Kasih Juju: segmen

Showing posts with label segmen. Show all posts
Showing posts with label segmen. Show all posts

October 10, 2017

Giveaway Besar Besaran By Intan Saffyna


syaratnya mudah saja :-
  1. Buat Entry bertajuk : Giveaway Besar Besaran By Intan Saffyna
  2. Letak Banner dan backlink ke blog ni
  3. Wish Birthday: Beri pandangan tentang blog ni dan wish my birthday :)
  4. Follow Blog : Intan saffynaHanis MasturinaLokman HakimHello AimanAisya IsmailPresentisGift
  5. Like Pages :    SINI
  6. Follow Facebook :    SINI
  7. Follow Instagram : intansaffynasaffynabeautyhqhanismasturinaaimanabdullahgelaktawa,aisyaismybyaisyaismailsmartteddyscjn.my
  8. Follow Twitter : SINISINI
  9. Follow Google+ : SINISINI
  10. Tag 2 Rakan (wajib dan pastikan mereka tahu) Tag: herneenazir.com dan kisahsidiary.com
  11. Send link entry di ruangan komen.
Giveaway ni akan berlangsung selama sebulan sahaja. pemenang akan diumumkan seminggu selepas tamat giveaway secara random.

Giveaway Refresh Blog


First time join giveaway yang suruh letak lirik lagu dekat entri. Hehe.. Lirik lagu ni memang makanan kakak dik. Okeh jom layan lagu Oh Cintaku by Bella Nazari.

Oh Cintaku - Bella Nazari
Saat aku takut untuk mencintai
Dan waktu itu kau penuh rasa sabar untuk menanti
Dan ada yang ingin ku mahu
Ada yang ungun ku tahu tentangmu

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Saat aku takut untuk mendekati
Dan kamu tak pernah cuba sekali untuk menghindari
Dan ada yang ingin ku mahu
Ada yang ingin ku tahu tentangmu

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Tak mungkin aku bahagia
Jika cinta bukannya untukmu
Kau untukku saja

Benarkah benarkah aku cinta
Dirimu sekali saja
Sekali saja

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain
Oh hatiku
Tak mungkin aku bahagia

October 9, 2017

SUPPORT ME!! POKUCU Contest


SYARAT-SYARAT
  • 1 - Follow blog POKUCU.COM , SISHAWA.COM dan SISHAWADESIGN
  • 2 - Like fanpages rasmi POKUCUDOTCOM dan SISHAWADOTCOM 
  • 3 - Follow IG @Kaymieyarahman
  • 4 - Buat sebuah entry yang bertajuk SUPPORT ME!! POKUCU Contest 
  • 5 - Letakkan banner di atas ke dalam entry terbabit dan berikan pendapat, ulasan atau apa saja kata-kata yang bernas terhadap blog POKUCU.COM dengan seikhlas hati mengikut kreativiti masing-masing.
  • 6 - Publish entry terbabit 
KOMEN MENGENAI BLOG POKUCU.COM
1 - Loading laju
2 - Kemas
3 - Mudah mencari entri yang lepas-lepas
4 - Overall sangat memuaskan.. Keep it up!

CARA PEMILIHAN PEMENANG
Para pemenang akan di pilih sepenuhnya oleh PokUcu sendiri dengan mengambil kira semua syarat-syarat yang telah di tetapkan tadi. Make sure ualls betul-betul follow semua syarat yang di tetapkan tu yer sebabnya memang kami berdua akan check satu persatu... Sekiranya blog ualls sudahpun mempunyai domain, ualls masih boleh ikut serta untuk cuba memenangi hadiah untuk tempat ke dua, ke tiga dan saguhati.

TARIKH PENYERTAAN
Contest ini akan berlangsung dari 15 Sept 2017 sehingga 15 Oktober 2017.

TARIKH PENGUMUMAN PEMENANG
Para pemenang akan di umumkan pada 20 OKTOBER 2017 - 25 OKTOBER 2017, InshaaAllah.

October 3, 2017

Giveaway Suka Hati Lah by E'in

Syarat-syarat:
1. Follow blog E'in
2. Follow Google+ Ein
3. Buat satu entry bertajuk "Giveaway Suka Hati Lah by E'in" dan link kan dengan entry nie 
4. Tag 2 kawan blog korang

TARIKH TUTUP: 23/10/2017

Giveaway Birthday Tuan Blog Dan Blog Anugerah Terindah

Syarat yang di perlukan untuk join Giveaway MD ialah...:

1) Kena Follow Blog Anugerah Tetindah

2) Kena Add Facebook Mardiah Diana 

3) Buat entri mengenai First Giveaway ini dengan tajuk (Giveaway Birthday Tuan Dan Blog Anugerah Terindah)

Cukup hanya 3 syarat yang di perlukan untuk join First Giveaway MD ni....dan hadiah yang MD sediakan sederhana jak tapi comel tetap ada tau....hhi...


Contoh Hadiah

1) 5 keychain nama yang comel untuk 5 pemenang

2) 5 Brooch nama yang comel untuk 5 pemenang (hanya boleh 4huruf dan 2reben/6huruf tak ada reben)


3) 2 inner lace untuk 2 pemenang

October 1, 2017

Giveaway Paling Gedik

1. Buat satu entry bertajuk Giveaway Paling Gedik, letakkan banner di atas dan backlink ke entry ni. Nak tag sesiapa atau tidak, terpulang.
2. Follow blog ini>>> http://www.bajuwarnacoklat.com dan instagram ini>>> https://www.instagram.com/rraihnh/

September 27, 2017

Segmen Blogwalking bersama Atiah

Syarat-syaratnya:-

1. Follow blog Blog AtiahM , Add to Circle Google+ AtiahM   , Follow Instagram cheah_shop .
2. Buat Entri bertajuk Segmen Blogwalking bersama Atiah berserta Banner.
3. Tinggalkan URL anda berserta instagram id
4. Tarikh akan tamat pada 11.59 malam 30 September 2017.

3 Pemenang akan dipilih melalui random.org. Keputusan akan diumumkan kelak. Share pada rakan-rakan yang lain ya.

September 19, 2017

First Giveaway By Blog Buku Pinky!

Syarat-syaratnya sangat mudah and simple.semudah ABC gitu hahaha..
1.Beralamat di Malaysia.
2.Follow Blog saya Buku Pinky
3.Follow Google+
4.Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar.

Hadiah pertama : RM30
Hadiah kedua: RM20
Hadiah ketiga:RM10
Hadiah keempat: Reload RM5
Hadiah Saguhati (5 Orang) : Bookmark magnet comel

Entry paling kreatif: RM20

Sponsor Giveaway:


Give away akan tamat pada 5 Oktober 2017, dan pemenang akan diumumkan pada 8 Oktober 2017

Giveaway Comel By Syahirah Valiant

SYARAT-SYARAT SIMPLE

1. Follow blog Syahirah Valiant

2. Follow Instagram Nurul Pick Me Lifestyle

3. Like Fb Page Syahirah Valiant Dot Com

4. Klik SINI

5. Buat entri bertajuk "Giveaway Comel By Syahirah Valiant" , letak banner di atas serta backlinkkan.
Giveaway Date : 9 September 2017 - 9 October 2017

September 7, 2017

COMEBACK GIVEAWAY !


1. Buat entry mengenai "COMEBACK GIVEAWAY"
2. Tampalkan banner "COMEBACK GIVEAWAY"
3. Follow blog cikbelbel
4. Like Facebook Bells Signature dan Instagram Bells Signature (boleh search)
5. Tag 3 kawan fb/blog

Senarai Hadiah:
Ni bawal bidang 45

Ni shawl 1.8 x 0.7

Giveaway ni akan tamat pada 30 September 2017

First Giveaway By Blog Buku Pinky!


Syarat-syaratnya sangat mudah and simple.semudah ABC gitu hahaha..
1.Beralamat di Malaysia.
2.Follow Blog Buku Pinky
3.Follow Google+
4.Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar.

3 orang pemenang akan dipilih oleh tuan blog,5 orang untuk hadiah saguhati dan seorang untuk entry paling kreatif..100% www.random.org manakala entry paling kreatif tuan blog akan tengok satu2 hehe...Hadiahnya adalah :


Hadiah pertama : RM30
Hadiah kedua: RM20
Hadiah ketiga:RM10
Hadiah keempat: Reload RM5
Hadiah Saguhati (5 Orang) : Bookmark magnet comel

Entry paling kreatif: RM20

Sponsor Giveaway:


September 6, 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #27 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Oktober, November dan Disember 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini,  6 September 2017, iaitu tepat jam 3.00 petang sehingga hari esok, 3.00 petang 7 September 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #27 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 September 2017.

** jom support Mia Liana...

August 23, 2017

Giveaway Blog Bycikrenex


Wajib:
1. Follow Blog Bycikrenex

Tak wajib tapi digalakkan: *hahahaha

7. Buat entri bertajuk "Giveaway Blog Bycikrenex", letak banner di atas di dalam ruangan entri  dan backlink sekali


8. Jangan lupa tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen post ini ye.


Cik Renex mencari TIGA ORANG PEMENANG BERTUAH. Apa hadiahnya??

Cash RM10 + Keychain Nama

Pemenang dipilih melalui http://www.random.org

Tarikh tutup penyertaan : 24 September 2017. 


FACE MASK GIVEAWAY by Asyiqin89

SYARAT YANG LAGI MUDAH DAN SENANG JE (:
1. Follow Blog ini
2. Follow instagram INI
3. Like FB Page INI
4. Buat satu entry ' FACE MASK GIVEAWAY by Asyiqin89',  paste banner dan backlink ke entri ini.

5. Pilih nak Mask yang mana satu
6. Kalau rajin like la iklan tu sikit. hehe ^_^
7. Letak link entry penyertaan dalam komen box bawah ni.


Pemenang akan dipilih menggunakan random.org
TARIKH TUTUP : 5 SEPTEMBER 2017


HADIAH

Ada 3 orang bertuah yang akan dapat Face Mask ni. Eh bukan Fask Mask je tau, dapat sekali Eye Mask. Nah pilih nak yang mana satu :


Hadiah 1:
Ferment Water Resilient Hydrating Mask 
+
Bye bye 'Panda Eyes'





Hadiah 2:
Seed Water Daily Care Mask

+
Bye bye 'Stressful Eyes'


Hadiah 3:
Beaute Blizz Aloe Vera Leaf Water Refreshning Facial Mask
+
Bye Bye 'Tired Eyes'


P/S: 
Selain pemenang bertuah yang dapat Mask, semua blog yang join GA ni akan dimasukkan sebagai bloglist  jugak (:

August 16, 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


August 15, 2017

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

Lengkapkan 3 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY" . 

2.) TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen dibawah ni.. 

3.) FOLLOW / LIKE / ADD /  KOMEN semua link dibawah ni ye! terima kasih semua.. 

TOLONG JUJUR YEA!


Follow Blog
❤ Tengkubutang
❤ Fara Hanim
❤ Syamimi Saad
❤ Raden Galoh
❤ Nurul Syahirah
❤ Nor Afdilah Lias

Follow Instagram
❤ rika_jue 
❤ ohh_fara
❤ cikza_com
❤ afdilah17

Add / Follow Facebook 

LIKE FB Page
❤ Cik Sepet

Follow Twitter

Komen mana-mana entri di blog ini :
 https://www.pendidik2u.my/

DAN AKHIR SEKALI ...............................
---> LIKE dan Komen di gambar ---> SINI

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Random.org

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign