18 September 2011

Taman Rekreasi Gunung Lambak

Semalam pegi beriadah kat Gunung Lambak dengan Enchik Tunang & Budak Kecik. Beriadah yang macam mane? Ha... Panjat bukit la senang cerita.. Seronok.. Naik pukul 3 petang, pukul 3.35 da sampai kat signboard 'Selamat Datang' tu.. 1000meter.. Aku la banyak berhenti.. Budak Kecik & Encik Tunang laju jek tinggalkan aku.. Huhuwarghh... Tak de stamina la.. Asik duk umah je malas-malas.. Ha.. Abes lemak aku bela 10 tahun.. Hukhukhuk..


Budak Kecik ni la yang tinggalkan aku.. Laju jek naik.. Tak penat gak eh.. Hohoho.. Pastu mase otw turun aku pakse die mandi kat sungai yang mengalir kat tepi laluan mendaki tu.. Sejuk giler air nye.. Mula-mula Budak Kecik ni malu-malu nak mandi, last-last aku siram dengan air barulah die nak mandi.. Seronoknye la jadik budak kecik..


Aku dengan Encik Tunang layankan jek budak kecik tu mandi.. Dapat gak la aku rehat lame sikit.. Muehehehe... Sampai kat bawah kul 4.30 petang.. Rase cam sekejap je mendaki.. Tapi tak pe, next time boleh naik bukit tu sampai pencawang telefon.. Wahh... Boleh ke aku wat ni?? Ha... Nanti aku da berjaya daki sampai pencawang tu aku bagitau la ye..

Hehe.. Dah..

Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments:

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.