5 Mac 2019

VIVO ROCKS MALAYSIANS WITH ITS SUPERDAY SALE

Selasa, Mac 05, 2019 0
Vivo followed up its recent launch of the V15 Pro and V15 smartphones with its Superday Sale at Sunway Pyramid where members of the public were treated to performances and games and those who were first to purchase the smartphones received exclusive free gifts.
image.png
image.png

CEO of Vivo Malaysia, Mike Xu said, “We are extremely proud of the innovation we have delivered with our latest V series smartphones featuring the 32 MP Elevating Front Camera. It is clear we are on the right path for market dominance judging from the overwhelming response we have received at our recent launch and the Superday Sale. I would also like to thank Malaysians for making Vivo the most loved smartphone brand on Facebook recently. Apart from innovations in technology, Malaysians can expect interesting and engaging activations from Vivo this year.”
image.png

  Local Malaysian songstress Jeslyn Khoo Kit Ying, a contestant of Sing! China Season 2 performed for the crowd in conjunction with the event.
image.png
image.png

The first 200 people to purchase the V15 series models also took home a free DJI Tello Drone.
image.png
image.png

The public were able to try out the different features of the smartphone that is equipped with the industry’s first 32 MP Elevating Front Camera and upgraded AI technology, bringing consumers a stunning full-screen smartphone with an intelligent personal assistant that understands and anticipates their needs.

image.png
image.png
image.png

The public were also invited to take part in a 15-second challenge to win some freebies by snapping creative photos or selfies at the venue and posting it on social media with relevant hashtags and tagging Vivo Malaysia.
image.png

Vivo’s Superday Sale was held nationwide in Perak, Penang, Klang Valley, Johor, Pahang, Sabah and Sarawak creating greater awareness and engagement with Malaysians on its features and flexibility as the best selfie phone in the market.
image.png
image.png

 Vivo arrived in Malaysia in 2014 and since then has grown in leaps and bounds introducing 40 smartphone models with local celebrities Dato’ Sri Siti Nurhaliza and Janna Nick as their official brand ambassadors.

Further information is available on http://www.facebook.com/VivoMalaysia

4 Mac 2019

Rawatan Yang Ada di MBH Body Theory Johor Bahru

Isnin, Mac 04, 2019 2
Hai guys,

Kalini Juju nak kenalkan dengan korang satu tempat yang menarik untuk hilangkan lemak-lemak di badan. Hah, siapa yang tak nak kuruskan. Lebih-lebih lagi macam Juju ni ha. Semakin hari semakin bertambah angka dekat alat penimbang. Aduh, entah bila angka tu nak berkurang. Tension betul.

Dan Juju sebenarnya bersyukur sangat-sangat sebab diberi peluang untuk berkenalan dengan MBH Body Theory. Hah apa tu MBH Body Theory? Okeh, kalau sebelum ni MBH banyak tertumpu pada muka dan kulit wajah, tapi kali ni MBH telah meluaskan cabang perniagaannya dengan membuka satu lagi cawangan yang hanya tertumpu pada fat loss dan inch loss. Wah, tahniah MBH.

Wakil-wakil Blogger bersama Pua Yaya Mohamad

Untuk sesi pengenalan ni, Juju telah dibawa untuk mendengar sendiri sesi body analysis. So untuk sesi ini, kami telah diberi penerangan oleh pengasas MBH iaitu Puan Yaya Mohamad. Bertuah sungguh kami pada hari itu. Dapat face to face dengan puan empunya butik.


Dalam body analysis tu, kita disuruh untuk timbang menggunakan mesin yang telah disambung dengan smart device. Dekat situ nanti akan keluarlah peratus lemak dalam badan, peratus air dalam badan dan macam-macam lagilah. So dari situ dia akan suggest treatment mana yang sesuai dengan kita.
   


Tapi kalau budget kita ni tak berapa nak mampu macam Juju ni ha, ada je rawatan yang berpatutan. Jangan risau okeh. Tak mahal mana pun. Yang penting effect lepas buat rawatan tu meletop-letop kebabom. Okeh jom tengok rawatan mana yang sesuai dengan korang.

MBH Flab-U-Less
Rawatan membantu mengurangkan selulit dan menegangkan kulit, rawatan yang digunakan untuk memanaskan dan membaikpulih tisu-tisu untuk meningkatkan aliran darah dan memecahkan lemak dengan menggunakan alat RF.


Rawatan ini sesuai untuk korang yang ada masalah pipi kendur, leher, dagu menggelebeh dan ingin menghilangkan selulit lemak. So lepas buat rawatan ini korang akan dapat kurangkan bonjolan lemak, kurangkan selulit, mencantikkan kulit, menegangkan kulit kendur dan bentuk badan yang menarik.

MBH Froze Fat Fast
MBH FROZE FAT FAST ialah rawatan untuk pengurusan berat badan menggunakan teknologi BTL iaitu melalui proses pembekuan lemak pada kawasan tertentu.

 

Rawatan sesuai untuk individu yang mempunyai masalah lemak degil dan individu yang menghadapi masalah kesukaran menurunkan berat badan

Kelebihan Rawatan
- Kurangkan benjolan lemak
- Kurangkan selulit
- Mencantikan kulit
- Menegangkan kulit kendur
- Membentuk badan menarik

MBH Fat Breaker
MBH FAT BREAKER ialah rawatan menegangkan kulit wajah dan mengurangkan selulit.


