Latest

26 November 2019

Tuesday, November 26, 2019

Paradigm Mall Johor Bahru meraikan ulang tahun ke-2 bertemakan Fabulous 2 yang menakjubkan!

November ini, Paradigm Mall Johor Bahru akan menyambut ulangtahun yang ke-2 dan pelbagai aktiviti serta promosi hebat menanti anda seisi keluarga! Sambutan Fabulous 2 ini akan bermula dari 25 November 2019 sehingga 1 Januari 2020, menawarkan pengunjung dengan pelbagai hadiah menarik lebih daripada RM88,000 apabila mereka membeli-belah di Paradigm Mall Johor Bahru.

Ketua Pegawai Eksekutif WCT Malls Management, Selena Chua berkata, “Sejak pembukaan secara rasmi pada bulan November 2017, Paradigm Mall Johor Bahru telah menjadi destinasi pusat beli-belah, tempat makan dan hiburan buat pengunjung tempatan mahupun rakyat Singapura. Kami amat menghargai sokongan daripada pihak pengunjung serta kedai-kedai yang terlibat sehingga ke hari ini.”

Sambutan Fabulous 2 bakal menyaksikan pelbagai jenis aktiviti menjelang sambutan Hari Krismas dan Tahun Baharu. Antaranya termasuklah kempen The Christmas Advent Calendar, Shopaholic of the Day dan Cupcake Giveaway.

Kata Selena lagi, “Kami amat teruja untuk meraikan ulang tahun yang ke-2 Paradigm Mall Johor Bahru. Bagi meraikan majlis yang riang gemilang ini, kami telah mengaturkan beberapa aktiviti serta hadiah yang menarik buat pengunjung kerana kesetiaan dan sokongan mereka yang tidak terhingga selama ini.”

The Advent Calendar
Diinspirasikan oleh ‘Christmas Advent Calendar’ yang popular, pengunjung harus berbelanja sekurang-kurangnya RM112.80 dalam satu resit untuk memenangi ganjaran dan hadiah eksklusif bermula dari 25 November ke atas.*

Shopaholic of the day
Perhatian buat anda yang sakan membeli-belah! Pusat beli-belah ini akan memberikan ganjaran kepada tiga pengunjung yang paling banyak berbelanja dalam sehari dengan hadiah-hadiah hebat seperti Iphone 11, Ipad Air, Huawei Mate 30 dan Pengering Rambut Dyson sepanjang bulan November dan Disember ini.*

Cupcake Giveaway
Bersempena dengan ulang tahun ke-2 Paradigm Mall Johor Bahru, pengunjung juga bakal menerima kek cawan buatan tangan dengan corak yang menarik pada 28 November 2019.*

Pastikan anda ingat akan tarikh ini dan berkunjung ke Paradigm Mall Johor Bahru untuk memenangi
hadiah-hadiah menarik.

Untuk maklumat lanjut mengenai promosi dan aktiviti, layari laman web dan platform media sosial pusat beli-belah ini seperti berikut:

Laman Web
Paradigm Mall JB: www.paradigmmall.com.my/jb
Facebook:
Instagram:
*Tertakluk pada terma dan syarat

24 November 2019

Sunday, November 24, 2019

Lirik Lagu Bicara Rasa Nyanyian Arif Bahran dan Sarah Suhairi


Bicara Rasa
Lirik Lagu Bicara Rasa Nyanyian Arif Bahran dan Sarah Suhairi
Ada apa dengan cinta
Yang hanya manis pada bicara
Tika bahagia indah semua
Sepertinya syurga milik kita

Ada apa pada cinta
Yang hanya manis pada mulanya
Tika sempurna tidak bercela
Sepertinya esok milik kita

Sampai bila
Harus kita terus menghukum
Perasaan yang semakin mati
Biarkanlah berlalu
Biar terhapus
Agar terpadam yang hitam

Sampai bila
Harus kita terus menjauh
Terus menafikan yang di rasa
Bukakanlah hatimu
Izinku sentuh
Patrikan semula

Andainya masih ada rasa yang terbuku
Semaikanlah sepenuh jiwa agar tidak terkubur
Maafkan aku yang dulu
Maafkan aku kasih ku
Benarkan segalanya

Sampai bila
Harus kita terus menghukum
Perasaan yang semakin mati
Biarkanlah berlalu
Biar terhapus
Agar terpadam yang hitam

Sampai bila
(Harus kita terus menjauh)
Terus menafikan yang di rasa
Bukakanlah hatimu
Izinku sentuh
Patrikan semula
Cinta Kita

20 November 2019

Wednesday, November 20, 2019

Lirik Lagu Menangkah Cinta - Erra Fazira

Menangkah Cinta - Erra Fazira
Lirik Lagu Menangkah Cinta - Erra Fazira
Memang cinta pernah berbunga
Dengan dia yang sering memuja
Janji menyulam mimpi yang sama
Menikmati bahagia

Dalam detik berganti waktu
Musim terus berlalu pergi
Dia dan aku terus bersama
Namun terasa masih sendiri

Tapi kerana pasrah
Aku terus bertahan
Walau hati mula terluka
Dan janji dipersia

Jadi berhentilah mengharap
Untuk peroleh cinta dariku
Biar saja Dia tentukan
Jalan-Nya bahagia dalam cinta

Menolak cinta kau beri
Bukan sebab aku membenci
Tapi hati ini sudah hilang rasa
Menyayangi

Tiada cinta kudapat
Walau puas aku pertahan
Sangka cinta pasti menang
Menangkah cinta

Tapi kerana pasrah
Aku terus bertahan
Walau hati mula terluka
Dan janji dipersia

Menolak cinta kau beri
Bukan sebab aku membenci
Tapi hati ini sudah hilang rasa
Menyayangi

Tiada cinta kudapat
Walau puas aku pertahan
Sangka cinta pasti menang
Menangkah cinta

Tiada cinta kudapat
Walau puas aku pertahan
Sangka cinta pasti menang
Menangkah cinta
Menangkah cinta

19 November 2019

Tuesday, November 19, 2019

Sentiasa Berada dalam Penampilan Terbaik dengan TOP Liquid Odour Buster

Penyelesaian Bau Busuk Anti-Peluh yang Pertama di Malaysia untuk Gaya Hidup Aktif
(centre)Mr Tatsuya Horiuchi, Managing Director, Southern Lion Sdn Bhd, TOP team and participants of Spartan 2019 took the challenge to test their endurance.
Jika anda antara rakyat Malaysia yang kerap bersenam, bau peluh dan hapak yang keluar sebaik sahaja beg gimnasium dibuka, selain bau yang melekat pada kelengkapan senaman walaupun sudah dibasuh berulang kali dengan sabun biasa sudah menjadi masalah lazim dan memalukan.

Dalam satu kaji selidik yang dijalankan oleh TOP, penerima Putra Brand Award 2019 Platinum untuk kategori produk isi rumah itu mendapati hampir 80% orang responden yang bersenam lebih empat jam seminggu berhadapan dengan masalah bau busuk yang masih melekat pada pakaian senaman mereka, walaupun sudah dibasuh berulang kali.

Bau busuk ini melekat kerana pakaian tidak dibersihkan sepenuhnya. Ini kerana pakaian senaman diperbuat daripada fabrik sintetik teknikal senang memerangkap peluh dan minyak badan (sebum) jauh ke dalam gentian fabrik, membuatkan iainya sukar ditanggalkan sepenuhnya dengan sabun pencuci biasa.

Bagi kebanyakan daripada kita, pakaian yang bersih bermakna tiada kesan kotoran dan berbau segar. Tetapi peluh, bakteria dan kesan makanan yang tidak dapat dilihat oleh mata kasar terus bertambah apabila ia tidak dibersihkan dengan betul. Hasilnya, ia menyebabkan fabrik tersebut sentiasa berbau hapak, lembap  dan busuk sepenuhnya.

Kebanyakan sabun pencuci biasa hanya menanggalkan kesan kotoran pada permukaan, bukannya sebum dan peluh yang terperangkap. Sebaliknya ia menggunakan wangian yang kuat untuk mengaburi bau busuk, membuatkan punca masalah pakaian berbau tidak dapat diselesaikan. 

Dengan TOP Liquid Odour Buster, satu penyelesaian bau busuk anti-peluh berprestasi tinggi yang direka khas untuk mereka yang mempunyai gaya hidup aktif. Ia membantu menghilangkan bau dan menghalangnya daripada kembali.

Dibangunkan oleh Lion Corporation, Japan, TOP Liquid Odour Buster menembus ke dalam gentian teknikal untuk menanggalkan peluh yang terperangkap dan menyah bau molekul bau busuk, demi memberikan fabrik yang benar-benar bersih dari gentian teras.

Rangkaian produk TOP Liquid Odour Buster berfungsi dalam tiga cara untuk merawat pakaian senaman. Pertama, ia menghilangkan sebum yang terperangkap dan bakteria punca bau busuk yang terkumpul. Kemudian, teknologi Bau Anti-Peluh Berprestasi Tinggi itu meneutral, menyah bau, menghilangkan bau hapak dan peluh, memberikannya 2 kali ganda lebih kesegaran. Hasilnya ialah pakaian yang bersih dan segar walaupun pada pakaian senaman yang dibasahi peluh.

Formulasi baharu yang dipertingkatkan itu berasaskan daripada teknologi bahan pencuci Micro-Clean Tech (MCT) TOP yang memenangi anugerah. Ia ditambah dengan bahan Antibakteria untuk menghalang 99.9% bakteria penyebab bau busuk serta teknologi wangian Odour Buster baharu yang terdiri daripada Teknologi Penghapus Bau Busuk, Teknologi Meneutralkan Bau Busuk dan Teknologi Penyahbau Busuk. 

Formulasi TOP Liquid Odour Buster yang telah dipertingkatkan itu boleh membuatkan pengguna melupakan basuhan pakaian yang hapak dan busuk. Jadi anda fokus kepada aktiviti lasak dan biar TOP yang menjalankan tugasnya. 

Kaji selidik pengguna produk yang dijalankan oleh TOP ke atas 150 pengguna yang kuat berpeluh dan menggunakan TOP Liquid Odour Buster baharu mendedahkan dapatan yang sangat positif dengan 92% menyukai produk itu. Sementara 91% menyukai bau wangiannya dan 92% bersetuju bahawa ia mampu menghilangkan bau peluh yang kuat. Keupayaan TOP Liquid Odour Buster untuk menghilangkan bau busuk menerima kadar kelulusan sebanyak 91%. Manakala 93% responden mendapati ia berupaya menghilangkan bau peluh daripada pakaian senaman.

“Memandangkan gaya hidup sihat semakin popular di Malaysia, pakaian yang digunakan untuk bersenam kian diterima ramai sebagai pakaian kasual atau bekerja. Jadi, penting bagi pengguna mempunyai penyelesaian untuk menjaga pakaian yang versatile seperti ini,” kata Pengurus Pemasaran (Divisyen Penjagaan Fabrik) Southern Lion Sdn. Bhd., Cik Ling Ai Li.
(centre) Mr Tatsuya Horiuchi, Managing Director, Southern Lion Sdn Bhd was seen officiating the Spartan 2019 challenge at Gerbang Nusajaya, Iskandar Puteri.
TOP Detergent merupakan rakan kongsi rasmi penjagaan fabrik perlumbaan Spartan Race Malaysia. Dekatilah rangkaian detergen TOP termasuk TOP Liquid Odour Buster berprestasi tinggi di perlumbaan Spartan Race Malaysia di Iskandar Puteri, Johor. Antara perlumbaan Spartan yang akan dijalankan pada 16 November 2019 kelak ialah perlumbaan Ultra 50km dengan 60 halangan (obstacles), perlumbaan  Beast 21km dengan 30 halangan, perlumbaan Super 13km dengan 25 halangan dan satu perlumbaan 5km eksklusif untuk pekerja Southern Lion.
Mr Tatsuya Horiuchi, Managing Director, Southern Lion Sdn Bhd explaining how TOP Liquid Odour Buster, a high performance anti-sweat odour solution is designed to eliminate odours.
“TOP adalah penaja rasmi penjagaan fabrik pakaian untuk Spartan Race Malaysia. Selepas menyelesaikan pelbagai halangan, peserta pasti memerlukan detergen yang mampu menghilangkan lumpur, kotoran dan peluh dari pakaian sukan mereka. Kami yakin ia dapat diselesaikan dengan TOP Liquid Odour Buster Berprestasi Tinggi yang diperbaharui. Perlumbaan khas untuk pekerja Southern Lion ini memberi mereka peluang untuk merasa sendiri pengalaman Spartan yang mencabar kemampuan ketahanan, semangat berpasukan dan yang paling penting menguji keberkesanan produk kami. Mereka semua ialah pengguna detergen TOP dan perlumbaan ini akan memberi mereka peluang untuk buktikan yang TOP dapat mengatasi sebarang cabaran yang diberikan,” kata Pengarah Urusan Southern Lion, Encik Tatsuya Horiuchi selepas mengibarkan bendera permulaan untuk peserta perlumbaan Spartan.
TOP Liquid Odour Buster, High Performance Anti-Sweat Odour solution, eliminates the heaviest sweat individuals
TOP Liquid Odour Buster didatangkan dalam pek isian semula 1.8L, botol 2.7kg dan 4.0kg. Ia ditawarkan pada harga RM10.40, RM17.55 dan RM24.05, serta boleh didapati di kedai seluruh negara.

Maklumat lanjut, sila layari 
hubungi talian khidmat pelanggan di 1800-88-0133.

18 November 2019

Monday, November 18, 2019

Chili's Grill & Bar : Delicious Mexican Specialities


Korang tau tak, masa Juju jadi orang Kuala Lumpur 4 tahun yang lepas, ada satu kedai makan yang Juju teringin sangat nak pergi tapi Juju tak sempat pun nak pergi. Kedai ni berkonsepkan makanan Mexico. Lepas tu pulak, masa zaman Juju jadi orang bandar tu pulak zaman KPOP tengah membuak-buak naiknya. Maka, Juju pun terpengaruh dengan kawan-kawan jadi peminat makanan Korea jap.

Hehe, bagi can lah Juju merasa jadi orang Korea celup kejap. And guest what? Member baik, adik dengan housemate merangkap officemate boleh pulak melancong ke Korea. Di tinggalnya Juju sensorang. Huhuhu.. Sebenarnya masa tu Juju ada hal lain yang tak dapat nak dielakkan. Jadinya terpaksalah Juju block kejap FB dengan IG diorang sebab banyak gila diorang spam gambar. Hehehe.

Okeh, habis cerita pasal Korea. Berbalik pada Chili's ni ha, penyudahnya bila dah dapat pindah ke Johor mulalah terbayang-bayang balik kedai makan yang Juju teringin sangat nak pergi nih. Nak dijadikan cerita lagi, kedai makan ni belum ada outlet dekat Johor tau. Hmmm... Telan air liur dululah sambil menaip.

Chili's Grill & Bar : Delicious Mexican Specialities
Kalau korang nak tau, Chili's ni ada 12 cawangan termasuk satu di Pulau Pinang. Selebihnya semua di area Klang Valley. 

Kalau bercakap pasal menu pulak memang semuanya menggiurkan. Dari appetizer sehinggalah ke desserts. Rasa macam nak makan semuanya. Tapi confirmlah tak bolehkan. Okeh meh sini Juju share sikit menu-menu yang ada dekat restoran ni.

Appetizers
Triple Dipper™ RM36.95
Why choose one when you can choose three? Served with celery & dipping sauces.

Chicken Crispers®
Big Mouth Bites (contains beef)
Texas Cheese Poppers
Signature Drumettes (Boneless or Bone-In)
Onion Rings
Southwestern Eggrolls

Classic Nachos RM27.95
Topped with melted mixed cheese, jalapeños, mashed black beans, queso and a hint of seasoned beef. Served with pico de gallo and sour cream.

ChickenRM29.95
BeefRM38.95
ComboRM35.95
+ fresh GuacamoleRM2.95

Craft Burgers
NEW Alex’s Santa Fe Burger RM31.95
Our own Chef Alex crafted this beauty. Avocado, melted Swiss cheese, red onions, roasted jalapeños, tomatoes, pickles, cilantro & spicy Santa Fe sauce.

Fresh Mex: Top Shelf Tacos
Crispy Chicken Tacos
Crispy chicken tenders, beef bacon, diced tomatoes, mixed cheese, shredded lettuce, drizzled with our signature Honey-Chipotle sauce & Ranch. Served with warm flour tortillas with rice & black beans.

2 TacosRM26.95
3 TacosRM31.95
+ Fresh GuacamoleRM2.95

Fresh Tex Steaks
Southwestern Grilled Lamb** RM38.95
Grilled lamb with Chili’s special marinade. Served with mashed potatoes with black pepper gravy and seasonal veggies.

Classic StripRM49.95
8 oz. strip steak topped with seasoned butter. Served with loaded mashed potatoes and seasonal veggies.

Seafood
Ancho Salmon RM45.95
7 oz. seared chile-rubbed salmon, drizzled with Citrus-Chile sauce & topped with cilantro & crumbled feta cheese. Served with rice and seasonal veggies.

Sweet Stuff
Molten Chocolate Cake RM22.95
Chocolate cake with a molten chocolate center, topped with vanilla ice cream in a chocolate shell.

Skillet Toffee Fudge Brownie RM17.95
Freshly oven-baked toffee brownie topped with vanilla ice cream, drizzled with caramel sauce & topped with toffee pieces.

Fuh, memang menggoda iman betul hidangan makanan yang ade dekat kedai ni. Tapi, suka Juju nak bagitau yang kedai ni takda sijil halal dari JAKIM tau. Sebab diorang hidangkan alkohol. Sama macam hotel. Semua tak dapat sijil halal sebab diorang serve alkohol.

Tapi tak pelah kalau dah jatuh was-was baik elakkan je. Okeh, buat kengkawan dan pembaca blog Juju yang bukan muslim bolehlah ke restoran ni. Mana yang tak sempat ataupun malas nak redah kesesakan lalu lintas korang bolehlah order food delivery. Dunia dihujung jari kan sekarang. Sambil tengok cerita kegemaran korang dekat tv boleh tunggu orang hantar makanan sampai depan pintu rumah. Jimat masa dan jimat minyak. 

Apa? Tak tau nak pilih food delivery yang mana satu? Hah! Kalau korang tanya Juju, pilihan utama Juju sudah semestinya Food Panda. Dekat Food Panda ni bukan saja ada 1 restoran tau. Tapi ada pelbagai pilihan restoran yang boleh korang pilih.

Dari menu makanan pembuka selera sehinggalah ke hidangan pencuci mulut. Paling beruntung orang yang dekat bandarlah. Macam-macam kedai yang korang boleh pilih untuk delivery. Silap-silap kedai makan tepi jalan pun boleh delivery tau. Ha cepat-cepat  serbu laman web rasmi Food Panda Malaysia ya.

17 November 2019

Sunday, November 17, 2019

Christmas Blessing Spread from Customer to Orphan

SDS Launch Christmas Project Aims to Bring Happiness to Local Orphanage.

Christmas is around the corner. During this joyful season’s celebration, SDS Bakery & Cafe is taking initiative to spread happiness to orphanage via its Christmas project, named “Light Up Happiness”, which involves its customer in this meaningful action.
Light signifies hope and happiness. During this season, SDS ties shortbread cookies on each of the light bulb hang on Christmas tree placed in selected SDS Cafes. SDS customer who spends RM50 or above on Christmas meal at SDS Cafe will be given a free shortbread cookie worth RM4.50, and this customer is required to untie the cookie from Christmas tree. Once the cookie is removed by customer, bright light from the bulb will become visible, and slowly when all cookies are removed, the Christmas tree will be fully lighted.

“For each lighted Christmas tree, we will bring a surprise to an orphanage, which is Christmas celebration and Christmas cake sharing,” said Ms. Rachel Liem, Marketing Manager of SDS.

“Christmas is the most suitable season for us to spread happiness to people around us, especially showing care to the less fortunate. On this Christmas project, we encourage our customers to contribute their effort to light up the Christmas tree with their celebration of Christmas at SDS. The lighted Christmas tree enable orphans to enjoy a joyful Christmas. As a result, customer, SDS, and the community are connected, and all of us are able to enjoy a merry Christmas.” Ms. Rachel added.

SDS “Light Up Happiness” project is carried out from 16 Nov to 22 Dec 2019, at SDS Café at Johor Jaya, Paradigm Mall Johor Bahru, The Mall Mid Valley Southkey, Plaza Pelangi, AEON Mall Tebrau City, and AEON Mall Kulaijaya. 

“This year, we introduce a brand new festive menu which comes with several new creations to make your mouth water,” Ms. Rachel commented.

Delectable meals are able to brings up the festive celebration emotion. SDS Christmas best seller, “Herb-Roasted Whole Chicken” is back by popular demand. Beside this, brand new flavour, “Honey Black Pepper Roasted Whole Chicken”, is also launched by SDS on this Christmas. Deeply marinated with secret recipe, SDS “Herb-Roasted Whole Chicken” and “Honey Black Pepper Roasted Whole Chicken” are served with rocky sauce, and BBQ sauce, suitable for 3 to 4 persons sharing, available at RM39.90++. 
Customers who plan to have festive gathering at home can choose to take-away SDS Roasted Whole Chicken as well. SDS E-member is eligible for 10% discount, while 15% discount for card holder when purchase 1 bird of SDS Roasted Whole Chicken. SDS A-LI Tumbler will be given away for free for every take-away purchase of 2 birds SDS Roasted Whole Chicken combo, or 1 bird of SDS Roasted Whole Chicken and 1pc of SDS “X’mas Log Cake” (Standard or Royal size) combo. Pre-order 3 days in advanced is required for SDS Roasted Whole Chicken for dine-in or take away. It will be readily available on 23rd to 25th December.
Apart from that, lamb lovers are able to savour SDS brand new creation, “Santa Wonder Lamb” during this festive season too. Available at RM36.90++, the braised lamb shoulder served with mashed potato, sweet corn, assorted vegetables and brown gravy is ready to satisfy your taste buds. Sea-licious “Merry Fishmas”, grilled salmon which served with sautéed spinach mushroom, sweet corn, mashed potato, and specialty raita sauce is also available at RM31.90++. Fries always come before guys. Capsicum cheesy baked crispy fries which first introduced by SDS in this Christmas at RM13.90++, “Rudolph the Red Fries” is definitely the best choice for girls-talk gathering.
To be compatible with enticing meals, cool beverages are also launched for Christmas menu. Health-enthusiast would love the refreshing note made with orange-pomegranate juice and egg white, “Jingle Holiday Punch”, which is available at RM8.90++ for add-on to Christmas meal or RM11.90++ for a-la-carte. “Winter Chocolate”, the chocolate drink topped with whipped cream and chocolate sauce is also available for add-on to Christmas series at RM7.90++ and a-la-carte at RM10.90++. 

SDS Christmas meal is available at SDS café till 31st December 2020. 

Cake is always the answer for a jolly party. This year, SDS launches a series of unique and camera-ready Christmas cakes, ranges from RM58 to RM88 accordingly. SDS most significant Christmas cake, “Santa House”, the hand-crafted chocolate house is the best choice for chocolaty sweet tooth. Coolest indulgent, “Winter Holiday”, the Gelato cake with chocolate sponge and “Cookies & Cream” Gelato is also ready to chill your Christmas celebration. Eye-catching and photogenic Christmas cake such as “Here Comes Santa”, red velvet cake with cheese mousse, and “Santa Town”, vanilla sponge with mango mousse and jelly are also worthy to share on social media. Classic yule log cake, “X’mas Log Cake” which specially made by chocolate swiss roll is also available in SDS Christmas series.
It’s essential to mention the most unique cake creation launched by SDS in this Christmas, “A Christmas Blessing”, cutest ever Christmas tree appearance chocolate moist cake baked with ganache. Other than cakes, SDS has also announced a series of Christmas confectioneries, which included “Ho Ho Ho Bundle”, 2 in 1 donut with adorable Santa appearance and Christmas wreath, “Holiday Tree”, mini white Christmas tree bun with custard filling, and “A Gift from Santa”, combo of Mini Macarons, Almond Chocolate Cookies, Cranberry Butter Cookies and Almond and Seeds Crisp, sold at RM9.90.

SDS Christmas cakes are available for pre-order 3 days in advance till 1st January 2020. Early bird who place order for cakes at SDS outlets no later than 29 Nov 2019 will be able to enjoy 15% discount. 

Customers who busy with work can choose to pre-order Christmas cakes and Roasted Whole Chicken online at SDS official website, http://sdsgroups.com/christmas/ and pick-up later to ease their tight festive schedule. Last order shall be made not later than 26 December 2019.

Details on SDS Christmas promotion can be found at their official Facebook at www.facebook.com/sdsgroups .

33 SDS outlets are located at Tesco Setia Tropika, The Mall, Mid Valley Southkey, Taman Pelangi, Desaru, Plaza Pelangi, Paradigm Mall JB, AEON Mall Bandar Dato’ Onn, AEON Mall Tebrau City (Fanpekka Cafe), Johor Jaya, JB City Square, AEON Mall Kulaijaya, Taman Perling, Taman Universiti, Kota Tinggi, KSL City Mall, AEON Mall Bukit Indah, Larkin Sentral, Plaza Pelangi, S’Mart, Giant Plentong, Masai, Ulu Tiram, Kota Raya, Kangkar Pulai, Setia Indah, Kota Masai, and SDS Bakery at La Boheme AEON Mall Tebrau City, AEON Mall Kulaijaya, AEON Mall Permas Jaya, AEON Mall Bukit Indah, AEON Mall Taman Universiti, and AEON Mall Bandar Dato’ Onn.

SDS is the retail subsidiary of SDS Group, which is public listed on Bursa Malaysia since Oct 2019. As a Johor home-grown company, SDS Group develop its business with three subsidiary brands including SDS, wholesale subsidiaries Top Baker and Daily’s Bakery. Top Baker and Daily’s Bakery are bakery product suppliers and wholesalers delivering delectable bread to nationwide daily. 

Aligned with the Share, Dine, Smile motto, SDS which is well-recognized in Johor for its quality confectionery products valuable for money, continuously invents new creations to keep customer’s excitement in SDS products, and envisions to give customer the most enjoyable dining experience.

The wide array of SDS confectionery includes bread, pastries, and cakes. Beside bakery, SDS Cafe is providing western food, local food, casual dining, coffee and beverages. Other than that, festive cookies, hampers, mooncakes, baby full month and wedding gift sets are also available at SDS.

Sunday, November 17, 2019

Giveaway-03 by Ematunz

Awakk, ohh awak. Ye awak si manis yang sedang skodengg blog saya ni. Jom join giveaway ke-3 oleh Ematunz . Cara nak join pun so simple. Senang mudah terr amatt, just kopipes dah settle. Nak join, klik gambar di bawah ye:


Hadiah:
Topup bernilai RM20
RM5 x 4 pemenang cabutan bertuah.

11 November 2019

Monday, November 11, 2019

Guardian Memperkenalkan Kotak Bertuah yang Diilhamkan Dari Korea Untuk Singles Day 11.11

Rangkaian produk Botaneco Garden Camellia & Rice Oils Menjadi Antara Barangan Penting Di Dalam Kotak Tuah (Lucky Box) Kesihatan & Kecantikan 

Anda rasa bertuah? Guardian Malaysia akan memperkenalkan Kotak Bertuah (Lucky Boxes) yang diilhamkankan dari Korea buat pertama kalinya ke seluruh negara pada 11 November bagi meraikan sambutan Singles Day. Ia juga sempena pelancaran rangkaian produk penjagaan rambut dan badan, Botaneco Garden Camellia and Rice Oils yang terbaru. 

Apakah Lucky Box? 
Lucky Box
Kotak Bertuah (Lucky Box) ini sangat popular di Korea, Jepun dan China di mana pelanggan harus membayar sejumlah wang untuk menerima nilai yang melebihi dua atau tiga kali ganda dalam bentuk produk daripada satu peruncit, semuanya dibungkus kemas di dalam sebuah kotak. Para pelanggan sememangnya menanti-nanti pelancaran Lucky Box ini kerana mereka mahukan lebih nilai dan kejutan! 

Guardian Lucky Boxes boleh didapati di semua cawangan Guardian pada harga RM50, dengan menawarkan nilai RM100 serta nilai maksimum RM150 yang terdiri daripada produk kesihatan dan kecantikan bersaiz penuh. 

Singles Day, pada 11 November menjadi hari membeli-belah secara offline dan dalam talian paling besar di dunia. Ia dipilih sebagai tarikh ideal untuk Guardian melancarkan Lucky Boxes yang pertama. 

Rangkaian Produk Camellia & Rice Oils Botaneco Garden Baharu Ada Di Dalam Kotak Anda?
Rangkaian produk Botaneco Garden
 
Antara barangan yang paling dinantikan di dalam Guardian Lucky Boxes ialah rangkaian produk Camellia & Rice Oils Botaneco Garden yang baharu. Ia terdiri daripada syampu, perapi, minyak rambut, perawat rambut, buih mandian, losyen badan dan krim tangan yang diilhamkan daripada alam semula jadi. Bukan semua kotak bertuah mempunyai produk ini, jadi pelanggan yang mendapati rangkaian produk ini sememangnya sangat bertuah. 

Menurut Pengarah Pemasaran, Kesihatan dan Kecantikan South East Asia Guardian Health And Beauty Sdn. Bhd, Cho Do Youn, barisan produk Botaneco Garden yang ekstensif dan mempunyai pelanggan yang setia, menjadikannya ia sebagai satu rangkaian Lucky Box yang cukup ideal.

“Botaneco Garden memiliki lebih 50 SKU, sekali gus menjadikannya antara rangkaian produk mandian dan penjagaan badan berinspirasikan alam semula jadi yang paling ekstensif di Guardian. Ia sentiasa menjadi produk terlaris kerana dibangunkan untuk memenuhi keperluan penjagaan rambut dan kulit pengguna di Asia. Dihasil menggunakan ramuan organik dan disahkan mesra alam (ECO) dengan formulasi yang bebas daripada bahan kimia berbahaya serta pakej yang boleh dikitar semula. Memandangkan semakin ramai rakyat Malaysia yang mengamalkan gaya hidup mesra alam, produk Botaneco Garden dilihat sesuai dengan keperluan dan gaya hidup mereka.”

“Ini merupakan Lucky Box pertama daripada Guardian Malaysia. Kami yakin rangkaian produk baharu daripada Botaneco Garden ini akan menjadi kejutan istimewa di dalam sebahagian kotak yang dikeluarkan. Pelanggan akan menerima nilai berganda dan menjadi antara yang pertama untuk mencuba rangkaian produk ini,” jelas Cho. 

Rangkaian baharu itu merupakan formulasi unik yang menggabungkan minyak benih Camellia seed oil dari Jepun yang menerima persijilan ECO 100%. Rangkaian produk ini mempunyai  minyak bran beras organik dari India yang penuh dengan anti-oksidan untuk memberikan rambut serta kulit yang sihat.  

Rangkaian produk itu terdiri daripada syampu, perapi, minyak rambut dan perawat rambut yang membantu menambah baik kondisi rambut rosak dengan lembut, selain meningkatkan kekuatan rambut. Tidak ketinggalan buih mandian, losyen badan dan krim tangan yang melembabkan kulit, sekali gus membantu menjadikan kulit lebih licin, selesa dan lembut.

Rangkaian Organic Camellia & Rice Oils Hair Botaneco Garden Untuk Membaik Pulih Kerosakan Rambut – Bagaimana ia berfungsi?
Rangkaian penjagaan rambut empat langkah ini dikhaskan untuk rambut rosak. Diperkayakan dengan Keratin Tumbuhan, yang dapat membantu menambah baik kondisi rambut rosak dan meningkatkan kekuatannya dengan cara mengurangkan masalah rambut bercabang dan kutikel rosak dengan melancarkan kutikel rambut. Memandangkan rambut rosak biasanya kelihatan kering, rangkaian ini mempunyai bahan Panthenol yang membantu menambah baik kilatan rambut. Manakala Vitamin E pula membantu melindungi folikel rambut daripada kerosakan radikal bebas. 

Formulasi ini bebas daripada parabens, silikon, pewarna, alkohol, minyak mineral, petrolatum, DEA dan lanolin. Jadi, pengguna boleh berasa yakin apabila memilih produk kecantikan berasaskan kepada alam semula jadi daripada Botaneco Garden.  

Untuk mendapatkan hasil terbaik, gunakannya sebagai satu regim penuh. Mulakan dengan syampu dan perapi, kemudian sapu dengan minyak rambut sebelum dikeringkan untuk mendapatkan rambut yang licin. Perawat rambut pula perlu digunakan seminggu sekali.  

“Rangkaian Botaneco Garden Organic Camellia & Rice Oils memang ideal untuk mereka yang mempunyai kutikel dan rambut rosak seperti bercabang. Di samping mereka yang mahu meningkatkan kekuatan rambut kerana produk ini dihasil untuk menangani dan membantu masalah-masalah yang dihadapi ramai. Ia juga lembut bersama wangian yang mengasyikkan,” kata Cho. 

Rangkaian Melicinkan Tubuh Botaneco Garden Organic Camellia & Rice Oil Body – Bagaimana ia Berfungsi?
Rangkaian produk mandian Botaneco Garden Camellia & Rice Oils khas untuk mereka yang mahukan kulit lebih licin kerana ramuan-ramuannya mampu menyegar, mengekalkan tona kulit sihat memulihara keanjalan kulit serta melembab untuk kulit yang lebih licin, lembut dan selesa. Ia didatangkan dalam bentuk buih mandian, losyen badan dan krim tangan.  

Ia diperkaya dengan Keratin Tumbuhan untuk membantu mengekalkan kelembapan dan kelembutan kulit. Penambahan Niacinamide menyumbang kepada kulit yang tiada cela, kuat dan sihat. Anda dicadang supaya menggunakan rangkaian penuh produk ini, bermula dengan buih mandian yang diformulasi bebas daripada paraben dan sabun. Diikuti oleh losyen tangan yang diformulasi bebas daripada petrolatum dan tidak melekit untuk melembab serta melicinkan kulit dengan lembut. 

“Pelancaran Botaneco Garden Lucky Box dengan produk yang sesuai untuk rambut rosak dan melicinkan kulit yang anda perlukan dilihat tepat pada masanya serta menawarkan nilai hebat. Dapatkannya untuk kegunaan sendiri atau sebagai hadiah. Ia hadir dalam satu kotak minimalis yang boleh diguna semula. Pergi ke Guardian dan tengok tuah anda!,” kata Cho.   

Produk-produk rangkaian Botaneco Garden Camellia dan Rice Oils dijual pada harga RM20.70 untuk syampu sesuai untuk rambut rosak (500ml) dan perapi rambut (500ml). Manakala minyak rambut (95ml) berharga RM19.60 dan RM16.50 sebotol untuk perawat rambut (225ml). Rangkaian produk penjagaan badan seperti buih mandian (500ml) ditawarkan pada harga RM20.70 sebotol, losyen badan (400ml) berharga RM16.90 dan krim tangan (60g) RM9.80. Produk-produk ini boleh didapati di kedai dan e-stor Guardian di seluruh negara. 

Kotak-kotak Guardian Lucky boleh didapati di seluruh negara pada Singles Day 11/11/2019. Stok adalah terhad, jadi dapatkan segera untuk melihat tuah anda.

Ikuti https://www.instagram.com/mybotanecogarden/ untuk maklumat lanjut dan kemas kini mengenai Botaneco Garden.

4 November 2019

Monday, November 04, 2019

Lirik Lagu Damaikanlah (OST Setelah Ku Dimiliki) Nyanyian Ika Mustafa

Ika Mustafa

Lirik Lagu Damaikanlah (OST Setelah Ku Dimiliki) Nyanyian Ika Mustafa
Ku berdiri ku menangis
Mendungnya hari
Ku meniti jalan yang kau lalui
Mengejar diri
Aku masih merindui engkau

Hujan bersama cinta
Hadirnya sementara

Damaikanlah jiwaku yang resah
Terangilah sinaran yang pudar
Dihatiku ingin aku redha
Hingga akhir waktu

Dengarkanlah ceritaku ini
Kembalilah cinta yang telah pergi
Kuinginkan cahaya mentari 
Menyinar diriku

Ku mencari bersendiri
Mengharapkan pagi
Ku rempuhi badai yg menghampiri
Melemaskan diri
Aku cuba melupakan engkau

Pergilah oh derita
ku serah pada yang esa

Damaikanlah jiwaku yang resah
Terangilah sinaran yang pudar
Dihatiku ingin aku redha
Hingga akhir waktu

Dengarkanlah ceritaku ini
Kembalilah cinta yang telah pergi
Kuinginkan cahaya mentari 
Menyinar diriku

Ku berdiri ku menangis
Mendungnya hari

3 November 2019

Sunday, November 03, 2019

November is My Month!

Hai semuanya,

Sajalah Juju nak share dengan korang, bulan November ni merupakan bulan kelahiran Juju. Hujung tahun baru lahir. Tapi tetap jadi yang pertama dalam keluarga. Hehe, maklumlah Juju ni anak yang sulung. Cemana-cemana pun tetap akan jadi yang pertama.
Teringat lagi sebelum zaman smartphone. Bila tiba bulan kelahiran ni macam-macam privillages yang boleh Juju dapat. Antaranya Maxis bagi free call selama seminggu, kalau tak silap Celcom pun bagi jugak. Eh, Juju memang ada dua nombor telefon bimbit. Sebabnya kalau Juju ke tempat yang cuma ada satu talian saja maka mudahlah Juju nak menghubungi keluarga nanti.

Okeh, berbalik pada privillages tadi. Selain daripada talian telefon bimbit, TGV pun bagi tiket wayang percuma. Tapi Juju tak pernah sempat nak pergi tebus pun. Almaklumlah, Juju ni bukan setiap bulan nak tengok wayang. Tambah pula masa tu masih menetap di Kuala Lumpur.
Lepas tu tiket water park pun boleh dapat less banyak. Masa tu yang popular ni cuma wet world dan water world je. Jadi memang Juju tak pernah tebus pun.

Zaman sekarang ni pulak makin banyak privillages yang boleh Juju dapat. Antaranya diskaun makan dekat restoran-restoran besar, tiket wayang pelbagai syarikat dan macam-macam lagilah. Tak ingat pula Juju. Tapi yang pastinya bila kita sign up jadi member sesebuah tempat tu lagi banyak diskaun yang akan kita dapat.

Okeh, jom kita baca sedikit perwatakan bagi bulan November.

Rahsia bulan kelahiran hasil kajian Dr Fadhilah Kamsah selama 25 tahun


NOVEMBER
- Banyak idea dalam perkara ( kadang-kadang pun blurr jugak haha )
- Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya ( kena tanya korang sebab korang yang nilai )
- Berfikiran kehadapan ( err, kekadang kebelakang jugak )
- Berfikiran unik dan bijak ( tak nak komen yang ni )
- Penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa ( yang ni pun taknak komen )
- Pemikiran yang tajam
- Daya firasat yang sangat halus dan tinggi ( jaga-jaga, kakak boleh rasa kalau ada orang ngumpat kakak )
- Bagus untuk jadi doktor ( err, jadi cikgu akaun koperasi pun boleh )
- Cermat dan teliti ( memang tak clumsy pun. muehehehe )
- Personality dinamik
- Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia ( pandai simpan rahsia tu betul, tapi bab korek rahsia tu failed )
- Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra ( tak reti mulakan perbualan pun ye jugak )
- Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran ( sabar iolss memang tinggi dik )
- Terlalu degil dan keras hati. Apabila hendak diusahakan sehingga berjaya
- Tak suka marah kecuali digugat ( suka gelak jurrr )
- Mudah ambil berat terhadap orang lain ( tak mau ambil berat lagi dah.. salah paham pulek )
- Pandai muhasabah diri ( betul! )
- Cara berfikir lain dari orang lain ( tapi kalau tak sependapat selalu diam je, kalau cakap kang mesti gaduh. huh )
- Otak yang sangat tajam ( sebab tu suka main crossword n sudoku )
- Pandai mendorong diri sendiri ( agreedddd!! )
- Tidak hargai pujian ( pujian tu kadang tak nampak macam pujian )
- Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya
- Badan yang tough ( gemuk is the exact words! )
- Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam ( I heart you more )
- Romantik (errrrrr )
- Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang
- Suka duduk dirumah ( tengok keadaan jugak )
- Sangat rajin dan berkemampuan tinggi ( ni macam salah je. haha )
- Amanah, jujur setia dan pandai berahsia ( ehem )
- Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi ( takat ni level average je )
- Bercita-cita tinggi 

- Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah ( mood swing jugaklah kekadang )

Okeh, yang dalam kurungan tu Juju ulas sikit pasal perangai Juju ni ha. Hehe. Officemate Juju dah buat kesimpulan, November Baby ni badan dia gemuk dan kitorang terpaksa mengaku benda tu lepas kitorang scan sorang-sorang officemate yang lahir bulan November. Haha, selingan masa tengah fokus buat kerja.

Korang pun November baby ke? Cuba komen sikit korang lahir bulan berapa.

2 November 2019

Saturday, November 02, 2019

Segmen Pencarian Bloglist AIMANABDULLAH.COM

Bloglist Aiman


Hai korang,

Jom support segmen dari rakan blogger nih. Cara nak join pun simple sangat-sangat. Tak payah buat entri pun. Korang cuma perlu tinggalkan link blog korang dekat entri segmen ni. So dari situ nanti blogger Aiman akan pilih pemenang.

Segmen berlangsung sehingga 10 November 2019. Selamat bersegmen semuanya :)
Saturday, November 02, 2019

Lirik Lagu Terang Nyanyian Dato' Sri Siti Nurhaliza

Terang


Lirik Lagu Terang Nyanyian Dato' Sri Siti Nurhaliza
Jika muram duka
Yang datang melanda
Mendung bukanlah pengakhir, segala-galanya

Senyumlah sayang ku
Besarkan hatimu
Jangan biarkan secalit lara mengganggu mu
Bangkit serta percaya keindahan menunggumu

Bintangkan bersinar 
Walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada
Tetap terang dan ceria

Jadi janganlah kau diam saja
Oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Selingan yang indah
Dibalik gelisah
Jadi penawar nan resah
Di hati yang gundah
Bangkit serta percaya keindahan menunggu

Bintangkan bersinar 
Walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada
Tetap terang dan ceria

Jadi janganlah kau diam saja
Oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Andai badai datang singgah
Tetap kau berlayarlah

Bintangkan bersinar 
Walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada
Tetap terang dan ceria

Jadi janganlah kau diam saja
Oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Esok pasti indah

Jadi janganlah kau diam saja
Oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah
Esok pasti indah
Esok pasti indah