Kasih Juju: December 2014

December 24, 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Lirik Lagu Kau Tercipta - Lah VE Ost Istikharah Cinta

Kau Tercipta - Lah VE
Pic source: google.com
Telah lama ku nantikan
Saat semua ku impikan
Kau jadi ratuku
Wahai bidadari ku
Langkah lah duniaku

Bawalah aku ke alam mimpimu
Mencintai mu takkan pernah menjenuh akan ku
Tulusnya hatiku dalam mencintai mu
Semuanya untukmu

Peluklah aku jika terkenang
Semua kau idamkan
Semua hanya milikmu
Kau tercipta untuk diriku

Bukan maksudku untuk melukaimu
Bukan niatku dari dahulu
Semua hanya kerna ku sayang padamu
Kau tercipta untuk temani diriku

Bersyukur kita pada Yang Esa (terciptanya cinta)
Ku mendoakan kebahgiaan selalu
Peluk lah aku jika terkenang
Semua kau idamkan semua hanya milikmu
Kau tercipta untuk diriku

Bukan maksud ku untuk melukai mu
Bukan niatku dari dahulu
Semua hanya kerna ku sayang pada mu
Kau tercipta

December 16, 2014

Jadual Cuti Am Tahun 2015

Untuk rujukan diri sendiri dan kawan-kawan juga.
Tahun ni banyak cuti long weekend. Jadi, boleh plan cuti awal-awal. 

Semoga tahun 2015 ni ada rezeki mama Muhammad Firash bertukar kerja ke Johor. InsyaAllah, amin. Tak tahu macam mana rasanya jadi suri rumah tangga sepenuh masa nanti. Macam tak sabar pun ada jugak ni. Semoga Allah permudahkan segalanya. Amin.

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

Tarikh Gaji Tahun 2015

Untuk rujukan diri sendiri dan kawan-kawan juga :)

December 11, 2014

Kebaikan Minum Susu Kambing Semasa Mengandung

Hai korang, harini SukaGelak nak kongsi dengan korang kebaikan minum susu kambing masa mengandung. Hah, mesti ade yang kembang tekak bila sebut pasal susu kambing ni kan. Terbau-bau hamisnya kambing tu kan. Tapi lepas korang baca kebaikan yang SukaGelak nak kongsi ni mesti korang telan jugak air tu. :)

SukaGelak tak ingat kat mana SukaGelak baca pasal kebaikan susu kambing ni. Tapi lepas SukaGelak rasa sendiri faedahnya, SukaGelak nak share jugak dengan ibu-ibu mengandung dekat luar sana.

Kebaikan minum susu kambing semasa hamil.
1/ Anak tak kena kuning (jaundice)
2/ Kulit anak cantik
3/ Tak de masalah ruam susu pada pipi anak

Ha, inilah faedah yang SukaGelak dapat. Kalau ade ibu-ibu kat luar sana yang cakap tak minum susu kambing pun anak tak kena kuning pun. Itu kira rezeki masing-masinglah. 

SukaGelak pilih susu kambing jenama HiGoat. Kenapa HiGoat? Sebabnya bila bancuh susu ni tak de bau pun. Kalau korang masih jugak terasa kambing dalam susu tu, boleh bancuh dengan milo ke nescafe ke. Op op, jangan selalu sangat bancuh dengan kafein yek. Tak berapa bagus untuk baby dalam dalam perut.
SukaGelak ada jugak try minum yang fresh punya. Tapi kemain kambing lagi rasanya. Mungkin sebab SukaGelak pilih perisa coklat kot. Bila amik perisa plain rasa macam susu biasa pula. 

Meh belanja gambar si mudak montel tu sekeping.
Terima kasih sudi baca :)
Wassalam

December 10, 2014

Muhammad Firash Ke Aquaria, KLCC

Assalamualaikum kengkawan. Sihat ke semua? Harap-harap sihatlah yek. Maklumlah, sekarangkan musim demam selsema. Cuaca tak menentu. Panas kemain terik lagi lepastu boleh hujan pulakkan.

SukaGelak nak kongsi trip Muhammad Firash ke KLCC Sabtu lepas. Kemain lagilah budak kecik tu. Macam paham jek die tengok ikan-ikan yang ade dalam Aquaria tu. Sebenarnye mak dia yang 'eksaited' terlebih. Budak tu dok tidur jek dalam kantung die. Ngeh ngeh ngeh..


Jenuh panggil si Tisya tengok kamera, tetap jugak si ikan yang dapat perhatian.
Bayaran masuk untuk dewasa rm38 dengan mykad, kanak-kanak pulak rm28 untuk yang berumur 3 - 12 tahun. Kire okeh la tu kan. Tak besar sangat macam dekat Underwater World Langkawi. Tapi view die memang menarik. Memang terujalah budak-budak tu.

Masa ni SukaGelak park kereta dekat Suria, KLCC. Kemain jauhlah kami menapak ke Aquaria ni. Huhuhu. Menyesal tak search awal-awal parking yang dekat dengan Aquaria tuh. Ntah berapa ratus meter dah kitorang jalan kaki. Nasib baiklah Muhammad Firash tidur je. 

Meh SukaGelak kongsi sikit kantung yang SukaGelak guna tu. Muhammad Firash kalau masuk je dalam kantung tu mesti dia tidur. Kalau die tak tidur pun mesti die terkebil-kebil tengok atas, kiri, kanan lepastu mesti tertidur jugak. Aman sungguh travel dengan kantung tu. 

Kantung tu ataupun dalam bahasa sebenarnya dipanggil soft structured carrier SukaGelak beli online je. Brand Patapum. Ade banyak brand lain lagi.

Okeh, sampai sini dulu. Sambung di lain entri.
Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

December 9, 2014

Lirik Lagu : Seluruh CInta - Siti Nurhaliza ft Cakra Khan Ost Suamiku Encik Perfect 10

Menatap kepergian dirimu
Meratap menangis sedih tak tertahan
Terbaik saat bersama
Lewati masa terindah
Saat kau memelukku
Tuturkan cinta

Kaulah seluruh cinta bagiku
Yang selalu menenteramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerakku
Ku kan selalu memujamu
Hingga nanti kitakan bersama

Tak sanggup ku memikirnya lagi
Habis separuh nyawaku tangisimu
Tiada lagi bait terindah
Terdengar merdu terucap
Merayu menyanjungku tenangkan jiwa

Kaulah seluruh cinta bagiku
Yang selalu menenteramkan perasaanku
Dirimu kan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Ku kan selalu memujamu
Hingga nanti kita kan bersama

Tiada cinta yang setulus cinta mu (cinta mu)
Tiada yang sanggup gantikan dirimu
Tiada rasa seindah kasihmu
Tiada yang mampu temani diriku

Kaulah seluruh cinta bagiku
Yang selalu menenteramkan perasaanku
Dirimu akan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerakku
Ku kan selalu memujamu
Hingga nanti kitakan bersama

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerakku
Ku kan selalu memujamu
Hingga nanti kitakan bersama

Ku kan selalu memuja mu hingga nanti kitakan bersama

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign