Latest

30 January 2019

Wednesday, January 30, 2019

Grand Opening MBH Flagship Boutique, Bandar Baru Uda

Pada 26 haribulan Januari yang lalu, telah diadakan satu upacara pembukaan butik MBH yang baru iaitu MBH Flagship Boutique yang bertempat di bandar Baru Uda, Johor. Majlis ini telah dirasmikan oleh bekas adun Johor Bahru iaitu Dato' Ir Hasni bin Mohamad.

Puan Yaya Mohammad bersama Bekas Adun Johor Bahru Dato' Ir Hasni Mohamad

Sebenarnya pihak MBH telah menjenamakan semula butik spa ini supaya bersesuaian dengan konsep yang mereka mahu ketengahkan iaitu menghimpunkan semua servis di bawah satu bumbung. Jika sebelum ini, setiap servis yang disediakan untuk pelanngan perlu ke tempat-tempat tertentu. Tetapi kini pelanggan MBH hanya perlu ke MHH Flagship Boutique untuk mendapatkan semua rawatan.

MBH Flagship Boutique

MBH Flagship Boutique



Rawatan yang disediakan di sini ialah rawatan kecantikan muka, rawatan laser muka, khidmat rawatan rambut serta rawatan kuku manicure dan pedicure. Hah! Senangkan. Semua dah ada dekat sini. Lepas buat muka atau rambut, boleh terus buat kuku.

Kawasan tempat letak kenderaan juga luas. Lokasi butik ini juga strategik kerana terletak berhampiran dengan kawasan corner lot. So masalah parking tu memang boleh tolak tepi. Okeh, jom kita berkenalan dulu dengan butik MBH ni.

Upacara memotong kek
MBH Medispa yang diasaskan oleh Puan Yaya Mohamad merupakan sebuah syarikat perniagaan yang menumpukan rawatan kecantikan dan kesihatan.  MBH telah melebarkan sayap perniagaan dengan membuka premis spa kecantikan yang menawarkan perkhidmatan untuk kecantikan wajah dan badan yang berlokasi di Kajang.
Antara rawatan yang disediakan di MBH Medispa adalah: rawatan wajah dan rawatan estetik.
Kini MBH Medispa mempunyai 19 cawangan di seluruh Malaysia iaitu di Bangi, Ampang, Shah Alam, Senawang, Bandar Seri Permaisuri, Johor Bahru, Wangsa Maju, Kota Damansara, Melaka , Ipoh, Batu Pahat, Sungai Petani, Kuantan, Temerloh, Kluang dan Segamat.
Kenapa kena pilih MBH Medispa?
Beauty consultant

1/ Rawatan yang disediakan mengikut kesesuaian kulit - Kepelbagaian rawatan yang terdapat di spa antaranya seperti rawatan wajah dan rawatan estetik
2/ Pakar Kecantikan yang terlatih - Pakar kecantikan kami yang terlatih yang akan merawat anda secara professional dan berhemah
3/ Persekitaran yang mesra dan selesa - Staf MBH Medispa sentiasa memberikan layanan yang mesra terhadap pelanggan yang berkunjung ke spa kami.

Perkhidmatan make up percuma semasa hari perasmian

Kalau korang nak tau, untuk rawatan muka ni sesuai untuk lelaki dan wanita. Yang menariknya, mereka tidak akan campur bilik lelaki dan wanita. Founder sangat-sangat menitik beratkan persekitaran yang Muslim Friendly. Pakar kecantikan yang terlatih juga akan memakai sarung tangan jika ada pelanggan lelaki yang datang untuk mendapatkan rawatan wajah dan rambut.

Produk keluaran MBH

Jadi korang tak perlu risau sebab rawatan untuk lelaki cuma dihadkan dari leher ke atas sahaja. So, kalau korang bawa suami ke sini bolehlah suami korang buat rawatan muka sekali. Tidaklah lama suami korang menunggu korang sampai habis rawatan.


Produk yang mereka gunakan juga sangat-sangat berkualiti. Hah! sebab apa Juju berani berkata sebegini? Sebab Juju dah terjah sendiri kilang pembuatan produk MBH ini di Kulai tempoh hari. Ha tak semua orang boleh masuk kilang ni tau. So kalau korang nak tau macam mana suasana di kilang tu korang boleh tengok video dekat bawah ni.


Untuk maklumat lanjut mengenai MBH Flagship Boutique ni boleh ke:


Laman web rasmihttp://www.mbhmedispa.com/

Waktu operasi:
Selasa - Ahad 11 pagi hingga 8 malam

Nombor telefon:
07-244 8573/018-7764670

Alamat:
3-01, JALAN PADI EMAS 1/5
UDA BUSINESS CENTRE 

28 January 2019

Monday, January 28, 2019

DoubleTree by Hilton Johor Bahru Champions for a Positive Change in Communities with its First Ever Soap-Recycling Program

DoubleTree by Hilton Johor Bahru Champions for a Positive Change in Communities with its First Ever Soap-Recycling Program

DoubleTree by Hilton Johor Bahru recently collaborated with Diversey and Kechara Soup Kitchen Society Johor Bahru for its inaugural soap-recycling program, Soap for Hope. This soap-recycling program marks a first of its kind to take place within a Hilton hotel in Malaysia.

“It truly is an honor to be the first Hilton hotel in Malaysia to champion a campaign that is part of Hilton’s commitment to repurposing used goods for community needs that helps to give back to society,” said Daniel Alcaraz, General Manager of DoubleTree by Hilton Johor Bahru.

(From Left to Right) Andrew Lam the Director of Operations of DoubleTree by Hilton Johor Bahru ; Daniel Alcaraz the General Manager of DoubleTree by Hilton Johor Bahru and Haizir Mohd Yunos the IT Executive of DoubleTree by Hilton Johor Bahru

This innovative ‘Soap for Hope’ program pioneered by Diversey, is to recycle used soaps which focuses on three core objectives – saving lives by providing access to soap to communities who need soap but have no access; to provide livelihood to the local community through recycling and reprocessing soap to help hotels reduce waste by turning used soap into something useful again.

Alcaraz further commented, “This is a great initiative to not only preserve the environment but also support our local communities in need and together with the help of Diversey and Kechara, we can make a huge difference around us.”

Attendees participating in the Soap making workshop

In line with Hilton’s corporate responsibility, Travel with Purpose, this collaboration supports Hilton’s goal to double its investment in social impact and cut environment footprint in half by the year 2030.

“To date, Hilton hotels all over the world are doing their part in soap recycling. Over 437,000 kg of soaps has been recycled in Hilton Asia Pacific alone and that amounts to 3.5 million new soap bars, how amazing is that!” said Alcaraz. “While the concept of soap recycling is still very new in Malaysia, we have already managed to recycle 24,000 kg of soap and that amounts to 191,000 new soap bars.”

To date globally, Hilton hotels across 127 countries have successfully participated in their very own Soap for Hope campaigns to recycle all guests used soap bars, and will continue to take place with all other properties around the world in committing to sending zero soap to landfills by the year 2030.

Soap making workshop

“By sending zero soaps to landfills we are not only giving back to the community but also saving lives” said Alcaraz. “Many children lose their lives due to poor sanitization and that breaks our hearts. As the leading hospitality company in the world, we intend to do our part in making the world a better place for the communities around us.”

In addition to its soap-recycling program, Hilton leads many sustainability initiatives through Hilton's Travel with Purpose corporate responsibility strategy that helps to impact the world both socially and environmentally. From reducing food waste to cutting water usage in operations by 50% and to giving back to the community by volunteering, creating opportunities for all regardless of race, gender or orientation, Hilton commits itself to a driving a positive social and environmental change.

Final product from the Soap making workshop

“From here, we can only be moving upwards. We intend to take this to the next level and with the help of the Malaysian Association of Hotels (MAH), we will be doing just that,” said Alcaraz. “From hotel to hotel then city to city, slowly we will gather each individual hotel in Johor to recycle their used soaps as a form of giving back to the community.”

For more information on the hotel, kindly visit DoubleTree by Hilton Johor Bahru.

25 January 2019

Friday, January 25, 2019

Lirik Lagu Vroom Vroom nyanyian Nabila Razali


Lirik Lagu Vroom Vroom nyanyian Nabila Razali
Kelmarin
Ku rasa janggal gila
Kenali dirimu pujaan wanita

Kelmarin
Kau cuba berpujangga
Kenali dirimu sudah putus asa

Hampanya bila ku ingat semula
Sia-sia bazir masa
Kau sekejap saja

Woo oh oh
Woo oh oh oh
Woo oh
Entah bagaimana harus aku jatuh cinta

Woo oh oh
Woo oh oh oh
Woo oh
Sebesar mana takkan ku ulang semula

Kelmarin
Kau cuba berpujangga
Tetapi diriku sudah putus asa

Hampanya bila ku ingat semula
Sia-sia bazir masa
Kau sekejap saja

Woo oh oh
Woo oh oh oh
Woo oh
Entah bagaimana harus aku jatuh cinta

Woo oh oh
Woo oh oh oh
Woo oh
Sebesar mana takkan ku ulang semula

Woo oh oh
Wo oh oh oh
Wo oh
Entah bagaimana harus aku jatuh cinta
(Nope)

Entah bagaimana harus aku jatuh cinta
Sebesar mana takkan ku ulang semula
Sebesar mana takkan aku ulang semula

22 January 2019

Tuesday, January 22, 2019

Lirik Lagu Love Someone - Lukas Graham



Lirik Lagu Love Someone - Lukas Graham
There are days
I wake up and I pinch myself
You're with me, not someone else
And I am scared, yeah, I'm still scared
That it's all a dream

'Cause you still look perfect as days go by
Even the worst ones, you make me smile
I'd stop the world if it gave us time

'Cause when you love someone
You open up your heart
When you love someone
You make room
If you love someone
And you're not afraid to lose 'em
You'll probably never love someone like I do
You'll probably never love someone like I do


When you say
You love the way I make you feel
Everything becomes so real
Don't be scared, no, don't be scared
'Cause you're all I need

And you still look perfect as days go by
Even the worst ones, you make me smile
I'd stop the world if it gave us time

'Cause when you love someone
You open up your heart
When you love someone
You make room
If you love someone
And you're not afraid to lose 'em
You'll probably never love someone like I do
You'll probably never love someone like I do

All my life
I thought it'd be hard to find
The one 'til I found you
And I find it bittersweet
'Cause you gave me something to lose

But when you love someone
You open up your heart
When you love someone
You make room
If you love someone
And you're not afraid to lose 'em
You'll probably never love someone like I do
You'll probably never love someone like I do
You'll probably never love someone like I do

20 January 2019

Sunday, January 20, 2019

Rasai Kenikmatan Asam Pedas Melaka di Restoran Berkat Salam

Hai semua, kalau korang nak tahu, cuti sekolah bulan 12 tahun lepas, Juju sekeluarga telah membuat keputusan untuk bercuti di Melaka. Memandangkan Juju dan Firash terlepas family trip ke Perak, jadi Juju plan nak bawa si Firash mandi kolam di Bayou Lagoon Resort, Melaka. Yes, ini kali kedua kami ke sini. Tapi apa yang Juju nak share dekat sini bukan pasal Bayou Lagoon. Tapi pasal restoran yang Juju dan keluarga singgah untuk makan malam.

Restoran Berkat Salam, Melaka
Okeh, malam tu Juju terdengar abah call kawan dia bertanyakan mengenai tempat asam pedas yang diorang makan masa event motor diorang haritu. Lepas abah google tempatnya, tak jauh pun dari Bayou Lagoon. Tak sampai 1 kilometer pun. Huh, giler senang nak makan lagi kalau stay dekat Bayou Lagoon.

Berkat Salam, Melaka
Ini juga merupakan kali pertama Juju ke Restoran Berkat Salam ni. Tertanya-tanya juga apa yang sedap sangat dekat sini sampai abah nak ke kedai ni lagi. Sedap sangat ke asam pedas dekat sini? Hurmmm.. Jom kita cuba.

Penuh rakyat jelata :p
So untuk malam tu, Juju order asam pedas telur ikan mayong dan asam pedas ikan ape tah ni. Lupe dah. Kembung ke selar ek? Muehehehehe. Plating dia pun kreatif. Setiap lauk tu dia hidangkan dalam kuali kecil dan ada periuk kecil pula yang akan jadi alas kuali tu. Kreatif sangat. Nampak macam makan dalam kuali pulak kan. Haha.

Asam pedas telur ikan mayong
Asam pedas ikan

Asam pedas telur ikan mayong
Disebabkan kami sekeluarga makan malam disini, jadi kami pilih nasi mengikut set-set yang ada dalam menu. Setiap hidangan asam pedas ni datang sekali dengan nasi putih, ulam dan sambal belacan. So kira complete set dah ni.

Korang tengok gambar telur ikan tu. Berebut-rebut kitorang nak habiskan dalam kuali masing-masing. Ini kali pertama Juju makan asam pedas telur ikan mayong ni. Sedap sangat-sangat. Macam terigau-igau dah dengan asam pedas telur ikan mayong ni. Aduh, mak jom pegi sini lagi jommmmm. Haha.

Aneka asam pedas


Selain daripada asam pedas, ada juga menu lain untuk korang cuba. Antaranya masak lemak cili api, masakan bergoreng dan masakan thai juga ada disediakan disini. So kalau kata korang tak nak makan asam pedas, boleh juga cuba lauk-lauk yang lain.

Aneka  masak lemak cili api

Aneka lauk (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89). Tomyan, kailan ikan masin, kerang sambal dan kerabu sotong.

Ikan siakap masak stim (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/)
Sotong goreng tepung. (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/)
Siakap masak stim ni memang recommended sangat-sangat. Ramai pelanggan yang memuji-muji keenakan dan kesedapan ikan siakap masak stim ni. Aduh, macam rugi pula masa Juju berkunjung ke sini tak order sekali ikan ni. Kan dah menyesal. Haha.. Tak pe tak pe. Melaka dengan Johor ni bukan jauh mana pun.

Lempeng untuk minum petang
Okeh, ini untuk sampingan pula. Korang pernah makan tak lempeng gula melaka? Masa kecik-kecik dulu mak Juju selalu buatkan minum petang lempeng gula melaka. Setiap kali nampak mak buat lempeng gula melaka tu mesti kami adik beradik akan tunggu tepi kuali. Tak sempat letak dalam pinggan kami dah ngap dulu. Sampai kena marah sebab abah tak sempat nak makan. Huhu rindu betul dengan lempeng gula melaka.

Tak sangka pula bila dekat restoran Berkat Salam ni ada sediakan lempeng gula melaka. Aduh, terus terimbau kenangan lama.

Lempeng gula melaka
Selain daripada lempeng gula melaka, ada juga lempeng pisang dan lempeng kelapa. Sedap di makan bersama kuah asam pedas. Sesuai juga untuk di makan pada waktu petang sambil santai-santai bersama keluarga.

Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/

Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/

Air bunga
Laici kang
Ha ni baru gambar je tau. Korang kena pergi dan rasa sendiri keenakan asam pedas dekat kedai ni. Memang lain daripada yang lain. Kawan abah Juju kalau nak balik kampung di Johor akan keluar dulu di Melaka semata-mata nak makan asam pedas dekat kedai ni.

Juju yang baru makan sekali dekat sini pun dah angau inikan pula kawan abah tu. Bezanya dia lalu situ tiap-tiap bulan. Juju pulak sebulan tak sekali ke Melaka tu. Tapi Juju ada makcik dekat sana. Hah! Boleh jadikan alasan ni. Muehehehehe.

So kalau korang nakkan maklumat lanjut atau nak contact owner kedai ni boleh ke:


Waktu operasi:
4.00 petang - 1.30 pagi
Sabtu, Ahad, Public Holiday dan Cuti Sekolah: 11.30 pagi - 1.30 pagi

Alamat:
Jalan Tun Hamzah,
Bukit Katil, Melaka.

Messenger: m.me/berkatsalam

Waze / Google maps: Berkat Salam Restaurant




18 January 2019

Friday, January 18, 2019

Solo by Jennie Lyrics with English Translation



Solo by Jennie Lyrics Cheonjinnanman cheongsungalyeon
Saechimhan cheok ijen jichyeo na
Gwichanha
Maeil mwo hae eodiya babeun jal ja
Baby jagi yeobo bogo sipeo
Da bujireopseo

You got me like (oh, oh, oh)
Igeon amu gamdong eopsneun
Love story (oh, oh, oh)
Eotteon seollemdo eotteon uimido (oh, oh, oh)
Negen mianhajiman
I’m not sorry (oh, oh, oh)
Oneulbuteo nan nan nan

[Chorus]
Bichi naneun sollo
Bichi naneun sollo
I’m going solo lo lo lo lo lo
I’m going solo lo lo lo lo lo

Used to be your girl
Now I’m used to being the GOAT
You’re sittin’ on your feelings
I’m sittin’ on my throne
I ain’t got no time for the troubles in your eyes
This time I’m only lookin’ at me, myself and I
(I’m goin' solo) I’mma do it on my own now
Now that you’re alone, got you lookin’ for a clone now
(So low) That’s how I’m gettin’ down
Destined for this and the crown

Sing it loud like (oh, oh, oh)
Igeon amu gamdong eopsneun
Love story (oh, oh, oh)
Eotteon seollemdo eotteon uimido (oh, oh, oh)
Negen mianhajiman
I’m not sorry (oh, oh, oh)
Oneulbuteo nan nan nan

[Chorus]
Bichi naneun sollo
Bichi naneun sollo
I’m going solo lo lo lo lo lo
I’m going solo lo lo lo lo lo

Mannam seollem gamdong dwien
Ibyeol nunmul huhoe geurium
Holloin ge joha nan nadawoya hanikka
Jayuroun baramcheoreom
Gureum wie byeoldeulcheoreom
Meolli gago sipeo balgge bichnago sipeo

[Chorus]
Now I’m going Slow-mo
Bichi naneun sollo
I’m going solo lo lo lo lo lo
I’m going solo lo lo lo lo lo


English Translation
Innocent and delicate
I'm tired of pretending
I'm done
What are you up to? Where are you? Did you eat? Goodnight
Baby, darling, honey, I miss you
It's all useless

You got me like (oh, oh, oh)
This is not a touching love story (oh, oh, oh)
No romance, no sincerity (oh, oh, oh)
I'm sorry, but I'm not sorry
From today on

[Chorus]
I'm a shining solo
I'm a shining solo
I’m going solo lo lo lo lo lo
I’m going solo lo lo lo lo lo

Used to be your girl
Now I’m used to being the GOAT
You’re sittin’ on your feelings
I’m sittin’ on my throne
I ain’t got no time for the troubles in your eyes
This time I’m only lookin’ at me, myself and I
(I’m goin' solo) I’mma do it on my own now
Now that you’re alone, got you lookin’ for a clone now
(So low) that’s how I’m gettin’ down
Destined for this and the crown

Sing it loud like (oh, oh, oh)
This is not a touching love story (oh, oh, oh)
No romance, no sincerity (oh, oh, oh)
I'm sorry, but I'm not sorry
From today on

[Chorus]
I'm a shining solo
I'm a shining solo
I’m going solo lo lo lo lo lo
I’m going solo lo lo lo lo lo

After the relationship, romance, emotion
There's breakup, tears, regret, longing
I like being alone, because I should be true to myself
Like the flowing wind
Like the stars above the clouds
I want to go far away, I want to shine brightly
Now I'm going slo-mo

[Chorus]
I'm a shining solo
I'm a shining solo
I’m going solo lo lo lo lo lo
I’m going solo lo lo lo lo lo

17 January 2019

Thursday, January 17, 2019

Lirik Lagu I Love You I Miss You by Ukays

Kumpulan Ukays

Lirik Lagu I Love You I Miss You by Ukays
Kali pertama…ku bertentang mata
Kali kedua…ku memendam rasa kepadanya
Kali ketiga…ku rindu padanya
Kali ke-empat…aku jatuh cinta

Siang dan malam ku terbayang-bayang
Hati tak tenang asyik memikirkan kau seorang
Mandi tak basah tidurku tak lena
Kerna kau saja gadis yang ku puja

Oh baby oh sayang oh kasih
Sungguh aku cinta kamu
Oh kasih oh baby oh sayang
Sungguh aku sayang kamu

Oh baby oh sayang oh kasih
Cintaku hanya untuku mu
Ku akan menjaga mu sehingga akhir hayatku
Oh kasihku

I love you…aku sayang kamu
I miss you…aku rindu kamu
I hate you…jangan benci aku
Cinta kasihmu hanya untukmu

I love you…aku sayang kamu
I miss you…aku rindu kamu
I hate you…jangan tinggal daku
Sampai mati ku setia padamu

14 January 2019

Monday, January 14, 2019

Kisah Firash dan Seluar Dalam Ultraman

Kisah Firash dan Seluar Dalam Ultraman I Macam kelakar je bunyi tajuk blog Juju harini. Hehe. Tapi kisah ni Juju memang nak simpan dekat blog supaya bila dak Firash besar nanti dia boleh baca pasal perangai dia ni.

Kalau korang nak tau, dak Firash ni pergi sekolah selalu tak nak pakai seluar dalam. Jenuh jugalah Juju dan ahli kelurga yang lain memujuk. Tetap tak nak juga dia pakai. Yelah, memang Juju mengaku salah Juju sebab lepas dia mengumumkan talak 3 dengan pampers, Juju tak kenalkan dia dengan seluar dalam.

Juju fikir takdelah efek di masa akan datang. Rupanya ada. Huhuhu.. Sebenarnya agak lambat juga Firash nka cerai dengan pampers. Sepanjang bersekolah di tadika memang dia akan pakai pampers. Acah-acah sorok pampers dekat tempat lain pun tak berjaya juga taktik ni. Lagi mengharukan bila dia kata tak nak pergi sekolah kalau tak pakai pampers. Maka, kami sekeluarga pun akur jelah.

Nak dijadikan cerita, masa cuti sekolah hujung tahun, dekat kemaluan dia tu macam ada bengkak sikit. Puas belek kotlah ade cikenet ke, ade selumbar ke. Tak de pun. Tak tahu apa punca bengkak tu. Tapi bila sapu minyak gamat lama-lama surut jugalah.

Masa bengkak tu memang dia tak pakai pampers. Sebenarnya kalau dekat rumah memang dia tak pakai pampers. Pandai je pergi bilik air kalau nak kencing. Yang tak pandai kalau nak buang air besar je. Berebut berlari nak pakai pampers kalau sakit perut. Lepas tu menyorok belakang langsir.

Pernah juga Juju ajar dia cangkung dekat tandas. Tapi dia boleh jerit kuat-kuat. Dia cakap ape tau,
Mama, taik saya tak nak keluar
Haha. Tak berebut kau nak pakaikan pampers dekat anak tu. Karang terbantut pula hasrat dia nak melepaskan hajat.

Sejak peristiwa kemaluan dia bengkak tu memang dia tak pakai pampers dah. Yang peliknya kalau nak buang air besar boleh pulak keluar najis dia tuh. Hadoi. Mama kena game rupanya dengan Firash.

Okeh berbalik pada selaur dalam Firash, nak dijadikan cerita, Juju silap beli selaur track sekolah dia. Seluar tu nipis sangat. Jadi memang sejuklah bontot dia kalau tak pakai seluar dalam. Tapi dia tetap berdegil tak nak pakai seluar dalam. Dia ke sekolah pun tak pakai seluar dalam. Hadoi, kesiannya anak aku.

Seluar dalam Ultraman
Dan akhirnya Juju cari seluar dalam ultraman dia dekat Shopee. Agak mahal jugalah sebab 6 helai RM30.00 termasuk pos. Tapi nak mengajar dia juga supaya pakai selaur dalam ni. Kalau tak ajar dari sekarang nanti sampai ke sudah tak mo pakai.

Pengajaran untuk diri sendiri jugak. Lain kali lepas anak bercerai pampers kena terus ajar dia pakai seluar dalam. Muehehehe... Peringatan untuk anak seterusnya yang entah bila. Doakan untuk Juju ya :)

10 January 2019

Thursday, January 10, 2019

SDS organizes Tik Tok Challenge along with Chinese New Year theme

As the social media “Tik Tok” is trending among local community now, SDS would like to remind people to cherish relationship with family, relatives and friends via dance challenge named SDS CNY Tik Tok Challenge during Chinese New Year festive. Fabulous prizes are prepared to giveaway to winners of the challenge as a token of appreciation. 

A dance duet video with SDS mascot SDS A-LI and A-Xiang is uploaded to SDS official social media, Tik Tok, Facebook and Instagram as a sample of SDS CNY Tik Tok Challenge. SDS fans are encouraged to shoot duet video with SDS A-LI or A-Xiang and upload to their social media page to win prizes from now on till 2 February 2019. Every submission will receive RM10 e-cash voucher on SDS Chinese New Year product purchase.


Make your days more special with SDS Tik Tok Challenge!!😍😍 Shoot a Tik Tok duet🎥 with SDS A-LI or his girlfriend⁉ 🤔 A-Xiang to stand a chance to win SDS Chinese New Year Hamper worth total 💲RM3000, including SDS Chinese New Year hamper, Desaru Coast Adventure Park Entry Tickets, Cash Vouchers and more‼😱😱 Every submission will receive 💵RM10 e-cash voucher for Chinese New Year product purchase‼👏👏 👉Follow steps below to join SDS Tik Tok Challenge: 1. Log on Tik Tok app, find and follow SDS A-LI (ID:30455379913) 2. Shoot duet video with SDS A-LI Tik Tok Dance or A-Xiang Tik Tok Dance, publish and set to public 3. Share the video to own Facebook or Instagram, #SDSTikTokCNY and tag 3 friends 4. LIKE SDS Facebook or follow SDS Instagram 5. PM Name, IC, Tel to SDS **Upon submission of duet video, verification will be done by SDS and e-voucher will be PM to participant within 3 - 5 working days. 🏆Grand Prize X1: Desaru Coast Adventure Park Entry Tickets (4pcs) + SDS Chinese New Year Hamper worth RM388 + RM200 SDS Cafe Dining Voucher 🏆Best Funny Prize X1: Desaru Coast Adventure Park Entry Tickets (2pcs) + SDS Chinese New Year Hamper worth RM208 + RM100 SDS Cafe Dining Voucher 🏆Best Momentum Prize X1: Desaru Coast Adventure Park Entry Tickets (2pcs) + SDS Chinese New Year Hamper worth RM208 + RM100 SDS Cafe Dining Voucher 🏆Highest LIKE (Facebook X1, Instagram X1, Tik Tok X1): RM50 SDS Cafe Dining Voucher **Special Thanks to Desaru Coast Adventure Water Playpark for Kind Sponsorship TERMS & CONDITIONS: • Contest ends on 2 February 2019 (11.59pm) • Winners will be selected, and announced on SDS Bakery & Cafe Facebook ( www.facebook.com/sdsgroups ) on 12 February 2019 • Winners are randomly selected, must have #SDSTikTokCNY and tagged at least 3 friends and PM personal details to SDS Bakery & Cafe • 1 Participant is entitled to win 1 prize only • Prizes are not exchangeable with cash • Winners will be contacted by SDS staff via phone call or PM •Winners MUST be able to collect prizes at designated SDS outlets on 16 February 2019, 2.30pm at SDS Paradigm Mall • SDS serves the right to amend contest T&C anytime without prior notice.
A post shared by SDS Bakery & Cafe 新利香烘培餐馆 (@sdsgroups) on

“This is to test their reaction and strengthen relationship between each other,” commented Ms. Rachel Liem, Marketing Manager of SDS.
“Chinese New Year is meant for reunion and therefore we have our theme this year as Stay Together for Chinese New Year, “年在一起过好年”. We craft SDS CNY Tik Tok Challenge hoping our fans can practice dance movements with their loved one together, and thus draw the distance between each other closer and stay together during this Chinese New Year. On-ground activity with dance duet in Tik Tok Challenge will be done too as an acceptance check of their good rapport.” Said Ms. Rachel.
SDS has posted the challenge information on their official Facebook page at www.facebook.com/sdsgroups recently. 

SDS fans who is interested to participate in Tik Tok Challenge are required to shoot duet video on Tik Tok, share to Facebook or Instagram and #SDSTikTokCNY and tag 3 friends. All participants are required to send their personal details to SDS Facebook or Instagram messenger. RM10 e-cash voucher will be sent to participant upon verification. 

“We have prepared great prizes worth total RM3000 including festive hampers, cash vouchers and entry tickets sponsored by Desaru Coast Adventure Park to giveaway to best video shooter, funniest video shooter, shooter with best rapport with SDS mascots and also videos which received highest ‘LIKE’ on social media.” Ms. Rachel added.

SDS fans are encouraged to share the sample video with their friends on Facebook or Instagram too with #SDSTikTokCNY and tag 3 friends at comment section to receive 15% discount code on hamper purchase online. 

This Chinese New Year, SDS has launched 8 festive hampers which focus mainly on cookies that symbolizes happiness and blessings. Ranging from RM128 to RM688 accordingly, Welcome Spring Hamper, The Spring Hamper, Reunion Hamper, Fortune Hamper, Greeting Hamper, Blessing Hamper, Gladness Hamper, and Gratitude Hamper are presented with prosperous packaging which is suitable to be presented as festive greeting to relatives, corporate clients, and friends. Coin saving box with various design are included in all hampers symbolizes good fortune. Besides, tumbler with special design, bird nest, and abalone are also included in premier selections to be able to cater different demands of senders. 


Other than that, SDS A-LI red packet is given for free with any purchase of hamper or cookies above RM50, and limited edition big red packet set will be given for free with purchase of hamper RM800 and above. SDS provides hamper delivery service within Peninsular Malaysia and Singapore for the convenience of festive gift giving. Customer who is interested to order hamper is welcomed to visit nearest outlet, or log on to SDS official website at www.sdsgroups.com to purchase online. 

“We introduce our festive hampers for customers to send their blessing to their loved one who might be far away from them to let them feel that their “hearts” are really stay together for Chinese New Year even though they are at two different places.” Said Ms. Rachel.

Gathering is the most enjoyable past time during Chinese New Year. 24 varieties of cookies, including seven brand new crisps which are Melting Butter Cookies, Almond and Seed Crisp, Spicy Cod Fish Seaweed Crisp, and salted egg series such as Salted Egg Lotus Root Chips, Salted Egg Crab Stick Crisp, Salted Egg Potato Chips and Salted Egg Fish Skin introduced by SDS this year, are definitely essential to cheer up festive gathering. All-time favourites cookies such as Nyonya Pineapple Cookies, Peanut Cookies, Almond Flakes, Nyonya Kuih Kapit and more are also available for sharing during New Year intimate get-togethers among bestie. Tasty cookies for Chinese New Year celebration introduced by SDS are available from RM18.80 to RM34.80.


Apart from cookies, three selections of kuih lapis which symbolize better year ahead are also introduced by SDS during Chinese New Year. Ranges from RM38.80 to RM75.80, Original Kuih Lapis, Prune Kuih Lapis and Pandan Kuih Lapis are available in two sizes (3.5inches X 7inches and 7 inches X 7 inches).


“The higher the yee sang is tossed, the better the luck and prosperity.” Said Ms. Rachel.
The prosperity tosses of yee sang is also one of the important Chinese tradition during New Year celebration. SDS has launched their “Golden Fortune Lou Sang” at RM48.80++, which is served with abalone slices, fish skin, and sweet potato fries for customers to toss for good fortune, health and luck in the coming lunar year. Completed with prosperity iced lime juice, named “Pot of Gold”, SDS Chinese New Year café set, “Golden Fortune Lou Sang” is suitable to serve up to five persons.


SDS prosperity Chinese New Year cafe series is only available at SDS Cafe located at Plaza Pelangi Café, Taman Pelangi, AEON Tebrau City (FANPEKKA Café), Taman Johor Jaya, City Square, Kota Tinggi, Taman Perling, AEON Kulaijaya, AEON Bandar Dato’ Onn, Taman Universiti, Paradigm Mall Johor Bahru, KSL City, and AEON Bukit Indah. While stocks last.

SDS Chinese New Year series is available throughout the festive period till Chap Goh Mei. For further information on SDS Chinese New Year series, kindly log on to SDS official website at www.sdsgroups.com.

SDS Chinese New Year cookies and hampers are available at SDS outlets located at AEON Tebrau City (FANPEKKA Cafe), Johor Jaya, AEON Kulaijaya, Taman Perling, Taman Universiti, Kota Tinggi, AEON Bandar Dato’ Onn, Taman Pelangi, Desaru, Paradigm Mall JB, KSL City, AEON Bukit Indah, Larkin Sentral, Plaza Pelangi, Giant Plentong, Kota Raya, Kangkar Pulai, Setia Indah, Kota Masai, and festive booths at major shopping centers located at AEON Tebrau City, AEON Kulaijaya, AEON Permas Jaya, AEON Bukit Indah, The Store Taman Sentosa, Holiday Plaza, Sutera Mall, Plaza Pelangi, KSL City, Paradigm Mall JB, and JB City Square.



9 January 2019

Wednesday, January 09, 2019

Acara Larian Pertama Anjuran SKM Wilayah Kota Tinggi, Run Far Run Together

Alhamdulillah, pada 25 November 2018 yang lalu, Suruhanjaya Koperasi Malaysia Wilayah Kota Tinggi buat julung kalinya telah mengadakan acara larian Run Far, Run Together yang bertempat di Stadium Mini, Kota Tinggi.


Acara yang disertai seramai 250 orang peserta itu telah disempurnakan upacara pelepasan oleh En. Hassan bin Rasid, Ahli Majlis Daerah Kota Tinggi.

Nervousnya perasaan sebelum memulakan event ni hanya tuhan saja yang tau. Mohon dipermudahkan, mohon cuaca menyebelahi, mohon persiapan berjalan lancar, eh semuanyalah.

Tapi bila tiba hari kejadian memang kelam kabut pun. Nak menangis rasa. Syukurlah dikurniakan rakan sekerja yang sangat memahami. Sangat memudahkan urusan event pada hari kejadian.

Okeh, jom layan gambar pulak.

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018
 
 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018


 Run Far Run Together 2018

Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar. Juju bagi pihak Suruhanjaya Koperasi Malaysia Wilayah Kota Tinggi nak menyusun sepuluh jari jika ada kekurangan sepanjang menganjurkan event ini. Sesungguhnya yang baik itu dari Allah SWT dan yang kekurangan itu dari kami.

Wassalam.