Kasih Juju: segmen : bloglist

Showing posts with label segmen : bloglist. Show all posts
Showing posts with label segmen : bloglist. Show all posts

July 3, 2017

Segmen :: Bloglist Jul-Aug by Ceriteraibu.com


Cara nak menyertai segmen ini amat mudah.
1) Follow blog www.ceriteraibu.com
2) Follow G+ Dilah
3) Like facebook page ceriteraibu.com
4) Add friend facebook Nor Afdilah Lias
5) Follow Instagram Afdilah17
6) Buat 1 entry bertajuk Segmen :: Bloglist Jul-Aug by Ceriteraibu.com . Letak banner di entry tersebut dan backlink

10 peserta yg bertuah akan dimasukkan ke dalam Bloglist bulan Jul-Aug. Segmen ini akan berlangsung selama 2 minggu, 3 Julai hingga 16 Julai 2017.

Segmen Pencarian Bloglist Julai 2017 kasihjuju.com

Assalamualaikum semua,

Macam biasalah bila dah masuk bulan baru KJ pun nak cari senarai bloglist baru buat penyeri blog KJ ni. Rasanya macam dah terlambat sikit nak buat segmen ni sebab dah masuk bulan 7. Tapi korang jangan risau, KJ akan cukupkan sebulan juga. 

Jadi apa tunggu lagi, jom ramai-ramai support segmen KJ ni ye.


Syarat-syarat penyertaan.
1. Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Julai 2017 Blog Kasihjuju.com"
2. Letakkan gambar banner segmen dekat atas ni dan backlink kan ke page ini semula.
3. Follow blog kasihjuju.com.
4. Like page Kasih Juju di Facebook -->

5. Follow instagram saya --> helmijulia
6. Dah siap publish jangan lupa tinggalkan link blog korang dekat ruangan komen dibawah ni ya.

Segmen ini berlangsung dari 3 Julai 2017 sehingga 8 Julai 2017.
Pemilihan pemenang dipilih menggunakan aplikasi random.org.

Jom ramai-ramai meriahkan segmen KJ ni ya.. Thank you in advance. Much love.

SENARAI PESERTA *akan dikemaskini dari semasa ke semasa
5/ http://happinessin-me.blogspot.my/2017/07/pencarian-bloglist-julai-2017-blog.html






May 12, 2017

Segmen Mencari Bloglist by Mya

Syarat Wajib:
  1. Follow blog ini.
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Mencari Bloglist by Mya", letak banner di atas dan backlink ke blog ini.
Segmen Tamat: 26 Mei 2017

May 4, 2017

Segmen Bloglist by Saghah


1) Follow blog
2) Tekan like (semua ye)
3) Buat satu entry bertajuk "Segmen Bloglist by Saghah"
4) Copy banner di atas dan letak dalam blog.

May 1, 2017

Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com

SEGMEN TAMAT
----------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum semua.

Dah lama rasanya saya tak buat segmen. Haish.. Sila jangan tiru perangai saya ni ye. Tak baik untuk trafik blog. Ha kalau korang nak tau, penganjuran segmen ni adalah salah satu cara nak tambah follower dan juga naikkan traffik blog.

Nak lebih bagus lagi, korang buat segmen tiap-tiap bulan. Korang pun dah dapat kumpul link untuk sesi blogwalking nanti.

PENCARIAN BLOGLIST MEI 2017 BLOG KASIHJUJU.COM

Syarat-syarat penyertaan.
1. Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com"
2. Letakkan gambar banner segmen dekat atas ni dan backlink kan ke page ini semula.
3. Follow blog kasihjuju.com.
4. Like page Kasih Juju di Facebook -->

5. Follow instagram saya --> helmijulia
6. Dah siap publish jangan lupa tinggalkan link blog korang dekat ruangan komen dibawah ni ya.

Segmen ini berlangsung dari 27 April 2017 sehingga 1 Mei 2017.
Pemilihan pemenang dipilih menggunakan aplikasi random.org.

Jom ramai-ramai meriahkan segmen saya ni ya.. Thank you in advance. Much love.

SENARAI PESERTA *akan dikemaskini dari semasa ke semasa









Reminder - Last day Segmen Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog kasihjuju.com

Hai korang,

Ada lagi ke yang belum join segmen saya ni? Cepat-cepat join. Harini dah hari terakhir. Jangan ketinggalan okeh. Banyak kelebihan jika terpilih berada di ruangan bloglist saya. InsyaAllah sedikit sebanyak akan bantu naikkan trafik blog korang.


Cuma klik je banner dekat atas dan buat entri pasal segmen ni. Mudah je uolss.. 
Cepat-cepat join yeh.

 Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

April 19, 2017

Seorang Syed Nak Bloglist!

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Syarat-syarat untuk sertai segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"

1. Anda haruslah mempunyai blog yang aktif

2. Follow blog  Seorang Syed 

3. Follow Google+ Seorang Syed 

4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!"

5. Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed (kalau nak tulis panjang pun no hal);

"Okeh, pada pendapat saya blog Seorang Syed ni loading dia laju. Tak perlu tunggu lama. Widget pun dah okey. Cuma header tu macam terlalu jarak sangat dengan iklan yang dekat atas page tu. Macam ada pelik sikitlah. Hehe, semoga Seorang Syed terus sukses dalam dunia blog ni ya. Salam kenal."

6. Jangan lupa letak banner segmen aku di atas dan back link

October 21, 2013

Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 21 Oktober 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

September 23, 2013

SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput anda untuk menyertai SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE dan di dalam masa yang sama anda juga berpeluang MEMENANGI SATU HADIAH MISTERI dari Zam! Insya Allah segmen ini mampu memberikan manfaat kepada setiap blog yang mengambil bahagian :)

Zam akan memasukkan blog peserta ke dalam bloglist khas Zam di sepanjang bulan Oktober, & di penghujung bulan Zam akan memilih salah seorang peserta untuk menerima sebuah hadiah misteri dengan menggunakan Random.Org.

Segmen ini akan berlangsung mulai 23 September sehingga 27 September (11.59pm).

Syarat-syaratnya:
  1. Masukkan blog ZAMANI ABE ke dalam bloglist di blog anda (Penting).
  2. FOLLOW blog ZAMANI ABE.
  3. LIKE Page Abe Za In Da Blog Di FACEBOOK .
  4. Sediakan entri dengan tajuk SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!  
  5. Copy kod di yang disediakan, paste kan di HTML entri anda, dan publish.
  6. Hantarkan link penyertaan anda di ruangan komen entri ini :)

  7. (kredit idea hasilkan segmen mudah dan pantas ini kepada Mialiana.Com)

May 9, 2013

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST MEI 2013 AMERCORNER

Jom Jom Jom join segmen ni.
Klik je banner kat atas tu ye.

Expired : 12 Mei 2013 (11.59pm)

August 28, 2012

SEGMEN ERAZ FADLI : PENCARIAN BLOGLIST


Sape-sape nak join boleh klik banner tu yeh..
Expired : Malam ni pukul 10.00

Wassalam.

July 3, 2012

Segmen : Bloglist Julai Blog SukaGelak

Assalamualaikum dan selamat hari Selasa si cantik manis dan si segak bergaya semua.

Tak sedar pun sekarang dah masuk bulan 7.
Cepat betul masa berlalu.
Rasenye macam baru je buat bloglist bulan 6.

Memandangkan sekarang dah bulan 7, SukaGelak nak cari blog list baru buat penyeri blog SukaGelak.
Harap-harap ade yang sudi join ye.


Syarat penyertaan :
1/ Buat entry dan letak tajuk 'SEGMEN : BLOGLIST JULAI 2012 : BLOG SUKAGELAK'
2/ Letak banner kiyut miyut comel lote kat atas ni dekat entry korang tu.
3/ Follow blog SukaGelak dengan seikhlas hati.
4/ Dah siap, tinggalkan link entry korang dekat ruangan komen kat bawah ni ye.
5/ Segmen ni akan berakhir pada jam 10.00am, 04/07/2012.
6/ Diakhir segmen nanti Sukagelak akan keluarkan list supaya kita semua boleh ber'blogwalking'.

Tu jek. Senang kan.
Jom join ramai-ramai.
SukaGelak dah tak sabar nak terjah blog korang ni.

Ok babai..
Wassalam.

May 31, 2012

Segmen : Bloglist Jun 2012 Blog SukaGelak

Assalamualaikum semua.

Di hari terakhir bulan Mei ni SukaGelak nak buat satu segmen.
Segmen bloglist Jun 2012.
Harap-harap ade yang sudi join la yeh. :)

Syarat-syarat penyertaan :-


1/ Buat entri bertajuk " Bloglist Jun 2012 Blog SukaGelak "
2/ Letak banner gempak giler simple kat atas ni dan linkan ke blog SukaGelak.
3/ Follow blog SukaGelak dengan seikhlas hati. :)
4/ Tarikh tutup : 01 Jun 2012 jam 1200hrs.
5/ SukaGelak akan publish link blog korang dalam satu entry dan gamkan dekat side bar blog SukaGelak.
6/ Lastly, tinggalkan link entry dekat ruangan komen kat bawah ni ye.

Senang jek syarat penyertaan yang SukaGelak buat ni.
Jadik jangan tunggu lama-lama sebab korang ade mase 24 jam 30 minit dari sekarang :D

Wassalam.

November 21, 2011

Jom join BLOGLIST nurulAuni tahun 2011

Salam selamat pagi semua. 
Jom mulakan pagi Senin sejuk ni dengan join segmen yeh.


Syarat-syarat boleh klik sini.
Expiry date : 30 November 2011

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign