Latest

23 January 2014

Cinta Lama vs Cinta Baru

 <--- Ini adalah cinta lama saya. Hehe. Kemain gempak lagi kan tajuk tu. Padahal nak cerita pasal telefon jek. Dari tahun 2008 sampailah tahun 2014. Lebih kurang 5 tahun ++ jugaklah bersama-sama mencari rezeki dengan telefon ni. 

Ingat lagi masa awal-awal masuk kerja. Punya lah gabra nak jawab call. Tak tau nak cakap apa. Nak buat ape pulak lepas tu. Memang gabra abis.

Sebulan tu asyik kena komplen je sebab lambat sambung call. Huhu.. Saya budak baru belajar. Tapi sekarang still kena marah jugak. Bukan sebab lambat sambung, sebab orang yang disambung tu tak jawab call. Aduhai. Kenapa nak marah operator pula? Kan operator dah tolong jawabkan. Huhu. Stress.

<--- Dan ini adalah cinta baru kite. Dari 2 line screen dah jadi 3 line. Makin canggih pulak inovasi telefon sekarang ni. Sekarang dah guna headphone. Tak payah dah guna loudspeaker. Sesuai dengan situasi sekarang ni. Duduk dekat kaunter yang ramai sangat orang singgah.

Hai cinta baru. 5 tahun lagi agak-agak dapat tak telefon baru? Haha.. Baru dapat dah minta baru pula. Ada pulak yang merajuk kang. 

Harap-harap 5 tahun lagi SukaGelak tak de kat sini. Nak kembangkan kerjaya pulak. Sekarang ni dok kembangkan badan je. Tak bagus betul kan?

Okeylah kengkawan. Sampai sini dulu cerita SukaGelak. Jumpa lagi. Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.


8 comments:

Normi Nieza said...

try bagi cik nor guna..lngsung tak thu guna..haha

Farah Waheda Wahid said...

yang cinta baru Farah dah pakai hampir 2 tahun kat office Farah yang sekarang ni Julia... ^_^... Seronok ek pakai cinta baru???

julia jamaludin said...

@Normi Nieza hehehehe :)

julia jamaludin said...

@Farah Waheda Wahid opis kite baru je nak moden..huhuwaaa

Zara Nurhaidah said...

happy working.. hikhik

piqa da bajitos said...

kite angkat fon tau la.yang lain tu kompem berbulan2 nak tau.haha

lynn kamarul said...

adik mama lynn operator kat pej Tanah daerah petaling.. xpe keje operator pun cr rezeki yg halal jgk

msredcheesecake said...

apasal la byk butang tu? kalau akk pon tatau guna