Kasih Juju

October 19, 2017

Doa Supaya Anak Rajin Solat

Related image

Doa supaya anak rajin solat

"Wahai tuhanku, Jadikanlah aku orang yang mendirikan sembahyang dan demikian juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doaku.

Wahai Tuhan kami! Beri ampunlah aku dan kedua ibu bapaku dan sekalian orang-orang mukmin pada hari terjadinya hisab (hari kiamat)."

Doa ini seeloknya dibaca selepas solat, atau setiap kali teringatkan anak. Amalkan membaca doa ini InsyaAllah anak-anak akan utamakan solatnya.






October 18, 2017

Laman Bahasa: Pepatah


Laman Bahasa: Pepatah

"Kuat ketam kerana sepit,
kuat burung kerana sayap"

Maksudnya: Setiap orang ada kelebihannya yang tersendiri.

October 17, 2017

Laman Bahasa: Bidalan


Laman Bahasa: Bidalan

"Duduk seorang bersempit-sempit,
duduk banyak berlapang-lapang"

Maksudnya: Pendapat ramai lebih baik daripada pendapat individu

October 16, 2017

Beautiful Quotes #13

Related image

The five W's of life
WHO - you are is what makes you special.
Don't change for anyone.

WHAT - lies ahead will always be a mystery.
Don't be afraid to explore.

WHEN - life pushes you over, you push back harder.

WHERE - there are choices to make, make the one you won't regret.

WHY - things happen will never be certain.
Take it in stride and more forward

October 15, 2017

10 Tips Kempiskan Perut

Image result for info kesihatan wanita

10 Tips Kempiskan Perut
1/ Minum segelas air sebelum makan
2/ makan hidangan sederhana 5x sehari
3/ Makan perlahan-lahan sehingga lumat
4/ Bersenam sekurang-kurangnya 3x seminggu
5/ Banyakkan makan buah-buahan
6/ Kurangkan gula
7/ Menjaga kedudukan badan ketika duduk dengan betul
8/ Jangan tinggal sarapan pagi
9/ Setiasa lakukan 'push-up'
10/ Jangan amalkan makanan segera dan air berkarbonat

October 14, 2017

Beautiful Quotes #12

Image result for beautiful quotes

When a boy calls you hot,
they look at your body.

When a boy calls you pretty,
they look at your face.

When a boy calls you gorgeous,
they look at your clothes.

But when they call you beautiful,
They see everything.

October 13, 2017

Beautiful Quotes #11

Image result for beautiful quotes

I'm not a perfect person,
I make a lot of mistakes.
But still, I love those people who stay with me after knowing how i really am.

October 12, 2017

10 TEMPAT MAKAN BEST YANG MESTI CUBA DI KLUANG!

10 TEMPAT MAKAN BEST YANG MESTI CUBA DI KLUANG!

Kluang memang terkenal dengan Kluang Man! hahaha kartun Kluang Man sgt top zaman 90an! tp kt Kluang juga top dengan makanan! jom try :

1. Nasi Daun Pisang Restoran NSM yang terletak di jalan menghala ke stesen keretapi. Ia adalah masakan India yang dihidangkan di atas daun pisang tanpa berlapikkan pinggan.

2. Char Kuey Teow Ketam Kluang pula terdapat di Batu 4, Jalan Mersing, Taman Makmur, Kluang.

3. Makan tengahari di Nasi Gulai Kawah & Asam Pedas Haji Ishak yang terletak di Perumahan Flat Haji Manan. Jika anda lambat, gulai akan kehabisan kerana pelanggannya ramai sekali.

4. Singgah di Kluang Rail Coffee, terbina di stesen kereta api KTM Kluang. Kopitiam ini terkenal dengan kopi yang diproses sendiri dan mendapat persijilan Halal dari JAKIM. Roti bakarnya, Inti kaya pula diproses sendiri. Sgt top!

5. Restoran Ikan Asam Pedas “Peranakan Flavors” Jalan Lim Swee Sim, Kluang 86000, Malaysia

6. Lontong Goreng Meletop  “Fried rice cube “the best lontong goreng” No 3 Jalan Manis, Kluang 86000, Malaysia / Lontong goreng  No 3,Jalan Manis, Kluang.

7. Nasi ujang dkt lokasi traffic light kg melayu /Nasi Ujang railway station..

8. Mee Bandung Pak Atan Kg Melayu Kluang, yg ni org kluang semua tahu.. Memang top kt kluang

9. Western di Dapur JW, No6 Jalan Persiaran Dato' Haji Ismail HassanKluang 86000, Dapur JW Berada Bersebelahan Klinik Sri Mutiara Sebaris Bank Muamalat Berdepan Prime City Hotel.

10. Murtabak Cheese No 16 Jalan Ciku, 86000, Kluang ,Johor Di tengah Bandar Kluang, sebaris Pasaraya Sakan.
Perkongsian dari Facebook

Beautiful Quotes #10

Related image

Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba
datang tidak menentu masa,
datang disaat kita kesempitan atau kesusahan.

Nilailah peluang itu dengan secara bijaksana.
Rebutlah peluang yang besar itu,
kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba.

Jangan jadikan 1000 alasan untuk tidak merebut peluang yang besar itu.

October 11, 2017

Doa Perlindungan Untuk Anak Dari Gangguan Syaitan

Image result for doa untuk anak

Bismillahir Rahmaanir Rahim
"Aku melindungkan engkau dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna, dari gangguan setiap syaitan, binatang berbisa dan setiap bencana 'ain."


Beautiful Quotes #9

Image result for madah pujangga

Aku memaafkan supaya aku tenang..
Aku melupakan supaya aku tersenyum..
Aku diam kerana aku tidak ingin berdebat..
Aku abaikan kerana tidak ada yang patut dilayani..
Aku sabar kerana keyakinanku kepada ALLAH tanpa balas.

Kenali Kereta Anda

JANGAN TERTIPU dan DITIPU LAGI.
Image result for know your car
1- Minyak hitam
Minyak hitam yg bukan sintetik tu setiap 5,000 km @ 3 bulan whichever is earlier. Kalu yg sintetik - mungkin 7,500 km atau 10,000 km.

2- Filter
Sama seperti minyak enjin. Minyak mineral biasa - 5,000 km. Minyak Synthetic - 7,500 km hingga 10,000 km. Dalam ertikata lain, bila tukar minyak enjin tu, maka tukar juga la filter minyak tu sekali (oil filter)

3- Spark plug
20,000 km ikut schedule maintenance book Tapi kau boleh pakai sampai 30k-40k takde hal...benda ni bukan critical sangat! Tapi kalau dah lebih 40k tak tukar, dia nya electrode pun dah nipis, elok tukar aje...Harga sekitar Rm 20-25 untuk 4 biji.

4- Bateri kereta
18 bulan hingga 2 tahun, terpulang pada cara penggunaan...kalau kita selalu topup air suling tu, ianya boleh tahan sampai 2 tahun. Kalau selalu lupa topup dan selalu kering. 6 bulan pun bateri boleh kong!

Free maintenance battery lain pulak ceritanya...tak payah top up air, harga lebih mahal dari bateri biasa. Bila beli bateri, jangan main hentam aje, ini kerana di Malaysia banyak barang tipu...so, beli bateri dari jenama yg boleh dipercayai. BOSCH, CENTURY... tapi ada juga jenama yang tak terkenal tapi elok!

Bateri yang baik biasanya lebih berat dari bateri yang kurang baik. Bandingkan bateri tersebut dalam kategori yang sama. Kalau NS50 tu anda kena compare dengan NS50 dari jenama yg lagi satu! Kalau kancil tak silap aku pakai NS40 atau NS40L...begitu la citernya!

5- Timing belt
60,000km untuk kereta Proton Wira, Saga. Waja boleh tahan sampai 90,000 km dan Honda CRV tahan sampai 160,000 km. Jadi timing belt ni ikut jenis kereta. Banyak orang tak tahu, depa sampai aje 60,000 km terus tukar tak kira la dia pakai apa kereta pun! Mekanik pun sengeh aje la, buat apa tolak rezeki dari duit orang!

6- Clutch plate
Clutch plate ni ialah perkara subjektif. Biasanya ikut pengalaman, hanya tukar bila ada simptom "clutch slipping" berlaku sewaktu pemanduan kita. Ni perkara yang susah nak terangkan, sebab tu mereka kata bila 100,000 km baru tukar clutch!

7- Fuel Filter
Tukar aje la sekitar 40,000 km sekali. Benda ni pun murah Rm 15-20 je.

8- Air Filter
Ditukar setiap 20,000 km. Tapi pada mereka yang tukar kepada K&N type, benda ni tak payah tukar, tapi mampu dibersihkan sudah cukup.

9 ATF (Automatic Transmission Fluid)
Minyak ni memang penting bagi yang pakai AUTO. Dalam manual dia ada sebut setiap 20,000 km tukar. Tapi boleh la extend hingga 30,000 km kepada mereka yang nak jimat. Minyak ni memang penting ditukar...jangan abaikan (contohnya tak tukar lebih dari 30,000 km) kerana kerosakan kepada AUTO gearbox perlu perbelanjaan yg besar. Kalau kita rajin tukar, kereta tak perlu Transmission Flush seperti yg disyorkan oleh sesetengah bengkel. Transmission Flush boleh pergi sampai 7-9 litre. Ini membazir untuk kita, tapi bukan pada pihak yang bikin servis. Caj hanya sekitar Rm 200++. Kalau anda selalu tukar ATF, hanya tukar biasa aje, yang budget kurang dari Rm 100...ikut saiz kereta anda!

10- Gear Oil
Untuk mereka yg pakai manual gearbox. Kereta anda tak perlu pakai ATF, tetapi sebaliknya pakailah Gear Oil. Benda ni boleh la tukar 60,000km sekali.

11- Brake Fluid & Power Steering Fluid
Kalau rajin boleh flush keluar ganti baru setiap 60,000 km.

12- Radiator Coolant
Sebotol Rm 15-20... selalunya warna hijau! 60,000 km boleh la tukar sekali! Kalau air radiator korang warna clear aje. Maknanya air paip biasa aje tu! Pakai coolant, enjin lebih cepat panas dan juga tak mudah mendidih!

13- Air-Cond Belt / Alternator Belt
Belt-belt ni perlu ditukar sama waktu dengan timing belt. Kalau kita terlupa tukar sewaktu servis sebelum-sebelum ni. Belt Air-Con & juga alternator mudah dikenal pasti akan perlunya ditukar atau tidak. Ini kerana belt-belt ni letaknya diluar dan boleh nampak. Kalau bahagian "ribs"nya dah ada "crack-crack" yang halus...maka eloklah ditukar belt tersebut. Jangan tunggu masa timing belt nak tukar, baru nak ditukar belt-belt ini. Akhir sekali, ingin admin ingatkan maintenance schedule yang ikut "km" atau masa "3 bulan" "6 bulan" & seterusnya ni hanya memudahkan pengguna-pengguna kereta melakukan penyelengaraan @ dalam English nya lebih dikenali sebagai "Preventive Maintenance"

14- Maksudnya, benda yang kita tukar tu belum tentu rosak, tapi kita dah tukar. Preventive maintenance ni mampu mengelak dari pengguna kereta menghadapi kerosakan yang kritikal dimasa akan datang! Tapi dalam dunia ni, mana ada yang perfect! Preventive Maintenance Schedule ni kalau kita ikut tanpa mengetahui sedikit sebanyak tentang fungsi atau sebab mengapa setiap alat ganti tu perlu ditukar. Ianya boleh juga menjadi suatu pembaziran!

15- Contohnya, kalau kita buta-buta ikut apa yg di syorkan oleh pembuat alat ganti. Contohnya "shock absorber" perlu diganti setiap 20,000 km, tentu kita tidak mampu mengikutnya! Jadi anda perlu ada asas ilmu seperti yang diterang kan di atas.

16- Minyak hitam mineral untuk 5,000 km / 3 bulan, minyak semi-sintetik utk 10,000 km / 6 bulan, minyak fully sintetik utk 15-20,000 km / 1 tahun. Kalau boleh hati-hati beli minyak hitam di kedai spare sebab banyak minyak cap ayam yang disediakan khas untuk tipu orang. Botol mungkin ada cap Castrol, Shell, Petronas, Eneos & lain-lain. Tetapi dalam tu sebenarnya adalah minyak murah made in China. Dalam satu hari ada beribu-ribu botol minyak hitam kosong wujud di bengkel-bengkel tertentu. Bos mereka ini sentiasa mengarahkan pekerja untuk mengambil botol-botol kosong ini dan refil serta bubuh seal baru supaya dapat mengaut keuntungan dari duit orang. Elok beli minyak di stesen minyak - confirmed genuine. Unless kalau betul-betul yakin dengan kedai spare part yang kita beli tu.

17- Minyak gear manual ditukar setiap 40,000 km untuk kereta baru (kurang 5 tahun), setiap 20,000 km untuk kereta atas 5 tahun atau apabila gear shift rasa ketat. Paling bagus untuk kereta lama - bubuh gearbox treatment. Minyak gear ATF - ditukar setiap 20,000 km. Sama macam di atas.

18- Flush? kalau dalam buku takde kata - maka tidak perlu. Air filter pun sama - 20,000 km. Coolant - tukar tiap-tiap 20,000 km. Nak tukar tiap-tiap 50,000 km pun boleh dengan syarat guna air suling @ RO water. Timing belt - ditukar setiap 80,000 km. Tapi pernah terjadi stretch sampai 110,000 km(Wira 1.6) tanpa masalah sebab menggunakan timing original Mitsubishi & ia selalu inspect timing belt keretanya. Merekah takda, gigi still elok - tak perlu tukar. Aircond belt, alternator belt, power steering belt - tukar semasa tukar timing belt @ apabila nampak crack.

19- Water pump
Ditukar apabila menukar timing belt untuk kali ke-2. Let's say kita tukar timing belt setiap 80,000 km, maka apabila kita menukar timing belt untuk kali kedua pada 160,000 km, elok tukar sekali water pump kerana hayatnya pun hampir tiba. Nak tukar water pump kena bukak timing belt. So kalau buat sekali, tiada extra labor charge.

20- Spark plug
Every 20,000 km @ selagi plastik kat tengah tu masih putih & tiada kesan terbakar. So kena check spark plug. Kalau spark plug berminyak - engine dah agak uzur & kena overhaul sebab piston ring dah haus. Asap biru kat ekzos jugak adalah tanda piston ring haus - minyak hitam terbakar. BTW, ini bukan service biasa. Dah kira major work jugak. Head gasket - tukar apabila minyak leaking kat area tu @ sekiranya berlaku coolant loss akibat dari blown head gasket. Buat grind valve sekali. Orang panggil nie top-overhaul.

21- Biasanya top overhaul tidak diperlukan kepada kereta bawah 7 tahun atau 200,000 km. Tapi ada gak yang 80,000 km kurang 5 tahun dah kena top overhaul sebab suka lenjan engine. Dok main red line manjang. Ini pun major work la jugak skit.

22- Brake pad
Tukar bila haus @ bila rasa brake kurang mengigit. Biasanya kereta 3-4 tahun sekali. Minyak brake pun sama. Anyway brake belakang tahan lebih lama dari brake depan biasanya double. Bercakap tentang timing belt (juga dipanggil cam belt kerana ia memacu camshaft), ianya berbeza antara satu pengeluar ke pengeluar yang lain.

23- Pada asalnya, enjin pembakaran dalam menggunakan camshaft yang di letak di dalam blok enjin. Secara standardnya pertukaran timing belt pada setiap 100,000 km ikut ketetapan pengeluar Jepun tetapi Jepun adalah negara bercuaca sederhana sejuk manakala cuaca di Malaysia lebih panas dan mampu mempercepatkan proses wear & tear timing belt yang dibuat dari adunan getah, plastik & fibre glass. Maka itu, adalah dinasihatkan pertukarannya dibuat lebih awal iaitu antara 90,000 km. Bagi alat ganti timing belt berkualiti rendah, kita perlu menukar lebih awal, maybe 60,000 km. Admin tak begitu pasti tentang ini.

24- Sesetengah pengeluar seperti Alfa Romeo mencadangkan pertukaran timing belt pada jarak hanya 30,000 km bagi semua enjin straight 4 twin spark & juga enjin V6 bagi model sebelum tahun 1999. Pada tahun 1996 dahulu, ada juga pemilik yang kerek & cakap timing belt boleh tahan sampai 100,000 km. Tak perlu tukar pada 30,000 km. Then, keta dia kena tarik masuk sebab timing belt putus & enjin kena overhaul. Bacaan odometer ketika itu = 35,000 km. Maka moralnya adalah kita perlu patuhi spesifikasi service & penyelenggaraan pengeluar. Banyak kenderaan zaman sekarang telah menggunakan timing chain sebagai ganti kepada timing belt. Ini termasuk Nissan, Honda & Toyota. Toyota misalannya menggunakan timing chain bagi semua kenderaan penumpangnya.

25- Model seperti CRV pada mulanya menggunakan timing belt, tetapi untuk CRV baru generasi kedua, Honda juga kembali memperkenalkan timing chain melalui enjin i-VTEC. Ianya tidak memerlukan pertukaran biarpun sudah mencecah 500,00 km lantas menjimatkan kos dan menjaga alam sekitar. Sekiranya mekanisme rantai mengeluarkan bunyi, hanya perlu tukar tensioner bearing dan segalanya pulih seperti sedia kala.

Kredit to FB Limau Ais :)

October 10, 2017

Giveaway Besar Besaran By Intan Saffyna


syaratnya mudah saja :-
  1. Buat Entry bertajuk : Giveaway Besar Besaran By Intan Saffyna
  2. Letak Banner dan backlink ke blog ni
  3. Wish Birthday: Beri pandangan tentang blog ni dan wish my birthday :)
  4. Follow Blog : Intan saffynaHanis MasturinaLokman HakimHello AimanAisya IsmailPresentisGift
  5. Like Pages :    SINI
  6. Follow Facebook :    SINI
  7. Follow Instagram : intansaffynasaffynabeautyhqhanismasturinaaimanabdullahgelaktawa,aisyaismybyaisyaismailsmartteddyscjn.my
  8. Follow Twitter : SINISINI
  9. Follow Google+ : SINISINI
  10. Tag 2 Rakan (wajib dan pastikan mereka tahu) Tag: herneenazir.com dan kisahsidiary.com
  11. Send link entry di ruangan komen.
Giveaway ni akan berlangsung selama sebulan sahaja. pemenang akan diumumkan seminggu selepas tamat giveaway secara random.

Giveaway Refresh Blog


First time join giveaway yang suruh letak lirik lagu dekat entri. Hehe.. Lirik lagu ni memang makanan kakak dik. Okeh jom layan lagu Oh Cintaku by Bella Nazari.

Oh Cintaku - Bella Nazari
Saat aku takut untuk mencintai
Dan waktu itu kau penuh rasa sabar untuk menanti
Dan ada yang ingin ku mahu
Ada yang ungun ku tahu tentangmu

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Saat aku takut untuk mendekati
Dan kamu tak pernah cuba sekali untuk menghindari
Dan ada yang ingin ku mahu
Ada yang ingin ku tahu tentangmu

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Tak mungkin aku bahagia
Jika cinta bukannya untukmu
Kau untukku saja

Benarkah benarkah aku cinta
Dirimu sekali saja
Sekali saja

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain
Oh hatiku
Tak mungkin aku bahagia

Home Remedies For Hair Loss

Image result for hair fall solution

Home Remedies For Hair Loss

Oil Massage
Massage any hair oil (coconut or almond oil, olive oil. etc.) onto your hair and scalp by applying light pressure with your fingertips.
Do this at least once a week.

October 9, 2017

Doa Untuk Anak Lembut hati, Pintar dan Soleh

Image result for doa untuk anak

Doa Untuk Anak Lembut hati, Pintar dan Soleh

Ketika memasak, sentiasa basahkan lidah dan bacakan doa ayat 200 dari surah Ali Imran:
" Wahai orang yang beriman! Bersabarlah kamu dan kuatkanlah lesabaran kamu, dan bersedialah serta bertawakalah kepada Allah supaya kamu berjaya."

Diikuti pula dengan memperbanyakkan zikir
'Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Latif dan Ya Rahman'
berulang-ulang.

Atau baca surah Al Fatihah, Surah Taha ayat 1 - 5, diikuti doa Nabi Daud sebanyak 3 kali.
Doanya, "Ya Allah, lembutkanlah hati anakku (sebut namanya), seperti mana Engkau lembutkan Nabi Daud akan besi." 
Kemudian hembuskan pada makanan dan minuman. Kalau anak masih menyusu, hembuskan pada susu.

SUPPORT ME!! POKUCU Contest


SYARAT-SYARAT
  • 1 - Follow blog POKUCU.COM , SISHAWA.COM dan SISHAWADESIGN
  • 2 - Like fanpages rasmi POKUCUDOTCOM dan SISHAWADOTCOM 
  • 3 - Follow IG @Kaymieyarahman
  • 4 - Buat sebuah entry yang bertajuk SUPPORT ME!! POKUCU Contest 
  • 5 - Letakkan banner di atas ke dalam entry terbabit dan berikan pendapat, ulasan atau apa saja kata-kata yang bernas terhadap blog POKUCU.COM dengan seikhlas hati mengikut kreativiti masing-masing.
  • 6 - Publish entry terbabit 
KOMEN MENGENAI BLOG POKUCU.COM
1 - Loading laju
2 - Kemas
3 - Mudah mencari entri yang lepas-lepas
4 - Overall sangat memuaskan.. Keep it up!

CARA PEMILIHAN PEMENANG
Para pemenang akan di pilih sepenuhnya oleh PokUcu sendiri dengan mengambil kira semua syarat-syarat yang telah di tetapkan tadi. Make sure ualls betul-betul follow semua syarat yang di tetapkan tu yer sebabnya memang kami berdua akan check satu persatu... Sekiranya blog ualls sudahpun mempunyai domain, ualls masih boleh ikut serta untuk cuba memenangi hadiah untuk tempat ke dua, ke tiga dan saguhati.

TARIKH PENYERTAAN
Contest ini akan berlangsung dari 15 Sept 2017 sehingga 15 Oktober 2017.

TARIKH PENGUMUMAN PEMENANG
Para pemenang akan di umumkan pada 20 OKTOBER 2017 - 25 OKTOBER 2017, InshaaAllah.

#MYCYBERSALE Kembali Lagi I Dapatkan Pelbagai Tawaran Menarik dengan TheShapee

Hai korang,

Tahu tak ada sesuatu yang besar dan ramai sangat yang ternanti-nantikan kedatangannya pada 9 – 13 Oktober 2017 ni? Ye betul. Kalau korang peminat tegar dengan belian dalam talian, ada sesuatu yang menarik akan berlaku pada tarikh tersebut.

Mesti ramai yang dah boleh teka kan? Yes.. Korang memang peminat tegar belian dalam talian. Meh sini sep sikit! Kita geng. Memang setiap tahun KJ akan tertunggu-tunggu #MYCYBERSALE. Waktu ini sahaja korang akan dapat membeli-belah dengan potongan harga yang tak masuk akal.

Kalau korang nak tahu lagi, tahun ini merupakan tahun ke empat Malaysia menganjurkan aktiviti jualan dalam talian yang akan berlangsung selama lima hari. #MYCYBERSALE yang dianjurkan oleh MDEC ini bertindak sebagai pemangkin untuk membangunkan industri e-Commerce di Malaysia. Ianya juga bertujuan untuk membantu melonjakkan jualan secara atas talian.

Untuk memudahkan korang memilih laman web mana yang terlibat dengan #MYCYBERSALE ni, KJ akan bagi contoh dulu ye.

Shapee

Memperkenalkan sebuah laman web yang menjual pelbagai keperluan pakaian untuk ibu mengandung, menyusukan dan produk penjagaan bentuk tubuh badan. Memahami keperluan setiap wanita selepas bersalin yang mahukan bentuk tubuh kembali seperti anak dara, Shapee mengambil kesempatan ini bagi memenuhi kehendak ibu-ibu moden alaf ini.

Shapee merupakan salah satu penjual shapewear yang terkemuka di Malaysia. Ianya juga telah mendapat kepercayaan daripada 500,000 orang rakyat Malaysia. Lebih 1 juta pakaian shapewear telah terjual sejak ditubuhkan pada tahun 2012 dan 100% testimoni pelanggan yang telah berjaya mendapatkan kembali bentuk tubuh badan yang diidamkan.
Antara produk yang dikeluarkan ialah:
shapee long arm shaper
Long Arm Shaper

shapee posture brasieree
Posture Brasieree

shapee 2-way body shaper
2-Way Body Shaper

Nursing Bra

 shapee full bodysuit shaper
Full Body Suit Shaper

shapee seamless tankee
Seamless Tankee
KJ sebenarnya memang dah lama sangat nak mencari baju yang boleh tutup lemak-lemak dekat badan ni. Susah sangat nak singkirkan, jadi kita ambil plan B. Kita tutup pula lemak-lemak manja ni. Hehe.

Dan KJ jumpa pula Seamless Tankee keluaran Shapee ni. Sebelum kita cuba jom kita baca dulu kebaikan yang boleh kita dapat bila pakai produk ni.

Product Benefits:
1. Maintain body natural balance
2. Body shaping & slimming
3. Stimulate immune system
4. Posture correction
5. Increase metabolisme
6. Anti-water retention
7. Improve blood circulation
8. Anti-cellulite
9. Anti-spider veins

Japan weaving technology constantly micro massages your body and generates heat to increase your blood circulation to trim your body effortlessly.
Germaniu, titanium and silver stimulate body immune system and maintain body natural balance. It provides an ultimate solution to balance your lifestyle.

Material:
Nylon & Spandex
Germanium, Titanium and Silver

Wow, tak sabarnya KJ nak tutup dan lemak-lemak berlebihan dekat perut ni. Banyak sangat kebaikan yang boleh kita dapati dengan produk ni.

Bersempena dengan #MYCYBERSALE 2017 tahun ini, Shapee menawarkan khidmat pengeposan secara percuma. Bukan itu sahaja, nantikan tawaran berganda yang akan Shapee umum tak lama lagi. So korang kena follow Shapee rapat-rapat.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi Shapee di:
·         Website: https://www.sushivd.com/shapee
·         Instagram: @shapeemy

Dan kalau korang nak dapatkan senarai laman web yang terlibat dengan #MYCYBERSALE 2017 ni korang boleh layari :

October 8, 2017

Beautiful Quotes #8

Related image

Bersyukurlah dengan apa yang kita ada.
Jangan kira apa yang kita tak ada,
dan jangan kira apa yang orang lain ada.
Sebaliknya, kira apa yang kita ada,
dan kira apa yang orang lain tiada.

Petua untuk senyuman dan elak mencari 
nahas emosi sesama manusia.

Doa Perlindungan Untuk Anak

Related image

"Aku berlindung kepada Allah untukmu berdua dengan kalimat-kalimat Allah yang sempurna,
dari segala setan, binatang yang berbisa dan pandangan mata yang jahat"
(HR Al-Bukhari 3371)

October 7, 2017

Beautiful Quotes #7

Image result for kata madah

Diam seseorang itu bukan bererti lemah,
Kadang dia tahu apa yang ingin diperkatakan,
Tapi dia tidak ingin melukai hatinya dengan berdebat dan ingin menjaga perhubungan.

Beautiful Quotes #6

Related image

Nothing destroys self-worth,
self-acceptance and self-love faster
than denying what you feel.

Without feelings you would not
know where you are in life.

Nor would you know
what areas you need to work on.
HONOR YOUR FEELINGS.
Allow yourself to feel them.

October 6, 2017

Beautiful Quotes #5

Image result for be positive

5 Things to tell yourself each day
1/ Today will be my day
2/ I am the best me there is
3/ I know that I'm a winner
4/ I can do it, I know I can
5/ God will always be with me

Be positive and believe in yourself

Beautiful Quotes #4

Image result for be positive

Wake up smiling
Seized every moment
Try new things
Be legendary
Be fearless
Be bold
Amaze yourself
Take chances
Embrace change
Be optimistic
Now is your time

October 5, 2017

Lirik Lagu Oh Cintaku by Bella Nazari

Image result for bella nazari oh cintaku

Oh Cintaku - Bella Nazari
Saat aku takut untuk mencintai
Dan waktu itu kau penuh rasa sabar untuk menanti
Dan ada yang ingin ku mahu
Ada yang ungun ku tahu tentangmu

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Saat aku takut untuk mendekati
Dan kamu tak pernah cuba sekali untuk menghindari
Dan ada yang ingin ku mahu
Ada yang ingin ku tahu tentangmu

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Tak mungkin aku bahagia
Jika cinta bukannya untukmu
Kau untukku saja

Benarkah benarkah aku cinta
Dirimu sekali saja
Sekali saja

Oh cintaku
Aku tertanya
Andainya diriku tiada
Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain

Oh hatiku
Selalu tertanya
Andainya diriku tanpa kamu
Tak mungkin aku bahagia

Akan kau sedih atau ada pengganti yang lain
Oh hatiku
Tak mungkin aku bahagia





18 Ways To Be More Positives At Work

Image result for be positive
18 Ways To Be More Positives At Work
  1. Commute - Listen to audio books, podcast or inspirational music on your commute.
  2. Arrive early - Arrive early and focus on the task required today.
  3. Emails - Avoid checking emails first thing. Focus on task in hand and periodically check emails through the day.
  4. Time usage - Are you making the most of your time? Focus efforts on what matters most.
  5. Planning - Schedule your day and set out achievable objectives.
  6. Break times - Plan breaks into your day to allow recovery and re-focus on your tasks.
  7. Meetings - Walking meetings help focus. Leave the meeting with clear and achievable objectives.
  8. Health and well being - Exercise is proven to educe stress and the resulting feel good factor can boost your productivity, while leaving you in a healthy mindset.
  9. Pace yourself - Rushing task will create more errors that inevitably you will have to re-do.
  10. Be positive - Infuse positive emotions into your work and colleagues and enjoy the contagious nature.
  11. Support - Share your achievements with other and support the results of colleagues.
  12. Compassion - Remain compassionate to negative colleagues. People are usually negative for a reason.
  13. Collaboration - Never be afraid to ask for help. Collaborative with others to achieve mutual goals.
  14. Office politics - Don't get bogged down in office politics. Focus on what is needed to move forward.
  15. Boring jobs - Bite the bullets and face mind numbing tasks head on.
  16. Critisms - Understand any criticism aimed of you and use the feedback to improve your work.
  17. Holiday days - Try different activities on your day off. Variety is the spies of life and leave you in a more positive mood.
  18. Adapt - Bussiness changes ti survive. Make sure you are open and adoptable rather then resisting change.

October 4, 2017

Beautiful Quotes #2

Image result for islamic quotes

Allah gave you a beautiful life,
don't waste it being sad over something that will pass in time,
He;s always got something amazing planned

Beautiful Quotes #3

Image result for be positive

Get up today and say,
"Tis is going to be a great day.
I'm excited about my future.
Something good is going to happen to me!"

Hebahan: Ekspo Johor Berkemajuan 2017

.


Ekspo Johor Berkemajuan
6 Oktober 2017 - 14 Oktober 2017
10.00 Pagi - 10.00 Malam

Aktiviti:
  • Forum Perdana Ehwal Islam
  • Jualan Usahawan Produk IKS Tempatan
  • Karnival Kerjaya (7-8 Oktober)
  • Karnival Jualan Mega Muafakat Johor (12-14 Oktober)
  • Pelancaran Desa Kelestarian Johor
  • Belon Udara
  • Drone Racing
  • Cabutan Bertuah
  • Food Truck

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign