Latest

18 November 2019

Chili's Grill & Bar : Delicious Mexican Specialities


Korang tau tak, masa Juju jadi orang Kuala Lumpur 4 tahun yang lepas, ada satu kedai makan yang Juju teringin sangat nak pergi tapi Juju tak sempat pun nak pergi. Kedai ni berkonsepkan makanan Mexico. Lepas tu pulak, masa zaman Juju jadi orang bandar tu pulak zaman KPOP tengah membuak-buak naiknya. Maka, Juju pun terpengaruh dengan kawan-kawan jadi peminat makanan Korea jap.

Hehe, bagi can lah Juju merasa jadi orang Korea celup kejap. And guest what? Member baik, adik dengan housemate merangkap officemate boleh pulak melancong ke Korea. Di tinggalnya Juju sensorang. Huhuhu.. Sebenarnya masa tu Juju ada hal lain yang tak dapat nak dielakkan. Jadinya terpaksalah Juju block kejap FB dengan IG diorang sebab banyak gila diorang spam gambar. Hehehe.

Okeh, habis cerita pasal Korea. Berbalik pada Chili's ni ha, penyudahnya bila dah dapat pindah ke Johor mulalah terbayang-bayang balik kedai makan yang Juju teringin sangat nak pergi nih. Nak dijadikan cerita lagi, kedai makan ni belum ada outlet dekat Johor tau. Hmmm... Telan air liur dululah sambil menaip.

Chili's Grill & Bar : Delicious Mexican Specialities
Kalau korang nak tau, Chili's ni ada 12 cawangan termasuk satu di Pulau Pinang. Selebihnya semua di area Klang Valley. 

Kalau bercakap pasal menu pulak memang semuanya menggiurkan. Dari appetizer sehinggalah ke desserts. Rasa macam nak makan semuanya. Tapi confirmlah tak bolehkan. Okeh meh sini Juju share sikit menu-menu yang ada dekat restoran ni.

Appetizers
Triple Dipper™ RM36.95
Why choose one when you can choose three? Served with celery & dipping sauces.

Chicken Crispers®
Big Mouth Bites (contains beef)
Texas Cheese Poppers
Signature Drumettes (Boneless or Bone-In)
Onion Rings
Southwestern Eggrolls

Classic Nachos RM27.95
Topped with melted mixed cheese, jalapeños, mashed black beans, queso and a hint of seasoned beef. Served with pico de gallo and sour cream.

ChickenRM29.95
BeefRM38.95
ComboRM35.95
+ fresh GuacamoleRM2.95

Craft Burgers
NEW Alex’s Santa Fe Burger RM31.95
Our own Chef Alex crafted this beauty. Avocado, melted Swiss cheese, red onions, roasted jalapeños, tomatoes, pickles, cilantro & spicy Santa Fe sauce.

Fresh Mex: Top Shelf Tacos
Crispy Chicken Tacos
Crispy chicken tenders, beef bacon, diced tomatoes, mixed cheese, shredded lettuce, drizzled with our signature Honey-Chipotle sauce & Ranch. Served with warm flour tortillas with rice & black beans.

2 TacosRM26.95
3 TacosRM31.95
+ Fresh GuacamoleRM2.95

Fresh Tex Steaks
Southwestern Grilled Lamb** RM38.95
Grilled lamb with Chili’s special marinade. Served with mashed potatoes with black pepper gravy and seasonal veggies.

Classic StripRM49.95
8 oz. strip steak topped with seasoned butter. Served with loaded mashed potatoes and seasonal veggies.

Seafood
Ancho Salmon RM45.95
7 oz. seared chile-rubbed salmon, drizzled with Citrus-Chile sauce & topped with cilantro & crumbled feta cheese. Served with rice and seasonal veggies.

Sweet Stuff
Molten Chocolate Cake RM22.95
Chocolate cake with a molten chocolate center, topped with vanilla ice cream in a chocolate shell.

Skillet Toffee Fudge Brownie RM17.95
Freshly oven-baked toffee brownie topped with vanilla ice cream, drizzled with caramel sauce & topped with toffee pieces.

Fuh, memang menggoda iman betul hidangan makanan yang ade dekat kedai ni. Tapi, suka Juju nak bagitau yang kedai ni takda sijil halal dari JAKIM tau. Sebab diorang hidangkan alkohol. Sama macam hotel. Semua tak dapat sijil halal sebab diorang serve alkohol.

Tapi tak pelah kalau dah jatuh was-was baik elakkan je. Okeh, buat kengkawan dan pembaca blog Juju yang bukan muslim bolehlah ke restoran ni. Mana yang tak sempat ataupun malas nak redah kesesakan lalu lintas korang bolehlah order food delivery. Dunia dihujung jari kan sekarang. Sambil tengok cerita kegemaran korang dekat tv boleh tunggu orang hantar makanan sampai depan pintu rumah. Jimat masa dan jimat minyak. 

Apa? Tak tau nak pilih food delivery yang mana satu? Hah! Kalau korang tanya Juju, pilihan utama Juju sudah semestinya Food Panda. Dekat Food Panda ni bukan saja ada 1 restoran tau. Tapi ada pelbagai pilihan restoran yang boleh korang pilih.

Dari menu makanan pembuka selera sehinggalah ke hidangan pencuci mulut. Paling beruntung orang yang dekat bandarlah. Macam-macam kedai yang korang boleh pilih untuk delivery. Silap-silap kedai makan tepi jalan pun boleh delivery tau. Ha cepat-cepat  serbu laman web rasmi Food Panda Malaysia ya.

4 comments:

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

tekak mat saleh mcm akak memang terliurlah tengok ni semua Juju uiii, sila belanja okey

kisah si dairy said...

pepetang ni, bikin perut i lapar tau jujuice... kat KL je ke..Kat Jb ni takde ek.. kita pun nak mintak belanja jugeksss

mamapp said...

wohoo sedapnya.. lapar mama tgk gambar

Azhafizah MN said...

Sedapnya mexican food. Suka sebab pedas pedas dia tu sedap. Bolehlah cuba order by foodpanda je kan