Kasih Juju: October 2014

October 27, 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul 
Cash : RM 360 
Topup : RM 195 
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | Mahadi Mohamed Arifin | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Muaz Faris | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

October 25, 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

October 24, 2014

Doa Akhir dan Awal Tahun

Assalamualaikum semua,

SukaGelak nak kongsi doa akhir tahun dan awal tahun Islam ni. Semoga tahun baru ni menjadikan kita insan yang lebih baik daripada sebelumnya.

Doa akhir tahun dibaca selepas atau waktu solat Asar.
Photo: Doa akhir tahun :

• Dibaca sebanyak 3x selepas waktu/solat Asar & sebelum masuk waktu maghrib pada akhir Zulhijjah1435H*.
• Boleh dibaca secara berjemaah atau sendirian. 

* InsyaAllah Asar Jumaat (24/10/14) = akhir Zulhijjah1435H 

Selamat beramal & mohon 'viral' info ini !!!

#darulmurtadza #doa #akhir #tahun #1435h #zulhijjah #asar #jumaat #azam
Klik gambar untuk lebih jelas

Doa awal tahun dibaca selepas solat Maghrib.
Photo: Doa awal tahun :

• Dibaca sebanyak 3x selepas solat fardhu maghrib pada awal Muharam*.
• Boleh dibaca secara berjemaah atau sendirian.

* InsyaAllah maghrib Jumaat (24/10/14) = 1 Muharam 1436H (Maal Hijrah).

#darulmurtadza #doa #awal #tahun #1436h #muharam #maghrib #azam #hijrah
Klik gambar untuk lebih jelas
Source : Facebook Islam Itu Indah
Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

October 21, 2014

Cara 'Troubleshoot' Laptop Yang Keluar Mesej 'The User Profile Service service failed the logon'

Assalamualaikum semua, salam sejahtera juga.

Nak kongsi dengan korang ni, malam tadi on laptop sebab nak update bloglahkan macam biasa. Bila masuk pasword keluar macam gambar kat bawah ni.
2,3 kali jugalah masukkan password, restart, shutdown. Tapi tetap tak boleh login. Dalam kepala dah berfikir-fikir nak kena hantar kedai ke laptop aku ni. Aduhai, kemalasan betul nak pegi ngantarnye. Last-last SukaGelak pun dok merayau-rayau dekat Google. Tak sangka pulak ramai yang pernah jadi.

Okeh, kat situ dah nampak peluang tak payah bawak laptop pergi kedai. Buat sendiri lagi bagus. Boleh juga tambah ilmu.

1.Pertama sekali, lepas on laptop klik F8 cepat-cepat.
2.Klik 'Safe mode'
3.Log in to your account
4.Click Start, type regedit in the Search box, and then press ENTER.
5.In Registry Editor, locate and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft ->Windows NT -> CurrentVersion -> ProfileList
6.In the navigation pane, locate the folder that begins with S-1-5 (SID key) followed by a long number.
7.Click each S-1-5 folder, locate the ProfileImagePath entry in the details pane, and then double-click to make sure that this is the user account profile that has the error.

2705065

  • If you have two folders starting with S-1-5 followed by some long numbers and one of them ended with .bak, you have to rename the .bak folder. To do this, follow these steps:
    1. Right-click the folder without .bak, and then click Rename. Type .ba, and then press ENTER.
      2493038
    2. Right-click the folder that is named .bak, and then click Rename. Remove .bak at the end of the folder name, and then press ENTER.
      2493039
    3. Right-click the folder that is named .ba, and then click Rename. Change the .ba to .bak at the end of the folder name, and then press ENTER.
      2493040
  • If you have only one folder starting with S-1-5 that is followed by long numbers and ends with .bak. Right-click the folder, and then click Rename. Remove .bak at the end of the folder name, and then press ENTER.
8.Click the folder without .bak in the details pane, double-click RefCount, type 0, and then click OK.
9.2493045
10.Click the folder without .bak, in the details pane, double-click State, type 0, and then click OK.

2493046

11.Close Registry Editor.
12.Restart the computer.
13.Log on again with your account.

Ni lah caranya step by step. Err, harap-harap korang paham step yangSukaGelak share ni. Alhamdulillah, sekali cuba terus menjadi. Berdebar-debar je masa nak log in tadi. bile dah boleh masuk, terlompat jap. Pelik je Muhammad Firash tengok mama dia. Hehehe..

Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

October 20, 2014

Food Review : HKCC Collagen Cappucino

Assalamualaikum semua.

SukaGelak nak tanya, siapa kat sini suka minum kopi?? Sape? Sape?
Okeh, kite geng. Meh sini give me 5.Hehe..

Mesti sebelum ni korang minum kopi sebab rasa ketagih ataupun nak hilangkan rasa mengantuk. Apa kata korang tukar gaya hidup korang sekarang. Daripada minum kopi yang macam tak berapa nak ada khasiat sangat tu, apa kata tukar dengan kopi HKCC Collagen Cappucino ni.
Eh, apehal beriya-iya sangat promote kopi ni?
Ini testimoni SukaGelak sendiri. SukaGelak ni baru habis berpantang. Masa berpantang SukaGelak ada masalah sembelit. Kemain bercinta lagi kalau nak pergi tandas. Nasiblahkan sebab tak boleh nak makan macam-macam. Nak membuang pun jadi fobia. Lepas minum kopi ni, alahai kemain seronok lagi ke tandas hari-hari. Menyesal sebab tak berjodoh dengan kopi ni lepas bersalin haritu.

Dan lagi satu, kalau korang nak tambah susu badan, kopi ni boleh membantu tau. Memang melimpah-limpah. Alhamdulillah, cukup makan anak SukaGelak. Membesar bagai juara. Yeayyy..



Selain tu, kopi ni boleh membantu korang yang nak hamil. Eh,eh, kopi pun boleh buatkan hamil ke? Meh tengok testimoni mereka-mereka yang dah berjaya hamil dengan minum kopi ni.
Ni testimoni hamil yang ke 330 tau. Alhamdulillah, dengan izin-Nya.

Ha, yang ni bonus untuk korang. Mane tau kot dapat mengurangkan berat badan. Hanya dengan minum kopi je. Tak perlu telan ubat yang tak pasti lagi bahan apa yang ada dalam ubat tu.

Nak bancuh kopi pun senang.
Dan last sekali, minumlah kopi tu.. :)

Korang boleh contact agen jual kopi yang cun melecun ni dekat :
Ha, memang tak tipu kan. Tokey jual kopi cun-melecun. Dan jangan lupa like facebook HKCC kat bawah ni ye kengkawan. 
Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

October 13, 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Our Bundle Of Joy

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah, masih diberi ruang dan kesempatan untuk meng'update' blog yang dah macam bersawang ni. Lately SukaGelak macam biskut chipsmore. Kejap ade kejap takde. Hehe.. Kalau dekat opis tu memang pc selalu on je kan. Tinggal nak menaip entry jek. Ni dok kat umah macam malas pula nak on kan laptop ni. Laptop ni pun macam dah nak merajuk jek. Alahai encik laptop, janganlah merajuk. Kite dah ketuk-ketuk keyboard awak ni :)

Okeh, jom sambung cerita dekat hospital. Part SukaGelak dah habis dah. Eh, yeke dah habis??
Nak cerita pasal baby pulak. Kalau korang ade pengalaman beranak yang kembar air lepas tu kena operate, mesti anak korang kene tahan dekat NICU kan. Kena tahan ni untuk kebaikan dia jugak. Masa dalam perut air yang untuk protection dia dah takde. Doktor takut kalau dalam darah dia ade kuman. sebab tu diorang tahan baby dekat situ. Senang diorang nak pantau.

Anak SukaGelak kena tahan seminggu. Ya Allah. Seminggu jugaklah SukaGelak dengan suami dok ulang alik dari rumah ke hospital. Dah tak macam orang berpantang dah rasenye.

Sedih sangat tengok anak tak boleh balik lagi. Meleleh airmata bila tengok dia kena masuk tiub dekat mulut. Doktor cakap baby tak aktif. Tidur je. Tu yang diorang nak tukar antibiotik. Tangan kiri kanan memang dah lebam kene cucuk. Kaki pun lebam jugak sebab nak amik darah. Kita yang dah besar ni pun rasa sakit kalau kena cucuk, inikan pulak baby. Kesiannye. Hari-hari doa supaya anak SukaGelak kuat. Tak sanggup tengok die dengan wayar yang berselirat semua.

Alhamdulillah, hari ke-7 dekat NICU baby dah boleh discharge. Bersyukur sangat-sangat. Dah tak perlu ulang-alik ke hospital.

Sekarang, anak SukaGelak dah berusia 76 hari. Membesar dengan sihat dan kuat ye anak mama ni. Opss... Lupa nak bagitau. Nama anak SukaGelak ni Muhammad Firash bin Helmi. Okeh, tau, sama dengan anak korang, anak kengkawan korang. Okeh, fine. Tahun ni memang tahun Firash.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

October 12, 2014

Segmen Bersiri #1: Nak URL Please Bersama Ibuhana.com

Teks: Norhana Marsom
Gambar: Norhana Marsom

Assalamualaikum w.b.t,


Segmen Bersiri #1: Nak URL Please Bersama Ibuhana.com ini bermula pada jam 8.30 pagi 9 Oktober 2014 sehingga 11.59 malam 16 Oktober 2014. Menawarkan hadiah berupa 1 canister ESP yang mempunyai pelbagai khasiat (klik sini)  dan sesuai untuk seisi keluarga.


Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk merapatkan ukhuwah sesama blogger dan berkenalan di antara satu sama lain serta dapat juga saya membantu mereka yang tidak pernah mengambil ESP shaklee, merasai nikmat yang telah saya rasai. 


Semua blogger dijemput join untuk menyertai segmen bersiri ini.


Syarat-syaratnya:

1. Wajib follow blog Ibuhana.com
2. Buat entri bertajuk Segmen Bersiri #1: Nak URL Please Bersama Ibuhana.com
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.


Hanya 1 pemenang yang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumum pada 20 Oktober 2014.


Good luck semua!

Pesanan: Klik pada BANNER untuk join







Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014.Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.

Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow Blog Sponsor
CikKumbangAzhafizahSyiraLokmanDayangDeno

2. Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.

5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti (x__X)

TARIKH TAMAT: 28 Oktober 2014

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

Good luck!

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

       


3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :   


Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!

Nuffnang yang baik hati

Assalamualaikum semua.

SukaGelak rasa mesti korang pun dah agak apa yang SukaGelak nak kongsi kan harini.
Yeaaa.. Betul tu. Mesti korang pun dapat banyak jugak iklan yang tengah running.

Ape-ape pun terima kasih jugak dekat encik nuffnang sebab sudi bagi iklan banyak-banyak ni.
Ade 14 iklan semuanya..

Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign