Kasih Juju: susu kambing

Showing posts with label susu kambing. Show all posts
Showing posts with label susu kambing. Show all posts

September 28, 2017

ETSUMELL - Choc Goat Milk Premix Drink Plus Oat

Korang pernah dengar tak pasal susu kambing perisa coklat jenama Etsumell? Yup, susu kambing ni perisa coklat. Lain sikit daripada yang ada dekat pasaran sekarang.

KJ pula memang suka sangat dengan susu kambing. Bagilah yang bentuk cecair atau serbuk, dua-dua KJ boleh minum. Sedap tau. Lebih-lebih lagi yang jenama Etsumell ni. Tak da bau hamis kambing langsung. Sebab dia dah campur dengan koko. Jadinya lebih kepada bau koko lah. Bau kambing dah tenggelam. Tak kisahlahkan, yang penting khasiat dia kita dapat.

Okkay jom kita berkenalan dengan susu kambing Etsumell.

Beyond Nutritious

Susu Kambing Etsumell formula lazat dan dirumus khas berasaskan susu kambing dan 100% bahan semulajadi (organik) tanpa sebarang bahan kimia, pewarna atau perasa tiruan. Istimewa dengan tambahan khasiat oat, menjadikan Susu Kambing Etsumell tinggi kandungan serat yang berperanan penting dalam membekalkan lebih tenaga selain menjaga kesihatan jantung anda.

Ditambah dengan DHA dan makanan sunnah serta gabungan optimum vitamin dan mineral yang memenuhi keperluan nutrisi tubuh badan dan diet harian.


Kelebihan Susu Kambing Etsumell Choco Oat

Kanak-kanak, Pelajar, Remaja
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Khasiat DHA, kismis, kurma membantu meningkatkan IQ/EQ kanak-kanak
  • Penghadaman lebih lawas dan lancar
  • Menguatkan jisism tubuh yang kuat dan sihat (tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf)
  • Bantu hilangkan kahak dan lelah
  • Mudah dicerna (menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan
Ibu Hamil
  • Membantu menaikkan HB dan mencegah anemia sewaktu hamil
  • Membantu mengelakkan sembelit atau buasir, melancarkan sistem penghadaman dan permasalahan usus.
  • Memberikan tenaga, menghilangkan loya serta pedih ulu hati
  • Mengurangkan rasa sakit belakang dan dan bengkak kaki dia akhir waku kehamilan.
  • Nutrien sempurna untuk bayi. menjadikan kulit bayi lebih cantik, sihat dan kurang sensitif
  • Membantu mengurangkan risiko bayi terkena jaundis atau demam kuning berpanjangan selepas lahir
  • Mengimbangi kadar kolestrol dan kandungan gula dalam darah
Ibu Menyusu
  • Sebagai MILK BOOSTER. Membantu stimulasi susu badan agar lebih banyak
  • Memekatkan susu badan. Menjadikan anak lebih kenyang
  • Memberi tenaga untuk ibu walaupun anak kerap menyusu
  • Bayi akan mendapat khasiat melalui susu badan. Menjadikan kulit bayi kuran sensitif dan lebih cantik
  • Membekalkan khasiat kalsium. Mengurangkan masalah rambut gugur, gigi rapuh dan sakit tulang belakang
Dewasa atau Warga Emas
  • Sebagai kambing bersifat alkali. Sifat ini berlawan dengan makanan dan toksin yang menjadi penyebab penyakit-penyakit kronik
  • Badan rasa lebih bertenaga dan terasa ringan
  • Melegakan sakit gastrik dan membantu merawat asma dan lelah
  • Membuang angin dan toskin badan. 1 hidangan hanya 80 kalori. Boleh membantu mengawal kenaikan berat dan nafsu makan seperti sakit jantung, darah tinggi dan diabetis. Memulihkan tenaga batin dan awet muda
  • Dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser, demam kuning, gastrik, ulset, buasir, asma, migrain, penyakit kulit, insomnia, senggugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gaut.
Merangsang Kehamilan
  • Kombinasi susu kambing dan kurma sangat bagus untuk kesuburan ikhtiar cara masyarakat arab dan terkenal dengan kemujarabannya
  • Boleh diambil bersama suppliment lain dengan menjarakkan selang beberapa jam
  • Diperkaya dengan kandungan iron dalam bentuk yang pantas diserap oleh tubuh dan asid folik penting untuk menguatkan rahim sebagai persediaan kehamilan yang sihat.
Memang tak dinafikan lagi. Susu kambing ni banyak sangat khasiatnya. Pengalaman KJ sendiri. Masa mengandungkan si Firash, KJ memang amalkan minum susu kambing. Alhamdulillah, KJ tak rasa sakit-sakit badan. Si Firash pula tak kena kuning.

Sekarang ni, KJ minum susu kambing untuk memastikan KJ sentiasa kekal kenyang. Ye betul. Susu Kambing Etsumell ni ada oat. Jadinya kalau korang minum waktu pagi, comfirm pukul 12 tengahari baru korang rasa lapar. 

So kalau korang nak dapatkan susu kambing Etsumell ni boleh dapatkan di:

Instagram: etsumell_hq
Telefon: +6011-23451742
Email: quorra.marketing@gmail.com


April 30, 2017

MOMMA® Pregolact™ Susu Untuk Ibu Hamil dan Milk Booster

Hai korang.

Nak tanya ni. Berapa ramai antara kita, kaum mak-mak ni yang sedar betapa pentingnya pemberian susu ibu kepada anak masing-masing?

Kebanyakkannya ibu-ibu muda dan yang baru pertama kali jadi ibu yang kurang pendedahan pasal kebaikan susu ibu.

Macam saya dulu. Walaupun masa 3rd trimester saya dah didedahkan dengan pentingnya susu ibu kepada anak, tapi saya kecewa sangat tak dapat nak bagi sepenuhnya pada anak saya. Nak tau ke kenapa?

Okeh, meh saya cerita sikit. Saya dapat fully breastfeed anak saya sampai umur dia 3 bulan je. Lepas tu saya campur dengan susu formula sampailah air susu saya kering. Seriously down sangat perasaan masa tu.

Tapi apa saya boleh buat. Saya berjauhan dengan anak saya. Balik jumpa dia pada hujung minggu je. Memanglah susu tu boleh freeze kan. Tapi, peti ais dekat rumah sewa masa tu yang satu pintu je korang. Mane nak letak susu, mana nak letak ayam ikannya lagi. Huhu.. Memang sedih betul susu tu terpaksa buang macam tu je. Padahal sebelum tu siap dah survey dah susu untuk ibu mengandung dan juga milk booster.

Dah, dah. Habis dah cerita pasal saya. Sekarang saya nak bagi dorongan pula dekat korang yang ada semangat tinggi nak fully breastfeed anak-anak korang.

Jadi, untuk korang yang berjaya menyahut cabaran susu ibu sehingga umur anak 2 tahun, tahniah saya ucapkan. Pada yang masih meneruskan perjuangan meh teruskan pembacaan anda meh.

Susu badan kita ni ada masanya dia akan berkurangan. Mungkin cara pemakanan kita tu salah ataupun kita termakan sesuatu yang membuatkan susu kita sikit. Tapi korang jangan risau sebab sekarang ni dah ada susu untuk ibu hamil dan milk booster yang boleh membantu menyelesaikan masalah korang.

Seperti yang korang semua maklum, sekarang ni memang ada lambakan milk booster yang terjual dekat pasaran. Tapi harini saya nak kenalkan korang dengan Momma Pregolact,(susu untuk ibu mengandung, menyusu dan milk booster).

MOMMA® Pregolact™ (susu untuk ibu mengandung, menyusu dan milk booster)
Membekalkan tenaga
Momma Pregolact ni dicipta khas untuk anda yang tercari-cari susu untuk ibu mengandung. Susu yang kaya dengan nutrisi ini sangat baik dalam membekalkan tenaga.

Bila perut dah semakin besar. Setiap pergerakan kita akan rasa penat sangat. Walaupun cuma mencuci pinggan mangkuk dekat dapur. Tapi dia punya penat macam berlari 100 meter. Sebab itulah ibu mengandung patut minum susu yang boleh tambah tenaga.

Meningkatkan kualiti dan memekatkan susu
5 daripada 12 bahan semulajadi yang digunakan dalam produk ini telah terbukti berkesan dalam membantu peningkatan dan kepekatan susu ibu.

Kesannya boleh dirasakan jika korang konsisten minum susu ni 7 hari berturut-turut. Ibu mana yang tak suka kalau air susu dia meriah weh. Anak pun boleh tidur dengan lena. Tak meragam dah. Kalau tak asyik bangun je nak minta susu.

Bila susu dah meriah, ditambah pula dengan pekat bertambah lenalah anak tu tidur. Dan si ibu pula dapat tenaga untuk menyambung kerja lain.

Rasa susu coklat dia ni sangat sedap dan tak berbau hamis. Susu ni juga rendah lemak dan tanpa gula. Ianya juga mengandungi DHA dan juga asid folik.

Momma Pregolact (susu untuk ibu mengandung, menyusu dan milk booster) ni juga adalah susu kecantikan dan kesihatan 4 dalam 1 yang pertama di Malaysia. Ini adalah kerana susu ini telah diformulasi dengan Activ-4 Plus.


  • Cantik : Menghalus, melicin dan mencantikkan kulit ibu dan bayi.
  • Sihat : Kesihatan yang baik dan merawat stress.
  • Bertenaga : Tenaga ekstra bagi melakukan aktiviti seharian.
  • Bijak : EPA dan DHA untuk membantu perkembangan otak bayi.
  • Milk booster : Melancarkan saluran susu, meningkatkan pengeluaran serta kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah kurang susu

MOMMA® Pregolact™ (susu untuk ibu mengandung, menyusu dan milk booster) kini diformulasikan advanced formula:-✔ PureMilk™
✔ Tiada gula
✔ Tiada krimer
✔ Rendah lemak
✔ Bahan-bahan semulajadi
✔ Penggunaan untuk 30 kali (1 bulan)



Milk booster ini mengandungi 12 bahan semulajadi iaitu;
  • Buah zaitun
  • Kismis
  • Omega 3
  • Buah delima
  • Buah tin
  • Habatus sauda
  • Susu kambing
  • Kurma
  • Madu
  • Safron
  • Inulin (prebiotik coklat)
  • Inulin (prebiotik vanila)
Jom kita tengok pula testimoni daripada pengguna milk booster Momma Pregolact (susu untuk ibu mengandung, menyusu dan milk booster) ni





Susu ini juga telah mendapat sijil halal dari JAKIM dan juga telah lulus KKM.

Siapa yang perlu minum susu Momma Pregolact (susu untuk ibu mengandung, menyusu dan milk booster)?
  1. Wanita yang merancang untuk hamil (macam sayalah tu)
  2. Ibu hamil yang mahukan hanya yangt terbaik untuk anak dalam kamdungan
  3. ibu yang sedang menyusukan anak.
Cara penggunaan
Bancuh 4 skop Momma Pregolact (susu untuk ibu mengandung) bersama 150ml air suam. Minum ketika sarapan atau sebelum tidur. Untuk lebih berkesan, minum sebelum tidur. (Skop disediakan)
  • Ibu hamil - minum satu kali sehari sahaja
  • Ibu menyusu - minum satu kali sehari untuk 3 hari pertama dan tingkatkan kepada 2 atau 3 kali sehari mengikut keperluan.
Momma Pregolact (susu untuk ibu mengandung) ini sesuai diamalkan seawal usia kandungan kerana ianya mengandungi bahan semulajadi. 

Harapnya entri saya ini dapat membantu ibu-ibu diluar sana untuk mencari milk booster dan susu untuk ibu hamil yang bersesuaian dengan korang.

Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ (susu untuk ibu mengandung) boleh layari facebook dan website
MOMMA®:
Facebook: www.facebook.com/momma.nutrition
Website: http://shop.momma-nutrition.com


Atau terus ke kedai beralamat:
MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25- 3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Google Map / Waze: Momma Club


Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962

Lastly, semoga korang dapat khasiat yang terbaik daripada susu Momma Pregolact (susu untuk ibu mengandung) ni. Good luck ye.

Sampai berjumpa lagi.
Wassalam

April 19, 2017

Review : Levea Susu Kambing

Assalamualaikum korang,

Nak tanya ni. Ada tak pembaca blog saya ni yang minum susu kambing? Uish! Ada yang tak minum ke? Rugi tau korang tak minum susu kambing ni. Banyak sangat kebaikan dia. Mana yang minum tu meh sini sep sikit. Kita geng okeh.

Dulu saya memang tak suka susu kambing. Tapi lepas dah tau kebaikan dia, terus saya jadikan susu kambing ni susu wajib diminum setiap hari. Lebih-lebih lagi masa mengandung. Sangat-sangat bagus untuk ibu dan anak yang dalam kandungan tu.

Memanglah susu kambing ni ada bau hamis kambing tu sikit. Tapi korang kenalah pandai pujuk tekak tu. Untuk kebaikan diri sendiri juga. Kalau tak nak bau kambing, korang campur sikit dengan Milo. Yang penting khasiat susu kambing tu korang dapat.

So harini saya nak kenalkan korang dengan satu produk yang pada saya sangat-sangat sesuai untuk dijadikan minuman seisi keluarga.

levea susu kambing kasihjuju.com

Levea Susu Kambing terhasil adalah untuk menggalakkan lebih ramai lagi yang gemar minum susu kambing untuk dijadikan amalan harian. Dengan rasa yang luar biasa sedap, ianya juga digemari oleh semua peringkat umur. Ianya juga mengandungi pelbagai nutrisi tambahan.

Seperti yang kita telah tahu, susu kambing adalah amalan turun-temurun di negara Timur Tengah.

Levea Susu Kambing
Kepakaran kami adalah membantu anda mendapatkan susu yang berkhasiat dan terbaik untuk diri anda da seisi keluarga. Levea Susu kambing dijamin berkualiti tinggi dan eksklusif.

Susu kambing tanpa kolagen yang diperkaya dengan antioksidan dan vitamin mineral serta kalsium, protin yang tinggi. Ia akan membantu anda menyelesaikan rantaian punca masalah anda.

Ramai yang telah kembali cergas bersama Levea.
Levea Susu Kambing ini telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), HALAL dan dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP.

Ianya juga mengandungi lebih 11 khasiat semulajadi yang sangat baik dan diperlukan untuk kesihatan;

  • Ginko Biloba
  • Almanna Arabic Gum
  • Probiotic
  • Madu
  • Kurma
  • Kismis
  • Grape Seed
  • Buah Tin
  • Pegaga
  • Sunflower Seed Oil
  • Vitamin dan mineral
  • Protin dan kalsium
Siapa yang perlu minum Levea Susu Kambing?
Levea Susu Kambing diformula khusus untuk;
  • Anak 2 tahun ke atas
  • ibu hamil
  • ibu yang menyusukan anak
  • wanita yang merancang hamil
  • golongan dewasa lelaki dan wanita
  • golongan warga tua
  • penjagaan kulit
  • mengawal berat badan
  • berpuasa
Kesan awal pengambilan Levea Susu Kambing secara konsisten;
  • Rasa cergas apabila bangun pagi
  • Perut rasa selesa dan lawas
  • Rasa lebih bertenaga dan fokus semasa belajar
  • Daya ingatan menjadi lebih kuat
  • Paras gula dalam darah terkawal
  • Susu ibu menjadi lebih kuning dan banyak
  • Anak tidur malam lebih nyenyak
  • Batuk berkahak akan hilang dan sembuh dengan lebih cepat
  • Lebih sihat dan jarang demam serta selsema
  • Cepat sembuh dari demam dan selsema
  • Badan terasa lebih ringan
  • Kulit menjadi lebih cantik dan lembap
  • Mengurangkan gejala bayi kuning (jaundice)
  • Membekalkan tenaga yang berpanjangan ketika berpuasa (tidak lapar)
levea susu kambing kasihjuju.com

Testimoni daripada mereka yang dah mencuba Levea Susu Kambing





Testimoni saya sendiri

Sedap giler rasa air ni. Memanglah dia tulis dekat situ perisa vanila. Tapi bila dah minum rasa dia macam horlicks. Nampak tak saya buat tak penuh cawan tu. Sebabnya saya suka minum pekat-pekat.

Dan untuk pngetahuan korang juga, saya memang minum susu kambing masa mengandung. Dan result dia, si Firash tak kena kuning. 

Tak mahal pun harga satu botol cuma RM49.00 Semenanjung Malaysia dan RM55.00 bagi Sabah dan Sarawak.

Untuk maklumat lanjut dan juga pertanyaan, boleh hubungi Levea Resources (JR0071916-V);
HQ: +6011 10708189 / +6019 7005786
Email: levea.hq@gmail.com
Website: www.levea.com.my
Facebook: www.facebook.com/leveaofficial

December 11, 2014

Kebaikan Minum Susu Kambing Semasa Mengandung

Hai korang, harini SukaGelak nak kongsi dengan korang kebaikan minum susu kambing masa mengandung. Hah, mesti ade yang kembang tekak bila sebut pasal susu kambing ni kan. Terbau-bau hamisnya kambing tu kan. Tapi lepas korang baca kebaikan yang SukaGelak nak kongsi ni mesti korang telan jugak air tu. :)

SukaGelak tak ingat kat mana SukaGelak baca pasal kebaikan susu kambing ni. Tapi lepas SukaGelak rasa sendiri faedahnya, SukaGelak nak share jugak dengan ibu-ibu mengandung dekat luar sana.

Kebaikan minum susu kambing semasa hamil.
1/ Anak tak kena kuning (jaundice)
2/ Kulit anak cantik
3/ Tak de masalah ruam susu pada pipi anak

Ha, inilah faedah yang SukaGelak dapat. Kalau ade ibu-ibu kat luar sana yang cakap tak minum susu kambing pun anak tak kena kuning pun. Itu kira rezeki masing-masinglah. 

SukaGelak pilih susu kambing jenama HiGoat. Kenapa HiGoat? Sebabnya bila bancuh susu ni tak de bau pun. Kalau korang masih jugak terasa kambing dalam susu tu, boleh bancuh dengan milo ke nescafe ke. Op op, jangan selalu sangat bancuh dengan kafein yek. Tak berapa bagus untuk baby dalam dalam perut.
SukaGelak ada jugak try minum yang fresh punya. Tapi kemain kambing lagi rasanya. Mungkin sebab SukaGelak pilih perisa coklat kot. Bila amik perisa plain rasa macam susu biasa pula. 

Meh belanja gambar si mudak montel tu sekeping.
Terima kasih sudi baca :)
Wassalam

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign