Latest

4 September 2019

Doa Ketika Menghadapi Peperiksaan

Assalamualaikum semua,

Harini bermulalah peperiksaan UPSR. Mesti adik-adik darjah 6 sekarang ni tengah gemuruh sangat-sangat. Dulu Juju pun macam tu jugak. Macam-macam doa Juju baca sebelum masuk dewan tu. Lagi-lagi doa supaya apa yang Juju dah ulangkaji tu keluar dalam soalan peperiksaan tu. 

Tapi dah lama dah zaman peperiksaan tu berlalu. Juju ambil UPSR tahun 1996. Hah! Kira umur Juju ke tu? Hehe.. Masa tu masih lagi empat subjek. Juju ni pulak duduk dalam kelas pandai. Tapi Juju ni tak berapa nak pandai. Kena pulak bersaing dengan budak-budak yang pandai ni. Huh memang mencabar betul.

Lebih-lebih lagi bila kesa psiko mental. Mana taknya, diorang boleh kusyuk belajar je. Dah tu takkan Juju nak tengok je kan. Eh mestilah ambil buku, join diorang study. Hmm.. Rindu pulak zaman sekolah rendah.

Okeh, untuk adik-adik yang nak ambil exam tu, boleh baca doa ni ya.

Kalau nak diikutkan ada banyak lagi doa untuk korang hafal. Tapi Juju bagi doa yang boleh hilangkan rasa gemuruh adik-adik semua ya. 

Selamat menjawab soalan.

6 comments:

Anum said...

goodluck adik2

Sis Lin said...

Aaamiinn, mgood luck buat anak-anak semua termasuk juga anak saudara Sis..

Farhana Jafri said...

goodluck semua!

adianiez AIDA said...

tq Ju.
anak aida upsr ari ni.

1996 aida da daftar masuk U dah.
ju jauh muda dari aida ni :)

I am LZ said...

Semoga pelajar yg sedang menduduki peperiksaan UPSR dibuka pintu hati dan mudah menjawab soalan.. Good luck everyone..

Mar Mansor said...

amin Ya Rabbal Alamin.