Kasih Juju: segmen

Showing posts with label segmen. Show all posts
Showing posts with label segmen. Show all posts

May 1, 2017

Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com

Assalamualaikum semua.

Dah lama rasanya saya tak buat segmen. Haish.. Sila jangan tiru perangai saya ni ye. Tak baik untuk trafik blog. Ha kalau korang nak tau, penganjuran segmen ni adalah salah satu cara nak tambah follower dan juga naikkan traffik blog.

Nak lebih bagus lagi, korang buat segmen tiap-tiap bulan. Korang pun dah dapat kumpul link untuk sesi blogwalking nanti.

PENCARIAN BLOGLIST MEI 2017 BLOG KASIHJUJU.COM

Syarat-syarat penyertaan.
1. Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com"
2. Letakkan gambar banner segmen dekat atas ni dan backlink kan ke page ini semula.
3. Follow blog kasihjuju.com.
4. Like page Kasih Juju di Facebook -->

5. Follow instagram saya --> helmijulia
6. Dah siap publish jangan lupa tinggalkan link blog korang dekat ruangan komen dibawah ni ya.

Segmen ini berlangsung dari 27 April 2017 sehingga 1 Mei 2017.
Pemilihan pemenang dipilih menggunakan aplikasi random.org.

Jom ramai-ramai meriahkan segmen saya ni ya.. Thank you in advance. Much love.

SENARAI PESERTA *akan dikemaskini dari semasa ke semasa
9/ 
10/ 
11/ 
12/ 



April 27, 2017

Segmen Bloglist Blog Tiara Sapphire


Segmen Bloglist Blog Tiara Sapphire
SYARAT WAJIB:
  • Follow blog ini.
  • letak blog ni dalam bloglist korang, kalau takde bloglist anda dimaafkan.
  • jangan lupa letak banner dan backlink
SEGMEN TAMAT : 8 Mei 2017 | 11.59 Malam

GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW

Syarat-syarat:

1. Wajib follow blog BCSB.

2. Wajib follow Google Plus

3. Follow IG bagi yang ada akaun IG. 

4. Tulis entri bertajuk GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW,  letak banner di atas dan backlink ke entri ni.

Hadiah-hadiah :

1 x Pineng Power Bank 10,000k mAH berharga RM70.
1 x Roman R539 Bluetooth Headset berharga RM50.

Tempoh GA:

 26.04.2017 - 26.05.2017 ( sebulan) 

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini
Sumber Gambar

Klik banner kalaunak join ye.

April 19, 2017

GIVEAWAY DIOR MINIATURE PERFUME MINI BY OURMEMORIA.MY

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.
Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.
Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Seorang Syed Nak Bloglist!

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Syarat-syarat untuk sertai segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"

1. Anda haruslah mempunyai blog yang aktif

2. Follow blog  Seorang Syed 

3. Follow Google+ Seorang Syed 

4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!"

5. Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed (kalau nak tulis panjang pun no hal);

"Okeh, pada pendapat saya blog Seorang Syed ni loading dia laju. Tak perlu tunggu lama. Widget pun dah okey. Cuma header tu macam terlalu jarak sangat dengan iklan yang dekat atas page tu. Macam ada pelik sikitlah. Hehe, semoga Seorang Syed terus sukses dalam dunia blog ni ya. Salam kenal."

6. Jangan lupa letak banner segmen aku di atas dan back link

April 16, 2017

GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR 


SOALAN UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR

1. Berikan nama karakter POWERPUFF GIRLS

2. Siapakah idola cilik (Malaysia) kepada POWFACTOR - POWERPUFF GIRLs?

3.Bilakah program POWFACTOR ini di tayangkan dan di mana akan di tayangkan?

4. Lengkapkan slogan ini "Saya ingin memenangi GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR kerana saya tertarik dengan hadiah yang ditawarkan!! Hehe, walaupun saya tak berapa nak mengikuti kartun Powerpuff Girls ni, tapi cute juga kan kalau dapat hadiah kartun ni. Dan dah tentu jugalah saya akan berebut dengan si Firash. Walaupun kartun ni sesuai untuk kanak-kanak perempuan, tapi ada si Firash kisah? Yang penting kartun." (tidak melebihi 50 patah perkataan)


klik BANNER untuk SERTAI



SYARAT-SYARAT GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


1. Warganegara Malaysia

2. Jawab semua soalan diatas.

3. Buat satu entri blog yang bertajuk GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR dan jangan lupa sertakan jawapan di entri blog masing-masing ye.

4. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.

5. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube

6. Penyertaan GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR akan di tutup pada 28 April 2017 jam 11.59 malam (Jumaat)


HADIAH UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR






2 pemenang dari FACEBOOK dan 2 pemenang dari BLOG ini di cari. Nak tahu ke apakah hadiah untuk KEMPEN POWFACTOR ini? Ha...hadiahnya agak ekslusif juga tau.

*4 set of Powerpuff Girls plush toys (Blossom, Bubbles, Buttercup)
*4 sets of UBS (Blossom, Bubbles, Buttercup)
*4 Powerpuff Girls notebook
*4 Powerpuff Girls stickers

Jom sertai ! Semoga Berjaya !

Selanjutnya untuk informasi, keterangan lanjut dan lain-lain pertandingan. Boleh lawati ke : Astro Circle website., www.PowerpuffYourself.com , CartoonNetworkAsia.com atau facebook.com/Asia.CartoonNetwork.








March 31, 2017

iPrice Blogger Competition: Laman web membeli-belah pilihan saya

Assalamualaikum semua dan salam Jumaat.

Harini saya terpanggil untuk mencuba segmen daripada https://iprice.my/ ni. Anyway memang dah lama dapat email invitation, tapi disebabkan kesibukkan yang melampau, saya ignore je email dari diorang.

Tapi harini dapat email lagi. Email reminder harini last day submit entri. Aduh, dah last day rupanya. Sementara idea tengah mencurah-curah ni saya pun dengan jayanya join juga kontes ni. Hehe.. Wish me luck okeh.
Pengalaman membeli-belah atas talian
Berbalik pada persoalan yang diajukan. Dalam dunia sekarang ni. Kita tak lepas dengan smartphone dari tangan. Semua info boleh dapat dengan hanya satu klik sahaja.

Macam tu jugalah dengan perkhidmatan membeli-belah secara atas talian sekarang ni. Pelbagai varian barang yang kita boleh beli. Siap boleh conpare lagi antara 1 website dengan 1 website yang lain. Dan dah tentulah yang murah akan jadi pilihan kita.

Saya sendiri suka buka 2, 3 website shopping online untuk membandingkan harga yang ditawarkan. Memang diakui sukar untuk saya membuat pilihan. Hal ini dipengaruhi oleh kaedah penghantaran dan juga harga.

Masalah yang dihadapi
Berdasarkan daripada pengalaman saya sendiri. Ada 1 website yang memang menawarkan harga termurah. Tapi yang mengecewakan apabila saya ingin membeli produk yang lain, saya perlu membayar postage untuk setiap satu barang.

Contohnya saya dah pilih botol susu dan juga mainan kanak-kanak. Tapi bila tiba di bahagian checkout, saya perlu membayar postage untuk kedua-dua barang tersebut.

Jika botol susu tu postage nya rm8.00, mainan tu juga saya perlu membayar rm8.00. Maksudnya saya beli daripada 2 kedai yang berlainan. Bila saya tengok harga yang perlu dibayar agak mahal, saya terus batalkan pembayaran.

Hal ini sangat mengecewakan. Kesimpulannya saya mampu tengok sahajalah.

Cara penyelesaian
Jika kita bandingkan dengan website Lazada.com, mereka juga menawarkan pelbagai varian produk daripada pelbagai kedai. Tapi saya cuma perlu membayar postage sekali sahaja. Walaupun produk tu dari luar negara, saya tetap bayar sama macam harga di Malaysia.

Dan saya sarankan supaya website yang lain tu mengambil contoh seperti yang dibuat oleh Lazada. Sebagai buktinya, dah macam-macam barang yang saya beli daripada Lazada dan kualitinya sangat terjamin.

Selain daripada Lazada, Zalora juga menjadi pilihan saya. Khas untuk saya beli baju dan kasut untuk saya, suami dan anak saya. Satu yang saya suka dengan Zalora adalah sistem pemulangan barang jika saiz tak betul ataupun item damage, kita boleh return barang tu dalam masa sebulan dan kos pos ditanggung oleh Zalora.

Saya sendiri dah cuba membuat pemulangan barang. Dan sebaik sahaja pihak mereka terima barang tersebut mereka akan menghantar email untuk bertanyakan samada saya ingin tukar saiz ataupun wang saya dimasukkan dalam store credit.

Store credit tu maksudnya nilai barang yang kita tak jadi beli tu dia akan simpan dalam akaun kita. Bukan akaun bank tau. Dan bila kita nak membeli-belah lagi dengan mereka, nilai barang tu akan ditolak daripada nilai yang kiya tak jadi beli tu.

Contohnya ; nilai baju tak jadi beli rm20.00, nilai baju baru yang nak dibeli rm25.00. Bila di bahagian checkout kita cuma perlu membayar rm5.00 sahaja. Hah, menarikkan. Hehe.

Dizaman sekarang ni pengguna terlalu bijak memilih. Jadi website yang tak mesra pengguna ni mungkin terpaksa menutup perniagaan atas talian mereka. Sebelum perkara tersebut berlaku, mereka harus melakukan perubahan. Supaya mereka boleh terus berada di alam perniagaan atas talian ini.

Okeh, itulah sahaja untuk hari ini. Doakan saya menang dalam kontes ni ye. InshaAllah amin...
Wassalam.

March 30, 2017

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

Syarat-syarat bagi menyertai Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza
1. WAJIB follow blog Lyana Ishak & Blog Eyja
2. WAJIB like page Lyana Ishak's Stories & Lensa Manja
3. Optional add google+ Lyana Ishak & Eyja Masliza
4. Optional follow instagram Lyana Ishak & Eyja Masliza
5. Optional follow twitter Lyana Ishak & Eyja Masliza
6. Optional untuk tag rakan bloggers yang lain
7. Buat entri bertajuk Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza
8. Copy banner di atas dan backlink

Segmen Blogwalking Janji Kita

Syarat-syarat penyertaan :-

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia.

2. Follow Blog Janji Kita.

3. Add to Circle Google + Mar Mansor

4. Follow Instagram @janji_kita

5. Like page FB Janji Kita

6. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini. Buat entri bertajuk "Segmen Blogwalking Janji Kita".

 Segmen akan tamat pada 5/4/2017 jam 11.59 malam.

#1 Giveaway by The Aaisy


  1. Blogger dari Malaysia sahaja.
  2. Follow blog : The Aaisy.
  3. Buat entry bertajuk " #1 Giveaway by The Aaisy ".
  4. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
  5. Giveaway akan bermula pada 29.3.2017 dan tamat pada 12:00 malam 29.4.2017
Klik banner tu kalau nak join ye.
Selamat bersegmen semua :)

March 29, 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

March 28, 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Assalamualaikum korang,

Wah, nampaknya Lazada ada buat kontes lagi untuk blogger. Walaupun saya tak menang untuk kontes yang sebelum ni, tapi tak bermakna saya dah merajuk dengan Lazada. Hehehe.. Anggaplah rezeki tu berpihak pada orang lain.


Kali ni Lazada buat sale untuk Baby Fair pula. Ha kalau korang yang dah ada anak tu mesti selalu je kan tengok barang-barang yang boleh beli bagi dekat anak. kalau beli untuk diri sendiri pun mestu ingat dekat anak-anak. Kalau korang semua ada sindrom yang macam tu, waktu yang macam ni lah paling sesuai untuk korang cari sesuatu untuk anak-anak. Mungkin baju, mungkin mainan, botol susu ke. Hmm...

Jenama lampin pakai buang kesukaan anda
Bercakap mengenai lampin pakai buang ni, saya sangat mementingkan kualiti. Sebelum setia dengan sesuatu brand, saya suka cuba dulu. Ada yang murah tapi nipis. Ada juga yang terlalu tebal. Yang mahal, murah. Semua saya dah cuba dan akhirnya saya pilih lampin pakai buang jenama Petpet.


Sebabnya lampin dia ni tak terlalu tebal. Nipis sangat pun tidak. Dia termasuk dalam kategori sedang-sedang aja. Dan yang paling penting sekali, walaupun saya pakaikan lampin siang pada waktu malam, dia tak bocor. Maklumlah, kita ni kalau dah seharian bekerja kadang-kadang terlajak tidur sampai tak sedar nak tukar lampin si anak.

Petpet ni sangat lembut dekat kulit anak kita. Walaupun pakai lama, Alhamdulillah tak keluar ruam. mungkinkah kulit anak saya yang tebal atau ada sesuatu dekat lampin pakai buang tu? Hehe, kalau nak tau korang pun kenalah cuba.

Pilihan susu formula untuk anak
Kalau bab susu ni pula seingat saya, ada 3 jenama yang saya dah bagi pada si Firash. Yang pertama, Enfalac. Yang kedua, S26 dan yang ketiga pula Dutch Lady.

Kalau korang nak tau, Firash ni masa lahir dulu berat dia 2.65kg je. Kecik je orangnya. Susu Enfalac tu memang nurse yang suggest. Dia kata bagus untuk tambah berat baby. Tapi bila saya bagi dekat Firash tak naik pula berat badan dia. Makin turun. Risau betul masa tu.

Lepas tu mak mertua suggest S26. Alhamdulillah, 6 bulan juga bagi dia susu S26 ni. Badan dia makin bambam. Siapa yang tak suka kalau badan baby dia macam kartun tayar Michelline tu kan. Berketul-ketul. Tapi saya tak teruskan susu S26 ni. Risau pula kalau obesiti.

Dan akhirnya saya bertukar pada susu Dutch Lady. Sampailah sekarang ni. Firash pun tak nampak tanda-tanda jemu dengan susu ni. Alhamdulillah. Serasi betul dia dengan susu ni. Selera makan pun tak pernah kurang.



Kalau diberi pilihan, dan saya pun memang dah lama tengok barang ni. Dapat ke tak saya nak bagi dekat Firash ni yek? Hehe. Tapi manalah tau kan kalau ada rezeki saya menag kontes kali ni. Saya nak belikan Firash motor ni.


Hah, mengancam tak warna merah motor ni? Dalam banyak-banyak benda dekat Lazada tu, yang ni jugalah yang menarik perhatian. Firash suka dengan benda-benda yang bergerak ni. Lagi-lagi kalau dia dapat bawa sendiri.

Sebelum ni kalau pergi shopping mall memang selalunya dia akan minta naik motor ni. Kalau tak motor pun kereta. Dapatlah puaskan hati dia. 10 minit RM6.00. Kalau satu hari asyik mintak main mende ni je dah boleh beli 3,4 biji dah motor ni kan.

So, korang tunggu apa lagi. Jangan lupa temujanji kita dengan Lazada Baby Fair ni pada 29 Mac 2017 hingga 2 April 2017. Sekarang ni dekat website Lazada --> http://www.lazada.com.my/big-baby-fair/ sedang berlangsung satu kontes khas untuk korang like facebook diorang. Jangan lupa terjah website Lazada yek. Diskaun sehingga 85%. Ye betul. 85% weh. Marilah berjimat cermat.

March 26, 2017

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco
Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Syarat Untuk Join:-

1. Follow Blog Elsaalicious
2. Follow instagram Shaidatul Aireen *akan dicheck
3. Follow instashop Luv.SweetChoco atau klik butang follow di sidebar *akan dicheck
4. Buat entry tajuknya "Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco"
5. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini
6. WAJIB DAN SANGAT PERLU tambahkan juga di dalam entry anda username instagram anda dan e-mel anda yang aktif! Elsa akan followback menggunakan instagram Shaidatul Aireen dan e-mel untuk Elsa hubungi anda akan datang
Giveaway berlangsung dari 25 Mac 2017 hingga 15 April 2017
5 pemenang bertuah akan memenangi hadiah daripada Luv.SweetChoco
Keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 April 2017

Giveaway by Hanis Masturina

Terma & Syarat

1) Warganegara Malaysia dan tinggal di Malaysia serta mempunyai blog.

2) Wajib follow blog HANIS dan add Google+ di sidebar blog ini .

3) Wajib follow instagram @hanismasturina dan follow FB (KLIK)

4) Wajib buat entri bertajuk "Giveaway by Hanis Masturina" dengan sertakan banner diatas kemudian backlinekan ke entri ini

Hadiah

Top Referral

AJ HAIR SHAMPOO + AJ HAIR CONDITIONER

 

BOTOL BESAR MACAM GAMBAR TAU !  (Aj hair shampoo 750ml dan Aj hair conditioner 400ml ) BUKAN TRIAL SET !
MORE INFO MENGENAI AJ HAIR CARE KLIK <SINI>

Random.org

SEBUAH NOVEL MISTERI

Hasil carian imej untuk tanda soal tumblr

Pencarian Bloglist Cikjaja bagi April dan May


Syarat nak join pencarian ni senang jeee:

1. Ehem, mestilah kena follow blog cikja.

2. Follow instagram @smshandcraft (ada chance tinggi ni) 
  * kalau tade insta, mention ye dalam post!

3. Tag kawan blogger at least 4blogger sahaja! 

4. Tajuk entry mestilah "Pencarian bloglist CikJaja bagi Apr dan May"

March 22, 2017

Mystery Giveaway 2017 oleh Airah Syahirah


Assalamualaikum semua,

Jom join giveaway dari Airah Syahirah ni ye kawan-kawan. Klik je dekat banner tu okeh.

To adik Airah,
First sekali bila akak buka blog adik ni loading dia tak lama, sekejap je. Which is sangat-sangat bagus. Sebabnya kalau loading lama, berkemungkinan besar reader akan tutup terus. Tak nak buka dah blog yang lama sangat loadingnya. 

Secondly, blog adik sangat-sangat simple dan kompak. Maksudnya adik tak masukkan widget yang pelik-pelik. Hanya widget yang basic sahaja. Yang penting ada widget follower dan blog archive. 

Apa kata adik tambah widget bloglist dekat sidebar. Selalunya blogger akan rasa sangat dihargai bila dimasukkan dalam bloglist. Sama-sama membantu dapatkan trafik. Pemilihan bloglist pula mungkin adik boleh buat segmen. 

Alamak, nampak macam akak membebel je nih. Hehe, just my 2 cents.

Okeh, itu sahaja komen dari akak. Keep up the good work and let's keep in touch okeh.
Wassalam.

March 20, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

lazada birthday blogger contest
The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm).  Klik banner di atas untuk menyertai.

Assalamualaikum semua, 
Wah, teruja betul saya sebab seminggu dua ni ramai betul blogger yang join kontes Lazada ni. Saya pun tak nak lepaskan peluang. Wajib join juga tau. Manalah tau kalau ada rezeki Allah dah tetapkan saya menang hadiah tempat pertama. Hehe.. Berangan dulu tak pe kan.

Kalau korang nak tau, saya memang tak pernah miss beli barang dekat Lazada ni setiap tahun. Tapi ini rahsia kita tau. Jangan bagitau dekat suami saya. Haha, macamlah dia tak baca blog saya ni. Hai abang..

Apa yang saya suka dekat Lazada Malaysia?
Kalau nak diikutkan banyak yang saya suka dekat sini. Tapi yang paling penting, payment dia sangat-sangat secure. Tak perlu risau kalau tetiba duit korang hilang ke apa sebabnya korang boleh pilih online banking ataupun cash on delivery.

Dulu masa duduk dekat KL memang selalu COD je. Tapi bila dah pindah Kota Tinggi ni servis COD tu hanya untuk barang yang terpilih je. Tapi tu bukan alasan tak membeli-belah dekat Lazada. Muehehe..

Selain tu, jimat sangat-sangat masa nak shopping. Segala macam barang ada dekat Lazada ni. Tinggal nak pilih dengan tak nak je. Dari sekecil-kecil barang sampai sebesar-sebesarnya. Semua ada. Kalau nak shopping barang keperluan rumah pun ada dekat sini. Tak payah nak fikir parking ke, anak berderet nak ikut pergi shopping ke, terlebih belanja ke apa. Senang sangat.

3 barang yang saya nak beli dekat Lazada.
Jom tengok apa barang yang saya dah ushar lama dah ni sebenarnya.

  1/ Air Fryer
air fryer
Sebenarnya memang dah lama mengidam nak ada air fryer ni. Sampai tahap meleleh air liur sebab tak dapat. Haha.. Okeh ini tipu. Sebenarnya menda ni dapat memudahkan kerja kita. Kalau menggoreng tu dah tak payah asyik nak tengok dekat dia je. Tinggal je. Boleh masak lauk lain pulak

  2/ 9 in 1 Make up Set
9 in 1 make up set
Ha kalau dah namanya perempuan, memang tak sah kalau tak tengok dekat section make up ni kan. Rugi kalau korang tak masuk dekat sini. Boleh cuci mata ambil berangan. Lepas tu terbeli. Hehe, dah biasa dah macam tu. 

Set make up ni antara salah satu barang yang bestseller tau. Maksudnya dah ramai yang dapatkan produk ni. Saya pun tak nak ketinggalan. Nak juga. Siapa yang tak suka cantik-cantik ni kan.

  3/ Pendrive On The Go
pendrive in the go
Yang ni part paling best. Macam jakun je tengok pendrive boleh terus connect dekat smartphone. Boleh download movie banyak-banyak lepas tu play dekat smartphone. Jimat space smartphone korang tau. Uishh.. Macam tak sabar je nak grab nih.

Macammana nak tingkatkan servis Lazada?
Okeh, so far saya memang tiada masalah pun berurusan dengan Lazada ni. Cepat, pantas dan efisyen. Itulah pandangan saya dengan Lazada ni. Kalau korang masih lagi ragu-ragu, korang boleh cuba dulu dengan pilih barang yang murah-murah. Kalau puas hati nanti baru boleh beli lagi dan lagi dan lagi. Haha, yang ni bahaya.

Birthday wish to Lazada Malaysia
Image result for animated happy birthday
To Lazada Malaysia,
Saya nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut ulang tahun yang ke 5. Semoga Lazada akan terus menjadi shopping platform yang paling hebat di masa akan datang. 

Dan saya juga berharap agar kita boleh bekerjasama di masa akan datang *wink*wink*
Klik sini --> LAZADA MY

March 19, 2017

Uyul Rosli 1st Giveaway

Salam. Untuk julung kalinya, Uyul menganjurkan Giveaway. Selalu join Givaway rakan rakan Blogger. Kali ini Uyul pulak anjurkan. Siapa boleh sertai? Sesiapa yang bergelar Blogger dan menetap di Malaysia boleh sertai Uyul Rosli 1st Giveaway ini.



 SYARAT PENYERTAAN: 
  1. Follow blog uyulrosli[dot]com | Add To Circle Google+ Uyul Rosli | Like Fanpage Uyul Rosli Official | Follow Instagram Uyul Rosli | Subscribe Youtube Uyul Rosli.
  2. Buat entri bertajuk "Uyul Rosli 1st Giveaway".
  3. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
  4. Tinggalkan URL entri di entry Uyul Rosli 1st Giveaway.
  5. Giveaway akan MULA pada jam 1:00pm, 17 Mac 2017 (Jumaat)dan TAMAT pada jam 11:59pm, 24 Mac 2017 (Jumaat).

 SENARAI HADIAH: 
3 X 100PCS Name Card (T&C)
2 X RM10 Topup
2 X RM5 Topup

Pemenang akan dipilih melalui random.org dan akan diumumkan pada 28 Mac 2017 (Selasa).


babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign