Kasih Juju

August 23, 2017

Giveaway Blog Bycikrenex


Wajib:
1. Follow Blog Bycikrenex

Tak wajib tapi digalakkan: *hahahaha

7. Buat entri bertajuk "Giveaway Blog Bycikrenex", letak banner di atas di dalam ruangan entri  dan backlink sekali


8. Jangan lupa tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen post ini ye.


Cik Renex mencari TIGA ORANG PEMENANG BERTUAH. Apa hadiahnya??

Cash RM10 + Keychain Nama

Pemenang dipilih melalui http://www.random.org

Tarikh tutup penyertaan : 24 September 2017. 


FACE MASK GIVEAWAY by Asyiqin89

SYARAT YANG LAGI MUDAH DAN SENANG JE (:
1. Follow Blog ini
2. Follow instagram INI
3. Like FB Page INI
4. Buat satu entry ' FACE MASK GIVEAWAY by Asyiqin89',  paste banner dan backlink ke entri ini.

5. Pilih nak Mask yang mana satu
6. Kalau rajin like la iklan tu sikit. hehe ^_^
7. Letak link entry penyertaan dalam komen box bawah ni.


Pemenang akan dipilih menggunakan random.org
TARIKH TUTUP : 5 SEPTEMBER 2017


HADIAH

Ada 3 orang bertuah yang akan dapat Face Mask ni. Eh bukan Fask Mask je tau, dapat sekali Eye Mask. Nah pilih nak yang mana satu :


Hadiah 1:
Ferment Water Resilient Hydrating Mask 
+
Bye bye 'Panda Eyes'





Hadiah 2:
Seed Water Daily Care Mask

+
Bye bye 'Stressful Eyes'


Hadiah 3:
Beaute Blizz Aloe Vera Leaf Water Refreshning Facial Mask
+
Bye Bye 'Tired Eyes'


P/S: 
Selain pemenang bertuah yang dapat Mask, semua blog yang join GA ni akan dimasukkan sebagai bloglist  jugak (:

August 22, 2017

Ubat semulajadi di rumah - Naik Seri Wajah #tipskecantikan

Naik Seri Wajah
Wajah sihat akan kelihatan kemerah-merahan.
Bagi menaikkan seri wajah, amalkan membasuh muka dengan menggunakan air basuhan beras yang ketiga.
Bilas dengan air bersih setelah 10 minit.
Amalkan selalu.

Ubat semulajadi di rumah - Atasi Rambut Bercabang #tipskecantikan

Atasi Rambut Bercabang
Ambil daun bunga raya yang bersih, ramas sehingga keluar lendirnya dan campurkan dengan sebiji telur ayam kampung beserta sesudu madu lebah.
Gaulkan sekata dan sapukan pada rambut.
Perap dengan tuala selama 10 minit kemudian bilas dan keringkan rambut.
Amalkan 2 kali seminggu.

August 18, 2017

Ubat semulajadi di rumah - bulu mata, kening lebat #tipskecantikan

Ingin kelihatan cantik?
Gunakan lendir pokok lidah buaya da sapukan pada bulu mata dan kening anda.
Lakukan berulang kali untuk mendapatkan hasil terbail.

August 17, 2017

Lirik Lagu Sandiwara - Xpose

Image result for sandiwara xpose

Andai aku diberikan waktu 
Akan ku putarkan masa kembali
Biarpun mustahil diriku
Akan bersamamu

Disaat aku hanyut menjauh
Terkapai jatuh dilautan pilu
Ku agungkan tentang diriku
Buat kau kecewa

Biar apa terjadi
Biarkan lah ku tanggung sendiri
Kau bicara tentang cinta
Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara

Biar apa terjadi
Biarkan lah ku tanggung sendiri
Kau bicara tentang cinta
Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara

Kesilapan diriku
Kembalilah kasih semula

Biar apa terjadi
Biarkan lah ku tanggung sendiri
Kau bicara tentang cinta
Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara

Biar apa terjadi
Biarkan lah ku tanggung sendiri
Kau bicara tentang cinta
Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara

Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara
Kembalilah kasih
Kembalilah kasih semula

Ubat semulajadi di rumah - Bibir Cantik Berseri

Bibir cantik berseri
Bagi mendapatkan bibir yang cantik, hiris dan rendam kunyit hidup dalam air panas.
Gabungkan1/3 cawan air kunyit hidup,
1/3 cawan santan kelapa dan garam secukup rasa.
Kacau sebati dan minum setiap pagi.

August 16, 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


Lirik Lagu Rintihan Rindu - Wany Hasrita

Image result for rintihan rindu
Rintihan Rindu - Wany Hasrita
Tirai malam melabuhkan
Kenangan kita bersama
Dan bersaksikan gerimis yang memilukan

Sungguh lintuh hati ini
Bagai dihiris sembilu
Dan menarilah irama yang menyedihkan

Walau hati ku menangis
Walau jiwa ku merintih
Rindu yang bertamu
Meruntun ragaku

Dalam beribuan bintang
Yang sering bergemerlapan
Dan aku sedari
Rembulan pun menyuram

Andai takdir menyuratkan
Kisah terhenti di sini
Akan ku abadikan
Segala memori
Untukmu kekasihku

Walau hati ku menangis
Walau jiwa ku merintih
Rindu yang bertamu
Meruntun ragaku

Dalam beribuan bintang
Yang sering bergemerlapan
Dan aku sedari
Rembulan pun menyuram

Andai takdir menyuratkan
Kisah terhenti di sini
Akan ku abadikan
Segala memori
Untukmu kekasihku

Jika ini sebuah pengakhiran yang sempurna

Ubat semulajadi di rumah - Bebas Selulit

Bebas Selulit
Salah satu petua untuk merawat selulit yang degil ialah dengan menggunakan serbuk kopi dengan sedikit madu dan air.

Sapukan pada bahagian tubuh yang terdapat selulit dan biarkan kering. Ia juga mampu menanggalkan sel-sel kulit mati.

Kos design terkini mahal? Jom buat sendiri!

Anda tahu berapa anda kena bayar untuk hasilkan banner iklan Facebook?
>> RM70 - RM200

eBook cover?
>> RM50 - RM80

Header blog?
>> RM150 - RM300

Banner iklan online
>> RM200 - RM300

 
Tu untuk sekali design. Kalau anda nak design baru untuk promosi yang seterusnya?

... bayar lagi
... bayar lagi
... bayar lagi

.
.
Untuk yang bisnes memang dah besar tak ada masalah. Hire seorang grafik designer sebagai staff pun boleh

Tapi untuk yang baru nak mula, tak berapa nak praktikal. Kos tinggi.

Margin dah jadi ciput!
.
.
Sebab tu kita keluarkan tool ini.. SOFTWAREGRAFIK

Ianya adalah software yang membolehkan anda buat sendiri design. Kita dah masukkan ribuan template dalamnya yang anda boleh EDIT.

Tak perlu pening kepala.

STEP 1: Login ke web software
STEP 2: Pilih nak design apa
STEP 3: Pilih template
STEP 4: Edit dan save!

SIAP!

Cepat dan jimat!

Anda hanya perlu bayar sekali sahaja untuk software ini buat masa sekarang dan boleh guna untuk cipta UNLIMITED design!

Semak di;

[+] http://infotambahan.com/grafik/24183


Ini tool wajib untuk marketer.

August 15, 2017

Pizzart Memperkenalkan 5 Jenis Pizza Yang Pasti Memukau Selera Anda

Pizzart merupakan signature terbaru yang dikeluarkan oleh Anchor Food Professionals. Anchor Food Professionals ini juga merupakan salah satu syarikat pengeluar cheese terbesar Fonterra. Antara perniagaan yang berasaskan makanan yang dikeluarkan oleh Anchor ini adalah cheese, krim cheese, butter dan susu. 

Baru-baru ini Anchor telah melancarkan produk terbaru yang diinovasikan daripada pizza. Boleh baca kenyataan media di entri KJ PizzArt by Anchor Food Professionals. 5 jenis pizza yang unik ini telah diberi nama Flower Pizza, Pizza Bombs, Adjaruli Khachapuri, Mini Muffins Pizza dan Pot Pie Pizza.

Konsep Pizzart yang dihasilkan kali ini sangat kreatif. Selain mengekalkan rasa keju yang meleleh dan tidak terlalu muak, rupa bentuk pizza ini sendiri berbeza. 

Adjaruli Khachapuri
Reka bentuk pizza Adjaruli Khachapuri ini sama seperti sampan. Apa yang menariknya sampan ni, dalam dia ada cheese keluaran Anchor itu sendiri. 

Cara makan pula, anda boleh cubit sedikit roti dan cicahkan cheese yang ditengah-tengah. Cheese ini juga boleh di tarik tinggi ke atas. Nak lagi menarik, sambil makan nanti anda boleh buat pertandingan siapa yang tarik cheese lagi tinggi.

Pizza ini boleh didapati di Ejhong Concept, Johor Bahru.

Flower Pizza 
Tentu anda dah tau bagaimana pizza ini mendapat nama. Rupanya yang seakan bunga telah menyebabkan pizza ini di panggil Flower Pizza. Disetiap kelopak pizza ini terdapat cheese didalamnya. Pasti terasa sayang untuk menghabiskan pizza ini. Sayang jika kelopak bunga itu nanti cacat. Haha.. 

Mini Muffin Pizza 
Mini Muffin Pizza ini dihasilkan dengan konsep bite-size version bagi mencipta kelainan. Saiznya yang kecil sangat memudahkan untuk anda menikmati pizza ini. Jadi anda boleh lupakan sudu dan garfu seketika.

Mini Muffin pizza ini sangat sesuai untuk dihidangkan kepada kanak-kanak. Pizza ini boleh didapati di Movida Kitchen and Terrace, Batu Pahat.

Pizza Bomb 
Pizza bomb ini juga dihasilkan dalam bentuk bite-size version. Juga sesuai untuk kanak-kanak dan juga yang dewasa. Tak sabar rasanya untuk mencuba ke semua pizza ini.

Pizza ini juga boleh didapati di Movida Kitchen and Terrace, Batu Pahat.

Pot Pie Pizza 
Pot Pie Pizza ini pula dihasilkan dengan doh pizza yang rangup dan penuh dengan inti cendawan dan diatasnya ditaburkan dengan cheese yang meleleh.

Pizza ini boleh didapati di Ejhong Concept, Johor Bahru.

Hanya cheese yang berkualiti digunakan dalam menghasilkan 5 signature pizza terbaru.
Seperti yang kita semua sudah sedia maklum, Anchor Food Professionals merupakan pengeluar keju terbaik dari New Zealand, cheese yang digunakan dalam menghasilkan Pizzart ini takkan membuatkan kita rasa muak.

Selain itu, pizza ini juga boleh dinikmati semasa panas ataupun sejuk.



Sewaktu kempen ini berlangsung di Batu Pahat, Mr Chua Chern Shian wakil dari Anchor telah menagmbil masa lebih kurang 1 jam untuk memberi penerangan apa sebenarnya kelainan yang cuba di bawa oleh Anchor Food Professionals melalui Pizzart ini. 




Pizzart ini boleh didapati di premis-premis terpilih di bawah sepanjang kempen ini dari Mei sehingga pertengahan November 2017 dengan harga yang sangat-sangat berbaloi.

Klang Valley - Movida dan U Pizzeria
Perak - Movida dan U Pizzeria
Pulau Pinang - US pizza dan Lunarich
Kedah - Sky Garden
Melaka - Movida
Johor - Movida danEjohng Concept
Sabah - The Chub's Grill dan Man Ben
Sarawak - Chillax, Coup De Grill dan Bistecca

Ubat semulajadi di rumah - Rahsia Tangan Lembut

Rahsia Tangan Lembut
Lenyek pisang dan gaulakn sedikit mentega.
Lumurkan pada tangan dan urut perlahan-lahan.
Basuh bersih setelah kering.

Lakukan sekerap mungkin untuk hasil yang lebih berkesan.

DIDI THE CAT CHARITY | LETS DONATE FOOD FOR STRAY CATS


Didi The Cat Charity is a small organization to help out stray cats in Malaysia. Its a platform to give a chance to cat's lovers to spread their love. We are currently based in Penang as we are helping out all the free Cat's Sanctuary here cause most of this sanctuary need help from the society.

We dont accept any money, but we are welcoming Cat's food donation . They need help with this as cat's food is very expensive and lots amount of cats here need lots of food too. We dont have any specific requirement for the cat's food, we even accept the balance of your cat's food as long as you sincere to donate! Here got hundreds of cats that will tell God how generous you are.

Any question you may call me at 016 8228854 and if you want to know more about this new organization you can go to www.didithecatcharity.blogspot.com

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

Lengkapkan 3 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY" . 

2.) TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen dibawah ni.. 

3.) FOLLOW / LIKE / ADD /  KOMEN semua link dibawah ni ye! terima kasih semua.. 

TOLONG JUJUR YEA!


Follow Blog
❤ Tengkubutang
❤ Fara Hanim
❤ Syamimi Saad
❤ Raden Galoh
❤ Nurul Syahirah
❤ Nor Afdilah Lias

Follow Instagram
❤ rika_jue 
❤ ohh_fara
❤ cikza_com
❤ afdilah17

Add / Follow Facebook 

LIKE FB Page
❤ Cik Sepet

Follow Twitter

Komen mana-mana entri di blog ini :
 https://www.pendidik2u.my/

DAN AKHIR SEKALI ...............................
---> LIKE dan Komen di gambar ---> SINI

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Random.org

August 14, 2017

Give Away Topup by Makbapakkauhijau

1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'Give Away Topup by Makbapakkauhijaudan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih jika memenuhi syarat
6. Give Away start 10/8/2017 - 20/8/2017

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

1 : FOLLOW blog kakak
  • kakak akan follow awak balik nanti..
2 : FOLLOW G+ kakak
  • pun sama !! kakak akan follow balik jugak nanti..
3 : FOLLOW INSTAGRAM kakak

4 : LIKE FANPAGE kakak

3 : TULIS entri berkaitan ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

Giveaway by LZ

Okay, berikut merupakan sayarat-syarat yang perlu diikuti bagi membolehkan peserta berpeluang memenangi giveaway ini:

1. Follow blog ini, Lady in Red Planner,
2. *Follow Instagram : @ladyinredplanner,
3.* Like Facebook Page : ladyinredplanner,
4. Copy banner di atas dan buat satu entri bertajuk : "Giveaway by LZ" dan backlink dengan entri ini.
5. Berikan pendapat ikhlas anda mengenai blog Lady in Red Planner minimum sebaris ayat.
6. Publish entri anda.
Giveaway ini akan berlangsung dari 14.08.2017 hingga 31.08.2017.
Pemenang akan diumumkan dalam tempoh seminggu dari tarikh tutup penyertaan.

Pendapat KJ mengenai blog Lady in Red Planner ni;
  1. Loading laju
  2. Tak berat
  3. Kemas
  4. Widget semua tersusun
  5. Iklan di sidebar terlalu banyak. Sila kurangkan.

PizzArt by Anchor Food Professionals

BATU PAHAT, 21 July 2017 – Proving once again why they are the reigning leaders in the dairy food services segment, Anchor Food Professionals has launched an exciting campaign with their partners, and this time with a creation that Malaysians can’t resist – Pizza!
 Image result for anchor food professionals
Celebrating pizza in all its shapes and sizes, the new campaign called “PizzArt” takes the enjoyment of pizza a notch up into an art form. Whether you’re a hard-core foodie or a discerning gourmand, these pizzas will deliver.

Together with 24 outlets in Peninsular and East Malaysia, Anchor Food Professionals will be introducing artisanal pizzas that are taking the world by storm. Masterpieces such as Flower Pizzas, Pizza Bombs, Adjaruli Khachapuri, Mini Muffin Pizzas and Pot Pie Pizzas are waiting to be devoured at participating restaurants from May to mid-November 2017.

The artisanal pizzas were conceptualized and created by the Anchor Food Professionals’ Hot Cooking Chefs as a way to help their partners create more excitement and variety in what they offer to their customers.


*Adjaruli Khacapuri*

The pizzas can only be made by kitchen crew with advanced culinary skills, and in restaurants with pizza ovens. Chefs and assistants from participating restaurants were trained in the ways of a skilled pizzaiolo by Anchor Food Professional in preparation for the launch of the campaign. Through workshops they were taught specialized skills to create unusual pizzas such as the avant-garde Pizza Flower.


*Flower Pizza*

The recipes call for only the finest ingredients such as Anchor Mozzarella Shredded Cheese, Anchor Unsalted Butter, Anchor Colby Cheese, Anchor Cheddar Cheese, and Mainland Edam Cheese. In Malaysia, the Anchor brand is already a leader in the dairy segment. When you dine in a restaurant, a hotel, or a quick service restaurant (QSR), chances are you are already having a taste of Fonterra’s dairy products through Anchor.


*Mini Muffin Pizza*

Speaking at the unveiling of the PizzArt campaign in Kuala Lumpur, Ms Linda Tan, Director of Anchor Food Professionals Malaysia said that the new campaign will strike a chord with pizza-loving Malaysians.

“Malaysians are increasingly leading busier lifestyles and are grabbing food on the go or dining out. Our insights show us that Malaysians generally love pizzas. We wanted to excite them further by taking the enjoyment of pizza a level up by introducing extraordinary, gourmet pizzas that are taking the world by storm. If you love pizzas, then this is a must try,” Ms Tan said.


*Pizza Bomb*
She added that this is an example of innovative campaigns that Anchor Food Professionals has launched with their partners such as the highly successful Say Cheese Campaign which introduced Japanese-inspired cheese based desserts, and the second wave which introduced sweet breads infused with creams and cheese. The more recent French-inspired Travel Cakes (butter loaf cakes) made available at participating bakeries ended on a sweet note as well.

“We are continuously finding ways to help our partners stay ahead of the curve by introducing global trends and unique creations to their consumers using only the best dairy by Anchor. By drawing on our New Zealand based research and expertise, we are able to help them achieve a competitive edge,” she added.


*Pot Pie Pizza*

With the new launch of PizzArt, Anchor Food Professional hopes to trail blaze a ‘new age’ of pizzas in Malaysia. Pizza bombs which made an appearance in the international food scene is an explosion of flavour and cheesiness in a ball of chewy dough with a crispy crust. Adjaruli Khachapuri is a boat shaped pizza filled with hot cheese and oozing egg and is a Georgian invention, all the rage in food capitals of the world. Muffin pizzas are bite-sized versions of delicious pizza and perfect for breakfast and as snacks and pot pie pizzas are as hearty and satisfying as they sound with pizza dough used as a pie crust with all the flavours and stringy cheesiness of a pizza steaming inside.

Consumers can also look forward to participating in some fun contests on Anchor’s Facebook@AnchorDairyMalaysia in the month of July to win exciting prizes. 

The artisanal pizzas will be available at Movida and U Pizzeria in Klang Valley, Movida and U Pizzeria in Perak, US Pizza and Lunarich in Penang, Movida in Melaka and Johor, Ejohng Concept in Johor, The Chubs Grill and Mad Ben Café in Sabah and Chillax Café & Bistro, Coup De Grill and Bistecca & Bistro in Sarawak from May to mid-November 2017.

About Anchor Food Professionals
The recently rebranded
 Anchor Food Professionals reflects the way the food service team are now doing business, acting as true consultants, working behind the scenes to deliver exciting new tastes and products for chefs, bakers, caterers, commercial kitchens, hotels, restaurants, quick service restaurants and cafes. The team will help businesses with all aspects of their operations, from front-of-house presentation, and pricing and promotion, to enhancing yield and taste and delivering exciting new menu options. By getting to know their customers’ businesses, Anchor Food Professionals is using this knowledge and optimizing dairy ingredients using Fonterra’s world leading research and development capability to meet the specific needs of chefs, bakers and restaurant owners.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign