Kasih Juju

May 1, 2017

Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com

Assalamualaikum semua.

Dah lama rasanya saya tak buat segmen. Haish.. Sila jangan tiru perangai saya ni ye. Tak baik untuk trafik blog. Ha kalau korang nak tau, penganjuran segmen ni adalah salah satu cara nak tambah follower dan juga naikkan traffik blog.

Nak lebih bagus lagi, korang buat segmen tiap-tiap bulan. Korang pun dah dapat kumpul link untuk sesi blogwalking nanti.

PENCARIAN BLOGLIST MEI 2017 BLOG KASIHJUJU.COM

Syarat-syarat penyertaan.
1. Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com"
2. Letakkan gambar banner segmen dekat atas ni dan backlink kan ke page ini semula.
3. Follow blog kasihjuju.com.
4. Like page Kasih Juju di Facebook -->

5. Follow instagram saya --> helmijulia
6. Dah siap publish jangan lupa tinggalkan link blog korang dekat ruangan komen dibawah ni ya.

Segmen ini berlangsung dari 27 April 2017 sehingga 1 Mei 2017.
Pemilihan pemenang dipilih menggunakan aplikasi random.org.

Jom ramai-ramai meriahkan segmen saya ni ya.. Thank you in advance. Much love.

SENARAI PESERTA *akan dikemaskini dari semasa ke semasa
9/ 
10/ 
11/ 
12/ 



April 28, 2017

Celcom bagi data percuma untuk Facebook dan Whatsapp?

Seperti yang kita semua tahu, semenjak sebulan dua ni pengguna Celcom sering mengeluh sebab susah sangat dapat line untuk data Facebook dan juga Whatsapp.  Saya sendiri pengguna Celcom memang sangat-sangat kecewa dengan servis Celcom.

Bayangkanlah, selalunya kalau nak tengok video dekat Facebook tu dia punya loading sangat-sangat excellent. Walaupun video tu berdurasi satu jam ke atas. Laju je dia loading. Kalau tersekat pun sekejap je.

Bila masalah loading ni timbul, nak tengok video yang berdurasi satu minit pun rasa sakit jiwa. Baru tengok dua saat dia loading 30 saat. Eh, rasa macam nak tukar line telefon je. Tapi nasib baiklah line yang oren putih tu tak cemerlang dekat rumah ni. Kalau tak memang dah lama dah tukar.

Tapi saya tiadalah kepentingan sangat nak tengok Facebook hari-hari. Cuma geram jugalah bila Whatsapp tu lambat masuk.

Zaman sekarang ni kan semua pantas dan cepat dengan penggunaan aplikasi Whatsapp. Memang mudah sangat berurusan dengan pelanggan-pelanggan saya.

Dan tiba-tiba harini saya dapat mesej dari Celcom. Saya rasa pengguna Celcom yang lain pun dapat.
Eh, eh! Macam tiba-tiba je baik hati sangat si Celcom ni. Mungkin ini cara diorang untuk minta maaf kepada pelanggan setia dia.

Walau apa pun, saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak dekat Celcom sebab bagi data percuma ni. Selalulah reward pelanggan macam ni ye. Confirm pelanggan tak lari. Hehe..

Jangan lupa ye korang. Data percuma bermula besok sehingga 5 Mei 2017. Sila layari Facebook anda dengan berhemah.

Terima kasih sudi baca. Jumpa lagi di entri yang lain.
Wassalam.

April 27, 2017

Segmen Bloglist Blog Tiara Sapphire


Segmen Bloglist Blog Tiara Sapphire
SYARAT WAJIB:
  • Follow blog ini.
  • letak blog ni dalam bloglist korang, kalau takde bloglist anda dimaafkan.
  • jangan lupa letak banner dan backlink
SEGMEN TAMAT : 8 Mei 2017 | 11.59 Malam

GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW

Syarat-syarat:

1. Wajib follow blog BCSB.

2. Wajib follow Google Plus

3. Follow IG bagi yang ada akaun IG. 

4. Tulis entri bertajuk GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW,  letak banner di atas dan backlink ke entri ni.

Hadiah-hadiah :

1 x Pineng Power Bank 10,000k mAH berharga RM70.
1 x Roman R539 Bluetooth Headset berharga RM50.

Tempoh GA:

 26.04.2017 - 26.05.2017 ( sebulan) 

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini
Sumber Gambar

Klik banner kalaunak join ye.

April 26, 2017

Hebahan: Ramadhan Care untuk Ibu Tunggal dan anak-anak Yatim

Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera.

*Tim CSR Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru* ingin membuka peluang sekali lagi bagi tahun ini untuk meneruskan amalan membantu ibu tunggal dan anak yatim di sekitar Skudai menjelang Ramadhan tidak lama lagi.

Berikutan pengalaman tim kami sebelum ini, ada yang menitiskan airmata berikutan banyaknya bantuan yang diterima hanya menjelang Aidilfitri sahaja bukannya menjelang bulan Ramadhan yang dimuliakan maka, inilah sebab utama kami memutuskan agar amalan sebegini diteruskan bagi tahun ini. Insha Allah.

Anda boleh menghulurkan sumbangan mengikut kemampuan samada memilih :

1⃣ *Pakej A* - sekampit beras 5kg *atau* 10kg bagi 1 famili,

2⃣ *Pakej B* - satu set keperluan dapur iaitu minyak masak 5kg, tepung gandum, gula, garam, bihun, sekampit kecil bawang merah, kicap, sos atau apa sahaja yang dirasakan boleh menjadi keperluan asas di dapur,

3⃣ *Pakej C* -  sepasang telekung wanita dewasa *atau* telekung kanak-kanak yang baharu,

4⃣ *Pakej D* - wang tunai seikhlas hati yang sebahagiannya akan digunakan untuk membeli hamper kurma buat 1 famili.

Anda juga bebas memilih jika mahu menyumbangkan *kombinasi pakej* yang tertera.

Bagi *Pakej D (tunai)*, sumbangan perlulah dibuat secara *online ke akaun Maybank* Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru *5511 3750 7754*.

Mohon Whats App kan slip transaksi sumbangan atau menyerahkan semua barangan sumbangan (Pakej A, B & C) untuk dikumpulkan kepada *Puan Zulhaya Marzuki* di talian *013-765 2551*

Jika anda tidak sempat membeli barang-barang yang ingin disumbangkan, tidak mengapa. Anda boleh memilih Pakej D sahaja dan kami akan membelikannya untuk anda bergantung kepada barangan keperluan lain setelah kami kumpulkan.

Semua wang sumbangan & barangan sumbangan perlulah diserahkan *sebelum 17 Mei 2017*. Dan *serahan akan dibuat pada 20 Mei 2017*.

Kami juga amat mengalu-alukan *sponsorship* daripada mana-mana pihak yang ingin turut serta bersama kami di dalam *Ramadhan Care* tahun ini.

Semoga amalan anda dan amalan kita semua diangkat dan diberkati oleh Allah serta dapat memberi makna yang besar walaupun sedikit bagi golongan yang memerlukan. Terima kasih. 💐

Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak-anak Yatim - Sesi Pengenalan

Assalamualaikum semua,

Kisah ini adalah sambungan daripada entri ini --> Episod Persiapan
Harini saya akan kongsikan denan korang semua apa aktiviti yang kami buat dengan anak-anak terpilih ni.
No automatic alt text available.
Awal pagi hari kejadian saya dah keluar rumah. Terus menuju ke hotel tempat Kak Hernee dan Kak Eda menginap. Nak ambil barang-barang yang perlu di bawa ke rumah anak-anak yatim ni. Sampai je dekat hotel tengok diorang dah gerak ke Rumah Anak Yatim. Hmm.. Laju berdesup betul. Semangat nak bergotong-royong katanya.

Perkara pertama kami pagi tu berkumpul di dewan mereka. Jumlah anak-anak dekat sini seramai 56 orang. Pada sesi ini, kami memperkenalkan blog masing-masing. Sambil tu ada juga penerangan daripada blogger MiaLiana mengenai kelebihan berblog.
Image may contain: 1 person
Our emcee of the day. blogger uyulrosli.com
Image may contain: 9 people, people sitting
Barisan JDT Blogger bersama anak-anak yatim
Image may contain: 1 person, smiling, text
Sesi Q & A
Image may contain: 1 person, standing and indoor
Sesi Q & A
Image may contain: 4 people, people sitting and indoor
Sedikit penerangan blog daripada blogger mialiana.com
Pendedahan ni sedikit sebanyak telah membuka mata anak-anak ini untuk berblog. Banyak sangat benefit untuk diorang ni. Dan kami juga ada buat sesi Q & A. Nak menghangatkan suasana sebelum gotong-royong. Kenalah kenal rapat dulu kan.

Majlis kami disempunakan dengan bacaan doa daripada suami blogger Wawa Ashihara. Ampun... Lupa nama suami Wawa. Hehe..
Image may contain: 1 person, indoor
Bacaan doa pembuka majlis.
Op op.. Sampai sini dulu. Sambung part seterusnya dekat entri lain ea.
Wassalam.

April 25, 2017

Lip Balm MamaMade, Mind Your Lips

Siapa dekat sini ada masalah bibir kering? Meh sini nak sep sikit. Kita genglah. Rasanya masalah bibir kering ni sejak dari sekolah memang tiada jalan penyelesaiannya. Bila dah elok, kejap je. Lepas tu dia jadi balik. Tangan pula gatal. Asik nak tarik je kulit bibir yang merekah tu. Sakit dia jangan cakaplah. Meleleh air mata.

Harini saya nak tunjuk dekat korang sejenis lip balm yang boleh selesaikan masalah kita dekat atas tu. Dah tak nak dah bibir kering ni. Tak cantik kalau pakai lipstik matte. Dah macam tanah yang kering-kontang tu ha. Eeewww.. Tak cantik hokey.

Memperkenalkan Lip Balm keluaran MamaMade, Homemade & Natural.

Senang je nak pakai dia ni. Bukan pakai masa hari siang tau. Pakai masa nak tidur. Ha... Boleh simpan dekat rumah je. Tak perlu bawak ke hulu ke hilir.

Saya dah try dah lip balm ni. Memang bangun pagi tu bibir rasa lembap je. Takde lagi dah kulit-kulit kering tu.

Jom tengok testimoni daripada mereka-mereka yang dah cuba Lip Balm ni.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.
Image may contain: text

Mind Your Lips (Lip Balm 5g)
Kandungan;
Virgin Coconut Oil, 
Castor Oil, 
Shea Butter, 
Beeswax, 
Vit E Oil, 
Lavender Oil.
No artificial fragrance, coloring and preservative

Harga; RM 9.00 
Cara pembelian: 
Boleh beli melalui Facebook rasmi diorang di --> Homemade & Natural by MamaMade

April 23, 2017

1st Photoshoot JDT Blogger - Horrormantic

Image may contain: text

Assalamualaikum korang,

Firstly nak minta ampun dan maaf sebab saya baru perasan yang saya tak buat lagi entri photoshoot haritu. Dah 3 bulan berlalu rupa-rupanya. Harap saya tak kena kecam dengan member JDT Blogger. Hehehe...

Tarikh yang dah dipilih ni memang kebetulan saya ada masa lapang di rumah. Terperasan post ni baru mula-mula request nak join JDT Blogger. Fuh, nasib baik saya jadi antara orang yang terawal jugalah join group ni.

Seronok sangat rasanya bila dapat berkenalan dengan blogger-blogger yang ada dekat area Johor ni. Selalu baca blog je kan. Bila dah jumpa ni baru tau perangai masing-masing. Semuanya gila-gila dan sporting. Best sangat.
Image may contain: one or more people
Yaya Cendana
Tema haritu dipilih oleh blogger Yaya Cendana. Berdasarkan pengalaman dia sendiri. Horrormantic tu singkatan daripada perkataan horror dan romantic. Pernah join teater dengan tema yang sama. Mesti seramkan teater yang Yaya join tu.

Rasanya ramai yang dah kenal dengan blogger Yaya Cendana ni kan. Kalau belum kenal lagi boleh terjah blog dia ye --> www.yayacendana.com
Image may contain: 1 person, text
Wawa Ashihara
Make up pula kami datangkan khas dari Kluang. Memperkenalkan blogger Wawa Ashihara. Kalau korang nak tau, dia adalah MUA yang cover area Kluang dan Batu Pahat. memang sangat-sangat cantik hasil make up dia. Ramai juga yang dah buat tempahan dengan dia. lebih-lebih lagi untuk hari persandingan. Ramai sangat yangberpuas hati.

Saya sendiri suka dengan make up dia. kalau korang nak tau, muka saya ni teruk. banyak bekas jerawat dan juga berminyak. Tapi, si Wawa ni boleh buat muka saya ni maintain lawa sampai petang tau. Ohsem sangat kan. Korang yang belum follow blog Wawa lagi boleh klik --> www.wawaashihara.com
Image may contain: 1 person, close-up
Uyul Rosli
Photographer pada hari tersebut ialah blogger Uyul Rosli. Didatangkan khas dari Batu Pahat. Dia ni sebenarnya kerja dekat kedai gambar. Tapi buat partime photographer. Banyak tempat dia boleh cover. Korang cuma perlu book awal sebabnya bila dia dah lock tarikh customer, korang dah tak boleh kacau dah tarikh tu. 

And the best part is gambar-gambar yang dia shoot cantik sangat. Korang boleh tengok teaser hasil-hasil shoot dia dekat Facebook dan juga Instagram. Search je Uyul Rosli. Confirm jumpa. Jangan lupa juga untuk terjah dan follow blog Uyul ye. Klik dekat --> www.uyulrosli.com 

Dekat bawah ni pula sebahagian daripada team JDT Blogger yang dapat hadir pada hari tersebut. Dalam entri sebelum ni pun saya dah kenalkan diorang ni. Tapi saya nak kenalkan lagi. 

Image may contain: 1 person, close-up and text
Mar Mansor
Image may contain: 1 person
Hernee Nazir
Image may contain: one or more people
Eh, macam familiar je. hehe, saya lah ni.
Inilah keluarga baru saya. Seronok sangat dapat berkenalan dengan diorang. Banyak sangat aura positif yang saya boleh ambil daripada diorang. Masing-masing ada kelebihan sendiri. 

Tapi yang paling saya respect dekat blogger Hernee Nazir dan juga Mar Mansor. Diorang tu partime blogger juga macam saya. Tapi sangat rajin update entri blog. Saya sendiri pun terkial-kial nak menaip setiap hari. Tapi diorang ni ada je cerita yang nak dikongsikan. Tabik spring toing toing. Hehe

Last but not least, jangan lupa singgah blog Hernee Nazir --> www.herneenazir.com dan juga blog Mar Mansor dekat link sini --> www.jnjikita.blogspot.com

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

April 20, 2017

Buat Sendiri Grafik Design Anda


Assalamualaikum korang,

Nak tanya satu soalan ni, nak buat grafik design yang pantas tak?

Ya lah, kalau nak tunggu designer pro kena tengok juga;
- que design dia. Kalau ramai yang tempah, anda kena tunggu giliran.
 - Tempah hari ni, terus nak dapat design tu memang susahsikit la.
- Lepas dah dapat, mesti anda nak buat sikit sebanyak  perubahan, kena tunggu lagi.

Aduuhh!

Buat sendiri lah :)
Alamak, buat sendiri designtak cantik pulak. Buruk. Errkk!
Jemmm :(

Okeh, cuba tengok ni. Satu software untuk marketer yang nak design cepat.
Diaorang dah compile template banner, header, timeline, infografik bla bla bla yang kita boleh terus edit TANPA PERLU Photoshop.

Cecuba tengok;


Serius naik bulu roma!

Anda tahu berapa anda kena bayar untuk hasilkan banner iklan Facebook?
>> RM70 - RM200

eBook cover?
>> RM50 - RM80

Header blog?
>> RM150 - RM300

Banner iklan online
>> RM200 - RM300

Tu untuk sekali design. Kalau anda nak design baru untuk promosi yang seterusnya?

... bayar lagi
... bayar lagi
... bayar lagi

.
.
Untuk yang bisnes memang dah besar tak ada masalah. Hire seorang grafik designer sebagai staff pun boleh

Tapi untuk yang baru nak mula, tak berapa nak praktikal. Kos tinggi.

Margin dah jadi ciput!
.
.
Sebab tu kita keluarkan tool ini.. SOFTWAREGRAFIK

Ianya adalah software yang membolehkan anda buat sendiri design. Kita dah masukkan ribuan template dalamnya  yang anda boleh EDIT.

Tak perlu pening kepala.

STEP 1: Login ke web software
STEP 2: Pilih nak design apa
STEP 3: Pilih template
STEP 4: Edit dan save!

SIAP!

Cepat dan jimat!

Anda hanya perlu bayar sekali sahaja untuk software ini buat masa sekarang dan boleh guna untuk cipta UNLIMITED design!

April 19, 2017

Ebook Anak Anugerah Dan Ujian

Bersempena dengan bulan kesedaran Autism bulan ini, saya nak memperkenalkan korang dengan satu ebook mengenai perjalanan seorang ibu tunggal yang membesarkan anaknya yang menghidap Autisme.

"Pengalaman ibu, guru, keluarga dan masyarakat yang menghadapi kekeliruan terhadap anak yang mempunyai kelainan berbanding anak normal. Anak berusia 6 tahun dan mempunyai tiga kelainan seperti SPD (Sensory Processing Disorder), Dyslexia dan ciri-ciri Autisme peringkat IQ Tinggi.

Ditambah lagi diagnos Doktor & OT (Occoputional Theraphy) mengesahkan ada kesan traumatik atas anak ini selepas kematian mengejut bapa pada umurnya 3 tahun. Buku ini memberi pendedahan kisah benar bagaimana seorang ibu tunggal berjuang meneruskan kehidupan sehingga ciri-ciri kelainan anak tidak dapat dikesan awal kerana kesibukan mencari rezeki dan anak kelihatan membesar normal seperti kanak-kanak lain sebayanya.

Buku ini juga padat dengan maklumat asas tentang kelainan ini, Apa itu SPD, Dyslexia & Mild Autisme peringkat IQ Tinggi, Tips pendidikan anak istimewa, Rawatan moden, Rawatan syifa, Tanda awal & Teknik mengesan, Gajet; Teknologi yang membantu atau merosakkan dan Punca yang menyebabkan anak kelainan upaya . Saya juga sertakan aplikasi tindakan dan contoh lembaran kerja yang saya gunakan untuk membantu anak.

Di Malaysia, buku ilmiah yang berkaitan kelainan ini sangat kurang di pasaran dan saya ingin berkongsi ilmu dan pengalaman sebenar bagaimana saya melalui situasi ini.

Anda berminat untuk mendapatkan ilmu tambahan tentang kelainan ini? Jom isi form di bawah dan kami akan hubungi anda untuk susulan lanjut."

Isi Kandungan Buku Anak Anugerah & Ujian

Cara mengesan kelainan anak Normal : Disleksia & Sensory Processing Disorder (SPD)

1.     Dari hati
2.     Apa itu Sensory Processing Disorder (SPD) & Disleksia
3.     Tanda Awal dan Teknik mengesan kelainan anak
o    7 tingkah laku normal yang menutup diagnosis awal SPD
o    Ciri-ciri atau tanda awal kelainan
o    Teknik mengesan kelainan anak
4.     Punca anak kelainan upaya
5.     Gajet : Teknologi yang membantu atau merosakkan anak.
6.     Pendidikan anak Istimewa
o    Pendidikan Awal dari Rumah (Sistem kekeluargaan)
o    Pendidikan pra-sekolah
7.     Rawatan
o    Rawatan Moden
§  Pakar Perkembangan Kanak-kanak
§  Occupational Therapy
§  Kelas membaca menggunakan sistem Fonik
§  Aktiviti luar : Martial Arts, Kelas renang, Menunggang kuda & memanah
§  Jenis-jenis Terapi lain
§  Terapi Visual
§  Terapi bercakap & bahasa
§  Terapi Fizikal
§  Terapi Mendengar
§  Terapi Nutrisi
§  Terapi Perceptual motor
o    Rawatan Syifa
§  Amalan doa
§  Terapi mendengar ayat suci Al-Quran
§  Terapi menghafaz Al-Quran
o    Rawatan Tambahan Di Rumah
§  Tips membantu anak memaksimakan kebolehan
§  Aktiviti harian yang membantu meningkatkan potensi anak
o    Senarai Occupational Terapi di Negeri Johor
8.     Rumusan & Penutup
Jika anda berminat untuk mendapatkan ebook ini, anda boleh klik --> SINI
Feel free to spread this.

Review : Levea Susu Kambing

Assalamualaikum korang,

Nak tanya ni. Ada tak pembaca blog saya ni yang minum susu kambing? Uish! Ada yang tak minum ke? Rugi tau korang tak minum susu kambing ni. Banyak sangat kebaikan dia. Mana yang minum tu meh sini sep sikit. Kita geng okeh.

Dulu saya memang tak suka susu kambing. Tapi lepas dah tau kebaikan dia, terus saya jadikan susu kambing ni susu wajib diminum setiap hari. Lebih-lebih lagi masa mengandung. Sangat-sangat bagus untuk ibu dan anak yang dalam kandungan tu.

Memanglah susu kambing ni ada bau hamis kambing tu sikit. Tapi korang kenalah pandai pujuk tekak tu. Untuk kebaikan diri sendiri juga. Kalau tak nak bau kambing, korang campur sikit dengan Milo. Yang penting khasiat susu kambing tu korang dapat.

So harini saya nak kenalkan korang dengan satu produk yang pada saya sangat-sangat sesuai untuk dijadikan minuman seisi keluarga.

levea susu kambing kasihjuju.com

Levea Susu Kambing terhasil adalah untuk menggalakkan lebih ramai lagi yang gemar minum susu kambing untuk dijadikan amalan harian. Dengan rasa yang luar biasa sedap, ianya juga digemari oleh semua peringkat umur. Ianya juga mengandungi pelbagai nutrisi tambahan.

Seperti yang kita telah tahu, susu kambing adalah amalan turun-temurun di negara Timur Tengah.

Levea Susu Kambing
Kepakaran kami adalah membantu anda mendapatkan susu yang berkhasiat dan terbaik untuk diri anda da seisi keluarga. Levea Susu kambing dijamin berkualiti tinggi dan eksklusif.

Susu kambing tanpa kolagen yang diperkaya dengan antioksidan dan vitamin mineral serta kalsium, protin yang tinggi. Ia akan membantu anda menyelesaikan rantaian punca masalah anda.

Ramai yang telah kembali cergas bersama Levea.
Levea Susu Kambing ini telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), HALAL dan dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP.

Ianya juga mengandungi lebih 11 khasiat semulajadi yang sangat baik dan diperlukan untuk kesihatan;

  • Ginko Biloba
  • Almanna Arabic Gum
  • Probiotic
  • Madu
  • Kurma
  • Kismis
  • Grape Seed
  • Buah Tin
  • Pegaga
  • Sunflower Seed Oil
  • Vitamin dan mineral
  • Protin dan kalsium
Siapa yang perlu minum Levea Susu Kambing?
Levea Susu Kambing diformula khusus untuk;
  • Anak 2 tahun ke atas
  • ibu hamil
  • ibu yang menyusukan anak
  • wanita yang merancang hamil
  • golongan dewasa lelaki dan wanita
  • golongan warga tua
  • penjagaan kulit
  • mengawal berat badan
  • berpuasa
Kesan awal pengambilan Levea Susu Kambing secara konsisten;
  • Rasa cergas apabila bangun pagi
  • Perut rasa selesa dan lawas
  • Rasa lebih bertenaga dan fokus semasa belajar
  • Daya ingatan menjadi lebih kuat
  • Paras gula dalam darah terkawal
  • Susu ibu menjadi lebih kuning dan banyak
  • Anak tidur malam lebih nyenyak
  • Batuk berkahak akan hilang dan sembuh dengan lebih cepat
  • Lebih sihat dan jarang demam serta selsema
  • Cepat sembuh dari demam dan selsema
  • Badan terasa lebih ringan
  • Kulit menjadi lebih cantik dan lembap
  • Mengurangkan gejala bayi kuning (jaundice)
  • Membekalkan tenaga yang berpanjangan ketika berpuasa (tidak lapar)
levea susu kambing kasihjuju.com

Testimoni daripada mereka yang dah mencuba Levea Susu Kambing





Testimoni saya sendiri

Sedap giler rasa air ni. Memanglah dia tulis dekat situ perisa vanila. Tapi bila dah minum rasa dia macam horlicks. Nampak tak saya buat tak penuh cawan tu. Sebabnya saya suka minum pekat-pekat.

Dan untuk pngetahuan korang juga, saya memang minum susu kambing masa mengandung. Dan result dia, si Firash tak kena kuning. 

Tak mahal pun harga satu botol cuma RM49.00 Semenanjung Malaysia dan RM55.00 bagi Sabah dan Sarawak.

Untuk maklumat lanjut dan juga pertanyaan, boleh hubungi Levea Resources (JR0071916-V);
HQ: +6011 10708189 / +6019 7005786
Email: levea.hq@gmail.com
Website: www.levea.com.my
Facebook: www.facebook.com/leveaofficial

GIVEAWAY DIOR MINIATURE PERFUME MINI BY OURMEMORIA.MY

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.
Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.
Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Seorang Syed Nak Bloglist!

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Syarat-syarat untuk sertai segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"

1. Anda haruslah mempunyai blog yang aktif

2. Follow blog  Seorang Syed 

3. Follow Google+ Seorang Syed 

4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!"

5. Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed (kalau nak tulis panjang pun no hal);

"Okeh, pada pendapat saya blog Seorang Syed ni loading dia laju. Tak perlu tunggu lama. Widget pun dah okey. Cuma header tu macam terlalu jarak sangat dengan iklan yang dekat atas page tu. Macam ada pelik sikitlah. Hehe, semoga Seorang Syed terus sukses dalam dunia blog ni ya. Salam kenal."

6. Jangan lupa letak banner segmen aku di atas dan back link

April 18, 2017

My Work Life This Week

Assalamualaikum semua,

Lama rasanya tak menaip panjang-panjang guna smartphone ni. Harini rasa macam nak update blog guna smartphone pulak.

Sebenarnya tak de apa pun nak dikisahkan. Cuma lately ni rasa macam penat sangat. Penat dengan kerja. Sampaikan nak update blog dekat office pun lemau jek. Dah terlanjur ada masa lapang dekat rumah ni kita amiklah kesempatan ni sehabis baik.
Image source google picture

Korang nak tau ke apa yang saya sibukkan di pejabat minggu ni? Hmm.. Saya story sikit eh dekat korang.

Saya tengah kumpul data anggota koperasi. Dalam data anggota tu ada butiran nama, alamat, nombor kad pengenalan, tarikh lahir, pekerjaan, bangsa, jantina, tarikh jadi anggota, tarikh berhenti dan juga nombor anggota.

Masalah timbul bila koperasi cuma bagi nama dengan alamat je. Ko rase?? Mula-mula rasa macam dah fed up sangat mengadap benda tu. Tapi disebabkan semangat berpasukan kami yang saling positif antara satu sama lain kami teruskan juga menyiapkan data anggota.

Rupa-rupanya daripada nombor kad pengenalan tu kita boleh trace jantina dan tentulah tarikh lahir. Ada juga formula untuk masukkan ikon - disetiap pemisah nombor kad pengenalan.

Dari situ mood nak buat kerja jadi seronok. Gila ke tak seronok.. Daripada nombor kad pengenalan 123456789012 boleh automatik jadi 123456-78-9012.

Lepas tu nak automatikkan jadi tarikh lahir pun ada formula dia juga.  Daripada tahun dekat depan boleh jadi tahun dekat belakang. Laju jelah buat kerja kalau dah macam ni kan.

Ada ke yang nak tau formula yang kami gunakan? Nanti saya akan kongsikan dalam entri yang lain ye.

Sampai berjumpa lagi. Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

April 16, 2017

GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR 


SOALAN UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR

1. Berikan nama karakter POWERPUFF GIRLS

2. Siapakah idola cilik (Malaysia) kepada POWFACTOR - POWERPUFF GIRLs?

3.Bilakah program POWFACTOR ini di tayangkan dan di mana akan di tayangkan?

4. Lengkapkan slogan ini "Saya ingin memenangi GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR kerana saya tertarik dengan hadiah yang ditawarkan!! Hehe, walaupun saya tak berapa nak mengikuti kartun Powerpuff Girls ni, tapi cute juga kan kalau dapat hadiah kartun ni. Dan dah tentu jugalah saya akan berebut dengan si Firash. Walaupun kartun ni sesuai untuk kanak-kanak perempuan, tapi ada si Firash kisah? Yang penting kartun." (tidak melebihi 50 patah perkataan)


klik BANNER untuk SERTAI



SYARAT-SYARAT GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


1. Warganegara Malaysia

2. Jawab semua soalan diatas.

3. Buat satu entri blog yang bertajuk GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR dan jangan lupa sertakan jawapan di entri blog masing-masing ye.

4. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.

5. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube

6. Penyertaan GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR akan di tutup pada 28 April 2017 jam 11.59 malam (Jumaat)


HADIAH UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR






2 pemenang dari FACEBOOK dan 2 pemenang dari BLOG ini di cari. Nak tahu ke apakah hadiah untuk KEMPEN POWFACTOR ini? Ha...hadiahnya agak ekslusif juga tau.

*4 set of Powerpuff Girls plush toys (Blossom, Bubbles, Buttercup)
*4 sets of UBS (Blossom, Bubbles, Buttercup)
*4 Powerpuff Girls notebook
*4 Powerpuff Girls stickers

Jom sertai ! Semoga Berjaya !

Selanjutnya untuk informasi, keterangan lanjut dan lain-lain pertandingan. Boleh lawati ke : Astro Circle website., www.PowerpuffYourself.com , CartoonNetworkAsia.com atau facebook.com/Asia.CartoonNetwork.








April 13, 2017

Tips Untuk Lulus Peperiksaan Online Penolong Pegawai Penerangan S29

Assalamaualaikum semua

Nak tanya ni, ada tak yang dapat tawaran menjawab soalan secara atas talian jawatan Penolong Pegawai Penerangan S29? Kalau yang dah dapat tu, korang dah buat persediaan ke belum? Kalau belum saya ada satu barang nak war-warkan dekat korang nih. InsyaAllah barang ni akan tolong korang masa menjawab soalan tu nanti

Tapi barang saya nih ada syarat. Alamak! Lain macam je bunyinya. Haha.. Bukan syarat apa pun, syaratnya korang kena beli awallah. Kalau beli lambat nanti bila masanya korang nak menelaah pula. 

Image may contain: one or more people and text

Sebelum menjawab soalan-soalan tu korang kena tahu beberapa perkara. Bukan boleh semberono je pilih jawapan. Kalau korang nak semberono je silalah abaikan persediaan diri. Dah confirm tak terpilih punyakan. 

Tapi, untuk korang yang betul-betul serius nak buat persediaan, korang boleh klik dekat;

No automatic alt text available.

Untuk yang dah download, tahniah saya ucapkan. Korang memang pantas. Tak perlu teragak-agak. Masa depan anda akan cerah jika anda membuat persediaan dari sekarang.

Image may contain: 1 person, sitting and text

Yess, korang layak untuk lulus kali ini. Jangan biarkan kegagalan yang lalu terus menghantui hidup korang. Berubah sekarang. Buat persediaan awal. Biarkan je mereka yang tercicir tu. Okeh.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

April 12, 2017

GJoy Parfum - If You Can't Be Rich At Least You Smell Expensive

Hai korang,

Harini saya bau wangi sangat. Wangi yang tak menusuk hidung tau. Lembut je bau dia. Eh, eh! Kenapa bercerita pasal bau-bau wangi ni? Ha sebabnya saya dah spray Gjoy Parfum lah.

Kalau korang nak tau, founder dia dah bagi saya tester. Saya suruh dia yang pilihkan sebab saya ni tak familiar sangat dengan jenama perfume antarabangsa ni. Hehe..

Terima kasih dekat founder Gjoy Parfum sebab bagi saya merasa guna perfume bau mahal ni. Kalau korang nak tau lagi, tagline dia 'If you can't be rich, atleast you can smell expensive'. Hah nampak? Tak terasa ke nak cuba?

Kalau korang tak nak beli yang besar pun boleh beli yang saiz kecil dulu. Tak de masalah pun. Dia ada macam-macam jenis bau. Koranh tinggal pilih je. Kalau tak tau nak pilih yang mana boleh minta pihak Gjoy Parfum pilihkan. Confirm korang puas hati punyalah.

Antara ciri-ciri lain dekat Gjoy Parfum ni adalah:
Tahan lama
Edp perfume
35ml
60% daripada pati sebenar
Murah
Boleh digunakan untuk solat

Pengkongsian Ilmu Tentang Jenis Perfume
Istilah Parfum / Minyak Wangi
Pada botol pewangi wangian sering tertulis label 'parfum', 'eau de parfum', 'eau de toillette' atau 'body splash'. Mungkin banyak dari Anda masih bingung, kandungan apakah itu dan berpengaruhkah pada ketahanan aromanya?

Label-label tersebut ternyata berkait rapat dengan kadar kandungan pati parfum. Semakin tinggi tingkat patinya, maka semakin lama pula wangian tersebut bertahan dan tentunya, semakin mahal harganya.

Parfum (Pure Perfume) - Kadar Ketumpatan  patinya mencapai 16%-30%, dan asli tanpa campuran alkohol. PARFUM adalah pati minyak wangi yang paling kuat dan paling mahal. Tahan lebih lama sehingga 6-8 jam bergantung kepada jenis kulit.  Jika anda mengenakan wangian ini, bukan sahaja tubuh akan berbau harum malah boleh dihidu dari jarak yang cukup jauh dan tahan lama.

Jangan menyemburkan semburan parfum ke baju kerana teksturnya yang berminyak dapat meninggalkan noda. Cukup dengan oleskannya sedikit di nadi tangan dan belakang telinga.

Eau de Perfume -Kadar Ketumpatan patinya mencapai  8%-16%. EDP atau Eau De Parfum mengandungi pati yang kurang pekat daripada Parfum. Tahan sehingga 3-5 jam. Ia mempunyai kandungan alkohol yang sedikit, aroma wanginya tahan lama dan kuat. Selalunya lebih sesuai digunakan pada malam hari, terutama untuk menghadiri acara formal.

Eau de Toilette - Kadar Ketumpatan  patinya mencapai 5%-8%. EDT atau Eau De Toilette merupakan minyak wangi yang lazim didapati di pasaran. Tahan sehingga 2-4 jam. Wangian ini berada setingkat diatas cologne. Kandungan alkoholnya kurang sedikit berbanding dengan cologne. Untuk kesegaran yang bertahan lama, wangian jenis ini adalah pilihan yang sesuai kerana aromanya ringan, tidak terlalu tajam dan sesuai untuk banyak acara mahu pun saat bersantai bersama teman.

Eau de Cologne - -Kadar Ketumpatan patinya mencapai 3%-5%. EDC atau Eau De Cologne adalah minyak wangi yang paling lemah dan kebiasaannya dipasarkan kepada lelaki. Tahan sehingga 2 jam. Jenis wangian ini yang paling ringan jika dibandingkan dengan yang lain. Amat sesuai digunakan di bagian tubuh, untuk menyegarkan dan memberikan aroma harum setelah mandi. Biasanya wangian ini beraroma menyegarkan. Contohnya kita boleh dapati pada tisu basah yang sesuai digunakan sebagai penyegar selepas melakukan sebarang aktiviti.

Eau Fraiche / Body Splash
Eau Fraiche biasanya disebut dengan istilah Perfume BodyMist atau Body Splash. Ia memiliki kadar pati terendah di antara semua jenis parfum , dengan campuran kurang dari 3% dan bertahan hanya sekitar 1 jam saja.  Wanginya tidak bertahan lama dan cepat menguap, karena kadar alkoholnya yang tinggi. Sama seperti eau de cologne, body splash lebih sesuai dipakai untuk mengharumkan tubuh.
Image result for perfume edt

Kita sering menjumpai jenis EDP dan EDT. Perlu kita pahami bahwa tidak semua parfum tersedia dalam 2 jenis ini. Untuk parfum wanita sebagian besar berjenis EDP, sebaliknya untuk lelaki sebagian besar berjenis EDT.

Umumnya, parfum jenis EDP lebih tahan lama daripada EDT. Namun ketahanan aroma sebuah parfum dipengaruhi oleh banyak hal. Salah satunya jenis aroma dari parfum tersebut. Ada yang kuat, sedang, dan halus. Ada parfum berjenis EDP yang jenisnya halus, tentunya ia tidak akan bertahan lama. Banyak juga jenis EDT yang aromanya kuat sehingga aromanya bertahan lama.
Kebanyakkan  produk wangian mengandung alkohol. Jadi, semakin tinggi kadar kepekatan pati parfum semakin sedikit kadar alkoholnya. Karena sifat alkohol yang menguap, fungsi alkohol disini untuk membantu menyebarkan aroma parfum agar tercium oleh orang-orang di sekitar Anda.

Selain itu, walaupun kadar kepekatan pati parfum mempengaruhi berapa lama wangian dapat bertahan pada tubuh Anda,  Selain itu kondisi kulit kita juga mempengaruhi ketahanan parfum tersebut.  Misalnya, mereka yang memiliki kulit kering, wangian parfum akan lebih cepat berkurang berbanding mereka yang memiliki kondisi kulit berminyak. Kadar PH seseorang, juga akan mempengaruhi interaksi antara kulit dan parfum.

Itu sahaja lah yang dapat kami kongsikan berkenaan dengan istilah minyak wangi ini. Marilah kita sama-sama memahaminya agar dapat memudahkan kita dalam memilih wangian disamping mengetahui maksud istilahnya.

(Perkongsian diatas diambil daripada --> https://www.facebook.com/GJoy-Perfume-Albadz-290739344674036/?fref=nf

Dekat bawah ni antara senarai nama parfum yang GJoy Parfum dah keluarkan.
Image may contain: text

Ha korang tu apa tunggu lagi. Harga dia murah tau. Kalau na tau berapa murah korang kenalah terjah official Facebook dia dekat --> GJoy Parfum

Psst.. Sekarang ni ada kontes like dan share dekat FB GJoy Parfum. Kalau korang bertuah, korang akan dapat sebotol perfume 15ml.. Hah! Tak nak ke? Tak nak ke? Free je tu. Jom join cepat-cepat sebelum kehabisan stok.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign