Kasih Juju: segmen

Showing posts with label segmen. Show all posts
Showing posts with label segmen. Show all posts

June 21, 2017

Balik Kampung. Yeayyy

Assalamualaikum semua,

Dah masuk minggu terakhir kita berpuasa. KJ percaya sekarang ni mesti korang tengah sibuk bertungkus-lumus menyiapkan persiapan raya korang kan.

KJ pun ada beberapa barang lagi yang belum sempat KJ nak cari. Tak taulah sempat ke tak nak membeli ni. Harap-harapnya sempatlah kan. Kasut raya si Firash yang belum ada lagi ni ha. Dengan kasut raya KJ. Tapi kalau KJ punya takde pun tak pe kut. Yang penting si Firash punya wajib kena cari.

So, jom kita fokus pada persiapan balik kampung. Wah! Macam dah tak sabar rasanya nak beraya di kampung tahun ni. Lain macam sikit kemeriahannya.

Tahun ni KJ beraya dekat Kluang dulu. Petang raya baru balik Pontian. Walaupun jarak perjalanan cuma makan masa selama sejam, tapi banyak juga yang perlu di pack. Maklumlah, dah beli baju raya meriah-meriah sekali tertinggal pula. Naya je nanti kalau kena patah balik.

Sekarang ni KJ sangat-sangat memerlukan beg yang boleh hangkut semua baju raya dan kuih raya yang KJ dah beli. Opss.. Beli je you olls. Tak sempat nak buat. Tunjuk-tunjuk je yang sempat. Hehe. Jangan kecam KJ ye.

Kalau bercakap pasal barang tak cukup ni memang Lazada Malaysia jela pilihan KJ. Jom kita tengok apa yang KJ jumpa ni.

1/ Travel Luggage
Sesuai sangat dengan kehendak KJ tau luggage ni. Ada 2. Satu boleh isi baju, satu lagi boleh isi kuih raya. Harga pun takdelah mahal sangat. Mampu milik ni. Cuma RM149.00 je. Tengah sale kan sekarang ni. Lepas ni harga dia back to normal. Jangan korang menyesal pula kalau terlambat nak grab beg ni.

2/ Wiper Kereta
Yang ni walaupun nampak macam remeh, tapi tersangatlah penting ye korang. Lebih-lebih lagi untuk yang dah lama giler tak tukar wiper. Bila hujan pandangan jadi kabur. Lepas tu ko pun manjajar bawak kereta sebab tak nampak depan. Dibuatnya dekat depan ada kereta, tak memasal berdentum karang.

Uish.. Minta-mintalah dijauhkan. Jadi, untuk mengelakkan sebarang kecelakaan, baik kita mencegah. KJ pun sebenarnya dah lama tak tukar wiper. Bila nampak Lazada tengah buat offer ni teruslah KJ grab. Murah ni.

3/ Earphone
Untuk keselamatan dan kegunaan akan datang, KJ nak standby earphone ni dalam kereta. Supaya bila KJ tengah drive nanti, KJ tak hilang fokus memandu. Cuba bayangkan kalau takde earphone lepas tu ada pula call yang penting masuk. Bahaya tau memandu dengan sebelah tangan je. Tak boleh fokus dekat jalanraya.

Ditambah pula sekarang ni Polis dah kuatkuasakan kesalahan menggunakan telefon bimbit semasa memandu boleh dikenakan tindakan mahkamah. Hah, bukan kena saman tau sekarang ni. Kena panggil naik court terus. Huh. Jangan nak cari pasal ye.

Kalau korang balik kampung naik bas raya nanti, boleh juga guna mas dalam bas nanti. Boleh layan muzik tanpa ganggu orang sebelah. KJ sendiri suka travel naik bas. Kadang-kadang terganggu betul dengan orang yang tak reti hormat privasi orang lain ni. Dia buat bas tu macam dia punya sendiri.

Korang yang nak buat persiapan raya tu boleh jengah ke website Lazada Malaysia kalau ada barang keperluan yang tak cukup lagi. Semuanya ada di Lazada. Tak payah nak bersesak di shopping mall dah.


Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

Menang Giveaway The Cartieca

Alhamdulillah, masuk lagi rezeki bulan puasa ni. Hehe.. Bertuah pula di bulan Ramadhan ni. kali ni KJ menang GA dari blogger Kartika. Mungkin dapat tudung kot. Agak-agaknya sempat tak dapat sebelum raya? Hurmm.. Macam tak sempat je. Tapi tak pe. Lepas raya pun boleh melaram. Hehe..


Ada 9 orang lagi pemenang yang dah diumumkan. Kalau korang nak cek nama-nama yang bertuah tu boleh klik je dakat --> SINI

Okeh, tahniah pada semua yang berjaya. Sama-sama kita melaram dengan hadiah kita nanti ye. Pada yang tak berjaya boleh cuba lagi. Banyak GA yang tengah berlangsung sekarang. Silalah rajin-rajin blogwalking.

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam

June 20, 2017

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia


SGSHOP username: helmijulia
Id blog: julia jamaludin
Fb: www.facebook.com/juliajamaludin
Ig: www.instagram.com/helmijulia

Korang, jom join segmen solehah shamsudin ni. Senang je syarat penyertaan dia. Last day harini. Join cepat yok.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

June 18, 2017

Menang Giveaway Mini Topup by merahcekelat

Alhamdulillah,

Kali ni nama blog KJ naik lagi untuk segmen yang dianjurkan oleh blogger merahcekelat.blogspot.com
Dapatlah topup RM10.00, rezeki bulan Ramadhan lah ni.
Nama naik nombor satu tau. Jarang fenomena seperti ini berlaku. Apa-apa pun, semoga blogger merahcekelat sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam :)

Menang Segmen Bloglist kisahsidiary.com

Alhamdulillah,

Akhirnya tersangkut juga blog KJ dalam banyak-banyak segmen yang KJ join. Terima kasih buat Blogger kisahsidiary.com sebab buat segmen ni.

Banyak manfaat yang boleh kita dapat bila menang segmen bloglist ni. Antaranya dapat tingkatkan trafik.
Bila kita rajin up entri dekat blog, automatik nama kita akan duduk dalam senarai yang paling atas sekali. So bila nama kita kt atas, pengunjung blog tuan segmen akan nampak entri kita tu, lepas tu kita pun kenalah tempias sikit. Bonus tu.

So korang kalau ada lagi segmen bloglist ni silalah join ye. Dalam masa yang sama dapat support segmen kawan-kawan blog kita juga.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam

The Cartieca Giveaway #2

Assalamualaikum semua,

Jom support giveaway dari  Cartieca Closet ni.
Klik je dekat banner tu ye.

June 13, 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai, Ogos dan September 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Jun 2017, iaitu tepat jam 4.30 petang sehingga hari esok, 4.30 petang 13 Jun 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

June 12, 2017

Cantik dan Bergaya di Hari Raya

Alhamdulillah, dah masuk minggu ketiga kita berpuasa. Cemana? Dah siap ke persiapan raya korang? Baju dah beli? Handbag? Kasut? Mana yang belum beli tu kita geng.

KJ sebenarnya dah beli dah baju raya. Tapi tak sedondon dengan suami dan Firash. Hati ni melonjak-lonjak rasanya nak tambah baju raya lagi sepasang. Tak syoklah KJ sorang je yang warna lain. Mentang-mentanglah KJ belum ada geng lagi nak pakai baju sedondon.

Kalau nak ikutkan, baju kat atas ni lah warna baju raya dua beranak tu. Lari jauh betul dengan warna baju yang KJ dah buat. Warna merah. Nak pakai tudung warna kuning pun macam tak kena je kan. Eh, tolonglah sokong kata-kata KJ ni. Hehe.. Alasan nak tambah baju lagi sebenarnya.

