Kasih Juju

July 10, 2017

Lip Balm and Lip Scrub by ZM Beauty

Hai korang,

Harini KJ nak kenalkan korang dengan satu produk yang tengah trend sekarang ni. Of course lah produk kecantikan. Siapa yang tak nak cantikkan? Kecantikan tu sangat penting bagi kami kaum hawa ni. Penting untuk tingkatkan keyakinan diri.

SUGAR LIPSCRUB

Kelebihan Sugar Lipscrub

  • 100% organik
  • 100% natural
  • 100% bahan semulajadi. Tiada ekstrak
  • 100% homemade. Bukan repacking
  • Selamat
  • Berkesan merawat masalah bibir
  • Membuang sel kulit mati di bibir korang
  • Wangi
  • Murah. Harga mampu milik
Cara penggunaan


  1. Basahkan sedikit bibir
  2. Ambil sedikit lipscrub
  3. Sapukan dipermukaan bibir
  4. Gosok secara membulat
  5. Biarkan seketika
  6. Lap dengan tisu atau tuala lembab
Siapa yang perlu guna lipscrub?


  1. Mereka yang mempunyai masalah bibir kering sampai pecah-pecah
  2. Bibir rosak
  3. Bibir hitam
  4. Perokok
  5. Mereka yang suka pakai lipscrub
  6. Mereka yang sayangkan bibir
  7. Mereka yang jaga penampilan diri
Bahan-bahan

  • Gula
  • Madu asli
  • Minyak zaitun
  • Perisa strawberry
  • Peppermint

LIPBALM ORGANIK


Kelebihan dan manfaat lipbalm
  • Melembabkan bibir
  • Pengganti lipstik
  • 100% organik
  • Selamat digunakan
Bahan-bahan
  • Bees wax
  • Minyak zaitun
  • Perisa strawberry
  • Pewarna makanan
KJ dah guna dah lipscrub dengan lipbalm ni. Bau dia memang menggoda betul. Rasa macam nak makan je lipscrub tu. Rasa strawberry kan. Lagipun produk organik ni kalau termakan pun takda masalah. Hehe. Tengoklah gambar KJ lepas pakai lipbalm ni. Makin ayu kan. Haha..
Gambar kiri Sebelum.
Gambar kanan selepas menggunakan lipbalm by ZM Beauty
Kalau korang nak dapatkan produk ni, korang boleh whatsapp atau pm Facebook ZM Beauty di:

+6011-32484182 Zuraini

Official website : www.zuraini.com

July 9, 2017

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com bermula pada hari ini, 9 Julai 2017, iaitu tepat jam 5.00 petang sehingga 11.59 malam 19 Julai 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com
  3. Masukkan banner di atas.
  4. Backlink kan.

5 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan menerima duit raya RM10.00 setiap seorang dari Mia. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Julai 2017.

Top 10 reasons to drink green tea

Related image

Top 10 reasons to drink green tea
  1. Contains bioactive compunds that improve health
  2. Improves brain function
  3. Increases fat burning potential
  4. May lower risk of various types
  5. Lower risk of Alzheimer's and Parkinson's
  6. Kills bacteria and improves dental health
  7. Lower risk if type II diabetes
  8. Lower risk of obesity
  9. May help reduce risk of heart disease
  10. May help you to live a longer life

Pemenang Segmen Pencarian Bloglist Julai 2017 kasihjuju.com

Alhamdulillah, tamat sudah segmen KJ untuk bulan ini. Seramai 26 blogger yang telah berjaya menyertai segmen yang KJ anjurkan ini.

Untuk pengetahuan, pemenang akan berada di sidebar KJ selama sebulan. Bermula 9hb Julai 2017 sehumgga 8hb Ogos 2017. Atau mungkin lebih lama. Bergantung pada tahap kesibukkan KJ bulan Ogoslah ye. Kerja sekarang memang tak menentu sibuknya.


Okeh, jom tengok senarai peserta yang dah join dekat --> SINI

Dan pemenangnya ialah:


Semoga berjumpa lagi.
Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

July 6, 2017

Alexa Ranking 06072017

Assalamualaikum semua.

Nampaknya ranking blog KJ semakin menurun. Sedih netul tengok angka dia harini. Masa raya haritu dah cantik dah. Dah nak sampai bawah 20k. Tapi harini angkanya mencecah 30k pula.

KJ kena teruskan rajin mengupdate entri lah kalau macam ni. Lagipun blog cuti raya kan minggu lepas. Tu yang menurun sikit. Huhu..
Ini ranking alexa hari ini. 06/07/2017

Image may contain: text
Ini ranking alexa 29/06/2017. 

Hah nampak tak perbezaan dia dekat situ? Susah rupanya nak maintain rank dekat Alexa ni. Iyelah kan. Mana ada benda yang mudah dalam dunia sekarang ni.

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign