Kasih Juju

March 22, 2017

Mystery Giveaway 2017 oleh Airah Syahirah


Assalamualaikum semua,

Jom join giveaway dari Airah Syahirah ni ye kawan-kawan. Klik je dekat banner tu okeh.

To adik Airah,
First sekali bila akak buka blog adik ni loading dia tak lama, sekejap je. Which is sangat-sangat bagus. Sebabnya kalau loading lama, berkemungkinan besar reader akan tutup terus. Tak nak buka dah blog yang lama sangat loadingnya. 

Secondly, blog adik sangat-sangat simple dan kompak. Maksudnya adik tak masukkan widget yang pelik-pelik. Hanya widget yang basic sahaja. Yang penting ada widget follower dan blog archive. 

Apa kata adik tambah widget bloglist dekat sidebar. Selalunya blogger akan rasa sangat dihargai bila dimasukkan dalam bloglist. Sama-sama membantu dapatkan trafik. Pemilihan bloglist pula mungkin adik boleh buat segmen. 

Alamak, nampak macam akak membebel je nih. Hehe, just my 2 cents.

Okeh, itu sahaja komen dari akak. Keep up the good work and let's keep in touch okeh.
Wassalam.

March 20, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

lazada birthday blogger contest
The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm).  Klik banner di atas untuk menyertai.

Assalamualaikum semua, 
Wah, teruja betul saya sebab seminggu dua ni ramai betul blogger yang join kontes Lazada ni. Saya pun tak nak lepaskan peluang. Wajib join juga tau. Manalah tau kalau ada rezeki Allah dah tetapkan saya menang hadiah tempat pertama. Hehe.. Berangan dulu tak pe kan.

Kalau korang nak tau, saya memang tak pernah miss beli barang dekat Lazada ni setiap tahun. Tapi ini rahsia kita tau. Jangan bagitau dekat suami saya. Haha, macamlah dia tak baca blog saya ni. Hai abang..

Apa yang saya suka dekat Lazada Malaysia?
Kalau nak diikutkan banyak yang saya suka dekat sini. Tapi yang paling penting, payment dia sangat-sangat secure. Tak perlu risau kalau tetiba duit korang hilang ke apa sebabnya korang boleh pilih online banking ataupun cash on delivery.

Dulu masa duduk dekat KL memang selalu COD je. Tapi bila dah pindah Kota Tinggi ni servis COD tu hanya untuk barang yang terpilih je. Tapi tu bukan alasan tak membeli-belah dekat Lazada. Muehehe..

Selain tu, jimat sangat-sangat masa nak shopping. Segala macam barang ada dekat Lazada ni. Tinggal nak pilih dengan tak nak je. Dari sekecil-kecil barang sampai sebesar-sebesarnya. Semua ada. Kalau nak shopping barang keperluan rumah pun ada dekat sini. Tak payah nak fikir parking ke, anak berderet nak ikut pergi shopping ke, terlebih belanja ke apa. Senang sangat.

3 barang yang saya nak beli dekat Lazada.
Jom tengok apa barang yang saya dah ushar lama dah ni sebenarnya.

  1/ Air Fryer
air fryer
Sebenarnya memang dah lama mengidam nak ada air fryer ni. Sampai tahap meleleh air liur sebab tak dapat. Haha.. Okeh ini tipu. Sebenarnya menda ni dapat memudahkan kerja kita. Kalau menggoreng tu dah tak payah asyik nak tengok dekat dia je. Tinggal je. Boleh masak lauk lain pulak

  2/ 9 in 1 Make up Set
9 in 1 make up set
Ha kalau dah namanya perempuan, memang tak sah kalau tak tengok dekat section make up ni kan. Rugi kalau korang tak masuk dekat sini. Boleh cuci mata ambil berangan. Lepas tu terbeli. Hehe, dah biasa dah macam tu. 

Set make up ni antara salah satu barang yang bestseller tau. Maksudnya dah ramai yang dapatkan produk ni. Saya pun tak nak ketinggalan. Nak juga. Siapa yang tak suka cantik-cantik ni kan.

  3/ Pendrive On The Go
pendrive in the go
Yang ni part paling best. Macam jakun je tengok pendrive boleh terus connect dekat smartphone. Boleh download movie banyak-banyak lepas tu play dekat smartphone. Jimat space smartphone korang tau. Uishh.. Macam tak sabar je nak grab nih.

Macammana nak tingkatkan servis Lazada?
Okeh, so far saya memang tiada masalah pun berurusan dengan Lazada ni. Cepat, pantas dan efisyen. Itulah pandangan saya dengan Lazada ni. Kalau korang masih lagi ragu-ragu, korang boleh cuba dulu dengan pilih barang yang murah-murah. Kalau puas hati nanti baru boleh beli lagi dan lagi dan lagi. Haha, yang ni bahaya.

Birthday wish to Lazada Malaysia
Image result for animated happy birthday
To Lazada Malaysia,
Saya nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut ulang tahun yang ke 5. Semoga Lazada akan terus menjadi shopping platform yang paling hebat di masa akan datang. 

Dan saya juga berharap agar kita boleh bekerjasama di masa akan datang *wink*wink*
Klik sini --> LAZADA MY

March 19, 2017

Uyul Rosli 1st Giveaway

Salam. Untuk julung kalinya, Uyul menganjurkan Giveaway. Selalu join Givaway rakan rakan Blogger. Kali ini Uyul pulak anjurkan. Siapa boleh sertai? Sesiapa yang bergelar Blogger dan menetap di Malaysia boleh sertai Uyul Rosli 1st Giveaway ini.



 SYARAT PENYERTAAN: 
  1. Follow blog uyulrosli[dot]com | Add To Circle Google+ Uyul Rosli | Like Fanpage Uyul Rosli Official | Follow Instagram Uyul Rosli | Subscribe Youtube Uyul Rosli.
  2. Buat entri bertajuk "Uyul Rosli 1st Giveaway".
  3. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
  4. Tinggalkan URL entri di entry Uyul Rosli 1st Giveaway.
  5. Giveaway akan MULA pada jam 1:00pm, 17 Mac 2017 (Jumaat)dan TAMAT pada jam 11:59pm, 24 Mac 2017 (Jumaat).

 SENARAI HADIAH: 
3 X 100PCS Name Card (T&C)
2 X RM10 Topup
2 X RM5 Topup

Pemenang akan dipilih melalui random.org dan akan diumumkan pada 28 Mac 2017 (Selasa).


March 15, 2017

Family Gathering di Punggai Bayu Beach Resort

Assalamualaikum semua,

Sebelum tu nak minta maaf banyak-banyak sebab entri ni dah lama terperam. Ada kerja hakiki yang perlu diuruskan dahulu. Tapi Alhamdulillah, kerja 'urgent' dah siap. Tinggal saki-baki je lagi nak kena buat laporan.

Okeh, berbalik pada cerita family gathering. Sebenarnya plan nak ke Melaka. Kononnyalah kan. Tapi berakhir dekat Kota Tinggi jugak. Haha, tak kisahlah. Yang penting hajat utama nak buat family gathering tu dah berjaya.

Jarak dari bandar Kota Tinggi nak ke Kampung Punggai ni lebih kurang dalam 65 kilometer. Lebih kurang sejam 15 minit perjalanan. Laluan di Bandar Penawar agak teruk sikit sebab banyak sangat lori besar-besar lalu. Ditambah pula dengan kerja-kerja pelebaran jalan. Sabar betul penduduk dekat sana.
No automatic alt text available.
Klik untuk lebih jelas
Dekat atas ni dia punya rate bilik. Sangat-sangat budget friendly. Saya ambil bilik Melor memandangkan saya cuma bertiga dengan suami dan si Firash. Kami ambil bilik asing-asing supaya lebih privasi. Fasiliti dalam bilik cuma ada yang basic sajalah. Tv, kettle, tuala, aircond, meja cermin dan tilam. Haha, tilam tu mestilah wajib.
Image may contain: outdoor
Deretan bilik melor.
Selain bilik Melor, saya booking juga bilik Mawar untuk ipar-ipar yang anak ramai. Bilik dia luas sikit sebab ada 2 katil queen.
Image may contain: sky, cloud, tree, outdoor and nature
Bilik Mawar
Masa sampai tu hujan turun renyai-renyai. Macam meraikan pula kehadiran kitorang. Masa ni cuma ada keluarga kami dengan 1 lagi keluarga. Tak ramai orang pun. And the best part is, kolam renang tu kitorang punya.

Budak-budak kemain gedik lagi nak mandi pool waktu hujan. Tapi kami tahan dulu. Lepaskan lelah kejap. Baru boleh terjah swimming pool.

Pantai dekat sini tak berapa nak menarik. Nak main air pun tak berani. Sebab kotor. Huhu.. Sedih betul tengok banyak sangat sampah sarap terdampar dekat persisir pantai. Kecewa betul. Kalau bersih memang dah terjun laut jugalah. Haha..





Malam tu pula, kami buat aktiviti barbeku. Rugilah kalau dah dekat tepi pantai tapi tak buat bbq kan. Macam ada yang tak kena. Omputih kata something wrong somewhere.

Saya tak menyibuk sangat dekat ruangan bbq tu. Tapi saya menyibuk dekat meja makan. Haha, daripada dok tunggu mende bakar-bakar tu lebih baik saya makan. Banyak giler makanan yang kitorang bawak.

Dekat sini ada juga disediakan mesin karaoke. Masuk je 50sen x 2 pastu pilih lagu and nyanyi. Tapi saya tak nyanyi pun. Takde bakat langsung. Kalau menyanyi dalam bilik air boleh la. Hehehe..

So, overall nya percutian singkat ni sangat-sangat memuaskan. Kalau korang nak cari percutian bajet, bolehlah ke sini. Ni link facebook Punggai Bayu Beach Resort --> https://facebook.com/profile.php?id=807896616017498 ataupun boleh whatsapp dekat 019-7555682.

Giveaway March by herneenazir.com


Giveaway pertama untuk tahun 2017 dari herneenazir.com. Dijemput kawan-kawan blogger untuk join giveaway saya. Jangan malu-malu jangan segan-segan. Saya dengan berbesar hati ingin memberikan 5 hadiah untuk 5 orang pemenang bertuah.

Hadiah menarik:
1 x Supermom Planner 2017 (Ada 2 muka surat #doodlebyherneenazir yang boleh diwarnakan)
1 x Supermom Personal Notebook
3 x Topup RM10

Syarat-syarat sah penyertaan:
  1. Follow blog herneenazir.com (senaraikan di bloglist anda)
  2. Like Fanpage herneenazir.com
  3. Follow instagram herneenazir
  4. Add To Circle Google+ Hernee Nazir
  5. Buat entri bertajuk Giveaway March by herneenazir.com
  6. Giveaway akan bermula pada 15 Mac sehingga 25 Mac 2017 jam 11.59 malam.

Saya akan pilih pemenang melalui random.org . Keputusan pemenang akan saya diumumkan pada 27 Mac 2017.

March 14, 2017

Berkenalan dengan blogger maszull dan hernee

Assalamualaikum semua, selamat hari Jumaat.

Harini saya nak share pasal geng dari JDT Blogger ni. selama ni kami tak pernah ada kesempatan pun nak bersua muka. tapi kali ni kitorang ditemukan dalam satu event.

Ini kak hernee. pemilik blog herneenazir.com, kakak ni peramah sangat. ada je cerita keluar dari mulut dia. memang tak bosanlah kalau dengan kakak ni.

Sempoi je orangnya. sebenarnya ni dah kali kedua jumpa kak hernee. kali pertama masa photoshoot dekat gunung lambak. hamboi.. kelas nko ade photoshoot. muehehehe.

Kak hernee ada anak 2 tau.. Ilham syahmi dengan ilham syamil..comel tau dua-dua ni. Mungkin mewarisi kecomelan mak die. Eh.. Terpuji pulak.

Yang ni pulak pemilik blog maszull.blogspot.com, tapi lebih selesa di panggil mama. walaupun dah berusia, tapi saya suka baca blog mama. mama  pulak rajin update blog. malu pulak bila compare dengan diri sendiri.

Mama ni sebenarnya dah ada 2 orang cucu tau. Respect betul dekat mama ni. Sambil jaga cucu boleh bercucuk tanam, update blog. Saya yang anak 1 ni pun curi-curi masa nak update blohlg. Huhu..

Mama, pinjam idea sikit boleh tak. Hehehe..

Korang pun jangan lupa terjah blog mama maszull dengan kak hernee yek. Terjah dan tinggalkan jejak tau. Nanti confirm diorang akan terjah korang balik.

Jumpa lagi di lain entri.
Wassalam.

March 12, 2017

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY 10hb-30hb March 2017



JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


Hasrul Hassan Berjaya Meroketkan Entri Saya

Assalamualaikum korang,

Nak tanya ni.. Siapa dekat sini yang dah join segmen dari Bro HH pasal dia nak tolong tambah trafik dekat entri blog? Cepat angkat tangan cepat. Hehe.
Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"
Saya berkesempatan juga join segmen ni. Rugi tau kalau tak join segmen yang macam ni. Nak nak pula yang dianjurkan oleh blogger-blogger yang dah memang power dalam dunia blog ni.

Saya minta Bro HH tolong up kan entri saya yang ini --->http://www.kasihjuju.com/2017/03/coco-concept-store-grand-launch.html dan korang lihatlah sendiri hasilnya dekat bawah ni
trafik tinggi

Ha, dah nampak? Sebelum ni memang trafik blog saya ni sendu yakmat. Mungkin usaha saya kurang dalam mempromosikan entri-entri di blog saya ni. Terkedu pula bila tengok tetiba entri yang tu naik mencanak-canak. Rupanya Bro HH dah tolong saya roketkan entri event tu.

Mungkin korang juga memang dah terdedah dengan trafik yang tinggi sejak pasang aplikasi lynk.my ni. Tapi saya masih belum cukup ilmu pengetahuan lagi pasal ni. Mesti ada sesuatu dekat sini. Hmm.. Tahap curious dah sampai level tinggi dah ni.

Kepada Bro HH, terima kasih banyak-banyak sebab tolong saya tambah trafik entri tersebut. Terus rasa membuak-buak nak tau macam mana bro HH boleh naikkan trafik blog saya ni.

Kalau korang perasan, dekat bahagian reffering URL, saya nampak ada banyak link dari lynk.my. Mesti ada sesuatu disebalik website tu kan. Jadi, marilah kita sama-sama menelaah lynk.my pula yek. Semoga kita dapat sesuatu dari situ.

Dan lagi satu, korang pun boleh rujuk dekat blog Bro HH. Ada banyak tips dan panduan yang boleh korang follow. Saya pun tak sabar dah ni nak menelaah. Hehe, best of luck untuk kita.
lynk.my hasrul hassan

Terima kasih sudi baca.
Wassalam

March 8, 2017

Lirik Lagu - Wany Hasrita - Menahan Rindu

Image result for wany hasrita menahan rindu

Wany Hasrita - Menahan Rindu
Sejenak ku termenung
Awan pun mulai murung
Tiada siulan-siulan burung-burung

Menemani hariku
Menemani sepiku
Tersiksa angkara menanggung rindu

Oh angin, Kau kirimkan
Khalimah kasihku
Agar dapat ku dengari
kalamnya berbunyi

Biarpun sekadar cuma
Memujuk hati
Akan ku terus berdiri
Hadapi semua ini

Biarlah ku bersendirian 
Terkurung dalam kenagan silamku
Biarlah aku 
Menahan rindu

Oh angin, Kau kirimkan
Khalimah kasihku
Agar dapat ku dengari
kalamnya berbunyi

Biarpun sekadar cuma
Memujuk hati
Akan ku terus berdiri
Hadapi semua ini

Oh hati, kau sedarilah kenyataan ini
Agar dapat ku gagahi
dan terus berdiri

Biarlah ku bersendirian 
Terkurung dalam kenagan silamku
Biarlah aku 
Menahan rindu

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Syarat Penyertaan

Anda hanya perlu penuhkan syarat-syarat di bawah sahaja, bila syarat dibawah dipenuhi, maka nantikan sahaja magik yang membuatkan trafik blog anda meroket tanpa anda sedari ... :) Saya jamin 100% trafik anda akan naik luar biasa selepas join segmen saya ini.

Orait. Nak join? Penuhi syarat berikut ye ...
  1. Peserta mesti ada blog.
  2. Peserta diwajibkan untuk buat satu post ringkas dengan meletakkan banner segmen ini dalam post berkenaan. Banner tersebut mesti link ke blog/post ini.
  3. Dalam post tersebut, sila letakkan satu URL blog post anda yang anda mahukan trafik meroket. 
  4. Wajib untuk LIKE page HASRULHASSAN.COM (klik sekarang dan LIKE)
  5. Wajib untuk LIKE page BISNES ONLINE TANPA MODAL (klik sekarang dan LIKE)
  6. Wajib untuk FOLLOW Google Profile Hasrul Hassan (klik dan FOLLOW)
Kepada Bro HH,

Saya nak meroketkan trafik blog saya yang ini --> http://www.kasihjuju.com/2017/03/coco-concept-store-grand-launch.html

Semoga trafik saya mencanak-canak naik lepas join segmen ini.

Terima kasih Bro HH

March 7, 2017

Coco Concept Store Grand Launch

Hai korang,

Harini saya nak share dengan korang pengalaman pertama kali saya join event dengan geng JDT Blogger.



Tanggal 23 Februari 2017 bertempat di AEON Tebrau City, Johor telah berlangsungnya acara pembukaan butik pakaian berkonsepkan Jepun iaitu Coco Concept Store.


Mengikut kata CEO Coco Concept Store, Mr Nicholas Chong, fesyen yang diketengahkan oleh Coco adalah berdasarkan dari pereka muda yang sangat teruja untuk mengenengahkan fesyen street wear, muzik dan seni. Sesuai dengan kehendak anak muda zaman sekarang yang inginkan sesuatu yang sangat fresh untuk dipakai seiring dengan perkembangan fesyen semasa.

Image may contain: 3 people, people standing and indoor

Butik ini juga diinspirasikan dari Japanesse street wear and lifestyle. Antaranya terdapat pelbagai varian of rugged work wear dan juga harajuku sports wear attire. Ha.. Boleh feeling-feeling macam orang Jepun tak kalau dah bergaya dengan baju-baju diorang ni? Hehehe..

Image may contain: 3 people, people standing, shoes and indoor

Korang boleh dapatkan pelbagai varian koleksi mix and match dekat sini. Top and bottom dia sangat-sangat menarik. Rasa macam nak borong satu kedai. Kalau korang tak percaya meh cuci mata jap.



Sweater ni murah je korang. RM19.90 sahaja.

Pada hari tersebut, kami juga telah dihidangkan dengan Fashion Mob Performance dari IDance yng datang all the way from Kluang. Untuk pilihan mix and match, korang boleh tengok gambar-gambar fesyen show yang sempat saya snap ni.





Cantikkan semua baju yang diorang ni peragakan. Rasa macam nak grab semua je. Geram betul. Haha, tapi masih boleh menahan diri. Sabar dulu.

Harga pula sangat-sangat affordable. Sesuai sangat untuk korang yang berkira-kira nak beli baju baru, tapi teragak-agak nak keluarkan bajet. Ahakss...


Ni antara model yang ada dalam Look Book 2017 2018. Mula-mula ingatkan patung. Sekali dia bergerak kemain terkejut lagi saya. Siap tanya member, ni patung ke orang? Bila tau orang, terus berdiri sebelah nak amik gambar. Muehehehe..


Gambar dekat atas ni antara geng-geng JDT Blogger yang sempat hadir pada hari kejadian. Tak ramai yang ada masa lapang untuk hadir event ini. Semoga lepas ni ramai lagi geng yang boleh hadir. Teringin sangat nak jumpa semua geng JDT Blogger. Ops.. Entri geng JDT Blogger ni kita buat dekat entri lain ye.


Gambar yang atas ni Sabrina, Marketting Manager. Lawa betul si Sabrina ni. Dah macam model-model. Sangat peramah. Tak kekok bila dengan dia.


Yang dekat atas ni pulak Amir, salah sorang orang kuat dekat event ni. Maaf tak ingat jawatan dia. Haha.. Ampunnn ye Encik Amir.


Yang ni pula part paling best. saya rushing sangat nak pegi Aeon Tebrau ni. sampai tak sempat nak makan. masa sampai je dah ternampak udang tempura tu. kecur air liur. hehe. teruk betul perangai. nasib baik diorang bagi makan dulu. kalau tak gigil tangan amik gambar.

pengajaran juga dekat diri sendiri. alas perut dulu sebelum pergi event. ha, nampak? alas perut je. jangan makan sampai kenyang. nanti rugi. muehehehe...

Kebanyakan makanan dia bertemakan Jepun. ada udang tempura, ada spaghetti bollognese, ada apatah lagi. tak sempat nak belek satu-satu. lapar teruk dah masa tu.


Haha.. tergelak tengok pipi sendiri. mengunyah sambil senyum. kembong semacam je. tapi saya suka gambar ni. sebab tudung kuning tu menyerlah sangat. kami ikut tema sebenarnya. dress code dia biru, putih dan kuning. disebabkan kami takde putih. jadi kami gabungkan biru dan kuning. tema butik COCO.

So korang jangan lupa terjah facebook diorang dekat www.facebook.com/cococonceptstore dan instagram diorang di www.instagram.com/cococonceptstore

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign