Memaparkan catatan dengan label segmen. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label segmen. Papar semua catatan

18 April 2019

BOOK GIVEAWAY BY JJM & FRIENDS

Khamis, April 18, 2019 3

Hai korang, jom support giveaway kawan blogger kita ni. Kalau bertuah bolehlah dapat novel.

SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY 
 


1. Warganegara Malaysia. 

2.  Follow BlogJari Jemari MenariNadia IzattySiqahiqaKasihku AmaniGreennPandaCraftGreennnPanda88

3. Follow IG: SicaSNia IzzatyNia Izzaty FlatraySiriusiqaSha MohamedGreenPanda Craft & GreennPanda 

4. Follow FB Siqahiqa PageKasihku AmaniGpandacraft

5. Follow GoodreadsSSSiqahiqaKasihku AmaniNisa Greennnpanda

6. Copy Banner & buat satu entri bertajuk "Book Giveaway by JJM & Friends" (Pls Backlink)

7. Publish entri kalian & tinggalkan link di komen. 


CARA PEMILIHAN PEMENANGRANDOM.ORG
TARIKH GIVEAWAY: 1 APRIL - 30 APRIL 2019 

12 Mac 2019

Giveaway :: Road to 8 million pageview

Selasa, Mac 12, 2019 6

Cara menyertai “Giveaway :: Road to 8 million pageview”

1) Wajib follow blog ini www.ceriteraibu.com
2) Wajib follow IG : afdilah17 dan gajet_ibu_moden
3) Wajib like/follow facebook norafdilahlias , ceriteraibudotcom & GajetIbuModen 
4) Buat 1 entry bertajuk “Giveaway Road to 8 Million Pageview” dan backlink kan.

Kengkawan, jom join giveaway dari Blogger Dilah ni. Mana tau boleh dapat pressure cooker. Muehehehehe. Eh gurau je. Hadiah belum declare lagi. Klik je dekat banner untuk join ya.

Good luck semua.

19 Februari 2019

Giveaway Cash Blogger Malaysia

Selasa, Februari 19, 2019 5
Hello Blogger Malaysia!

Elih dengan kerjasama blogger Cik Akak nak berkongsi sedikit rezeki dalam Giveaway Cash Blogger Malaysia bermula pada 13 Febuari 2019 (Rabu) sehingga berakhir pada 27 Febuari 2019 (Rabu) jam11:59 malam.

Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, bloggers sekalian perlu cepat kalau tak nak terlepas peluang memenangi hadiah bertuah giveaway ini. "Tuah ayam nampak dikaki, Tuah manusia siapa yang tahu"!



Syarat Penyertaan Giveaway & Hadiah Giveaway boleh semak di Blog Elih Japahar atau klik banner diatas.

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh www.elihjapahar.net [ Elih Japahar ] dengan kerjasama www.sweetyzhanieyz83.blogspot.com [ Cik Akak ]

** support giveaway ini ya, thanks!



11 Februari 2019

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

Isnin, Februari 11, 2019 10
PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin

Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin:

Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.


Kini, boleh ‘booking online

Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan.


Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang. ‘Confinement lady’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai penuh servis di laman web kami.

Pelanggan dari luar negara

Atas kesedaran ramai ibu-ibu muda tentang kepentingan berpantang, tempahan bukan sahaja datang dari Malaysia. Malahan dari Singapura, United Kingdom, Australia dan UAE.

Pesanan kami, jaga badan elok-elok semasa berpantang selepas bersalin. Barulah badan sedap, hati tenang!


Giveaway ini dianjurkan oleh PantangPlus.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik banner untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2019/02/giveaway-pantangpluscom-di-mialianacom.html#ixzz5fB6xLtzE

9 Februari 2019

BIRTHDAY GIVEAWAY BY YAYAAZURA.COM

Sabtu, Februari 09, 2019 10


Hai korang,

Harini Juju nak join segmen dari blogger Yaya Azura. Senang je syarat-syarat segmen ni. Korang boleh klik je banner dekat atas tu untuk ke entri segmen dari tuan blog tu ya.

So, ucapan Juju untuk Yaya Azura
1stly Juju nak ucapkan selamat menyambut hari kelahiran yang ke ......? Tak dinyatakan pula berapa umurnya. Hehe. Semoga Yaya Azura terus sukses dalam dunia blogging ini dan sentiasa diringankan rezeki. Semoga segala urusan Yaya dipermudahkan dan peroleh kebahagian di dunia dan di akhirat. InsyaAllah.


Segmen ini berlangsung sepanjang bulan Februari ni. So mana yang nak join tu sila join laju-laju tau. Hadiah yang Yaya Azura bagi ni pun menarik sangat-sangat. 

9 Januari 2019

BIRTHDAY GIVEAWAY BY MYA ROSLI

Rabu, Januari 09, 2019 6

Hai korang,
Jom join segmen dari Mya Rosli ni. Simple je arahan dia. Dia minta wish birthday je. Ok here we go:

Dear Mya, selamat hari lahir yang ke - ??, semoga dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah dan mendapat rahmat dari Allah swt. Semoga apa yang dihajati tercapai dan terus sukses dalam berblog ya.

Okeh, kalau korang nak join boleh klik je banner dekat atas ni ya. Good luck for me :) 

6 Januari 2019

4 Januari 2019

3 Januari 2019

Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com

Khamis, Januari 03, 2019 12
Pembayaran Bantuan Sara Hidup 2019 atau BSH 2019 fasa pertama akan dibuat pada 28 Januari nanti. Bantuan tersebut dijangka memanfaatkan lebih 4.1 juta penerima di seluruh Malaysia. Terdapat lima jenis kategori bantuan untuk pembayaran BSH kali ini. (rujuk gambar di bawah)


Pembayaran pertama akan dibuat sebanyak RM300 untuk setiap isi rumah. Baki bayaran BSH yang akan disalurkan pada fasa kedua dan ketiga akan menggunakan kaedah baharu seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2019. Urusan kemaskini BSH 2019 akan dibuka semula dalam tempoh terdekat. Setiap penerima wajib kemaskini permohonan masing-masing sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh 3 tahun. 

Untuk maklumat lanjut layari portal Bantuan Sara Hidup di https://bsh.hasil.gov.my



Giveaway ini dianjurkan oleh SemakanOnline.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM350 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2019/01/giveaway-semakanonlinecom-di-mialianacom.html#ixzz5bW8roTNG

23 Disember 2018

Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom

Ahad, Disember 23, 2018 1
Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom. Jemput sama-sama meriahkan.

Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom Klik sini untuk JOIN.

Seperti yang mama ada beritahu dalam post sebelum ni, mama ni adalah sejenis yang suka blogwalking. Dan sesiapa yang ada di bloglist mama biasanya akan mama blogwalk dulu dengan syarat blog Tu kena selalu update la ye. Memandangkan dah nak masuk tahun baru aka umur baru bagi mama, maka mama mencari 20 blog untuk dimasukkan ke dalam bloglist mainpage mama, 

Bagi yang tak terpilih pula jangan lah risau, mama akan buatkan satu page dan masukkan kesemua link yang join segment ni.  dan Semoga dengan adanya segment ni akan membuatkan mama bertambah berkobar-kobar semangat blogging untuk tahun 2019.

Jom tengok syarat-syarat: 

1. Buat satu blog post bertajuk "Pencarian Bloglist 2019 Mamapipiedotcom". Tampal banner di ats beserta link ke post ini.
6. Follow Twitter: https://mobile.twitter.com/mamapipie
7. Follow FB page: https://m.facebook.com/mamapipie/
8. Tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.

Done. Mudah saja kan. Bagi sesiapa yang ada masalah untuk nak buat perkara di atas dengan alasan munasabah mama tetap akan terima penyertaannya. Dun worry OK!

Segment ini berakhir pada 31/12/2018 11.59 Malam.



18 Disember 2018

Giveaway Akhir Tahun 2018 by Lady in Red Planner

Selasa, Disember 18, 2018 3

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN : 
1. Follow blog ini, Lady in Red Planner 
2. Buat satu entry / blog post bertajuk 'Giveaway Akhir Tahun 2018 by Lady in Red Planner'. 
3. Letak banner di atas dalam entri tersebut dan backlink di post ini sahaja. 
4. Like dan share Facebook Page Lady In Red Planner di Facebook anda 
5. Follow Instagram @ladyinredplanner, Twitter @ladynredplanner (optional) dan Google+ blog ini 6. Like post Giveaway ini di Instagram @ladyinredplanner dan tag sekurang-kurangnya seorang rakan anda. Lebih pun okay.. 
7. Siap semua, publish entry


3 Oktober 2018

Senarai Peserta - Blog Walking Segment by KasihJuju

Rabu, Oktober 03, 2018 7
Alhamdulillah, ramai juga yang join segmen yang Juju dah lama tak buat ni. Okeh sekarang tibalah masanya untuk kita sama-sama blogwalking ya. Di zaman blog sekarang ni orang kata pepatah mat salleh yang berbunyi "What You Give You Get Back" tu sangat sesuai. Maklumlah, kalau kita yang tak mulakan dulu, yang lain takkan nak datang. Samalah dengan komen di posting blog. Kalau kita yang tak komen dulu, tuan punya blog pun tak mahu datang tempat kita. Ye tak? Hehe..

Senarai Peserta;

10/ http://www.ceriteraibu.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html

11/ http://www.shikinrazali.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
12/ http://www.adianiez.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
13/ http://www.mialiana.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
14/ http://cikcappuccinolatte.blogspot.com/2018/09/blogwalking-segmen-by-kasihjuju.html
15/ https://z3tty.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html

16/ https://www.rasadantips.com/2018/09/blog-walking-segmen-by-kasihjuju.html
17/ http://www.sayidahnapisah.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
18/ http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
19/ http://bercakapdenganbintang.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
20/ https://www.fatinsyaza.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasih-juju.html

21/ http://www.ciktie.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
22/ https://akuainkausiapa.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
23/ http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
24/ http://www.papaglamz.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
25/ http://penselduabee.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html

26/ http://www.huhahuhajerr.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
27/ http://www.aimanabdullah.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
28/ http://balqisbutnotbalqis.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
29/ https://madey09.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
30/ http://thejagungspirasi.blogspot.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html
31/ http://www.syazaredzuu.com/2018/09/blog-walking-segment-by-kasihjuju.html

Sila maklumkan dekat Juju kalau ada nama yang tertinggal ya. Okeh jom kita blogwalking......
Terima kasih banyak-banyak support segmen Juju. Sambutan sangat-sangat menggalakkan macam ni InsyaAllah boleh Juju buat giveaway pulak ya. 




30 September 2018

Blog Walking Segment By KasihJuju

Ahad, September 30, 2018 38
Blog Walking Segment By KasihJuju l Hai korang, dah lama sangat Juju tak buat segmen dekat blog ni. Engkorang tu entah ingat lagi ke tidak dekat Juju ni ha. Hehe.. Gurau je. Jadi sementara Juju tengah free ni (free ke? Mampus kang kejap lagi bos jumpa blog anak buah dia!), Juju nak buat segmen yang simple untuk korang semua join.



Syarat Penyertaan:
  1. Wajib ada blog.
  2. Buat satu entri bertajuk: Blog Walking Segment by KasihJuju
  3. Letakkan banner segmen dan link kan semula ke entri ini,
  4. Follow blog Kasih Juju,
  5. Follow Facebook Page Blog Kasih Juju -->  
  6. Follow Instagram Helmi Julia di www.instagram.com/helmijulia
  7. Publish dan tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini sahaja.
Segmen ini bermula dari 19 September 2018 hingga 30 September 2018 jam 11.59pm

Ataupun korang boleh copy dan paste coding dibawah ni diruangan HTML,

Di akhir segmen ini nanti Juju akan buat satu entri lain untuk kita sama-sama blogwalking ye. Juju pun dah rindu sangat nak jalan-jalan dekat blog kawan-kawan blog Juju ni ha. Kekangan kerja dekat office ni membuatkan Juju tak sempat nak buka blog sorang-sorang. Minta maaf ya kalau Juju tak terjah blog korang. 

23 September 2018

Beauty Giveaway By Mrs Pip

Ahad, September 23, 2018 6

syarat syarat BEAUTY GIVEAWAY BY MRS PIP

1. Post banner di atas dalam entry korang dan backlink kan ke entry mrs pip ni
2. Tulis tajuk entry korang Beauty Giveaway By Mrs Pip
3. Follow blog mrs pip ni
4. Follow IG mrs pip >>> mrspip18 <<<
5. Follow facebook page mrs pip >>> mrspip18 <<<
6. Follow Twitter (jika ada) >>> mrspip18 <<<
7. Kena karang sedikit ayat untuk mrs pip ... cer bagitau mrs pip
    >>> apa yang korang suka mengenai blog mrs pip?
    atau
    >>> ada apa-apa soalan yang korang nak tahu mengenai mrs pip tak?

8. Giveaway ni berlangsung dari ianya dipublish , dan akan tamat pada 6 Oktober 2018.

Okeh, Juju nak komplen sikit blog Mrs PIP ni. Eh bukan komplen. Lebih kepada pendapat je sebenarnya. So overall Juju suka sangat dengan blog Mrs PIP ni sebab:
- loading laju
- tidak terlalu padat dengan gadget
- sedap mata memandang

4 Julai 2018

SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja PARTIME Dari EJULZ

Rabu, Julai 04, 2018 4

1. Follow blog Ejulz / Aerill Hassan / ShirVen / Shafyqah
2. Follow Instagram Ejulz / Aerill Hassan / ShirVen / Shafyqah
4. Buat entry bertajuk “SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja PARTIME Dari EJULZ”
5. Tampal banner kat atas pada entry korang dan backlink ke entry segmen ni.
6. Nyatakan kerja partime yang korang sedang buat / suka buat / dalam perancangan nak buat / sekiranya korang memerlukan pekerja partime dari kalangan blogger (Nyatakan sekiranya ada. Kalau tak ada abaikan ^_^)
7. Hanya terbuka kepada blogger yang menetap di MALAYSIA sahaja ^^

Segmen tamat pada 31 JUL 2018..

22 Mei 2018

Mystery Giveaway by Flavnesz

Selasa, Mei 22, 2018 5

Korang, jom ramai-ramai support giveaway ni ye. Klik je dekat banner untuk ke blog Flavnesz. Semoga murah rezeki kita semua :)

21 Mei 2018

Giveaway RamadhanRaya 2018 by aerillhassan

Isnin, Mei 21, 2018 13

Syarat-syarat peraduan :-

1. Follow Blog Sponsor


2. Follow Instagram Sponsor


3. Add Google Plus Sponsor


4. Like Facebook Page

 

5. Buat satu entri bertajuk "Giveaway RamadhanRaya 2018 by aerillhassan"

6. Copy dan paste kan banner di atas, backlink kan banner tersebut kepada entri ini.

7. Publish entri tersebut

20 Mei 2018

SPRING & DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

Ahad, Mei 20, 2018 5


TERM AND CONDITION

1. Follow Blog Nadiaizzaty ( the follower gadget on the footer page )

2. Follow Bloglovin' Nadiaizzaty ( click the link here). whoever has the Bloglovin' account.

3. Follow Instagram @nadiaizzaty.nia ( click the link here )

4. Follow my new Instagram account @trulybynia ( click the link here ). This account solely for my flat-lays collection. 

5. Last but not least, do an entry with the title, " SPRING & DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA ". ( Kindly, backlink the entry to this blog post )

6. Publish your entry

Tuan punya blog ada minta komen sikit untuk blog beliau ni, so far, pada pendapat Juju dari segi interface, mungkin Nadia boleh tambah kolum di bahagian kiri atau kanan main post. Bila semua widget Nadia letak di bawah, kebarangkalian pembaca nak scroll sampai ke bawah adalah kurang. Jadi bila Nadia letak di tepi, ini memudahkan pembaca untuk mencari artikel yang sudah nadia publish. :)

2 Mei 2018

Grup Sisturs Lawa Warrior Giveaway

Rabu, Mei 02, 2018 2

26 April 2018

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Khamis, April 26, 2018 3

Segmen ini akan berlangsung bermula dari 24 April hingga 29 April 2018. Jadinya, ada tempoh selama 5 hari untuk rakan blogger menyertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018 ini.

Cara Sertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018
Syaratnya mudah sahaja.
  1. Mestilah blogger Malaysia dan ada blog yang aktif.
  2. Tulis sebuah post berkaitan segmen ini.
  3. Gunakan banner segmen ini dan muatkan dalam post tersebut.
  4. Senaraikan lima aktiviti yang akan anda lakukan dalam bulan Ramadan (macam kira azam la) dalam post tersebut. Kalau boleh aktiviti ini mesti sesuatu yang boleh jadikan anda lebih baik dari Ramadan sebelum ini. Contohnya: Saya akan sholat berjemaah terawih selama 20 malam pertama tanpa tinggal atau Saya akan cuba banyakkan sedekah awal pagi sepanjang Ramadan.
  5. Pastikan ada satu link yang menuju ke blog ini atau blog post ini.
Ha, mudah je kan syarat dia. So jom kita buat checklist Ramadhan nanti. Macam sekejap je dah nak Ramadhan semula. Seronoknya. Hehe.. Alhamdulillah, berjumpa lagi dengan Ramadhan yang sentiasa dirindui.

Checklist Ramadhan Juju:
  1. Nak khatam Al-Quran
  2. Nak khatam tafsir Al-Quran
  3. Solat sunat terawih setiap malam (jika diizinkan)
  4. Bersedekah
  5. Kurangkan belanja di bazar Ramadha (doakan Juju kuat okeh)
Korang yangnak join segmen Bro HH ni boleh klik dekat banner segmen tu ya. Selamat mencuba :)