Latest

11 January 2016

Siapa Mira Filzah ni?

Okeh, sebenarnya dah tengok lakonan si Mira Filzah ni dekat cerita Din Sardin. Comel betul dia pakai uniform JPJ dalam cerita tu. Masa tu tak terfikir pun nak google pasal si cantik manis ni sebab memang tau dia seorang blogger dan model.

Lepas tengok cerita Cinta si Wedding Planner ni terus timbul niat nak buat research sikit pasal die. Eh, dah bunyi macam psiko pulakkan. Hehe..

Jom tengok serba sedikit pasal beliau.

Nama Komersial :  Mira Filzah
Nama Sebenar : Nur Amirah Filzah Badiozaman
Umur  : 23 Tahun (2016)
Asal : Bangi, Selangor
Kerjaya : Pelakon, Model, Blogger dan Pengacara 
Pendidikan : Bekas pelajar cemerlang SMK Aminuddin Baki, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam (Jurusan Perniagaan Antarabangsa).
Drama : Cinta Si Wedding Planner, Eksperimen Cinta, Dahlia, Dunia Lola
Pengacara Program TV : Qari Junior TV3, Hijabista & KL TV
Telefilem : Din Sardin, Abang Haji, Abang Beduk, Nasi Dagang Lembu Korban
Blog : http://mirarafilzah.blogspot.com/
Twitter : https://twitter.com/mirafilzah
Instagram : https://www.instagram.com/mirafilzah_/


Itu je yang dapat dikongsikan. Terima kasih sudi singgah :)
Wassalam.

9 comments:

  1. cantik sangat..

    www.qiyasaad.blogspot.my

    ReplyDelete
  2. comel origional gadis melayu mia filzah ni... suka tgk dia simple jer

    ReplyDelete
  3. dia memang cantik!!
    bertambah lagi blogger yg berjaya dalam seni lakonan...syabas!!!


    ~Admin : My New Blogger~
    http://munirahmustafar84.blogsot.my

    ReplyDelete
  4. Suka sebab setakat ni dia jaga pemakaiannya..

    ReplyDelete

“More smiling, less worrying. More compassion, less judgment. More blessed, less stressed. More love, less hate.”
― Roy T. Bennett, The Light in the Heart