Rawatan ini sesuai untuk individu yang mempunyai masalah kulit menggelebeh dan individu yang mempunyai masalah selulit selepas bersalin.

Kelebihan Rawatan
- Membakar lemak di bawah kulit dan lemak
- Membentuk badan
- Mengurangkan selulit di permukaan kulit

MBH Fat Melt Away
MBH FAT MELT AWAY ialah rawatan membakar yang menggunakan teknologi terbaru iaitu cavitation dan ultrasound.



Rawatan sesuai untuk wanita selepas bersalin dan individu yang ingin menegangkan kulit.

Kelebihan Rawatan
- Menegangkan kulit
- Memperbaiki struktur kulit
- Membentuk semula badan
- Mengurangkan kesan ‘orange peel’

MBH Straight Loss Shell
MBH STRAIGHT LOSS SHELL ialah rawatan untuk mencairkan lemak luaran dan dalaman dengan menggunakan kaedah spa capsule.


Rawatan sesuai untuk individu yang mempunyai masalah selulit dan individu yang menghadapi masalah lemak yang tinggi dalam badan.

Kelebihan Rawatan
- Membakar lemak di bawah kulit dan lemak visceral
- Membentuk badan
- Mengurangkan selulit di permukaan kulit

Rawatan-rawatan yang disediakan di sini tidak sesuai bagi wanita hamil, lemah jantung dan tekanan darah tinggi dan rendah.

Penjagaan selepas rawatan
- Disarankan menggunakan slimming lotion (MBH Burn It Fast) bagi tujuan membantu mengekalkan bentuk badan
- Pengambilan makanan seimbang
- Pengambilan air putih mengikut berat badan ideal.

Disarankan untuk menjalankan rawatan ini 10 sesi selama 1 bulan.

Untuk maklumat lanjut dan urusan selanjutnya, boleh hubungi mereka di:

MBH BODY THEORY
Facebook : MBH Body Theory – Johor Bahru
Instagram : @mbh_bodytheoryjb
Alamat : 12 – 02, Jalan Padi Emas 1/4, UDA Business Center, 81200 Johor Bahru, Johor.

No phone :018 – 203 7019

Lirik Lagu Sambil - Amira Othman feat Irfan Haris

Isnin, Mac 04, 2019 0


Lirik Lagu Sambil - Amira Othman feat Irfan Haris
Usaplah airmata di pipimu
Hentikan suara sendu tangismu
Kerna aku mula sedar segalanya
Maafkan aku
Curangi kamu

Cukuplah kau memujukku kembali
Hatiku tawar takkan manis lagi
Sejujurnya ku juga merinduimu
Namun tak mampu
Ku maafkan kesilapanmu

Sambil ku teringat kamu
Sambil ku nyanyikan lagu
Sambil itu kau melupakan diriku
Sambil engkau sudah tidak punya rasa
Sambil aku menangis

Andai kau temukan penggantiku
Beruntungnya dia miliki kamu
Sempurna kamu
Bidadari pun cemburu

Sambil ku teringat kamu
Sambil ku nyanyikan lagu
Sambil itu kau melupakan diriku
Sambil engkau sudah tidak punya rasa
Sambil aku menangis

Sambil ku teringat kamu
Sambil ku nyanyikan lagu
Sambil itu kau melupakan diriku
Sambil engkau sudah tidak punya rasa
Sambil aku menangis
Sambil aku menangis
Menangis…


3 Mac 2019

Lirik Lagu Bila Entah - Aisyah Aziz

Ahad, Mac 03, 2019 0


Lirik Lagu Bila Entah - Aisyah Aziz
Entah’ bertemu tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Dari mana ke mana
Rumput tawan padi
Di tahun bila bulan apa
Kan bersua lagi

Rumah laksmana
Pasang dian tiga
Gadai hati tuk dikasihi
Hingga tua nanti

Sayang
Hilangnya di mata
Sayang
Di hati jangan

Entah’ bertemu tah’ tidak
Makin hiba hati yang terdesak
Entah’ bertemu, tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Bila–ah bila ‘tah bila bertemu tidak
Bila–ah ku mahu kau elak

Oh bulan mana bintang
Atas pucuk ara
Rajinnya kanda yang ku sayang
Sampai tak mau pulang

Sayang
Hilangnya di mata
Sayang
Di hati jangan

Entah’ bertemu tah’ tidak
Makin hiba hati yang terdesak
Entah’ bertemu, tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Salahnya di mana
Jatuhnya ke mana
Malang ku ditimpa tangga

Sayang ku tak apa
Biar buta mata
Janji jasad kambus bersama

Entah’ bertemu tah’ tidak
Makin hiba hati yang terdesak
Entah’ bertemu, tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Bila–ah bila ‘tah bila bertemu tidak
Bila–ah ku mahu kau elak
Bila–ah bila ‘tah bila bertemu tidak
Bila–ah ku mahu kau elak

Lambai-lambai pucuk kayu ara
Oh bila ku mahu kau elak

2 Mac 2019

Bulan March Dah Memunculkan Diri

Sabtu, Mac 02, 2019 2

Childhood injuries: 
Fell off my bike, 
fell out of a tree, 
twisted my ankle. 

Adult injuries:
 Slept wrong, 
sat down too long, 
sneezed too hard.

I believe that everything happens for a reason. 
People change so that you can learn to let go, 
things go wrong so that you appreciate them when they're right, 
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, 
and sometimes good things fall apart so better things can fall together.