payah asyik nak tengok dekat dia je. Tinggal je. Boleh masak lauk lain pulak

  2/ 9 in 1 Make up Set
9 in 1 make up set
Ha kalau dah namanya perempuan, memang tak sah kalau tak tengok dekat section make up ni kan. Rugi kalau korang tak masuk dekat sini. Boleh cuci mata ambil berangan. Lepas tu terbeli. Hehe, dah biasa dah macam tu. 

Set make up ni antara salah satu barang yang bestseller tau. Maksudnya dah ramai yang dapatkan produk ni. Saya pun tak nak ketinggalan. Nak juga. Siapa yang tak suka cantik-cantik ni kan.

  3/ Pendrive On The Go
pendrive in the go
Yang ni part paling best. Macam jakun je tengok pendrive boleh terus connect dekat smartphone. Boleh download movie banyak-banyak lepas tu play dekat smartphone. Jimat space smartphone korang tau. Uishh.. Macam tak sabar je nak grab nih.

Macammana nak tingkatkan servis Lazada?
Okeh, so far saya memang tiada masalah pun berurusan dengan Lazada ni. Cepat, pantas dan efisyen. Itulah pandangan saya dengan Lazada ni. Kalau korang masih lagi ragu-ragu, korang boleh cuba dulu dengan pilih barang yang murah-murah. Kalau puas hati nanti baru boleh beli lagi dan lagi dan lagi. Haha, yang ni bahaya.

Birthday wish to Lazada Malaysia
Image result for animated happy birthday
To Lazada Malaysia,
Saya nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut ulang tahun yang ke 5. Semoga Lazada akan terus menjadi shopping platform yang paling hebat di masa akan datang. 

Dan saya juga berharap agar kita boleh bekerjasama di masa akan datang *wink*wink*
Klik sini --> LAZADA MY

March 19, 2017

Uyul Rosli 1st Giveaway

Salam. Untuk julung kalinya, Uyul menganjurkan Giveaway. Selalu join Givaway rakan rakan Blogger. Kali ini Uyul pulak anjurkan. Siapa boleh sertai? Sesiapa yang bergelar Blogger dan menetap di Malaysia boleh sertai Uyul Rosli 1st Giveaway ini.



 SYARAT PENYERTAAN: 
  1. Follow blog uyulrosli[dot]com | Add To Circle Google+ Uyul Rosli | Like Fanpage Uyul Rosli Official | Follow Instagram Uyul Rosli | Subscribe Youtube Uyul Rosli.
  2. Buat entri bertajuk "Uyul Rosli 1st Giveaway".
  3. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
  4. Tinggalkan URL entri di entry Uyul Rosli 1st Giveaway.
  5. Giveaway akan MULA pada jam 1:00pm, 17 Mac 2017 (Jumaat)dan TAMAT pada jam 11:59pm, 24 Mac 2017 (Jumaat).

 SENARAI HADIAH: 
3 X 100PCS Name Card (T&C)
2 X RM10 Topup
2 X RM5 Topup

Pemenang akan dipilih melalui random.org dan akan diumumkan pada 28 Mac 2017 (Selasa).


March 15, 2017

Giveaway March by herneenazir.com


Giveaway pertama untuk tahun 2017 dari herneenazir.com. Dijemput kawan-kawan blogger untuk join giveaway saya. Jangan malu-malu jangan segan-segan. Saya dengan berbesar hati ingin memberikan 5 hadiah untuk 5 orang pemenang bertuah.

Hadiah menarik:
1 x Supermom Planner 2017 (Ada 2 muka surat #doodlebyherneenazir yang boleh diwarnakan)
1 x Supermom Personal Notebook
3 x Topup RM10

Syarat-syarat sah penyertaan:
  1. Follow blog herneenazir.com (senaraikan di bloglist anda)
  2. Like Fanpage herneenazir.com
  3. Follow instagram herneenazir
  4. Add To Circle Google+ Hernee Nazir
  5. Buat entri bertajuk Giveaway March by herneenazir.com
  6. Giveaway akan bermula pada 15 Mac sehingga 25 Mac 2017 jam 11.59 malam.

Saya akan pilih pemenang melalui random.org . Keputusan pemenang akan saya diumumkan pada 27 Mac 2017.

March 12, 2017

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY 10hb-30hb March 2017



JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


Hasrul Hassan Berjaya Meroketkan Entri Saya

Assalamualaikum korang,

Nak tanya ni.. Siapa dekat sini yang dah join segmen dari Bro HH pasal dia nak tolong tambah trafik dekat entri blog? Cepat angkat tangan cepat. Hehe.
Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"
Saya berkesempatan juga join segmen ni. Rugi tau kalau tak join segmen yang macam ni. Nak nak pula yang dianjurkan oleh blogger-blogger yang dah memang power dalam dunia blog ni.

Saya minta Bro HH tolong up kan entri saya yang ini --->http://www.kasihjuju.com/2017/03/coco-concept-store-grand-launch.html dan korang lihatlah sendiri hasilnya dekat bawah ni
trafik tinggi

Ha, dah nampak? Sebelum ni memang trafik blog saya ni sendu yakmat. Mungkin usaha saya kurang dalam mempromosikan entri-entri di blog saya ni. Terkedu pula bila tengok tetiba entri yang tu naik mencanak-canak. Rupanya Bro HH dah tolong saya roketkan entri event tu.

Mungkin korang juga memang dah terdedah dengan trafik yang tinggi sejak pasang aplikasi lynk.my ni. Tapi saya masih belum cukup ilmu pengetahuan lagi pasal ni. Mesti ada sesuatu dekat sini. Hmm.. Tahap curious dah sampai level tinggi dah ni.

Kepada Bro HH, terima kasih banyak-banyak sebab tolong saya tambah trafik entri tersebut. Terus rasa membuak-buak nak tau macam mana bro HH boleh naikkan trafik blog saya ni.

Kalau korang perasan, dekat bahagian reffering URL, saya nampak ada banyak link dari lynk.my. Mesti ada sesuatu disebalik website tu kan. Jadi, marilah kita sama-sama menelaah lynk.my pula yek. Semoga kita dapat sesuatu dari situ.

Dan lagi satu, korang pun boleh rujuk dekat blog Bro HH. Ada banyak tips dan panduan yang boleh korang follow. Saya pun tak sabar dah ni nak menelaah. Hehe, best of luck untuk kita.
lynk.my hasrul hassan

Terima kasih sudi baca.
Wassalam

March 8, 2017

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Syarat Penyertaan

Anda hanya perlu penuhkan syarat-syarat di bawah sahaja, bila syarat dibawah dipenuhi, maka nantikan sahaja magik yang membuatkan trafik blog anda meroket tanpa anda sedari ... :) Saya jamin 100% trafik anda akan naik luar biasa selepas join segmen saya ini.

Orait. Nak join? Penuhi syarat berikut ye ...
  1. Peserta mesti ada blog.
  2. Peserta diwajibkan untuk buat satu post ringkas dengan meletakkan banner segmen ini dalam post berkenaan. Banner tersebut mesti link ke blog/post ini.
  3. Dalam post tersebut, sila letakkan satu URL blog post anda yang anda mahukan trafik meroket. 
  4. Wajib untuk LIKE page HASRULHASSAN.COM (klik sekarang dan LIKE)
  5. Wajib untuk LIKE page BISNES ONLINE TANPA MODAL (klik sekarang dan LIKE)
  6. Wajib untuk FOLLOW Google Profile Hasrul Hassan (klik dan FOLLOW)
Kepada Bro HH,

Saya nak meroketkan trafik blog saya yang ini --> http://www.kasihjuju.com/2017/03/coco-concept-store-grand-launch.html

Semoga trafik saya mencanak-canak naik lepas join segmen ini.

Terima kasih Bro HH

March 7, 2017

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

February 27, 2017

Giveaway: Happy Birthday Aireen! by Elsaalicious & Sponsors

KLIK BANNER UNTUK JOIN

SENARAI HADIAH YANG MENARIK DARIPADA ELSA & PARA SPONSOR UNTUK ANDA MENANGI!

Nature Republic Essence x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Bloglist selama 3 bulan x 5 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

Review Blog & Bloglist selama 2 bulan x 2 pemenang

5. Junzie
Topup RM 30 x 2 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

7. Sarah
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

8. Syaz
Topup RM 5 x 2 pemenang

9. Liyana
Review Blog & Igshop (jika ada, sponsor akan review igshop anda di instagram beliau) x 3 pemenang

Topup RM 10 x 2 pemenang

11. Farrah
Topup RM 5 x 2 pemenang

Bantal Burung Hantu x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Dreamcatchers x 2 pemenang

17. HADIAH MISTERI DARI ELSA x 1 PEMENANG

Jika penyertaan kurang daripada bilangan seperti yang dicari, kemungkinan seorang pemenang boleh menang banyak hadiah. Siapa tahu kan hehe. AYUH PAKAT RAMAI RAMAI UNTUK JOIN! KLIK BANNER

February 21, 2017

GIVEAWAY SAMPLE COLLAGEN SOAP NURRAYSA BEAUTY

collagen soap nurraysa beauty
KOLAGEN MARIN ASLI- mengandungi mineral, asid amino, beta karotein, serta protein yang membantu mengekalkan kolagen dalam kulit

MINYAK ZAITUN - berkesan membersih dengan mendalam tanpa menyumbat pori - pori dan telah digunakan secara meluas dalam industri kecantikan di barat kerana kandungan vitamin E yang tinggi yang boleh merawat kulit muka serta anti penuaan yang sangat dipercayai

SUSU KAMBING- mengandungi selenium dan vitamin A iaitu makanan penting untuk kulit yang cantik menawan. Kaya dengan asid laktik yang berupaya membuang sel kulit mati yang degil di kulit, melembabkan serta mencerah kembali kulit yang kusam. Barat menggelarkan ia sbg 'healing miracle'

*Herba terpilih
*Habbatussauda'

Inginkan kulit anda mendapat manfaat dari bahan-bahan hebat di atas? 

Sabun ini juga sesuai untuk:
✔ Bayi seawal baru lahir
✔ Kaum lelaki & wanita yg mempunyai masalah kulit
✔ Eczema, gatal serta kurap
✔ Boleh guna satu badan

February 10, 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 31

Day 31 - Gambar Selfie @ Bersama Tersayang

Alhamdulillah, berjumpa juga di entri terakhir cabaran ni. lama betul rasanya nak habiskan cabaran ni. heheh.. tapi bagus juga. semangat nak menaip entri tu ada.

Jom tengok tajuk cabaran harini ; gambar swafoto bersama tersayang.
Kasihjuju.com
Ni lah buah hati pengarang jantung saya. hero-hero saya tau ni. sumber kekuatan berulang kerja kluang - kota tinggi. kalau tak sebab diorang ni saya pun tak taulah cemana rupanya keadaan hidup saya hari-hari.

Okkaylah korang. jumpa lagi di entri yang lain je. terima kasih sebab sudi follow entri cabaran 31 jari saya ni.
Wassalam.

February 8, 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 30

Day 30 - Ucapan untuk Followers

Assalamualaikum korang.

Wah! Tak sangka betul dah buat entri sampai hari yang ke 30. So, bersempena denagn hari yang ke 30 ni saya nak ucapkan ribuan terima kasih dekat follower blog saya yang sudi membaca dan support blog saya selama ni. 
Image result for thank you
picture source : google image
Daripada blog saya sikit je follower sampai sekarang dah ada 1651 follower. Alhamdulillah. Satu jumlah yang sangat-sangat saya banggakan. Walaupun trafik blog saya ni agak sendu, tapi saya berjaya juga kumpulkan follower sebanyak ni. 

Sebabnya saya ni bukanlah rajin sangat up entri. Menaip pun ikut mood. Ditambah pula dengan kerja hakiki yang melambak-lambak ni. Up entri pun waktu rehat je. Tulah, dulu masa kerja senang tak nak usaha naikkan traffik blog. Bila kerja dah melambak ni ha baru terhegeh-hegeh nak naikkan traffik blog. Tapi walau apa pun saya sahut juga cabaran tu. Hehe, semangat kena ada. 

Okkaylah korang. Jumpa di entri terakhir ye. Ops..entri terakhir segmen ni je.
Wassalam

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 29

Day 29 - Menu sarapan

Hai korang,

Ha nampak tak menu sarapan saya harini. Biasa-biasa je. Nama pun nasi goreng biasa. Hehe.. Nasi ni mother in law saya yang masakkan tau. Hah, nampak tak mertua saya sayang saya.. Kikikiki...

Memang selalunya mertua saya yang buat sarapan. Eh, bukan sarapan je. Makan tengahari sekali. Wakakaka.. Dah saya kerja. memang lah mertua yang masak. Saya masak kalau suami request nak makan something je.

Opsss, jangan kata saya tak masak yek. Mertua saya dah masak. Kalau saya masak karang bertambah-tambah pula lauk dekat rumah tu. Orang dekat rumah tu pun bukannya pemakan sangat. Patutlah adik ipar semua kurus kering. Haha... Ampunnn.. Termengata pula dekat sini.

Okeh, sambung entri ke 30 pulak ye.

February 7, 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 27

Day 27 - Gajet saya

Setakat hari ni, saya cuma ada 3 je gajet yang memang betul-betul saya punya. Hehe, jom tengok apa yang saya ada.

1/ Laptop Asus
Gambar ihsan dari google picture
Lama dah saya beli laptop ni. Kalau tak silap saya tahun kedua kerja dekat Kuala Lumpur. Tahun 2009. Hah, dah 8 tahun dah laptop ni dengan saya. Tak guna untuk buat kerja sangat pun. Condition sangat tip top. Cuma part bateri jelah. 

Eley, tipulah kalau kata bateri laptop korang masih okey setelah bertahun-tahun guna kan. Mesti ada masalah punyalah. Dulu selalu update blog guna laptop ni. Lepas tu share drama Korea dengan housemate, download game macam-macam. Hehe, nampak tak kegunaan dia yang tak beapa nak penting tu.

Sekarang ni kalau tak da dia ni, saya tak boleh nak buat kerja dekat rumah dan jugak kalau ada klinik akaun dekat luar office. Eh eh, jangan salah anggap. Saya tak bawa balik kerja pejabat dekat rumah pun. Cuma sesekali je. 

Untuk klinik akaun pula laptop pejabat ni memnag ade 1 je. Susah saya nak buat kerja dekat tempat orang sana tuh. Mesti nak ada juga. Sebab saya ni kalau buat akaun mesti dan wajib nak mengadap buat sendiri. tak nak duduk sebelah. Macam tak buat kerja je rasanya kalau duduk sebelah.

2/ Smartphone Samsung
samsung galaxy grand duos
Handphone ni sebebnarnya mintak dekat abah. Sebabnya dia sepah-sepah je dekat rumah. Macam tak da orang nak guna. Saya pun amiklah. Hehe, sebab handphone samsung yang kucik tu memang dah nazak sangat. Abah pun bagi pulak kita amik phone ni. So, memang tak tunggu lamalah.

Saya letak nombor maxis dekat phone ni. Phone untuk kerja hakiki dan jugak kerja-kerja blog. So sapa-sapa nak saya review produk korang, boleh whatsapp je saya okeh +6011 1213 0836. Hotline.

3/ Smartphone Sony
sony xperia t2 ultra white
Last but not least, my beloved sony xperia t2 ultra. Yang ni suami bagi. Hadiah mengandung katenye. Hehehe.. Letak nombor celcom dekat sini. Maklumlah, dalam banyak plan internet prepaid, celcom buat masa ni yang saya rasa sangat-sangat menarik perhatian.

Setia dengan celcom sejak dia bagi internet tanpa had seminggi rm7.00. Lama jugalah celcom bagi guna plan macam tu. Puas download Running Man. Haha.. 

Tapi sekarang nih mana nak dapat internet tanpa had cam dulu. Sumenya nak kena bayo. Saya guna plan xpax RM30/month 5gb. Siap dapat extra 3gb lagi, cuma tambah RM5 je. Maksudnya RM35 dapat 8gb sebulan. Kira okkay lah tu. Korang nak ke nombor celcom saya ni? Ish.. Tak payahlah. Personal use only. Hehehehe.

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 26

Day 26 - Perangai manusia yang tak disukai

Bila bercerita pasal perangai nih, mestilah semua yang negatif tu kita tak suka. Contohnya macam suka menipu, pengotor, panjang tangan, pinjam barang tak pulang dan macam-macam lagilah. Cuba bagitau saya siapa yang suka dengan semua benda yang saya taip tadi tu? Saya nak unfriend siap-siap.

Dulu saya ada kenal sorang hamba Allah ni. Masa awal-awal kawan dengan dia tu tak nampak lagi perangai dia ni macam mana. Tapi lepas dah kenal MasyaAllah mulut dia. Me'laser' orang je keja dia. Ada jugak sesekali saya ter'laser; dekat dia. Hamboi, kemain sentap lagi dengan kita. Sejak dari peristiwa tu terus saya menjarakkan diri daripada terus rapat dengan dia.

Orang-orang macam ni lah yang kita patutkan jauhkan diri. Personaliti dia tu banyak yang negatif. Orang sana tak betul, orang sini tak betul. Eh, dia sorang jelah yang betul.
Image result for negative people at work
Dalam kehidupan kita seharian pun kita tak boleh nak serapkan nilai-nilai negatif ni dalam diri. Lebih-lebih lagi dalam pekerjaan. Setiap nilai hasil titik peluh kita bekerja tu haruslah berkat. Tanamkan dalam diri ikhlas dalam bekerja. InsyaAllah takkan timbul masalah-masalah remeh.

Bila korang jadikan kerja ni satu beban, nanti masalah yang kecil pun boleh buat korang mengganggu persekitaran kerja. Kalau yang kerja sengsorang tu tak pelah jugak. Ni bila dah mengganggu rakan sekerja kita pun naik menyampah.

Okeylah korang. Kang terbebel panjang pulak pasal orang-orang yang negatif nih. Saya ni memang cukup tak suka kalau bercerita pasal hal-hal yang negatif nih. Boleh stress dibuatnya.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 25

Day 25 - Gambar 3 tahun yang lalu dan sekarang

Hai korang, dekat bawah ni gambar saya 3 tahun yang lepas. Masa ni di awal fasa mengandungkan si Firash. Tak tau pun masa ni dah mengandung. Bergasaklah join koir dekat Bukit Tinggi, Pahang tu ha. Tinggi hoi bukit yang naik ke rumah Jepun ni. Bila difikirkan balik nasib baiklah tak jadi pape dekat saya masa tu.

Image may contain: 1 person

Gambar yang tudung oren ni pulak gambar terkini saya. Giler banyak jerawat tumbuh. Hormon tak stabil ke ada sebab lain ek? Puas dah tukar pencuci muka. Masih belum ada yang serasi. Kena usaha lagi nih. Tak boleh biarkan jerawat terus menghodohkan muka ni. Bertindak sebelum melarat. Muhahaha..

Terima kasih sudi singgah dekat blog saya ni.
Wassalam

February 6, 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 24

Day 24 - 3 warna kegemaran.

Senang je tajuk hari yang ke 24 ni. Semua dah ada dalam kepala. Tinggsl nak meluahkan je. hehe.. Jom tengok kaler apa yang saya minat beserta dengan maksud dia sekali. Cekidaut..

1/ Merah
Image result for sitinurhaliza baju merah
MERAH 
  • Mendesak, mudah diransang dan lincah.
  • Mempunyai cita-cita yang tinggi, dan apabila menginginkan sesuatu akan dilakukan dengan pantas.
  • Cuba melakukan sesuatu dalam keadaan yang terbaik.
  • Kurang peka pada perasaan orang lain apabila diri menjadi tumpuan.
  • Perlu belajar menjadi pendengar yang baik.
  • Sedikit memaksa dan mudah membuat keputusan apabila bertindak dalam keadaan terdesak atau mencemaskan.
  • Mempunyai kelebihan yang boleh disalurkan untuk memimpin, membangunkan atau mengembangkan sesuatu.
  • Berani dan peramah namun mudah marah sekiranya tidak dapat memenuhi kehendak.
  • Perlu belajar untuk sabar.

2/ Kuning
Image result for aishwarya rai yellow saree
KUNING
  • Penuh minat dan ceria
  • Aktif dalam apa jua aktiviti.
  • Mempunyai semangat yang tinggi dan mampu hadapi cabaran hidup.
  • Kuning cerah menggambarkan sikap yang spontan dan bijak berkomunikasi.
  • Sentiasa menginginkan dan berharap untuk mencapai kegembiraan.
  • Idea dan pemikiran tinggi.
  • Sentiasa baru dan moden dan mengalami perkembangan.
  • Sentiasa memerlukan ketenangan apabila konflik.

3/ Pink
Image result for sitinurhaliza baju pink
MERAH JAMBU
  • Bersikap penyayang, menyintai alam semula jadi.
  • Mudah bersimpati dan memahami.
  • Mudah menunjukkan kelemahan diri apabila gagal mengawal emosi.
  • Sentiasa memerlukan dorongan dan sokongan orang lain.
  • Sedikit keanak-anakan.
  • Sentiasa menyayangi dan menghargai diri sendiri. 

February 5, 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 23

Day 23 - Senarai cerita seram favourite saya

Tanpa perlu membebel intro panjang-panjang, marilah sama-sama kita tengok senarai filem seram favourite saya.

1/ Pontianak Harum Sundal Malam
Image result for pontianak harum sundal malam
Hah, sape suka cerita ni sila angkat tangan. hehe, dulu kemain takut lagi nak tengok cerita ni. Takutnya tu sampai terbawa-bawa dalam mimpi. Suka tengok cerita ni pun sebab ada maya karin. Lagipun kan masa zaman cerita ni keluar, cerita seram ni semua mana nak glamer lagi. Lepas je keluar cerita hantu ni terus melambak-lambak cerita seram keluar panggung.

2/ Ghost Adventure
Image result for ghost adventures
Cerita ni layan mase bujang-bujang dulu. Masa duk menyewa dekat Vista Angkasa. Tak tau nak layan cerita apa sebab member serumah semua tengok cerita omputih. Nasib baiklah kita ni pandai bawa diri. Terjebak sampai minat nak tengok.

Kadang-kadang rasa macam diorang nu berlakon, tapi kadang-kadang macam nampak real pulak. Kalah cerita Seekers yang dekat NTV7 dulu tu. Maklumlah, mat saleh ni gajet dia kemain canggih lagi kan.

3/ Ghost Whisperer
Image result for ghost whisperer
Suka giler dekat cerita ni. Tak ingat ada berapa season masa tu. Tapi layan jugak. Cerita ni pun member serumah juga yang ajak tengok. hehe

Teringat dulu ada satu part tu suami dia mati, saya boleh menangis meleleh-leleh air mata. Hahah, kelakar betul kalau ingat balik. Tapi suami dia mati pun lepas tu dia banyak tolong isteri dia ni selesaikan kes hantu-hantu tu.

Okeylah, siap entri hari ke 23. Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 22

Day 22 - Bila start berblog?

Assalamualaikum semua,

Okeh, korang boleh tau bila saya start berblog dengan klik dekat ruangan archive sebelah kiri ni ha. nampak tak? tahun 2011 lagi dah start berblog.

Sebelum tu, saya ni saja je suka-suka buat blog ni. tapi lama-lama jatuh cinta pula. tapi belum sampai tahap nak buat fulltime lagi lah. jauh lagi sasaran saya untuk buat fulltime. lagipun ada komitmen yang perlu saya tanggung. InsyaAllah kalau dah sampai masanya nanti teringin juga nak jadi macam Bro framestone dengan otai blog bro Hasrul Hasssan. jeles betul tengok diorang duduk rumah sambil berblog. huhu. boleh dijadikan visi dan misi nih. haha..
Okeh, day 22 ni simple je ye korang :)
Wassalam

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 21

Day 21 - Makanan kegemaran selain makanan melayu

Assalamualaikum korang, best tajuk harini. hehe, apa yang tak best kalau bercerita bab makanan kan. baru cerita dah mengidam nak makan macam-macam. tu belum tengok gambar lagi tu. hah, meh tengok apa yang saya suka.

1. Spageti.
Image result for spaghetti
Kononnye western sangat kan. dulu saya memang tak pandai betul makan spageti bollognese ni. sebab saya tau kuah yang merah tu tomato. saya pulak bukan suka tomato. tapi bila member suruh cuba, saya pun makanlah sikit. masa tu tekak still lagi tak boleh terima. tapi bila member saya bagi saya makan yang dia masakkan masa tu juga terus jadi favourite. haha..

Sebabnya, member tu masak dengan kasih sayang. tu yang saya pun sayang dengan masakan dia. hahaha, percayalah sangat. dia masak spageti tu pedas. lepas tu letak meatball banyak-banyak. ditabur pula dengan cheesse. perghhh.. terus belajar masak sendiri.

2. Kambing golek.
Image result for KAMBING GOELK
Eh, ni bukan makanan melayu kan. tapi tak kisahlah. nak cerita juga. dulu saya tak suka makan kambing sebab tiap kali masak kambing mesti kari, tak kari pun briyani. memang tengok jelah lauk tu. tak sentuh pun.

Lepas tu bila dah kerja dekat KL. masa hari raya, hotel yang area office ni ramai pula yang jemput open house, kami pun apalagi. makan free beb. orang kata rezeki jangan ditolak. belom masa rehat lagi dah terjah hotel tu. member ni awal-awal lagi dah aim kambing golek. saya pun follow je die beratur. haha.. bila dah makan tu. homaigaddd, kambing golek curah kuah blackpepper ni kemain heaven lagi rasa dia.

Haha, sedih betul. dah berapa tahun hidup baru kenal dengan kambing golek. kesian.

3. Ayam pedas korea.
Image result for ayam pedas korea
Hah, yang ni memang terpengaruh betul dengan cerita korea. tak pernah terfikir pun nak merasa sendiri makanan dekat kedai makan korea yang melambak-lambak dekat malaysia sekarang ni. yang ni pun atas hasutan member gak. diorang dah pernah ke korea. jadi dah pernah rasa ayam tu cemane.

Sedap korang ayam tu. dia di goreng dgn tepung, lepas tu die salut dengan sos ape tah. macam sticky and ada bijan. tapi sedap. mungkin campuran madu dan serbuk lada. hmmm... boleh buat sendiri ni.

Dah, sampai sini dulu. Nanti sambung lagi ea.
Wassalam


babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign