2 April 2019

Lirik Lagu Terlalu Memuja - Wany Hasrita

Selasa, April 02, 2019 2



Lirik Lagu Terlalu Memuja - Wany Hasrita
Berulang suara hati
Berbicara tentang dia
Senyuman pun canda bahagia
Kini sepi dalam memori semalam

Hanya aku yang tahu
Hanya aku yang menanggung
Segala erti pengorbanan
Ku tempuhi dalam kedukaan

Biarlah aku sendirian tanpa cinta
Dari menyaksikan sebuah kepuraan
Tibalah waktunya aku
Harus tinggalkan dia

Hamparan hati yang dulu pernah kuberikan
Kini menjadi kehilangan melukakan
Apakah silapku
Terlalu memuja

Disini berakhir segala
Episod bersamanya

Hanya aku yang tahu
Hanya aku yang menanggung
Segala erti pengorbanan
Ku tempuhi dalam kedukaan

Biarlah aku sendirian tanpa cinta
Dari menyaksikan sebuah kepuraan
Tibalah waktunya aku
Harus tinggalkan dia

Hamparan hati yang dulu pernah kuberikan
Kini menjadi kehilangan melukakan
Apakah silapku
Terlalu memuja
Aku dipersia
Tibalah waktunya
Rintihan berlalu


1 April 2019

Selamat Datang April

Isnin, April 01, 2019 8

Assalamualaikum korang,

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan April dah. Tinggal lagi sebulan lebih sikit je nak masuk bulan Ramadhan. Korang dah ganti puasa ke belum tu? Kalau dah Alhamdulillah. Boleh fokus puasa sunat pulak. Mana yang belum tu bolehlah ganti sekarang. Jangan tunggu hujung-hujung. Takut tak sempat nanti.

Bulan April ni merupakan bulan yang sangat sibuk buat seketul Juju. Nak mintak korang doakan semoga urusan berpindah pejabat ni berjalan lancar ya. Janganlah drag masa sampai bulan puasa nanti. Tak larat nak melayan tekak yang dahaga nanti. Huhu

Bulan ni jugak banyak event jabatan. Huih. Kenapalah semua nak dikumpulkan dalam bulan April yang berbunga-bunga ni.. Why oh why. Kerja hakiki pun banyak tuntutannya dalam bulan ni. Huhuhuhu.. Semoga seketul Juju dikurniakan kesihatan dan kekuatan mental dan fizikal untuk mengharungi semuanya.

InsyaAllah aminn.

29 Mac 2019

Lirik On My Way - Alan Walker, Sabrina Carpenter, Farruko

Jumaat, Mac 29, 2019 2


Lirik On My Way -  Alan Walker, Sabrina Carpenter, Farruko
I'm sorry but
Don't wanna talk
I need a moment before I go
It's nothing personal

I draw the blinds
They don't need to see me cry
Cause even when they understand
They don't understand

So then when I'm finished
I'm all 'bout my business
And ready to save the world

I'm takin' my misery
Make it my b***h
Can't be everyone's favourite girl

So take aim and fire away
I've never been so wide awake
No nobody but me can keep me safe
And I'm on my way

The blood moon is on the rise
The fire burning in my eyes
No nobody but me can keep me safe
And I'm on my way

Lo siento mucho pero me voy
Por que a tu lado me di cuenta que nada so

Y me cansé de luchar y de guerrear en van
De estar en la línea de fuego y de meter la mano
Acepto mis errores también soy humano
Y tu no vez que lo Hago por que te amo

Pero ya no tengo mas na' que hacer aquí
Me voy llego la hora de partir
En mi propio camino seguiré lejos de ti

So take aim and fire away
I've never been so wide awake
No nobody but me can keep me safe
And I'm on my way

The blood moon is on the rise
The fire burning in my eyes
No nobody but me can keep me safe
And I'm on my way

And I'm on my way
So I've never been
Nobody
Keep me safe
And I'm on my way

So I've never been
Nobody
Keep me safe
And I'm on my way

So I've never been
Nobody
Keep me safe
And I'm on my way

So I've never been
Nobody
Nobody
On my way

So take aim and fire away
I've never been so wide awake
No nobody but me can keep me safe
And I'm on my way

The blood moon is on the rise
The fire burning in my eyes
No nobody but me can keep me safe
And I'm on my way

28 Mac 2019

Quad Serum keluaran Ardini Essential

Khamis, Mac 28, 2019 5

Apa itu Quad Serum?
Quad serum ini merupakan kombinasi 4 formula yang dirumus secara ekslusif untuk membantu pembaikan kulit supaya lebih cerah, terhidrat, memperbaiki dan memperbetulkan semula sel kulit muka. Disebabkan formula 4 campuran pekat ini maka terhasilnya Quad Serum.

Ia membantu mempercepat pembaharuan selular sambil mencerahkan kulit dan menjadikannya lebih sihat, bercahaya dan licin. Serat Quad kami telah dibangunkan secara saintifik dan direka bentuk dengan teliti untuk meningkatkan kesihatan dan penampilan kulit unik anda.

4 fungsi penting Quad Serum:
Cerah
Campuran khas bahan antioksidan dan bahan pemutih semulajadi lembut yang melindungi kulit daripada kesan sel kulit mati, memperbetulkan tona kulit tidak sekata, menghilangkan bintik-bintik gelap dan memberikan kulit yang cerah dan bersinar.

Menjana semula (Regenerate)
Merangsang kulit untuk menggalakkan pengeluaran kolagen dan mempercepatkan proses pembaharuan kulit supaya tekstur dan keanjalan kulit lebih baik.

Hidrat
Memastikan kulit anda terhidrat dan lembut dari dalam ke luar dan pada masa yang sama membantu untuk menghidrat yang akan menjadikan kulit anda lembut, licin dan melembapkan sehingga 72 jam.

Correct Pore
Ia menegangkan kulit anda dan mengetatkan liang-liang muka dan pada masa yang sama mengimbangi pengeluaran sebum dan minyak dalam kulit supaya kulit anda kelihatan lebih halus dan licin.

Kandungan utama Quad Serum

Vitamin C
Pearlets gold yang mengandungi vitamin C berfungsi sebagai antioksida kulit dan menolong merangsang penghasilan kolagen.

Whitegen
Mengunakan WhiteGen/Kojic acid derivative stabil untuk membantu memutihkan kulit .Ianya selamat dan berkesan untuk memutihkan kulit. Sesuai untuk mengurangkan hyperpigmentation pada kulit

Habatussauda
Habatussauda mempunyai anti oksida yang tinggi bagi merawat dan meningkat imunisasi kulit wajah. Ia juga berfungsi sebagai antioxidant pada kulit dan agen pelembap serta menolong mengekalkan elastisiti kulit.

Olive Oil
Mempunyai 3 jenis anti-oksida iaitu vitamin E, Polifenol, Phytosterol untuk melindungi kulit dari kesan radikal bebas apabila terdedeah dengan cahaya matahari yang menyebabkan penuaan sebelum waktunya. Ia menguatkan sel kulit dan melembutkan serta mencantikkan kulit.


Kalau korang nak tau, serum ini datang dalam bentuk gel cecair yang tidak bewarna berasaskan air bersesuaian dengan Iklim Malaysia supaya tiada kesan berminyak atau melekit dimana ia cepat meresap ke dalam kulit selepas penggunaan.

Ianya juga merupakan Serum wajah yang ada manfaat Farmaseutical ( Mencantikkan & Merawat). Dengan menggunakan teknologi terkini untuk membawa bahan aktif premium menembusi lapisan kulit terus kedalam sel-sel akar kulit dengan cepat dan berkesan. Antioksidan, Antibakteria & Anti-inflammatori

Fungsi extra
  • Merawat wajah dari dalam kulit dengan lebih berkesan berbanding pelembab yang hanya dipermukaan kulit sahaja.
  • Mengecilkan pori wajah.
  • Mengurangkan pertumbuhan jerawat dan kemerahan kulit apabila kulit terdedah pada kekotoran dan debu.
  • Menyamaratakan tona warna kulit.
  • Mengekalkan keremajaan kulit untuk jangka masa panjang.
  • Melembapkan kulit kering.
  • Menarik kelembapan kedalam kulit agar sentiasa segar dan lembap.
  • Mengurangkan minyak berlebihan.

Apa yang menarik perhatian Juju adalah serum ini sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif. Ianya juga telah melalui proses SIRIM dan telah didaftarkan dengan NOT180901625K

Review Juju:

Jujur Juju katakan yang Juju dah jatuh cinta dengan serum ni. Maklumlah, susah nak cari serum yang sesuai dengan kulit muka Juju ni. Lagi susah nak cari buatan Malaysia yang dah  melalui pelbagai prosedur bagi memastikan ianya selamat digunakan. Lagi-lagi nak dapatkan NOT tu bukan perkara yang mudah.

Lagi satu Juju suka bau dia wangi. Cepat je meyerap dekat muka. Tak melekit. Gunakan sebelum make up boleh jadikan muka glowing lepas make up. Ops, terlajak cantiklah Juju lepas ni. Hehehehe..

So korang boleh gunakan produk ni tanpa was-was okeh.

CARA PAKAI QUAD SERUM ARDINI ESSENTIALS
1. Pastikan cuci muka sebersihnya dengan cleanser dalam urutan memutar selama 30 saat, kemudian cuci dan lap kering dengan kain yang bersih.

2. Kemudian picit 1 atau 2 pam Quad Serum Ardini Essentials dan ratakan ke seluruh muka dari arah bawah ke atas dan tap secara pelahan di seluruh bahagian muka.

3. Gunakan secara konsisten pagi dan malam sebelum tidur. Untuk siang pastikan guna sunblock.

☘ Serum pakai 2x sehari pagi dan malam sebelum tidur.
☘ Simpan serum dalam suhu bilik.
☘ Elakkan serum terdedah bawah cahaya matahari yg boleh menghilangkan khasiat serum

TO BE LAUNCH SOON!
**After a year of R&D by SIRIM Malaysia skincare expert
**Tested on real Malaysian Women Skin
**95% highest effective result.
**1st in the World with QUAD technology

More info click here : http://quadserum.wasap.my
Website : Ardini Essentials
Instagram : Ardini Essentials






26 Mac 2019

Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature

Selasa, Mac 26, 2019 6
Hai korang,


So kali ni Juju nak share dengan korang produk keluaran Korea. Hah, korang semua suka dengan produk keluaran Negara Korea ni kan. Okeh, sama jugak dengan Juju. Juju pun suka dengan produk keluaran Korea ni. Ko tengok jelah artis-artis Korea tu ha. Flawless betul. Jeles Juju tengok.

Kita kalau nak bercakap pasal penjagaan kulit muka memang tak boleh nak lawan lah dengan korang yang lagi expert dan pro pasal bab-bab kecantikan ni. Yang penting korang kena tahu cara yang betul untuk menggunakan sesuatu produk tu.

Kalau kita guna dengan cara yang tak betul nanti cepat je korang claim produk ni tak baguslah, tak sesuai dengan kulit koranglah ape semualah. Tapi rupa-rupanya cara penggunaan korang tu yang tak betul. Okeh meh sini Juju kongsi sikit macam mana kita nak tau kulit muka kita ni jenis apa.

Picture source: google

Selalunya kulit rakyat Malaysia ni kebanyakkan combination. Macam kulit muka Juju ni bahagian T zone tu memang berminyak. Tapi kawasan yang lain pulak kering. Okeh bila kita dah tau kulit muka kita ni macam mana, barulah kita boleh pilih pencuci muka yang sesuai dengan kita.

Picture source: google

Hah, dah nampak dah pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka korang, barulah pergi beli. Barulah betul cara nak guna pencuci muka. Bukan main beli sebarang-sebarang je.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature



Dan kalini Juju nak kenalkan dengan korang produk pencuci muka jenis foam keluaran dari Hansagee Nature iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.

Apa yang menariknya dengan produk ini ialah bila kita pum je kat tangan dia terus keluar buih. Tak keluar cecair. Hah senanglah macam ni. Tak perlu basahkan tangan boleh terus dapat buih. So kalau kita tengok jadual pencuci muka tu untuk jenis foam ni sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat. Dah memang sesuai sangatlah dengan kulit muka Juju nu.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni berfungsi secara berkesan untuk menyingkirkan kotoran, sel-sel kulit mati dan makeup. Okeh, untuk makeup ni korang kena cuci betul-betul sebab dia tak 100% remove makeup tu. So, Juju cuci 2 kali baru bersih sepenuhnya. Lagipun bau dia wangi dan buih dia lembut sangat.

1 pum ke 2 pum? 2 pumlah baru meriah buih dekat muka. Kalau muka basah pun lagi banyak buih dia keluar.


Bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan pencuci muka ni ialah daun lidah buaya atau aloe vera dan juga tea tree leaf oil. Memang dah sedia maklum sifat-sifat daun lidah buaya yang sangat-sangat membantu untuk soothing, melembutkan, melembab, dan mengecilkan liang roma.

Urut sikit dekat muka biar sabun ni meresap terus dalam liang kulit, jangan bagi peluang pori muka tersumbat.
Bilas bersih-bersih
Rasa fresh dan segar betul

Untuk pembelian dan info:




--------------------------------------------------------------------------------------------
 About Hansaegee Nature
“Hansaegee” is derived from 2 combinations of Korean Word “한국” & “세기” become “한세기” means Korea Century 韩国世纪.

Hansaegee Nature is a skin care brand based in Malaysia and all products are made in Korea. Established since 2011, we start up with direct importing high quality & Original skin care product from Korea. And all ingredients of products legally approved and safety to used. Our aim is to share good quality skin care products with Malaysian ladies in simple way and safety method.

One of our best seller product will be Gold Nano CC Cream for many years, and in order to provide more complete skin care experience to customers; In 2016, we have started launching in house Brand “Hansaegee Nature” Aqua Whitening Cream. Follow up Hansaegee Nature by Aloe AC Bubble Cleanser in year 2018, all products of course Original made in Korea. Furthermore, we also venture into Eye Care, Facial Mask and lots of new skin care product.

All the Hansaegee Nature skin care products are ONLY available at our official Website shop www.hansaegee.com/shop  . Unable to get these products from any others retail shop or online shop channel. Is specially only for Hansaegee Nature website.

Hansaegee Nature office based in Malaysia, and all products Original Made in Korea and direct import legally into Malaysia. Since the products will be delivery from warehouse in Malaysia, customer will be receiving the product within faster period of time. This is to make sure all the products are legally approved by local authority, safe and maintained at the good quality,