Dan disebabkan itulah KJ dengan lajunya buka website Lazada Malaysia. Tengah sale kan sekarang ni. Wajib tau buka website tu. Sekarang ni KJ nak cari baju raya warna kuning ataupun coklat gelap. Jom tengok apa yang KJ jumpa ni.


Kalau dah namanya perempuan, mana boleh tengok 1 gambar baju je. Mesti nak kena survey yang lain pulakan. Barulah puas hati dan tak putih mata kalau tak survey dulu.

Gambar yang pertama tu memang betul-betul menawan hati kan. Hehe.. Rambang mata KJ nak pilih baju dekat Lazada ni. Menggugat iman sungguh.

Next step, jom kita match kan baju-baju ni dengan tudung pula.

Untuk baju yang pertama, disebabkan baju tu dah bercorak, jadi tak sesuailah kalau nak pakai tudung yang bercorak juga. Jadinya kita kenalah cari tudung yang plain je. Ada bling-bling sikit tu kira okey lah kan. Yang penting tak nampak pelik masa pakai nanti.

Dah dapat baju dengan tudung, mestilah nak beli kasut raya pula. Hehehehe.
Disebabkan si Firash dah berumur 3 tahun, jadi KJ terasa nak pakai balik heels ataupun wedges. Dah lama tak beli heels dengan wedges. Masa Firash masih lagi kena dukung tak berani nak pakai sebab takut terpeleot. Haha..Typical mother. Padahal jalan kat shopping mall je pun. Jalan rata.


Cantik sangat kasut Carlo Rino ni. Hadoi. Kena beli cepat-cepat ni. Sebelum saiz KJ habis disambar orang.

Okeh, habis cerita pasal attire. Sekarang nak cerita pasal beauty pulak. Hari Raya ni mestilah kita nak nampak cantik kan. Takkan nak nampak muka tu pucat je. Mesti nak letak bedak sikit, lipstick sikit, eyeshadow, blusher. Eh, semua-semua tu lah.
Hah, nah. Satu set KJ sajikan dekat korang. Ni kalau dapat betul-betul ni mau senyum tak berhenti 7 hari 7 malam. Senang kalau dah beli satu set ni. Semua ada. Bedak, gincu, eyeliner, maskara. Senang kata complete set lah. Tak payah pening-pening nak cari benda tu satu-satu.

Korang pun mana yang tak tahan ank bersesak dekat bazar ramadhan ke, shopping mall ke apa kata korang shopping je dekat Lazada ni. Murah pun murah. Tak payah nak bersesak dengan orang ramai. Jimat masa lagi tau.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam

June 10, 2017

MINI TOPUP GIVEAWAY by MerahCekelat



Korang yang nak join klik je dekat banner tu ye :)

June 9, 2017

Giveaway by Nia Emkay

Assalamualaikum :)


Klik Banner untuk Join


Saya dah:

Saya suka Blog Nia Emkay kerana ..:
1/ loading laju
2/ suka kaler bunga-bunga dekat tepi tu


Senarai Hadiah:
Gambar Hiasan

Topup
(RM5 X 2 by Sis Hawa, RM5 X 2 by Shafyqah, RM5 X 2 by Izzah Alya)

Pemenang akan dipilih melalui random.org. Jangan tunggu lagi! Jom sertai ‘Giveaway by Nia Emkay’ sekarang :)

June 8, 2017

RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

sofie, giveaway, sgshopmalaysia

Barang yang KJ nak beli di website SGShop Malaysia ni adalah;
Tadaaaa, mini projector. Kalau ikut pada spec dia, kita boleh connect mini projector ni dengan pendrive. Hah nampak? Tak payah dah beli tv. Letak je mini projector ni dalam bilik, lepas tu boleh pancarkan terus ke dinding. Jimat ruang wey. 

KJ cuma perlu tambah RM 31.94 je lagi kalau KJ terpilihlah untuk menang giveaway ni. Tapi nak lah menang. Hehe, harapnya bertuahlah blog KJ ni.

June 6, 2017

MUST LOVE GIVEAWAY BY AUROMA SCENTS

1) Buat 1 entry tajuk "MUST LOVE GIVEAWAY BY AUROMA SCENTS"
2) Copy banner & backlink ke entry ini

3) Follow Blog dan Google + Celoteh Mamy Si Kekris 
4) Follow Instagram (ig) Auroma_Scents_Hq
5) Follow Instagram (ig) Fa_Zahirah
6) Like/follow Facebook Auroma Scents Hq

Menjelang Syawal, Dah Kemas Rumah ke Belum?

Assalamualaikum semua,

Semasa KJ menaip entri ni, dah masuk hari yang ke-10 kita berpuasa. Alhamdulillah. Walaupun cuaca sekarang ni tak menentu, harapnya dapat bertahan sehingga ke akhir ramadhan.

Macam mana persiapan raya pembaca blog KJ? Ada yang dah berkira-kira ke nak menghias rumah? Walaupun kaum Adam mengatakan masih awal lagi nak mengemas, tapi bagi kita kaum Hawa ni dah ada macam-macam dah dalam kepala. Ada banyak benda yang KJ nak tukar menjelang raya nanti.

Persiapan menjelang Syawal
1/ Beli vacuum mini
Pertama sekali yang KJ nak buat ialah vacuum karpet. Sebenarnya KJ tak suka nak vacuum karpet ni sebab KJ alergik dengan habuk. Paling tak suka sebenarnya. Tapi, disebabkan dekat Lazada ada jual handheld vacumm, jadi tak ada alasan lagi untuk KJ jumpa habuk dekat rumah. Dan part yang best sekali vacuum ni kaler pink. Ohmaigad, mata dah berpinar-pinar dah ni. Tak sabar nak grab. Harga pun murah je korang. Tak dapat ni dekat kedai kat luar sana tuh.



2/ Beli penyegar udara
Lepas tu KJ nak rumah KJ sentiasa berbau segar, wangi dan tenang je untuk yang datang marhaban pagi raya nanti. Benda ni pun dah lama dah KJ berangan nak beli. Letak dalam bilik pun segar je bau dia. KJ nak letak penyegar ruang udara ni. Bagus untuk anak kecil juga tau. Lebih-lebih lagi masa diorang tengah selsema. InsyaAllah boleh berkurangan selsema tu.



3/ Mesin bancuh kopi
Setiap kali raya memang ramai sanak saudara dan sahabat handai mahupun rakan taulan yang akan berkunjung ke rumah kita nanti kan. Jadinya KJ tak nak kelam kabut masak air panas lepas tu terhegeh-hegeh nak buat air. Kesian nanti dekat tetamu yang datang. Dia nak nyembang dengan kita, tapi kita pulak sibuk tunggu air panas tu masak.

Untuk menyenangkan kerja, KJ dah berangan nak grab mesin bancuh kopi ni. Senang sangat-sangat. Tekan je, tunggu air keluar. Dah siap. Hehe. KJ bukan apa, kesian dekat mak KJ nanti. Manalah tau masa KJ keluar beraya nanti ramai pula yang datang rumah. Tak lah mak KJ kelam kabut nak buat air kan.



Tips deko Hari Raya.
Sebenarnya kalau nak bagi tips ni KJ memang tak reti sangat. Asalkan benda tu tak semak di mata KJ rasa dah okkay dah. Lagipun KJ suka konsep minimalis. Kalau padat sangat pun KJ tak suka. Rimas. Macam terhimpit. Sesak dada.

Eh, lelebih pulakan. Setiap orang ada idea dan pendapat masing-masing. Jadi KJ nak syorkan dekat korang untuk cari idea dekorasi rumah korang tahun ni dekat LAZADA MALAYSIA. Banyak sangat barang yang boleh korang pilih.

Tadi pun KJ ada nampak cermin corak bulat-bulat untuk hiasan dinding. Serius smart.
Link cermin tu dekat --> SINI

Korang dekat luar sana tu kalau nak cuci mata dulu pun boleh. Sebab Lazada Malaysia tengah buat sale sempena bulan Ramadhan ni. Kalau nak beli langsir ke, perabut ke, oven ke semua ada dekat Lazada. Klik je banner dekat bawah ni. Tapi awas! Kalau terbeli banyak KJ tak tanggung ye. Sebab KJ pun dah terbeli banyak. Hehehe...



Okkaylah korang, terima kasih sudi singgah blog KJ.
Happy shopping ye :)

SGShop Malaysia || GIVEAWAY RM 1000 SHOPPING CREDIT BY WANI SUKARNO

SGshop Malaysia
Hai korang.. KJ join lagi segmen dari SGShop Malaysia ni. Mohon jangan jemu ye. KJ nak support rakan-rakan blogger. Korang pun jomlah support segmen ni. Klik je banner kalau nak join ye. Senang je syarat penyertaan dia. 

Barang yang KJ nak sangat beli dekat SGShop Malaysia ni ialah.......

Mini projector. Seronoknya kalau betul-betul dapat beli projektor ni. Memang dah lama sangat mengidam ni. Ni kalau mengandung mesti anak dah ngences. Haha. Senang ada projektor ni. Boleh tengok movie dalam bilik je. Tak payah dah tengok guna cd player. Dunia sekarang bertambah canggih.

June 5, 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest


Untuk giveaway kali ni, ada soalan yang perlu dijawab. Ada 2 soalan je pun. Jom kita jawab beramai-ramai ye.

1/ Apakah servis yang SGShop tawarkan?

 SGShop menawarkan pembelian secara borong. Ye betul. Secara borong. Kalau korang tak percaya boleh baca dekat -->http://www.ayueidris.com/2016/09/cara-beli-barang-borong-di-taobao.html Satu advantage untuk peniaga-peniaga dekat luar sana yang mencari barang yang murah tetapi berkualiti.

2/ Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di SGShop Malaysia dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

 Projector ni sebenarnya dah lama dah KJ dok ushar-ushar. Memang teringin sangat nak ada projektor sendiri. Lebih-lebih yang boleh connect usb. Senang je nak play movie dengan projektor ni. Tak payah dah beli tv. Hehe..
 Scooter elektrik ni pulak KJ pilihkan untuk si Firash. Disebabkan dia memang suka dengan mainan yang ada tayar ni, jadi KJ nak hadiahkan scooter ni dekat dia. Dalam masa yang sama KJ pun boleh main sekali scooter ni. Haha.. Dulu masa kecik-kecik tak pernah merasa.
Item yang last ni pula untuk encik suami. Dia selalu merungut perut dia dah boroi. Jadi KJ rasa berbesar hati na tolong dia kempiskan balik perut dia tu. Walaupun sebenarnya takdelah boroi mana. Dia je yang berprasangka.

Kalau ikutkan banyak benda yang KJ nak senaraikan dalam ni. Tapi disebabkan tuan blog yang buat giveaway ni minta 3 item je, jadi inilah yang terbaik yang KJ nak buat masa sekarang ni.

Korang yang nak join giveaway ni boleh klik je dekat banner segmen yang atas sekali tu ye.
Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

June 4, 2017

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie
* Ceritera Ibu
* Shafyqah Azahar
* Dearies Couple
* Jiakreatifelt
* Lovely Sunshine
* Saghah Cheeky Lady
* Sedetik Seketika
* Lea Azleeya
* Queen Bee
* irrayyan.com
* Kasihku Amani
* Hazrina Halim
* Mia Liana

2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Najiah Shaharain
* Abam Kie
* Mardhiyyah Rosli
* Shafyqah Azahar
* Afdilah Ceritera Ibu
* irrayyandotcom
* mialiana

3. Like Facebook berikut.

* Ina Azzahra
* Ayuni Dibble
* Handsock Murah dan Cantik
* Mialiana.com


4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.

June 3, 2017

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom


"Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"


Apa itu SGshop Malaysia?

SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.

Okay, jika u all nak menjadi salah seorang pemenang bertuah ini sila ikuti syarat-syarat seperti berikut:-

Syarat-syarat:-

  1. Terbuka kepada semua blogger 
  2. Copy code HTML di kotak bawah dan paste di blog anda dan tulis entri bertajuk "Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"
  3. Follow Blog:FarahGlanzDotCom | IG:FarahGlanzDotCom | FB: FarahGlanzDotCom
  4. Like Fan Page SGShop Malaysia dan IG: SGshopMalaysia
  5. Nyatakan barang yang ingin dibeli dengan nilai RM100 Shopping Credit tersebut 
  6. Hantar penyertaaan berserta link blog anda di ruang komen di bawah. 

Tarikh Tutup
26 Mei 2017 - 09 Jun 2017
*Senarai pemenang akan diumumkan pada 12 Jun 2017 menerusi random.org

HADIAH :
10 x RM100 Shopping Credit SGshop Malaysia


Info:-Bagi pemenang yang bertuah nanti pastikan anda telah mendaftar akaun dengan SGshop Malaysia bagi memudahkan RM100 shopping credit SGshop Malaysia dikreditkan terus ke akaun anda nanti yer.. All the best and Good Luck!

Ini adalah barang yang saya nak beli di SGShop Malaysia jika saya memenangi RM100





June 2, 2017

Giveaway Kad Raya by Zafirah Nazri

Syarat - syaratnya :
1 - follow blog saya
2 - buat satu entry bertajuk “Giveaway Kad Raya by Zafirah Nazri”
3 - Tempekkan banner dekat atas , backlink kan

June 1, 2017

Pengumuman Pemenang Segmen : Pencarian Bloglist Jun 2017 Blog kasihjuju.com

Assalamualaikum semua, salam Ramadhan hari ke - 6.

Alhamdulillah,
Berakhirlah sudah segmen pencarian bloglist Jun 2017 blog KJ ni. Seramai 22 orang blogger yang sudi join segmen KJ kali ni. Terima kasih banyak-banyak KJ ucapkan.
Tanpa melengahkan masa, jom kita tengok senarai 5 pemenang yang berjaya menghiasi ruangan bloglist KJ. Pemilihan pemenang adalah berdasarkan web random.org.

Senarai peserta boleh cek dekat --> SINI

Tahniah pada yang berjaya. KJ dah masukkan blog korang dekat sidebar. Harap korang pun sudi masukkan blog KJ ni dekat blog korang juga ye.

Pada yang tak berjaya, hujung bulan ni KJ buat segmen lagi. Nanti korang support lagi ye. Terima kasih banyak-banyak :)

Wassalam.

GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS

Selamat berpuasa untuk semua pembaca myafarisha.com yang disayangi. Sempena Ramadhan dan Syawal yang sememangnya dekat sangat dengan kita, Mya dengan usahasama rakan-rakan AFB (Auto Feed Blog) membawakan Giveaway Raya, istimewa untuk anda. Ada RM 240 untuk awak cuba rebut dan menang. Syarat-syarat pun mudah sahaja. Tak mahu borak panjang, kita usha syarat dan hadiah kat bawah.


Syarat :
↳ Malaysian Blogger
↳ Follow Instagram kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow / Add FB kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow Google+ kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow blog kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Buat satu entri bertajuk : GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS
↳ Copy and Paste code di bawah dalam HTML and Publish.

↳ Tinggalkan link entri dalam bahagian komen
↳ Selesai

*kalau awak tak ada Instagram atau FB, please do mention it dalam entry*

Hadiah :
💕 Tempat pertama : RM 100
💕 Tempat kedua : RM 70
💕 Tempat ketiga : RM 50
💕 Tempat keempat : RM 20

So, jangan tunggu lama-lama. Bermula hari ni sehingga 19 Jun nanti.
Cepat-cepat join sekarang. Klik je banner kat atas tu. Muah cikitt.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign