Latest

16 January 2018

Petua Mujarab Hilangkan Sakit Gigi

PETUA MUJARAB HILANGKAN SAKIT GIGI....👇👇👇

Dua tiga hari ni aku mengalami sakit gigi..  tapi malam ni laa paling sakit sekali.. tak tidur malam... nak gi klinik gigi.. semuanya dah close.. Google punya google.. ada satu petua yg aku nak share ngn korang semua.. kalau ko orang sakit gigi.. pergi cari dlm almari dapur ko orang ekstrak vanila.. Yaa...! Ekstrak vanila yg mak2 korang buat kuih.. kek.. biskut.. puding dan lain2 tu...

Cara2 nya.. ambik kapas atau tisu bersih.. celup dgn ekstrak vanila ni.. then tampal atau sapu kat tempat yg sakit... Alhamdullah.. dgn Izin Allah.. sekejap jaa sakit gigi atau sakit gusi dah hilang... sesuai utk gigi berlubang juga..

Aku tak tau laa sapa yg bagi idea utk letak ekstrak vanila.. tapi ia betul2 berkesan... Bila dah baik tu, jangan lupa laa pergi check ngn doktor pulak.. mungkin doktor akan nasihatkan untuk cabut gigi tu atau tampal mana yg berlubang.. anyway terima kasih pada yg memberi idea petua ni.. mungkin lepas ni akan ada kajian dan produk yang berasaskan ekstrak vanila untuk pesakit gigi..

Mohon share pada kawan2 korang yg sakit gigi dan gusi.. 😉

KREDIT ANGIN RINDU (Facebook Viral Media Johor)

6 comments:

Ann Ishak said...

petua yang sangat bagus :D

anak denesor said...

serius..like seriously? hahaha yeake..baru tau petua tuh

IQ = Izyan Balqis said...

first time dengar. menarik!

Siti Rohaida Yusof said...

hadoiii..guna ni je...tak payah la kan nak cari ubat kat luar tu...good sharing juju

Faisal Amirul said...

La, ye ke? Tak pernah tau pun?

Lepas ni boleh selongkar dapur, dan letak dalam kotak ubat.

Hahaha.

Nur Fazilah said...

alhamdulillah. menjadi. baru je try td 😂😂😂 tq tips. sgt bguna. hahha