18 October 2011

The Event - Putrajaya Night Marathon 2011

Setelah 3 hari berlalu, baru aku nak 'hapdet' story pasal lari malam kat Putrajaya aritu.. Belum basi lagi kan cerita ni.. Sungguh teruja bila sampai kat Putrajaya.. Maklumlah, tak pernah lari waktu malam.. Nasib baik la tak hujan.. Kitorang plan nak boria. Pakai baju warna sama.. Merah campo dengan vest putih.. Wah..macam tema warna kawen plak..

Cantik kan.. Merah + putih.. Tengok lah muke-muke teruja memasing.. Tapi dalam hati memasing boleh ke tak abiskan abiskan larian ni.. :)

Ni kat starting point.. Setakat lari 10km dengan 21km tak mencabar langsung.. Amik 42km la baru mencabar. Ops... Ade perasaan riak di situ.. Hikhikhik..

Hakhakhak.. Sebenarnye kitorang amik 5km Fun Run je.. Masuk ni pun sebab nak mencergaskan diri.. Bukan nak menang semata-mata.. Asik duduk kat opis yang ber'ekon' tu je mane nak sihat.. Sihat yang kembang tu boleh la kot..

Ok.. Dah sampai finishing line.. Sume happy-happy sebab tak sangka dapat abiskan 5km.. Dapat certificate je.. Jadi lah.. Buat tunjuk kat anak cucu bila da tua nanti.. Hehe..

Tapi aku pelik lah.. Kenape mase lari 3km Feel Good Run rase macam seksa je nak abeskan.. Hmmm... Musykil.. Musykil.. Mungkin sebab baru nak menjinakkan diri dalam aktiviti sihat ni kot.. Ape-ape pun aku memang 'daebak'.. Hehe.. Puji diri sendiri..

Tahun depan nak join lagi.. Aku rase event ni je yang buat waktu malam.. Yang lain semua buat pagi, tengari atau petang.. Sebab tu la kot seksa nak abeskan 3km.. Panass.. Hoho.. Mengade-ngade betul..

Lepas ni siap-siapkan mental dan fizikal untuk World Hunger Relief 2011 pulak.. Yang ni best.. Sebab jalan jek.. 5km jugak.. Trek yang sama dengan Putrajaya Night Marathon ni.. Ni charity event.. Bersuka ria sambil beramal.. Jom join ramai-ramai ok... :)


Previous Post
Next Post

post written by:

2 comments:

  1. xsaba nk g world hunger lak!! ;D

    ReplyDelete
  2. wiwiwiwiwiwi.....xsaba nak amik goodie bag..muehehehe..

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.