3 May 2018

Celebrating 5th Wedding Anniversary at Secret Recipe Kluang Mall

Assalamualaikum korang, 

Tanggal 27 April 2018 yang lepas  genaplah ulangtahun perkahwinan yang ke 5 tahun Juju dan suami. Alhamdulillah, dah 5 tahun melayari bahtera bersama. Sejak dah duduk dekat ni setiap tahun kami akan celebrate tarikh ni. Selalu sambut pun dah terlepas tarikh. Bukan setiap tahun dapat sambut on time. Hehe.

Kali ni Juju pilih Secret Recipe untuk lunch kami. Tidaklah romantik mana pun. Cukuplah untuk meraikan hari kami ni kan. Suami jenis tak suka membazir, tapi kalini Juju bawa juga makan dekat sini. Sesekali je kot. Eh! Sesekali ke? Nanti hari jadi dia, hari jadi Juju, hari jadi dak Firash? Pun dekat sini juga. Hahaha..

Menu yang Juju pilih sama je dengan suami. Wajiblah ada nasi. Hehe. Cuma suami punya blackpepper dan Juju punya mushroom. Boleh suap dak Firash sekali. So kami pilih grilled black pepper chicken dan grilled mushroom chicken. Dihidangkan bersama nasi herba dan garden salad. Untuk dak Firah pula Juju orderkan Kid's cheesy fish and chips. 2 ketul kepingan ikan dengan filling cheddar chesse dihidangkan bersama kentang goreng. Yumms.
Grilled mushroom chicken

Kid's cheesy fish and chips

Bagi pilihan air pula Juju pilih apple lemon fizz, suami punya watermelon juice dan untuk si Firash pula Milo shake. Katanya menu baru dekat sini.
Milo shake
Apple lemon fizz
Watermelon juice 
Suami kata sedap. Tu maksudnya kena dengan tekak dia. Suami ni memang cerewet sikit kalau bab makanan. Tapi kedai macam ni kalau dia masak tak sedap memang takdalah dia berani buka banyak cawangan kan kan kan. So, next special date boleh makan dekat sini lagi. Yeay.

Last but not least, macam tak lengkap pula sambut anniversary takda kek kan, so Juju tak beli kek dekat Secret Recipe ni. Sebab Juju lagi suka kek dekat kedai biasa. Hehe.

Kek anniversary
Kek ni Juju beli dekat kedai Milky, Bandar Kluang. Dulu ada kedai S.D.S, tapi branch Kluang dah tutup. Huhu, sadis sungguh. Tapi kek Milky ni pun sedap juga tau. Kek yang Juju pilih ni brownies, ade krim cheese dekat dalam dia. Serius sedap wey.

Okkaylah, sampai sini dulu. Jumpa lagi.
Wassalam





Previous Post
Next Post

post written by:

9 comments:

  1. Happy 5th Anniversary.. Semoga terus berbahagia kak Juju dan suami.. Dah semestinya merayakan hari spesial kan..

    ReplyDelete
  2. SR kalau tak sedap kita bako jer, Juju, hihi

    ReplyDelete
  3. Tahniah Juju...
    Hepi anniversari Juju..Moga kalian berdua bahagia hingga ke Jannah...aamiinn

    ReplyDelete
  4. tahniah...happy anniversary,happy family

    ReplyDelete
  5. Selamat ulang tahun perkahwinan kakak

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ju...heppy anniversary ju...

    ReplyDelete
  7. happy anniversary...hahaha..kita pun kalau celebrate mesti kat secret..

    ReplyDelete
  8. uii sedap.. happy belated anniversary..

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.