Firash and his favourite toys

Kasih Juju

Picture source: google image

Hai korang,

Juju saja nak share dekat sini karenah si Firash dalam pembelajaran secara PdPR ni. Sejak-sejak tak boleh ke sekolah ni Juju kesian juga dengan dia. Yelah, kalau di sekolah boleh juga bergaul dan bersaing dengan kawan-kawan. Tapi kalau dekat rumah ni nak bersaing dengan siapa pula. 

Nak dijadikan cerita, teacher dia suruh lukis Your favourite toy's. Mama pun suggest dekat dia lukislah Beyblade Yash berlambak-lambak dekat dalam bakul tu. Sebab memang dia suka sangat dengan Beyblade tu. Juju pun tinggalkan dia yang tengah berfikir-fikir macam mana nak lukis Beyblade dia tu.

Termenung jugalah member tu nak siapkan tugasan dia. Naik kesian pula Juju tengokkan. Lalu Juju pun berkata;

"Yash, kalau tak reti lukis Beyblade, Yash lukis jelah bola. Ni mama bagi gambar bola." Sambil mama dia menyuakan contoh gambar bola sepak yang memang ada dalam buku teks. 

Lagi sekali dia terkebil-kebil tengok gambar bola. Tiba-tiba Yash bertanya;

"Mama, pintu dalam bahasa Inggeris ape?"

Dan Juju pun menjawab: "Door"

Dalam hati tak syak ape-ape pun sebab dia memang suka bertanya benda-benda tu semua dalam bahasa Inggeris. Tingkaplah, kerusi lah, mejalah. Eh semuanyalah.

Lepas tu Juju dengar suara dia menjerit; "Yeay kerja sekolah Yash dah siap". Kedengaran bunyi tapak kaki berlari-lari menuju ke dapur.

"Mama, tengok ni betul tak yang Yash buat", sambil menghulurkan buku latihan. Terkedu mama seketika sebelum mama ketawa terbahak-bahak melihat apa yang tertera dibuku latihan dia.

MY FAVOURITE TOYS IS DOOR. Dengan lukis pintu di bawahnya.

Hahahahaha, ko dah kenapa Yash. Tak memasal mama buka kelas seni lukisan pulak lepas tu. Rasa rugi pulak tak amik gambar. Tak pelah, mama simpan dekat sini kenangan ni ya.