Latest

11 November 2019

Monday, November 11, 2019

Guardian Memperkenalkan Kotak Bertuah yang Diilhamkan Dari Korea Untuk Singles Day 11.11

Rangkaian produk Botaneco Garden Camellia & Rice Oils Menjadi Antara Barangan Penting Di Dalam Kotak Tuah (Lucky Box) Kesihatan & Kecantikan 

Anda rasa bertuah? Guardian Malaysia akan memperkenalkan Kotak Bertuah (Lucky Boxes) yang diilhamkankan dari Korea buat pertama kalinya ke seluruh negara pada 11 November bagi meraikan sambutan Singles Day. Ia juga sempena pelancaran rangkaian produk penjagaan rambut dan badan, Botaneco Garden Camellia and Rice Oils yang terbaru. 

Apakah Lucky Box? 
Lucky Box
Kotak Bertuah (Lucky Box) ini sangat popular di Korea, Jepun dan China di mana pelanggan harus membayar sejumlah wang untuk menerima nilai yang melebihi dua atau tiga kali ganda dalam bentuk produk daripada satu peruncit, semuanya dibungkus kemas di dalam sebuah kotak. Para pelanggan sememangnya menanti-nanti pelancaran Lucky Box ini kerana mereka mahukan lebih nilai dan kejutan! 

Guardian Lucky Boxes boleh didapati di semua cawangan Guardian pada harga RM50, dengan menawarkan nilai RM100 serta nilai maksimum RM150 yang terdiri daripada produk kesihatan dan kecantikan bersaiz penuh. 

Singles Day, pada 11 November menjadi hari membeli-belah secara offline dan dalam talian paling besar di dunia. Ia dipilih sebagai tarikh ideal untuk Guardian melancarkan Lucky Boxes yang pertama. 

Rangkaian Produk Camellia & Rice Oils Botaneco Garden Baharu Ada Di Dalam Kotak Anda?
Rangkaian produk Botaneco Garden
 
Antara barangan yang paling dinantikan di dalam Guardian Lucky Boxes ialah rangkaian produk Camellia & Rice Oils Botaneco Garden yang baharu. Ia terdiri daripada syampu, perapi, minyak rambut, perawat rambut, buih mandian, losyen badan dan krim tangan yang diilhamkan daripada alam semula jadi. Bukan semua kotak bertuah mempunyai produk ini, jadi pelanggan yang mendapati rangkaian produk ini sememangnya sangat bertuah. 

Menurut Pengarah Pemasaran, Kesihatan dan Kecantikan South East Asia Guardian Health And Beauty Sdn. Bhd, Cho Do Youn, barisan produk Botaneco Garden yang ekstensif dan mempunyai pelanggan yang setia, menjadikannya ia sebagai satu rangkaian Lucky Box yang cukup ideal.

“Botaneco Garden memiliki lebih 50 SKU, sekali gus menjadikannya antara rangkaian produk mandian dan penjagaan badan berinspirasikan alam semula jadi yang paling ekstensif di Guardian. Ia sentiasa menjadi produk terlaris kerana dibangunkan untuk memenuhi keperluan penjagaan rambut dan kulit pengguna di Asia. Dihasil menggunakan ramuan organik dan disahkan mesra alam (ECO) dengan formulasi yang bebas daripada bahan kimia berbahaya serta pakej yang boleh dikitar semula. Memandangkan semakin ramai rakyat Malaysia yang mengamalkan gaya hidup mesra alam, produk Botaneco Garden dilihat sesuai dengan keperluan dan gaya hidup mereka.”

“Ini merupakan Lucky Box pertama daripada Guardian Malaysia. Kami yakin rangkaian produk baharu daripada Botaneco Garden ini akan menjadi kejutan istimewa di dalam sebahagian kotak yang dikeluarkan. Pelanggan akan menerima nilai berganda dan menjadi antara yang pertama untuk mencuba rangkaian produk ini,” jelas Cho. 

Rangkaian baharu itu merupakan formulasi unik yang menggabungkan minyak benih Camellia seed oil dari Jepun yang menerima persijilan ECO 100%. Rangkaian produk ini mempunyai  minyak bran beras organik dari India yang penuh dengan anti-oksidan untuk memberikan rambut serta kulit yang sihat.  

Rangkaian produk itu terdiri daripada syampu, perapi, minyak rambut dan perawat rambut yang membantu menambah baik kondisi rambut rosak dengan lembut, selain meningkatkan kekuatan rambut. Tidak ketinggalan buih mandian, losyen badan dan krim tangan yang melembabkan kulit, sekali gus membantu menjadikan kulit lebih licin, selesa dan lembut.

Rangkaian Organic Camellia & Rice Oils Hair Botaneco Garden Untuk Membaik Pulih Kerosakan Rambut – Bagaimana ia berfungsi?
Rangkaian penjagaan rambut empat langkah ini dikhaskan untuk rambut rosak. Diperkayakan dengan Keratin Tumbuhan, yang dapat membantu menambah baik kondisi rambut rosak dan meningkatkan kekuatannya dengan cara mengurangkan masalah rambut bercabang dan kutikel rosak dengan melancarkan kutikel rambut. Memandangkan rambut rosak biasanya kelihatan kering, rangkaian ini mempunyai bahan Panthenol yang membantu menambah baik kilatan rambut. Manakala Vitamin E pula membantu melindungi folikel rambut daripada kerosakan radikal bebas. 

Formulasi ini bebas daripada parabens, silikon, pewarna, alkohol, minyak mineral, petrolatum, DEA dan lanolin. Jadi, pengguna boleh berasa yakin apabila memilih produk kecantikan berasaskan kepada alam semula jadi daripada Botaneco Garden.  

Untuk mendapatkan hasil terbaik, gunakannya sebagai satu regim penuh. Mulakan dengan syampu dan perapi, kemudian sapu dengan minyak rambut sebelum dikeringkan untuk mendapatkan rambut yang licin. Perawat rambut pula perlu digunakan seminggu sekali.  

“Rangkaian Botaneco Garden Organic Camellia & Rice Oils memang ideal untuk mereka yang mempunyai kutikel dan rambut rosak seperti bercabang. Di samping mereka yang mahu meningkatkan kekuatan rambut kerana produk ini dihasil untuk menangani dan membantu masalah-masalah yang dihadapi ramai. Ia juga lembut bersama wangian yang mengasyikkan,” kata Cho. 

Rangkaian Melicinkan Tubuh Botaneco Garden Organic Camellia & Rice Oil Body – Bagaimana ia Berfungsi?
Rangkaian produk mandian Botaneco Garden Camellia & Rice Oils khas untuk mereka yang mahukan kulit lebih licin kerana ramuan-ramuannya mampu menyegar, mengekalkan tona kulit sihat memulihara keanjalan kulit serta melembab untuk kulit yang lebih licin, lembut dan selesa. Ia didatangkan dalam bentuk buih mandian, losyen badan dan krim tangan.  

Ia diperkaya dengan Keratin Tumbuhan untuk membantu mengekalkan kelembapan dan kelembutan kulit. Penambahan Niacinamide menyumbang kepada kulit yang tiada cela, kuat dan sihat. Anda dicadang supaya menggunakan rangkaian penuh produk ini, bermula dengan buih mandian yang diformulasi bebas daripada paraben dan sabun. Diikuti oleh losyen tangan yang diformulasi bebas daripada petrolatum dan tidak melekit untuk melembab serta melicinkan kulit dengan lembut. 

“Pelancaran Botaneco Garden Lucky Box dengan produk yang sesuai untuk rambut rosak dan melicinkan kulit yang anda perlukan dilihat tepat pada masanya serta menawarkan nilai hebat. Dapatkannya untuk kegunaan sendiri atau sebagai hadiah. Ia hadir dalam satu kotak minimalis yang boleh diguna semula. Pergi ke Guardian dan tengok tuah anda!,” kata Cho.   

Produk-produk rangkaian Botaneco Garden Camellia dan Rice Oils dijual pada harga RM20.70 untuk syampu sesuai untuk rambut rosak (500ml) dan perapi rambut (500ml). Manakala minyak rambut (95ml) berharga RM19.60 dan RM16.50 sebotol untuk perawat rambut (225ml). Rangkaian produk penjagaan badan seperti buih mandian (500ml) ditawarkan pada harga RM20.70 sebotol, losyen badan (400ml) berharga RM16.90 dan krim tangan (60g) RM9.80. Produk-produk ini boleh didapati di kedai dan e-stor Guardian di seluruh negara. 

Kotak-kotak Guardian Lucky boleh didapati di seluruh negara pada Singles Day 11/11/2019. Stok adalah terhad, jadi dapatkan segera untuk melihat tuah anda.

Ikuti https://www.instagram.com/mybotanecogarden/ untuk maklumat lanjut dan kemas kini mengenai Botaneco Garden.

4 November 2019

Monday, November 04, 2019

Lirik Lagu Damaikanlah (OST Setelah Ku Dimiliki) Nyanyian Ika Mustafa

Ika Mustafa

Lirik Lagu Damaikanlah (OST Setelah Ku Dimiliki) Nyanyian Ika Mustafa
Ku berdiri ku menangis
Mendungnya hari
Ku meniti jalan yang kau lalui
Mengejar diri
Aku masih merindui engkau

Hujan bersama cinta
Hadirnya sementara

Damaikanlah jiwaku yang resah
Terangilah sinaran yang pudar
Dihatiku ingin aku redha
Hingga akhir waktu

Dengarkanlah ceritaku ini
Kembalilah cinta yang telah pergi
Kuinginkan cahaya mentari 
Menyinar diriku

Ku mencari bersendiri
Mengharapkan pagi
Ku rempuhi badai yg menghampiri
Melemaskan diri
Aku cuba melupakan engkau

Pergilah oh derita
ku serah pada yang esa

Damaikanlah jiwaku yang resah
Terangilah sinaran yang pudar
Dihatiku ingin aku redha
Hingga akhir waktu

Dengarkanlah ceritaku ini
Kembalilah cinta yang telah pergi
Kuinginkan cahaya mentari 
Menyinar diriku

Ku berdiri ku menangis
Mendungnya hari

3 November 2019

Sunday, November 03, 2019

November is My Month!

Hai semuanya,

Sajalah Juju nak share dengan korang, bulan November ni merupakan bulan kelahiran Juju. Hujung tahun baru lahir. Tapi tetap jadi yang pertama dalam keluarga. Hehe, maklumlah Juju ni anak yang sulung. Cemana-cemana pun tetap akan jadi yang pertama.
Teringat lagi sebelum zaman smartphone. Bila tiba bulan kelahiran ni macam-macam privillages yang boleh Juju dapat. Antaranya Maxis bagi free call selama seminggu, kalau tak silap Celcom pun bagi jugak. Eh, Juju memang ada dua nombor telefon bimbit. Sebabnya kalau Juju ke tempat yang cuma ada satu talian saja maka mudahlah Juju nak menghubungi keluarga nanti.

Okeh, berbalik pada privillages tadi. Selain daripada talian telefon bimbit, TGV pun bagi tiket wayang percuma. Tapi Juju tak pernah sempat nak pergi tebus pun. Almaklumlah, Juju ni bukan setiap bulan nak tengok wayang. Tambah pula masa tu masih menetap di Kuala Lumpur.
Lepas tu tiket water park pun boleh dapat less banyak. Masa tu yang popular ni cuma wet world dan water world je. Jadi memang Juju tak pernah tebus pun.

Zaman sekarang ni pulak makin banyak privillages yang boleh Juju dapat. Antaranya diskaun makan dekat restoran-restoran besar, tiket wayang pelbagai syarikat dan macam-macam lagilah. Tak ingat pula Juju. Tapi yang pastinya bila kita sign up jadi member sesebuah tempat tu lagi banyak diskaun yang akan kita dapat.

Okeh, jom kita baca sedikit perwatakan bagi bulan November.

Rahsia bulan kelahiran hasil kajian Dr Fadhilah Kamsah selama 25 tahun


NOVEMBER
- Banyak idea dalam perkara ( kadang-kadang pun blurr jugak haha )
- Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya ( kena tanya korang sebab korang yang nilai )
- Berfikiran kehadapan ( err, kekadang kebelakang jugak )
- Berfikiran unik dan bijak ( tak nak komen yang ni )
- Penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa ( yang ni pun taknak komen )
- Pemikiran yang tajam
- Daya firasat yang sangat halus dan tinggi ( jaga-jaga, kakak boleh rasa kalau ada orang ngumpat kakak )
- Bagus untuk jadi doktor ( err, jadi cikgu akaun koperasi pun boleh )
- Cermat dan teliti ( memang tak clumsy pun. muehehehe )
- Personality dinamik
- Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia ( pandai simpan rahsia tu betul, tapi bab korek rahsia tu failed )
- Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra ( tak reti mulakan perbualan pun ye jugak )
- Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran ( sabar iolss memang tinggi dik )
- Terlalu degil dan keras hati. Apabila hendak diusahakan sehingga berjaya
- Tak suka marah kecuali digugat ( suka gelak jurrr )
- Mudah ambil berat terhadap orang lain ( tak mau ambil berat lagi dah.. salah paham pulek )
- Pandai muhasabah diri ( betul! )
- Cara berfikir lain dari orang lain ( tapi kalau tak sependapat selalu diam je, kalau cakap kang mesti gaduh. huh )
- Otak yang sangat tajam ( sebab tu suka main crossword n sudoku )
- Pandai mendorong diri sendiri ( agreedddd!! )
- Tidak hargai pujian ( pujian tu kadang tak nampak macam pujian )
- Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya
- Badan yang tough ( gemuk is the exact words! )
- Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam ( I heart you more )
- Romantik (errrrrr )
- Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang
- Suka duduk dirumah ( tengok keadaan jugak )
- Sangat rajin dan berkemampuan tinggi ( ni macam salah je. haha )
- Amanah, jujur setia dan pandai berahsia ( ehem )
- Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi ( takat ni level average je )
- Bercita-cita tinggi 

- Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah ( mood swing jugaklah kekadang )

Okeh, yang dalam kurungan tu Juju ulas sikit pasal perangai Juju ni ha. Hehe. Officemate Juju dah buat kesimpulan, November Baby ni badan dia gemuk dan kitorang terpaksa mengaku benda tu lepas kitorang scan sorang-sorang officemate yang lahir bulan November. Haha, selingan masa tengah fokus buat kerja.

Korang pun November baby ke? Cuba komen sikit korang lahir bulan berapa.

2 November 2019

Saturday, November 02, 2019

Segmen Pencarian Bloglist AIMANABDULLAH.COM

Bloglist Aiman


Hai korang,

Jom support segmen dari rakan blogger nih. Cara nak join pun simple sangat-sangat. Tak payah buat entri pun. Korang cuma perlu tinggalkan link blog korang dekat entri segmen ni. So dari situ nanti blogger Aiman akan pilih pemenang.

Segmen berlangsung sehingga 10 November 2019. Selamat bersegmen semuanya :)
Saturday, November 02, 2019

Lirik Lagu Terang Nyanyian Dato' Sri Siti Nurhaliza

Terang


Lirik Lagu Terang Nyanyian Dato' Sri Siti Nurhaliza
Jika muram duka
Yang datang melanda
Mendung bukanlah pengakhir, segala-galanya

Senyumlah sayang ku
Besarkan hatimu
Jangan biarkan secalit lara mengganggu mu
Bangkit serta percaya keindahan menunggumu

Bintangkan bersinar 
Walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada
Tetap terang dan ceria

Jadi janganlah kau diam saja
Oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Selingan yang indah
Dibalik gelisah
Jadi penawar nan resah
Di hati yang gundah
Bangkit serta percaya keindahan menunggu

Bintangkan bersinar 
Walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada
Tetap terang dan ceria

Jadi janganlah kau diam saja
Oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Andai badai datang singgah
Tetap kau berlayarlah

Bintangkan bersinar 
Walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada
Tetap terang dan ceria

Jadi janganlah kau diam saja
Oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Esok pasti indah

Jadi janganlah kau diam saja
Oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah
Esok pasti indah
Esok pasti indah