Latest

21 March 2013

A Phone Conversation Part II

Hai sume :)

SukaGelak nak tanya la dekat korang.
Ape perasaan korang, kalau korang tengah menerangkan sesuatu, tiba-tiba kene potong?
Meh SukaGelak bagi contoh :- 

Caller : Hello, boleh saya tau no fax bahagian IT?
Operator : Boleh, nombor die 03-404
Caller : Berape nombor belakang die?
Operator : [Terkedu 3 saat] 4110.
Caller : Okey terima kasih. (Die marah wey.......) 

And the caller hang up the phone.
I'm not mad, but I'm really frustrated with the caller.
Tak salah pun dengar SukaGelak habiskan baca nombor fax tuh.
Bukan kene dengar sampai besok pagi pun.
Tapi tak tau lah kalau si pemanggil rase membuang masa die pulak. Huh..!
Tak nice la dapat pemanggil yang macam ni.
I dont even know who you are and you may know me.
Kesimpulannya, Senyum.. Tak perlu kata apa-apa.

Wassalam.

2 comments:

combi said...

agk rs nk maki la....huhu

lynn kamarul said...

hehe adik mama lynn operator kat pej Tanah petaling... kadang2 dia mengadu gak peel customer yg macam2 ragam ni tp nak buat mcm mana kan kalau da etika kerja mengatakan pelanggan selalunya benar.