Kasih Juju: November 2011

November 30, 2011

Wordless Wednesday # 3

November 29, 2011

Entry Bergambar - Makan-makan, Jalan-jalan di Berjaya Times Square




Giveaway From Korea & Sydney

Firstly nak ucap terima kasey banyak2 dekat Cik Itam sebab sudi menge'tag' diri ini :)
Menarik jugak giveaway kali ni.
Let's cekidaut :D


Syarat-syarat penyertaan boleh KLIK SINI.

Pastu tag kengkawan. Tak wajib. Tapi nak ngetag jugak :)


November 24, 2011

Layan Statistik

Jom layan gambar kat bawah ni.


Persoalannya.. Apakah yang orang Egypt cari kat blog aku yang x seberapa ni?

November 23, 2011

Wordless Wednesday #2

November 22, 2011

SEGMEN MEGA BLOGWALKING DAN KENALI BLOGGER

Terima invitation dari Ezaidatul Akma Binti Sukeri :) ..
 Thanx ye sebab menjemput join segmen ni..


Syarat-syarat penyertaan bole klik sini :)

Okeh, skang nak cite pasal aku yang comel lagi kiyut ni.. Opsss... Nama penuh Julia Jamaludin. Asal Johor, keje kat Key Ell. Nama belog, Suka Gelak.. Nape Suka Gelak? Sebab orang kenal aku sebab gelak. Hehe.. Aku memang suke gelak. Rahsia awet muda. Sampai sekarang ni kalo ade orang peramah jumpe aku mesti tanye soklan ni "Study kat mana?" Haha.. Aku yang tak bersiap macam orang dah keje ke atau memang aku awet muda? Kahkahkah.. Perahsannnnn betul aku ni.. Ok.. Tu je pasal aku.

Sekian,

Tag kawan-kawan,




November 21, 2011

CONTEST-ANDAI AKU BLOGGER TERKENAL

Bile terbace je entry ni kat blog terus rase macam "WOW.....BOLE KE AKU FEMES??"
Hehe.. Ape-ape pun jom bace ape yang aku nak buat kalo aku femes. 


Sape-sape yang nak join wajib follow page ni dulu

Lepas tu untuk syarat-syarat and hadiah bole klik sini. Jom layan angan-angan aku :)

Andai aku blogger terkenal, aku nak bagi tips kat semua macammana blog aku bole terkenal. Sebab aku rase blog aku macam biase-biase je kan. Takde pun yang "WOW FACTOR".Ntah ade ke tak orang yang bace blog aku ni. Pastu aku nak selitkan unsur-unsur yang baik-baik je. Biar blog aku ni jadik trend. Bukan trend yang mengarut-ngarut tu, tapi trend yang baik-baik. Biar budak-budak sekarang ni terpengaruh dengan ape yang aku taip. Wah.. Berkuasa sungguh penulisan aku mempengaruhi persekitaran. Tu pun kalo aku blogger femes........ Ihiks..:)

Sekian.

Tag kawan-kawan:

Segmen: Jom Blogwalking Bersama Eiqa Azra..


Join segmen ni pulak..
Jalan-jalan tambah follower :)
Syarat-syarat boleh klik sini.

Nak tag :

Jom join BLOGLIST nurulAuni tahun 2011

Salam selamat pagi semua. 
Jom mulakan pagi Senin sejuk ni dengan join segmen yeh.


Syarat-syarat boleh klik sini.
Expiry date : 30 November 2011

November 19, 2011

wasted Saturday

Omo.. what a day.. Hari ni duk rumah je.. Dok melayan Family Outing sampai sakit kepala.. Bile lah nak ade tv kat rumah ni?? Ade sape-sape nak sponsor tv x? Tak tau berita semasa. Sokkaba pun tak beli. Nak tengok cite industan pun tak dapat. Ape jadi kat luar tu pun aku tak amik tau. Macam kene perintah berkurung pulak ye. Arghhh.. Tension..



View d largest LED wall screen in M'sia by #CocaColaMY ! Simply beautiful. #SemangatInspirasi



Do you remember walking or driving around KL city center the past few weeks and spotting vibrant red and white lights illuminating the night sky on the Putra World Trace Centre (PWTC) building?

For those who missed it or are not from KL, fret not, as Coca-cola invites all of you to release your positive energy and passion through Malaysia’s largest full colour LED wall screen and watch the viral video online!

Atlanta did their own version of the Illumination Building but show your spirit of Malaysia Boleh and share the spirit of happiness with your family and friends!



View d largest LED wall screen in M'sia by #CocaColaMY ! Simply beautiful. #SemangatInspirasi

How does getting rewarded through sharing sound like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sound like to you?

November 18, 2011

Lirik Lagu Melly Goeslaw feat. Irwansyah - Love Story

Jom layan jiwang pagi hari Jumaat ni. Dengar lagu ni kat Era tadi. Terus jatuh chenta. 


Bila cinta endapkan semua harapan
Jalan terjal dan mematikan pasti ku tempuh juga
Bila cinta seribu tahun akan ku tunggu
Walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu

reff:
Love story let’s make a history
Sejarah kisah cinta kita menguasai bumi
Mengalahkan semua yang paling terindah

Love story let’s make a history
Biarpun seribu bencana meremukkan tubuh kita
Namun cinta kita tetap akan utuh
Love story

Bila cinta (bila cinta) seribu tahun akan ku tunggu
Walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu (menggapaimu)

repeat reff
Meremukkan tubuh kita namun cinta kita tetap akan utuh
Love story, love story, love story

Segmen Jom Follow Reramai by Hany

Selamat pagi Jumaat kawan-kawan-kawan..:)
Jom mulakan pagi yang cerah ni dengan segmen follow-mem'follow..


Sape-sape nak join boleh click sini ye.
Next, tag kawan-kawan-kawan :

November 16, 2011

3rd contest by Muna ; CANDID TIME :)

2nd entry for today.. Yeah.. Contest lagi..


1/ Kene follow cik muna
2/ Syarat-syarat penyertaan KLIK SINI

Kahkahkah.. Gelak besar aku dalam gambar ni.. Hilang cun.. Cehss...

Tag kawan-kawan:

Contest My BFF by AneyzSams

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan-kawan. 


Okeh, arini aku di tag oleh CIK DOKISTORY lagi.. Terima kasey kat Cik Doki sebab tak jemu2 menge'tag' aku.. Jom kite godeh-godeh contest ni.. 
Hmm, syarat-syaratnye ofkoz la kene jadi follower ANEYZSAMSUDIN.
Pastu carik la 3 keping gambar best fren forever @ bff, tempekkan kat belog cantik korang tu.

Meh tengok gambar bff aku:




Ade lagi sebenarnye, tapi tak de plak gambar kamu dalam pc ni.. Jangan kecik ati ye. Kamu tetap kawan baik saya.. Antaranya, Zaliha Abdul Rahman, Lina Suhani Mokhtardin, Fatin Liyana Said, Fadhilah Nor Japar, Siti Norazariah Md Nor, Norbaiyah Pilus, Mardziah Hassan, Norhatiku Abu Bakar, Nurul Hanim Sulaiman.. Aaaaaaa... Yang tertinggal tu jangan marah yerk..

Nak tag kawan-kawan :




November 14, 2011

Jom Join Segmen Kau Follow Aku Aku Follow Kau

Salam pagi Isnin yang sejuk. Mulakan hari anda dengan segmen follow-mem'follow'. Wah! Pagi-pagi dah merosakkan bahasa. Hehe...


Sesiapa yang nak join boleh TEKAN SINI ye.
Selamat berkenalan :)

November 11, 2011

11/11/11 : A Day Full With Laughter

Harini jalan-jalan dengan my sis beli barang rumah.. Masuk kat kedai Toy World kat The Mall, kat situ memang ade jual pisau, tapis, gunting, and banyak lagi la barang-barang dapo yang lain. Murah-murah je. And ofkoz la ade jual banyak giler barang mainan. Seronok masuk kedai tu. Waa.. Aunty Toy World kene bagi aku diskaun banyak-banyak ni sebab aku promote kedai die.. Hehehehe...

Okeh, berbalik pada cerita my sis. Lepas da pilih barang nak beli kitorg pun letak la sume barang tu kat kaunter nak bayar. Tibe-tibe :

My sis : Weh! Mane purse aku? (Muke cuak sebab purse penuh duit + hp Samsung Galaxy S II pun x de dengan die)
Aku : Mane nko letak?...(membebel)...
Aunty Toy World : Sini la amoi.. You letak semua atas meja.
Aku : Kahkahkahkahkah.....(tengak muke my sis cuak giler)

Lepas abis 'mencuci purse' kitorang pun pegi la tapau kat food court tingkat 4 The Mall tu. Sambil tunggu oder siap my sis pegi la tapau air teh ais. Sambil tunggu die pun minum la air tu. Lepas tu die pun alihkan la air die kat atas meje sebab nak amik purse dengan hp. Tibe-tibe :

My sis : Wehhh!! Basah la meja ni.. (Sambil cek purse dengan hp)
Aku : (. . . . . .)
My sis : (Sambil tengok air kat tangan) Oh! Tak lah, air aku..
Aku : Kahkahkahkahkahkah...

Tenkiu la kat my sis sebab belanja air kedondong asam boi and tenkiu jugak sebab berjaya buat aku gelak sampai pecah perut sepanjang jalan.. :)

November 10, 2011

Fathiah Tak Jumpa Blog!


Terima kasey kat pinkyz ladies sebab tag saya. Skang nak ajak kawan-kawan join pulak :) Jom blogwalking.. Terma dan syarat SILA KLIK SINI

Tag kawan-kawan:

November 9, 2011

Segmen : Aku Adalah Blogger

Jom join segmen ni.. Keterangan lanjut boleh KLIK SINI..

November 7, 2011

burfday gift

Harini inchik tunang bagi burfday present.. 
Bendenye gebu-gebu jugak macam aku..
Haha.. Aku gebu kah?
Ngeee...

Kiki gebu macam aku, potato chips bagi gebu lagi, coklat dove bagi aku bertambah-tambah-tambah gebu..

Baideway, cokelat dove tu memang feberet aku.. Thanx my inchik tunang.. Lebiu soooo much..

November 3, 2011

SEGMEN | PENCARIAN BLOG FOLLOWER BAWAH 500

Jom join segmen ni pulak :)


Syarat-syarat penyertaan boleh KLIK SINI

November 2, 2011

Wordless Wednesday

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!

Jom-jom-jom tambah follower..


Klik SINI untuk join and syarat-syarat penyertaan kay..

November 1, 2011

mysterious giveaway dari miss kinah & miss piqah.

Jom ramai-ramai join GA ni.. :D

klik sini


Syarat-syaratnye boleh baca kat SINI atau kat SINI..

Tag kawan-kawan:
1/ dokistory
2/ afzalyna

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign