Latest

2 May 2019

Antioxidant Serum Keluaran Sanny & Joleen Lifestyle

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua pembaca blog Juju. So harini Juju nak membebel dengan korang mengenai satu produk supplement yang memang kita wajib ambil dan amalkan setiap hari. Lebih-lebih lagi wanita berkerjaya macam hakak Juju korang ni hah. Muehehe.. Berkerjayalah sangat.

Sebelum tu Juju nak share dulu kenapa antioksidan sangat penting untuk kita.
1/ Melambatkan proses penuaan dengan merendahkan paras kolesterol.

2/ Mengurangkan risiko atherosclerosis (penyakit penyempitan berlaku pada saluran darah akibat pengumpulan lemak.

3/ Mengurangkan risiko segala jenis kanser dan membantu melindungi penyakit jantung, strok dan alzheimer.

4/ Melambatkan pertumbuhan kanser dan membantu badan menyingkirkan toksik karsinogen (penyebab kanser).

5/ Kesihatan mata, elak masalah penglihatan dan melindungi badan daripada kerosakan yang berpunca daripada asap rokok.

Source: Berita Harian

Antioxidant Serum Keluaran Sanny & Joleen Lifestyle
Ini adalah salah satu produk yang mengandungi antioksidan yang tinggi keluaran Sanny & Joleen yang diberi nama Antioxidant Serum. 

Serum ini didatangkan dengan 2 bekas iaitu satu bekas 10ml dan satu lagi bekas 30ml. Kalau korang rasa nak cuba dulu, bolehlah ambil yang bekas 10ml. Kecil dan mudah untuk dibawa ke mana-mana. 

Serum ini sangat kaya dengan Vitamin E. Tapi bukan sebarang-sebarang Vitamin E tau, ini premium punya Vitamin E. Vitamin E ini terhasil daripada 8 kompaun yang berbeza dan dibahagikan kepada dua kategori iaitu tocopherols dan tocotrienols, bentuk baru "super", yang terbukti ketara lebih kuat sebagai antioksidan.

Dan kalau korang nak tau, serum ni bukan hanya sesuai digunakan di kawasan muka, malah seluruh tubuh badan pun boleh guna tau. Jadi semua bahagian tubuh badan boleh dapat sekali Vitamin E premium ni,
  • Tiada sodium lauryl sulfate
  • Tiada sodium laureth sulfate
  • Tiada derivatif haiwan
  • Tiada mineral oil
  • Tiada alkohol
  • Tiada harsh detergen
  • Tiada pewarna tambahan
  • Tiada EDTA
  • Tiada propylene glycol
  • Tiada pewangi sintetik

Cara penggunaan:
Sapu dua kali sehari selepas mencuci muka atau mandi

Review Juju:

Pertama sekali Juju suka sangat dengan formula non oily dia ni. Senang kata produk ni memang water base. Jadi bila kita sapu dekat muka tu cepat je dia meresap dekat permukaaan kulit muka Juju ni ha.

Untuk bahagian yang bermasalah macam parut-parut jerawat tu, Juju letak lebih sikit. Biar cepat sikit pudar parut jerawat Juju ni ha. Hadui, cemburu betul dengan korang yang jerawat tak keluar lagi dekat muka. Orang kata makin banyak usia makin kurang jerawat tumbuh. Tapi nape jerawat Juju ni asyik keluar je? Huhuhuhuhuhu...
Maklumat lanjut mengenai produk ini boleh ke:

Website

Facebook 

Instagram
------------------------------------------------------------------------------------------------
About Sanny & Joleen
Sanny & Joleen Lifestyle was established with the foresight of providing simple, basic products with good quality that fulfill one’s lifestyle need. The brand started with handbags, followed by natural skin care ranges.

Sanny & Joleen ‘s core principles:
1. Focus on selection of materials and ingredients
2. Simple & basic packaging

Sanny & Joleen Handbags are young, special and fashionable, suitable for all sorts of fun or elegant events, party and functions. The simplicity and basic concept is the one fashion that never fade with time!

Sanny & Joleen Lifestyle Skin Care look into natural and gentle ingredients, without harsh chemicals like Sodium Laureth Sulphate (SLS), parabens, animal derivatives, artificial colouring and so on. We carefully selected the skin loving ingredients such as antioxidants to nourish and keep the skin healthy.

While with the simplicity & basic exterior packaging, we divert our focus and deliver more values in terms of the internal ingredients within.













4 comments:

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

Patutlah Nampak Juju makin berseri hari tu

Sunah Sakura said...

semakin cantiksss la lepas niiii

mamapp said...

wah bagus produk ni

Tqa London said...

Rasanya kawan ada mention pasal serum ni. Gonna show this post to her :)