Kasih Juju

March 12, 2017

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY 10hb-30hb March 2017



JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


Hasrul Hassan Berjaya Meroketkan Entri Saya

Assalamualaikum korang,

Nak tanya ni.. Siapa dekat sini yang dah join segmen dari Bro HH pasal dia nak tolong tambah trafik dekat entri blog? Cepat angkat tangan cepat. Hehe.
Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"
Saya berkesempatan juga join segmen ni. Rugi tau kalau tak join segmen yang macam ni. Nak nak pula yang dianjurkan oleh blogger-blogger yang dah memang power dalam dunia blog ni.

Saya minta Bro HH tolong up kan entri saya yang ini --->http://www.kasihjuju.com/2017/03/coco-concept-store-grand-launch.html dan korang lihatlah sendiri hasilnya dekat bawah ni
trafik tinggi

Ha, dah nampak? Sebelum ni memang trafik blog saya ni sendu yakmat. Mungkin usaha saya kurang dalam mempromosikan entri-entri di blog saya ni. Terkedu pula bila tengok tetiba entri yang tu naik mencanak-canak. Rupanya Bro HH dah tolong saya roketkan entri event tu.

Mungkin korang juga memang dah terdedah dengan trafik yang tinggi sejak pasang aplikasi lynk.my ni. Tapi saya masih belum cukup ilmu pengetahuan lagi pasal ni. Mesti ada sesuatu dekat sini. Hmm.. Tahap curious dah sampai level tinggi dah ni.

Kepada Bro HH, terima kasih banyak-banyak sebab tolong saya tambah trafik entri tersebut. Terus rasa membuak-buak nak tau macam mana bro HH boleh naikkan trafik blog saya ni.

Kalau korang perasan, dekat bahagian reffering URL, saya nampak ada banyak link dari lynk.my. Mesti ada sesuatu disebalik website tu kan. Jadi, marilah kita sama-sama menelaah lynk.my pula yek. Semoga kita dapat sesuatu dari situ.

Dan lagi satu, korang pun boleh rujuk dekat blog Bro HH. Ada banyak tips dan panduan yang boleh korang follow. Saya pun tak sabar dah ni nak menelaah. Hehe, best of luck untuk kita.
lynk.my hasrul hassan

Terima kasih sudi baca.
Wassalam

March 8, 2017

Lirik Lagu - Wany Hasrita - Menahan Rindu

Image result for wany hasrita menahan rindu

Wany Hasrita - Menahan Rindu
Sejenak ku termenung
Awan pun mulai murung
Tiada siulan-siulan burung-burung

Menemani hariku
Menemani sepiku
Tersiksa angkara menanggung rindu

Oh angin, Kau kirimkan
Khalimah kasihku
Agar dapat ku dengari
kalamnya berbunyi

Biarpun sekadar cuma
Memujuk hati
Akan ku terus berdiri
Hadapi semua ini

Biarlah ku bersendirian 
Terkurung dalam kenagan silamku
Biarlah aku 
Menahan rindu

Oh angin, Kau kirimkan
Khalimah kasihku
Agar dapat ku dengari
kalamnya berbunyi

Biarpun sekadar cuma
Memujuk hati
Akan ku terus berdiri
Hadapi semua ini

Oh hati, kau sedarilah kenyataan ini
Agar dapat ku gagahi
dan terus berdiri

Biarlah ku bersendirian 
Terkurung dalam kenagan silamku
Biarlah aku 
Menahan rindu

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Syarat Penyertaan

Anda hanya perlu penuhkan syarat-syarat di bawah sahaja, bila syarat dibawah dipenuhi, maka nantikan sahaja magik yang membuatkan trafik blog anda meroket tanpa anda sedari ... :) Saya jamin 100% trafik anda akan naik luar biasa selepas join segmen saya ini.

Orait. Nak join? Penuhi syarat berikut ye ...
  1. Peserta mesti ada blog.
  2. Peserta diwajibkan untuk buat satu post ringkas dengan meletakkan banner segmen ini dalam post berkenaan. Banner tersebut mesti link ke blog/post ini.
  3. Dalam post tersebut, sila letakkan satu URL blog post anda yang anda mahukan trafik meroket. 
  4. Wajib untuk LIKE page HASRULHASSAN.COM (klik sekarang dan LIKE)
  5. Wajib untuk LIKE page BISNES ONLINE TANPA MODAL (klik sekarang dan LIKE)
  6. Wajib untuk FOLLOW Google Profile Hasrul Hassan (klik dan FOLLOW)
Kepada Bro HH,

Saya nak meroketkan trafik blog saya yang ini --> http://www.kasihjuju.com/2017/03/coco-concept-store-grand-launch.html

Semoga trafik saya mencanak-canak naik lepas join segmen ini.

Terima kasih Bro HH

March 7, 2017

Coco Concept Store Grand Launch

Hai korang,

Harini saya nak share dengan korang pengalaman pertama kali saya join event dengan geng JDT Blogger.



Tanggal 23 Februari 2017 bertempat di AEON Tebrau City, Johor telah berlangsungnya acara pembukaan butik pakaian berkonsepkan Jepun iaitu Coco Concept Store.


Mengikut kata CEO Coco Concept Store, Mr Nicholas Chong, fesyen yang diketengahkan oleh Coco adalah berdasarkan dari pereka muda yang sangat teruja untuk mengenengahkan fesyen street wear, muzik dan seni. Sesuai dengan kehendak anak muda zaman sekarang yang inginkan sesuatu yang sangat fresh untuk dipakai seiring dengan perkembangan fesyen semasa.

Image may contain: 3 people, people standing and indoor

Butik ini juga diinspirasikan dari Japanesse street wear and lifestyle. Antaranya terdapat pelbagai varian of rugged work wear dan juga harajuku sports wear attire. Ha.. Boleh feeling-feeling macam orang Jepun tak kalau dah bergaya dengan baju-baju diorang ni? Hehehe..

Image may contain: 3 people, people standing, shoes and indoor

Korang boleh dapatkan pelbagai varian koleksi mix and match dekat sini. Top and bottom dia sangat-sangat menarik. Rasa macam nak borong satu kedai. Kalau korang tak percaya meh cuci mata jap.



Sweater ni murah je korang. RM19.90 sahaja.

Pada hari tersebut, kami juga telah dihidangkan dengan Fashion Mob Performance dari IDance yng datang all the way from Kluang. Untuk pilihan mix and match, korang boleh tengok gambar-gambar fesyen show yang sempat saya snap ni.





Cantikkan semua baju yang diorang ni peragakan. Rasa macam nak grab semua je. Geram betul. Haha, tapi masih boleh menahan diri. Sabar dulu.

Harga pula sangat-sangat affordable. Sesuai sangat untuk korang yang berkira-kira nak beli baju baru, tapi teragak-agak nak keluarkan bajet. Ahakss...


Ni antara model yang ada dalam Look Book 2017 2018. Mula-mula ingatkan patung. Sekali dia bergerak kemain terkejut lagi saya. Siap tanya member, ni patung ke orang? Bila tau orang, terus berdiri sebelah nak amik gambar. Muehehehe..


Gambar dekat atas ni antara geng-geng JDT Blogger yang sempat hadir pada hari kejadian. Tak ramai yang ada masa lapang untuk hadir event ini. Semoga lepas ni ramai lagi geng yang boleh hadir. Teringin sangat nak jumpa semua geng JDT Blogger. Ops.. Entri geng JDT Blogger ni kita buat dekat entri lain ye.


Gambar yang atas ni Sabrina, Marketting Manager. Lawa betul si Sabrina ni. Dah macam model-model. Sangat peramah. Tak kekok bila dengan dia.


Yang dekat atas ni pulak Amir, salah sorang orang kuat dekat event ni. Maaf tak ingat jawatan dia. Haha.. Ampunnn ye Encik Amir.


Yang ni pula part paling best. saya rushing sangat nak pegi Aeon Tebrau ni. sampai tak sempat nak makan. masa sampai je dah ternampak udang tempura tu. kecur air liur. hehe. teruk betul perangai. nasib baik diorang bagi makan dulu. kalau tak gigil tangan amik gambar.

pengajaran juga dekat diri sendiri. alas perut dulu sebelum pergi event. ha, nampak? alas perut je. jangan makan sampai kenyang. nanti rugi. muehehehe...

Kebanyakan makanan dia bertemakan Jepun. ada udang tempura, ada spaghetti bollognese, ada apatah lagi. tak sempat nak belek satu-satu. lapar teruk dah masa tu.


Haha.. tergelak tengok pipi sendiri. mengunyah sambil senyum. kembong semacam je. tapi saya suka gambar ni. sebab tudung kuning tu menyerlah sangat. kami ikut tema sebenarnya. dress code dia biru, putih dan kuning. disebabkan kami takde putih. jadi kami gabungkan biru dan kuning. tema butik COCO.

So korang jangan lupa terjah facebook diorang dekat www.facebook.com/cococonceptstore dan instagram diorang di www.instagram.com/cococonceptstore

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign